Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On palkitsevaa olla vaalitoimitsijana kotiäänestyksessä!

Perjantai 19.1.2018 - -Esko Erkkilä-

Vaaliohjeissa todetaan kotiäänestyksestä näin:

 

 

”Äänioikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- tai ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen.

 

 

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää kotiäänestykseen oikeutetun kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja, jos kyseinen on merkitty äänioikeusrekisterissä hänen kotikunnakseen.”

 

 

 

******************

 

 

 

Puolueet nimeävät tunnollisia jäseniään kotiäänestyksen vaalivirkailijoiksi ja kiitän Tampereen Keskustaa, että se on nimennyt minut presidentinvaalien 2018 osalta kotiäänestyksen vaalivirkailijaksi Tampereella.

 

 

Meneillään olevissa presidentinvaaleissa Tampereella kotiäänestystä halusi n. 220 kansalaista ja pääsin tapaamaan heistä työparini kanssa eilen 19 henkilöä - lisäksi neljä samassa taloudessa asuvaa omaishoitajaa pääsi äänestämään eli saimme eilen illalla toimittaa Keskusvaalilautakunnalle 23 ennakkoääntä.

 

 

 

IMG_6889.JPG

 

 

Tässä kuvituskuva tilanteesta, jossa luovutamme työparini kanssa eilisen aikana keräämämme kotiäänestyksen ennakkoäänet Keskusvaalilautakunnalle.

 

 

Tampereen Keskusvaalilautakunta toimii Virastotalon kellarikerroksen tiloissa ja ne tulivat minulle taannoin tutuiksi, kun sain toimia Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenenä!

 

 

Oli hienoa ja palkitsevaa olla mukana, kun yhteiskunta suo äänestysmahdollisuuden myös niille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä joko ennakkoäänestyspaikalle ennakkoäänestysaikana tai varsinaiselle äänestyspaikalle äänestyspäivänä!

 

 

Tampereen Keskusvaalilautakunta oli laatinut meille kustannustehokkaat nuotit, sillä autoni matkamittariin kertyi kilometrejä vain 64, vaikka tavoitimmekin päivän aikana 19 kotiäänestyskohdetta.

 

 

Tavoitimme kaikki 19 kohdettamme aikataulusuunnitelman puitteissa, mutta evästykseksi Keskusvaalilautakunnalle jätimme, että kotiäänestykseen ilmoittautumisen yhteydessä kysyttäisiin ovikoodi niiltä henkilöiltä, jotka asuvat kerrostaloissa!

 

 

Kertaan otsikossa toteamani eli oli palkitsevaa nähdä ja kokea, kun kansalaiset saivat osallistua presidentinvaaleihin äänestäjänä, vaikka heidän liikkumiskykynsä olikin rajoitettu!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentivaalit 2018, kotiäänestys,

Sauli Niinistö ottaa etäisyyttä Kokoomuksen Nato-kiivailuihin valitsijayhdistykseen tukeutumalla?

Tiistai 4.7.2017 - -Esko Erkkilä-

Veikkaan, että media on rakentamassa tammikuun 2018 presidentinvaaleista Nato-vaaleja.

 

 

Joku voi sanoa, että se on median tehtäväkin.

 

 

Media pyrkii luomaan olosuhteita vastakkainasettelulle ja Nato-kysymys on varmaan sellainen – vastakkainasettelu myy ja aikaansaa paljon klikkauksia!

 

 

Viisaat presidenttiehdokkaat välttävät kiivailuita Naton puolesta tai sitä vastaan.

 

 

Kuusi vuotta eli seuraavan presidentin toimikausi on pitkä aika ja nyt ei ole aika naulita Nato-kantoja koko kaudeksi - ei Natoon liittymisen puolesta tai siihen liittymistä vastaan!

 

 

Korkea esimieheni tapasi sanoa, että edetään asioissa maaston mukaan ja niin pitää myös Suomen edetä Nato-kysymyksessä.

 

 

**************

 

 

Nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö haluaa lähteä hakemaan jatkokautta valitsijayhdistyksen kautta.

 

 

Päätöksessä on nähtävissä ainakin se, että näin menetellessään Niinistö hakee etäisyyttä niihin Kokoomuksen höyrypäihin, jotka muitta mutkitta ja enempää ajattelematta sitoisivat Suomen hetimmiten Natoon.

 

 

****************

 

 

Luulen aikanaan osaavani arvioida Natoon liittymisen ja Naton ulkopuolelle jäämisen plussat ja miinukset, mutta siihen tilanteeseen en toivo Suomessa jouduttavan, että Natoon liittymisestä järjestettäisiin kansanäänestys.

 

 

Nato-kansanäänestystä vaativat ovat pahimman luokan hännystelijöitä, jotka luulevat kansanäänestystä vaatimalla siloittelevan omaa poliittista polkuaan.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Presidentivaalit 2018, Sauli Niinistö, Kokoomuksen Nato-myönteisyys, Nato-kansanäänestys,

Kansainvaellukset taitavat olla vasta alussa

Maanantai 3.7.2017 - -Esko Erkkilä-

Tammikuun presidentinvaalien vaalitaistelut ovat kova paikka joillekin presidenttiehdokkaille, kun pitää katso totuutta silmiin niiltä kansainvaelluksilta, jotka saattavat olla todellisuutta jo tammikuussa 2018 valittavan Suomen Tasavallan presidentin kuusivuotisena toimikautena.

 

 

Kiitokset Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhaselle, joka osaa kansantajuisesti kertoa niistä tilanteista, jotka saattavat tulla ajankohtaisiksi tammikuussa valittavan presidentin vallassa ollessa.

 

 

Viime perjantaina eli 30.6.2017 lehdet kertoivat, että Italiaan rantautui viitenä edeltävänä päivänä 11.000 uutta tulijaa.

 

 

On selvää, että minkään valtion voimavarat eivät riitä tuollaisen pakolaistulvan hoitamiseen.

 

 

 

IMG_0400.JPG

 

 

Olin paikalla, kun Keskustan puoluekokous valitsi puolueemme presidenttiehdokkaaksi Matti Vanhasen Seinäjoen puoluekokouksessa vuonna 2016.

 

 

Sain jo silloin Vanhasen linjapuheessa kuulla siitä muuttopaineeta, joka Afrikan suunnalta kohdistuu Eurooppaan.

 

 

On suurta realismia, että Matti Vanhanen muistuttaa tästä paineesta jokaisessa tilaisuudessa, joissa hän esiintyy – viimeksi minun kuulteni Hämeenkyrössä Maisemakahvilassa 29.6.2017.

 

**************

 

Vanhanen ottaa usein esimerkiksi Nigerian, joka on Afrikan suurin valtio.

 

 

Nigerian väkiluku on nyt lähes 200 miljoonaa asukasta ja on vain vuosikymmenten kysymys, kun Nigeriassa on miljardi asukasta.

 

 

Nigerian pinta-ala on kolme kertaan Suomen pinta-alan suuruinen ja voi vain kuvitella, että miten tuollainen väkimäärä voi pysyä tuolla alueella - ei mitenkään!

 

***********

Oma lukunsa on EU:n ja Turkin välinen taakanjakosopimus siitä, että Turkki vähentää syyrialaisten Eurooppaan kohdistuvaan siirtolaisuuteen ajavia syitä maassaan.

 

 

Tiedämme Turkin monet ongelmat ihmisoikeuskysymyksissä, mutta syyrialaispakolaisten tulppaaminen Turkkiin on merkittävä vaikutuksiltaan ja siten tärkeä meille eurooppalaisille ja sitä kautta myös meille suomalaisille.

Myös tähän asiaan pitää presidentinvaaliehdokkaiden ottaa kansantajuisesti kantaa!

 

 

 

**********************

 

On pelättävissä, että suuret kansainvaellukset kohti Eurooppaa ovat mahdollisia jo nopeallakin aikataululla ja sen vuoksi on tärkeää, että tammikuussa 2018 järjestettävien presidentinvaalien ehdokkaat kertovat niistä avoimesti ja siten, että kansalaiset ymmärtävät asiat oikein.

 

 

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhasen esimerkkiä toivon myös muiden presidenttiehdokkaiden noudattavan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentivaalit 2018, Matti Vanhanen, Nigerian väestönkasvu, Nigeria, EU:n ja Turkin välinen sopimus,

Keskustalta oikea ratkaisu

Torstai 8.6.2017 - -Esko Erkkilä-

Viime päivinä politiikassa on makusteltua Sauli Niinistön lähtemistä kolmannen kerran presidenttikisaan.

 

 

Niinistö on varmasti kelpo ratkaisu hänkin, sillä mm. minä olen äänestänyt Niinistöä kahdesti presidentinvaalien toisella kierroksella – ensiksi Tarja Halosta vastaan huonolla menestyksellä ja viime kerralla Pekka Haavistoa vastaan paremmalla menestyksellä.

 

 

Nyt julkisuudessa kipuillaan SDP:n tilannetta, kun puolue ei tunnu saavan millään konstilla aikaiseksi edes presidenttiehdokasta.

 

 

On ymmärrettävää, että SDP:ssä Paavo ”PÖÖ” Lipposen jalanjäljet pelottavat, sillä PÖÖ sai viime presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella muistaakseni 6,7 %:n äänisaaliin.

 

Googlaa ”Paavo Lipponen pöö”, niin näet SDP:n vaalimainoksen viime presidentinvaaleissa.

 

 

 

*******************

 

 

Keskusta nimesi vuoden 2018 presidentinvaaleihin presidenttiehdokkaansa jo kesän 2016 puoluekokouksessa Seinäjoella.

 

 

Olin mukana virallisena puoluekokousehdokkaana, kun valitsimme tehtävään Matti Vanhasen.

 

 

Nyt jokainen osaa aistia, että Keskusta teki Seinäjoella oikean ratkaisun.

 

 

 

 

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana ja kaksinkertaisena pääministerinä Matti Vanhanen täyttää kaikki presidentiltä vaadittavat kriteerit.

 

 

 

 

Olen vuosien aikana saanut kuunnella Matti Vanhasta eri tilaisuuksissa ja olen kerta kerran jälkeen entistä vakuuttuneempi, että Vanhanen on pätevä johtamaan Suomi-laivaa ensi vuoden presidentinvaalien jälkeen.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentivaalit 2018, presidenttiehdokas Matti Vanhanen, Paavo Lipponen pöö,