Maanantai 1.4.2024 - -Esko Erkkilä-
Lampaanlihan menekki jopa viisinkertaistuu pääsiäisen aikaan, näin kertoo Lihakeskusliitto.
Lampaanlihan kulutus Suomessa on n. 2,6 miljoonaa kiloa vuodessa eli puolisen kiloa henkeä kohti. Määrästä puolet on kotimaista ja puolet tuontitavaraa.
Olen perhekuntamme ainoa lampaanlihan käyttäjä ja nyt pääsiäisen ajaksi Rouva on hankkinut minua varten kaksi kilon suuruista lihakimpaletta eli tulen ylittämään keskimääräisen kulutuksen nelinkertaisesti!
Lampaanlihapaisti on todellista herkkua ja sen kruunaa…
…minttuhyytelö, joka kuuluu oleellisesti lampaanlihan kumppaniksi.
**************
Meillä kasvatettiin lampaita, mutta eipä niitä itselle teurastettu, vaan ne myytiin nautakarjan mukana ostoasiamiesten välityksellä teurastamoille eli tästä syystä olen päässyt lampaanlihan makuun vasta aikuisiälläni.
-Esko Erkkilä-
|