Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lapio vaan heilumaan ja lumikolalle liikettä!

Lauantai 6.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä, jopa viikkokaupalla ollut kova poru heikosti lumesta puhdistetuista kaduista ja kulkureiteistä.

 

En ole tuohon poruun yhtynyt, vaan olen tarttunut lumikolaan sekä lumilapioihin ja puhdistanut omakotitalotonttimme vieressä kulkevan jalkakäytävän ja piha-alueet lumesta.

 

 

IMG_1374.JPG

 

Lumien puhdistaminen tuo jopa näyttävyyttä pihaa ja varsinkin silloin, kun lumipenkat viistotaan 45 asteen kulmaan.

 

Meillä on kaksi henkilöautoa, mutta kyllä niitä pihaan mahtuisi kolmekin rinnakkain, jos olisi tarve!

 

Lähipäivien sääennusteet povaavat, että lumitöitä ei aivan nyt ole tulossa, sillä siitä pitävät huolen sopivat pakkassäät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lapio heilumaan, lumikolalle liikettä!, lumenluonti, jalkakäytävät lumesta puhtaiksi,

Mieskuorossa pitää lauluntaitajien lisäksi olla myös muita!

Lauantai 16.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Kouluaikana laulunumeroni oli ”maailmansivun” kuutonen, mutta jostain syystä päästötodistuksessa se laski viitoseen!

 

En ole vuosikymmenten aikana kuitenkaan asiaa murehtinut ja en varsinkaan siksi, että agrologiopintojeni ensimmäisenä vuonna sain kuulua oppilaskunnan mieskuoroon!

 

Ainakin meidän kuorossamme oli neljä ”ääntä” eli ensimmäinen ja toinen tenori sekä ensimmäinen ja toinen basso – kuuluin toiseen bassoon!

 

Harjoituksissa ja esiintyessämme noudatin kuoronjohtajamme ohjetta eli ”ei isolla äänellä”!

 

Mieskuorouraani tapaan luonnehtia, että…

 

 

…”mieskuorossa tarvitaan laulutaitajien lisäksi myös raamikkaita miehiä, jotta kuoro näyttää isolta ja komealta!”

 

Kuoronjäsenten valinta perustui laulukokeeseen ja voin vakuuttaa, että valintaprosessi oli pitkähkö, mielenkiintoinen sekä kasvattava, mutta siihen liittyneet yksityiskohdat ovat ja pysyvät yhä edelleen Instituutin salassapitosäännösten piirissä.

 

Mieskuorourani jäi suhteellisen lyhyeksi, sillä kuoroharrastuksen vaihtoehtona olisi ollut lumitöiden tekeminen vanhemman vuosikurssin ”ohjauksessa” ja tunnettu totuushan on, että lumet sulavat eteläisessä Suomessa jo huhtikuussa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mieskuorossa pitää lauluntaitajien lisäksi olla myös muitakin!, Mustialan Maatalousopisto, Mustiala, mieskuoro, mieskuoroharrastus, lumenluonti, laulukoe, ykköstenorit, kakkostenorit, ykkösbassot, toiset bassot, kuoronjohtaja,