Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pyydän apuanne!

Lauantai 11.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Olen etsimässä aineistoa media-asiantuntijallemme, joka taittaa Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kuntavaaliesitettä.

 

 

Kysyin taannoisella Keskustan kuntavaaliristeilyllä pääministeri Juha Sipilältä, että saisimmeko esitteeseen hänen tervehdyksensä.

 

 

Sipilä lupasi ja antoipa minulle sen henkilön nimenkin, joka asian sitten käytännössä hoitaisi.

 

 

Saan Keskustan nettisivuilta imuroitua Sipilän kuvia, mutta ainahan se itse kuvattu kuva olisi parempi.

 

 

Pääministeri oli 8.3.2017 aamuvarhaisella Naistenpäivän kunniaksi Tampereella Tempontalossa Fazer Cafe`ssa ja silloin otin hänestä muutamia kuvia.

 

 

Alla kolme kuvaehdokasta – minkä kuvan Sinä valitsisit?

 

 

 

 

IMG_7723.JPG

 

 

Kuva 7723

 

 

 

 

IMG_7724.JPG

 

 

Kuva 7724

 

 

 

 

IMG_7753.JPG

 

 

Kuva 7753

 

 

 

Ehdotuksia!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta, Tampereen Keskustan vaalilehti, Juha Sipilä, pääministeri Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, Tempontalo, Tempontalo Tampereella, Fazer Cafe, Naistenpäivä 2017,

Juha Sipilä - mies, jonka sana painaa suomalaisessa politiikassa

Sunnuntai 13.4.2014 - -Esko Erkkilä-

On ainutkertaista, että pienimmän oppositiopuolueen puheenjohtaja johtaa Suomen politiikkaa.

 

Vasemmistoliiton irtautuminen hallituksesta toki teki siitä nyt pienimmän oppositiopuolueen, mutta sen asema on heiveröinen, sillä olihan se hallituksessa rakentelemassa ja puolustamassa niitä lukemattomia hankkeita, joita nyt lähes päivittäin kuopataan.

 

Juha Sipilän johdolla Suomeen saatiin parisen viikkoa sitten sote-raamit. Ne merkitsivät, että Keskusta päästi hallituksen siitä häpeästä, johon se oli uppoutunut.

 

Perjantaina huhtikuun 11. päivänä kansalaiset saivat lopullisen varmuuden, että kokoomuksen ja demareiden suurella innolla ajama kuntien pakkoliitoshanke haudataan.

 

Kolme vuotta kestänyt kuntakohellus sai ansionsa mukaan!

 

 

Sain viime perjantai-iltana olla paikalla Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa virallisena kokousedustajana, kun puheenjohtaja Juha Sipilä lyhyesti kertasi viime päivien tapahtumia ja linjasi tulevaa.

 

Piirikokous järjestettiin Kiikoisten Nuorisoseurantalolla – Kiikoisissa, joka uunituoreen päätöksen tuloksena liittyi Sastamalan kaupunkiin ja samalla siirtyi Satakunnasta Pirkanmaalle.

 

sipila1

 

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä piti selkeän esityksen ja käydyn keskustelun aikana hän nousi puhujakorokkeelle useaan kertaan vastaamaan niihin kysymyksiin, joita piirikokouksen osanottajat hänelle esittivät.

 

 

Seuraavassa joitain pätkiä ja suoria lainauksia Juha Sipilän esittämistä linjauksista:

 

 

 

sipila2

 

 

”Halot ovat loppuneet ja nyt poltetaan huonekaluja”

 

 

 

sipila3

 

 

”Santeri Alkio suuttuisi ja sanoisi nykytilanteesta ehkä näin:

 

Älkää jättäkö velkaa lapsillenne

 

ja

 

Huolehtikaa, että koko maassa voi asua turvallisesti”

 

 

 

sipila4

 

 
”En lähtenyt politiikkaan pelleilemään”

 

 

 

sipila5

 

 

”Kuntien pakkoliitoslaki saatiin tänään tyrmättyä”

 

 

 

sipila6

 

”Tiimipelurit erotan jo neljän kilometrin päästä”
 
”Tupakkavero olisi lapsilisien leikkaamisen sijasta kelvannut , mutta SDP:lle tupakoitsijoiden asia on lapsiperheitä tärkeämpi”
 
”Piilovelkaa on löytynyt 10 miljardia”
 
”Piilovelka merkitsee, että Suomi on ylittänyt velkaantuneisuudeltaan kriittisen 60 %:n rajan bruttokansantuotteesta”
 
”Kasvupakettiin on petytty, sillä mm. sen kokonaissummasta 1/6 ohjataan Helsingin Olympiastadionin remontointiin – välttämättömään rakenneuudistukseen ei”
 
”Sote-ratkaisun toteuttamisessa yliopistolliset keskussairaalat tarvitsevat päällystakin”
 
”Julkisen sairaanhoidon on oltava niin vahva, että se pystyy kilpailemaan yksityisiä vastaan”
 
”Tiestön korjausvelka on 2,5 miljardia ja siitä 200 miljoonaa euroa on syntynyt nykyisen hallituksen aikana”

 

 

 

sipila7

 

 

Lopuksi Juha Sipilä painotti Keskustan eurovaaliteeman ”Koti kuntoon” tärkeyttä, sillä suomalaisten on nyt tehtävä niitä toimia, joita olemme vaatineet Kreikalta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, Keskustan Pirkanmaan piiri, Keskustan Pirkanmaan piiriin piirikokous, halot ovat loppuneet ja nyt poltetaan huonekaluja,

Tänään puhun suulla suuremmalla

Perjantai 28.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Lukijani tietävät, että tällä saitilla julkaisemani kirjoitukset edustavat omaa henkilökohtaista näkemystäni kulloinkin käsittelemästäni asiasta.

 

Tänään teen poikkeuksen, sillä nyt olen kopioinut tekstini eilen ilmestyneestä Juha Sipilän blogikrjoituksesta.

 

Puheenjohtajamme eilinen blogikirjoitus kuuluu näin:

 

 

********

 

Takaisin töihin

 

Torstai 27.2.2014 klo 13:26

 

Sain keskiviikkona tulokset pitkään jatkuneista tutkimuksista, joilla selvitettiin keuhkoveritulppani uusiutumisen syitä. Tutkimuksissa ei löytynyt erityistä syytä tai perinnöllistä taipumusta sairauteen. Noin viidenneksessä tapauksista syyksi osoittautuu jokin muu vakava sairaus, joka olisi vaatinut rankempia jatkohoitotoimenpiteitä. Myös tällainen on kohdallani poissuljettu.

 

Haluan kiittää Oulun yliopistollisen sairaalan pätevää ja ammattitaitoista henkilökuntaa hyvästä hoidosta ja huolella tehdyistä tutkimuksista. Kiitos myös kaikille tsemppiviestien lähettäjille ja Keskustan joukkueelle siitä, että minun ei ole tarvinnut olla huolissani tehtävieni hoitumisesta.

Uusi lääke on purrut selvästi aiempaa tehokkaammin ja sen on osoitettu poistaneen myös kesäisen tukoksen jäännökset. Olen valmis palaamaan töihin sairauslomani päätyttyä 17. maaliskuuta.

 

Tauko on antanut poikkeuksellisen mahdollisuuden katsoa Suomen poliittista keskustelua etäämmältä ja paneutua asioihin, joihin ei muuten olisi ollut aikaa. Suomi tarvitsee selvitäkseen suuria muutoksia ja rohkeita ratkaisuja. Odotan innolla kuntoutusjakson päättymistä ja töihin palaamista. Meillä on paljon tehtävää.

 

 

 

***************

                                  

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä,

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö tukee Juha Sipilää, kun tämä toteaa, että hiekka valuu hallituksen tiimalasissa

Perjantai 4.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö piti syyskokouksensa 28.12.2012 ja antoi kokouksestaan seuraavan tiedonannon:

 

Tiedonanto oli julkaisuvapaa heti.

 

*************

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vuosikokous pidettiin 28.12.2012 . Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Esko Erkkilä. Varapuheenjohtajana alkavalla kaudella toimii Antti Juva ja kunnallissihteerinä jatkaa Titta Mattila.

 

Kokouksessa Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö muistutti, että hallituksen virheellinen toiminta STX-telakan loistoristeilijätilauksessa merkitsee ongelmia myös Pirkanmaalle ja Tampereelle.

 

Telakan alihankkijoina olleet pirkanmaalaisyritykset ja niiden työntekijät joutuvat nyt omalta osaltaan toimimaan maksumiehinä hallituksen saamattomuudelle.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö tukee puheenjohtaja Juha Sipilän hallitukselle tekemää kysymystä; mitkä ovat ne teollisuus- ja yhteiskuntapolitiikan toimet, joilla hallitus aikoo viedä Suomen uudelleen kestävän kasvun ja hyvinvoinnin uralle?

 

Lisätietoja

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön pj. Esko Erkkilä  050 556 4878

ja varapj . Antti Juva p. 050 511 1716

 

**********

 

Emme tiedotetta laatiessamme osanneet aavistella, että STX-telakka joutuu näin nopeasti aloittamaan YT-neuvottelut Turun ja Rauman telakoillaan.

 

YT-neuvottelujen aloittaminen sai jopa elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren tunnustamaan, että loistoristeilijätilauksen lipuminen Ranskaan nopeutti YT-neuvottelujen aloittamista.

                                         

Kokoomusministerin herääminen karuun todellisuuteen tuli valitettavasti liian myöhään!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puheenjohtaja Juha Sipilä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Jan Vapaavuori, hiekka valuu hallituksen tiimalasissa, STX-telakka, STX-telakan YT-neuvottelut,

Hallituksen esitys kilometrikorvausten leikkaamiseksi ja TKL:n bussien korjauttaminen Virossa saivat täystyrmäyksen toriyleisöltä

Tiistai 7.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereen torikauppiaat ry järjesti elokuun Tampereen Markkinat Keskustorilla eilen.

 

Keskusta oli mukana markkinoilla ja tällä kerralla tarjosimme toriyleisölle politiikanteon ohella grillimakkaraa. Toriyleisö kiitteli Keskustaa kotimaisen makkaran tarjoamisesta.

 

Halusimme kotimaista makkaraa tarjoamalla painottaa kotimaisen elintarviketuotannon tärkeyttä ja onnistuimme tavoitteessamme hyvin.

 

 

elokuunmarkkinat1

 

Makkaroiden grillaaminen oli Arja Hirvenojan vastuulla ja ikinuori Johannes Jonov huolehti niiden tarjoilemisesta yleisölle.

 

 

elokuunmarkkinat2

 

Eva Back (oikealla) oli useiden keskustalaisten ohella tapaamassa tamperelaisia.

 

 

Pääsin toritapahtuman aikana keskustelemaan lukuisten tamperelaisten kanssa ja huomasin, että kansalaiset ovat kyllästyneet valtakunnan politiikan venkoiluihin sekä etelä-Euroopan vempulamaiden ja niiden pankkien tukemiseen.

 

Suomen taloustilanteen nopea heikkeneminen oli yleinen puheenaihe markkinoilla. Kokemattoman pääministerin ja koppavan valtiovarainministerin tosiasioista piittaamatonta käyttäytymistä ihmeteltiin.

 

Hallituksen esitystä kilometrikorvausten leikkaamisesta pidettiin käsittämättömänä, sillä se on kaikille selkeä signaali, että Suomen talouselämä halutaan hallituksen toimesta ajaa kerta kaikkiaan ahtaalle. Talouselämän ahdinko heijastuu nopeasti tavallisen kansalaisen elämään.

 

Markkinapäivän jälkeen oli tiedotusvälineiden kautta kuultavissa, että valtiovarainministeriö on rukkaamassa ensi vuoden kasvuennustettaan alaspäin. Ei tarvitse olla suurikaan selvänäkijä, kun ennustaa ensi vuodelle selkeästi miinusmerkkistä kehitystä.

 

Tätä se Kokoomuksen ja SDP:n politiikka saa aikaan!

 

Kaupan liitto tuli eilen julkisuuteen tiedotteellaan, jossa se kertoi kaupan aloittaneen työvoimansa sopeuttamisen. Kauppa on markkinatilanteen herkin indikaattori ja sen eilinen ilmoitus on vakava piikki Kataisen ja Urpilaisen politiikalle.

 

Osoittaa tilannetajua, että Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä käsitteli toissapäivänä julkaistussa blogikirjoituksessaan kilometrikorvausten leikkaamista.

 

Sipilä toteaa aivan oikein, että korvaus oman auton käytöstä pitää osaltaan Suomea liikkeellä ja toimeliaana. Jos tuo toimeliaisuus vähenee nyt tehtyjen päätösten seurauksena, putoavat vastaavasti muut verotulot.

 

Tamperelaisittain suurin kysymys Tampereen Markkinoilla oli TKL:n bussien korjauttaminen Virossa.

 

TKL:n johdon toteuttama ja luottamushenkilöiden hyväksymä toiminta Tampereen kaupungin omistamien sinisten bussien korjaamisessa Virossa herätti ihmetystä ja ärtymystä.

 

Työttömyyden lisääntyminen Tampereella oli kansalaisten suurin huolenaihe, joka seuraa bussien korjaamisesta Virossa.

 

Myös hiilijalanjäljen kasvaminen Virossa suoritetun sinisten bussien korjaamisessa ihmetytti.

 

Korjaamotoiminnan hiilijalanjälki kasvaa mahdottomasti, kun epäkuntoinen bussi joudutaan hinaamaan Tampereelta Helsinkiin, konstailemaan laivaan, hinaamaan virolaiselle korjaamolle, korjaamaan siellä ”halvalla ja hyvin”, kuten vihreiden Petri Siuro kaupunginvaltuustossa totesi, ajamaan satamaan ja laivaan sekä laivamatkan jälkeen ajamaan Helsingistä Tampereelle.

 

TKL:n johdon toteuttama ja TKL:n johtokunnan hyväksymä toiminta sai täystyrmäyksen Tampereen Markkinoilla!

 

Oli mukava todeta, että olen tamperelaisten mielestä oikeassa, kun arvostelen TKL:n bussien korjaamista Virossa!

 

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: TKL, TKL:n bussit, TKL:n bussien korjaaminen Virossa, kilometrikorvausten leikkaaminen, Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, Tampereen Markkinat, Tampereen Torikauppiaat,

Juha Sipilä ja Suomen Keskusta ottivat aloitteen maamme taloudellisten vastuiden todellisessa selvittämisessä

Perjantai 3.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti, että hän kokoaa ryhmän laatimaan Keskustalle selvitystä euron tulevaisuudesta ja Suomen vaihtoehdoista.

 

Sipilän ajatus on saanut laajaa kannatusta mediassa sekä politiikan ja talouselämän piirissä. Ilmoitus ryhmän perustamisesta osoittaa, että Keskusta ja sen puheenjohtaja ”kulkevat ajassa”.

 

Nykyhallituksen heitteillä olemisesta on vakuuttava merkki se, että pääministeri Jyrki Katainen kannattaa puheenjohtaja Juha Sipilän esitystä!

 

Taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen historiassa, kun pääministeri kannattaa opposition esitystä, joka nakertaa hallituksen arvovaltaa.

 

Juha Sipilä totesi Hämeenkyrön Kaipiossa perjantaina 20.7.2012 pitämässään puheessa, että...


...Keskustan vastuulliselle kriittiselle näkemykselle on suuri tarve.


(Esko Erkkilän blogikirjoitus 30.7.2012).


Nyt Sipilän kertoma ryhmän perustaminen on vastuullisuutta, jolle jopa maan pääministeri antaa tunnustusta!

 

Sipilä on kutsunut euron tulevaisuutta ja Suomen vaihtoehtoja pohtivan ryhmän jäseniksi europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen, entisen pääministerin Mari Kiviniemen ja kansanedustaja Mauri Pekkarisen. Suomesta ei sen kokeneempaa ja asiantuntevampaa ryhmää saisikaan koottua! Tunnen kaikki ryhmän jäsenet ja he kaikki tuntevat minut.

 

Euron tulevaisuutta ja Suomen vaihtoehtoja pohtivan ryhmän kokoonpanoa ollaan vahvistamassa suomalaisilla ja kansainvälisillä talouden ja politiikan huippuasiantuntijoilla.

 

Olen varma, että Juha Sipilän aloitteellisuus euron tulevaisuutta ja Suomen mahdollisuuksia pohtivan ryhmän asettamisesta on suomalaisten mieleen.

 

Nyt jos koskaan voidaan perustellusti todeta, että myös oppositiosta voidaan palvella isänmaata!

 

Toivon, että ryhmä löytää keinoja, joilla tavallisen suomalaisen tuntemukset ja kokemukset pystytään asetettavan ryhmän kautta saamaan ohjenuoriksi Suomen tulevaisuutta määriteltäessä!

 

Pääministeri Jyrki Kataisen positiiviset lausunnot ryhmän tarpeellisuudesta rohkaisevat.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, euron tulevaisuutta selvittelevä ryhmä, Suomen vaihtoehtoja selvittelevä ryhmä,

Keskustan Kaipion paikallisyhdistys sai kuusikymmenvuotisjuhlaansa arvovieraan - puheenjohtaja Juha Sipilän!

Keskiviikko 25.7.2012 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrössä toimiva Keskustan Kaipion paikallisyhdistys järjesti perjantaina 20.7.2012 yhdistyksen 60-vuotisjuhlat omistamallaan Rientolan lavalla Hämeenkyrössä.

 

Olin mukana kesäisessä juhlassa.

 

rientola1

 

Kyrönjoentiellä Kaipiossa sijaitseva Rientolan lava on nykypäivänä harvinaisuus, sillä se on poliittisen puolueen rakentama ja edelleen täydessä kunnossa.

 

 

rientola2

 

Ravintolasalin seinälle ovat päässeet kunniapaikalle Santeri Alkion ja Urho Kekkosen kuvat.

 

 

rientola3

 

 

Keskustan Kaipion paikallisyhdistys on perustettu 9.3.1952 ja se sai 60-vuotisjuhliensa arvovieraaksi Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän. 

Kaipion paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hollo toivottaa puheenjohtaja Juha Sipilän ja Minna-Maaria Sipilän tervetulleiksi kesäiseen juhlatilaisuuteen.

 

 

rientola4

 

Juhlat alkoivat kahvituksella ja tarjolla oli todella herkullista mansikkakakkua kahvin, teen ja mehun ohella. 

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hollo toivotteli juhlaväen tervetulleeksi ja kertoi lyhyesti Rientolan vaiheista.

Parhaimmillaan Rientolan tansseissa on ollut yli 500 osanottajaa.

 

rientola5

 

Kunnon juhliin kuuluu aina haitarimusiikkia sekä laulua ja niiden osalta saimmekin kuulla Mirja Paldanin esiintyvän tyttärensä Teija Paldan-Piiponniemen säestämänä.

Mirja Paldan kertoi ottaneensa esiintymispyynnön mielihyvin vastaan, sillä hän on laulanut myös Rientolan avajaisissa viisikymmentä vuotta sitten!

 

rientola6

 

Hämeenkyrön kunnan tervehdyksen paikallisyhdistyksen juhlaan toi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maria Härkki-Santala. 

Härkki-Santala mainitsi, että kuntalaisten olosuhteet pitää turvata ja aihe on erityisen ajankohtainen nyt, kun valtaapitävät suunnittelevat kuntauudistusta.

 

 

rientola7

 

Keskustan Hämeenkyrön kunnallisjärjestö ry:n sihteeri Raija Mäensivu toi tilaisuuteen kunnallisjärjestön terveiset. 

Mäensivu painotti, että paikallisyhdistyksillä on Keskustan toiminnassa tärkeä merkitys, sillä ne toimivat puolueen perustasona.

Keskustaa ja keskustalaista arvomaailmaa tarvitaan, oli kunnallisjärjestön sihteerin Raija Mäensivun viesti juhlayleisölle.

 

 

rientola8

 

Suomen Keskustan ja Keskustan Hämeenkyrön kunnallisjärjestön yhteiset onnittelut juhlivalla paikallisyhdistykselle toivat puheenjohtaja Juha Sipilä ja kunnallisjärjestön sihteeri Raija Mäensivu.

Onnittelut ottivat vastaan Kaipion paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hollo ja sihteeri Elina Piittala.

 

Vielä joitain kuvia juhlatilaisuudesta:

 

 

rientola9

 

Juhlivan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hollo toivottaa juhlaan tervetulleiksi Elina Siepin ja Esko Arolan Ylöjärveltä.

 

 

rientola10

 

Pirkanmaan Liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela ja Tiina Viilo-Koskela  saapumassa juhlaan.

Jouni Koskela toimi Kaipion paikallisyhdistyksen viisikymmenvuotisjuhlassa kymmenen vuotta sitten tilaisuuden juontajana.

 

 

rientola11

 

Esko Arolalla (vasemmalla) Ylöjärveltä ja viime eduskuntavaaleissa vapaaehtoisesti luopuneella ex-kansanedustaja Klaus Pentillä riitti puhuttavaa ennen juhlatilaisuuden alkamista.

 

 

rientola12

 

Puhumista riitti myös Maria Härkki-Santalalla ja Elina Siepillä!

 

 

rientola13

 

Ilmeistä päätellen Juha Sipilällä, Minna-Maaria Sipilällä, Maria Härkki-Santalalla ja Raija Mäensivulla oli mukavaa yhdessä ennen tilaisuuden alkamista järjestetyssä kahvituksessa!

 

 

rientola14

 

Juhlatilaisuuden päätteeksi paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Antti Hollo ja sihteeri Elina Piittala luovuttivat puheenjohtaja Juha Sipilälle suuren puukauhan muistoksi Hämeenkyrön vierailusta.

 

Huomaan, että jutulleni on kertynyt pituutta varsin paljon ja puheenjohtaja Juha Sipilän puheen annista kertominen on paikallaan jättää tuonnemmas.

 

Perästä kuuluu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Kaipion paikallisyhdistys, Keskustan Hämeenkyrön kunnallisjärjestö, puheenjohtaja Juha Sipilä, Juha Sipilä, Antti Hollo, Raija Mäensivu, Elina Piittala, Maria Härkki-Santala, Raija Mäensivu, Esko Arola, Elina Sieppi, Klaus Pentti, Maija Paldan,