Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko Sokos Hotell Ilveksen sortuminen tuoteväärennökseen vain jäävuoren huippu?

Lauantai 8.12.2018 - -Esko Erkkilä-

On mainio asia, että ruuan alkuperä kiinnostaa nykyään yhä useampia.

 

 

Kuluttajat arvostavat ruuan alkuperämerkintöjä ja se onkin luonnollista, sillä maailmalla liikkuu paljon erilaisia ruuan tuoteväärennöksiä ja eräät tuoteväärennökset ovat suorastaan hengenvaarallisia, sillä ruuan raaka-aineiden joukkoon on saatettu lisätä mitä epämääräisempiä ainesosia.

 

 

Tamperelaisessa Sokos Hotel Ilveksessä marraskuun alkupäivänä paljastunut neljän ruoka-aineen tuoteväärennös kertoo karua kieltään, että ruuan tuoteväärennökset ovat mahdollisia myös Suomessa.

 

 

Taisi olla tarkalleen 6.11.2018, kun Hotell Ilveksessä järjestettiin Sanomalehtien liiton suuret lehtipäivät.

 

 

Sanomalehtien liitto edustaa maakuntien lehdistöä ja sen vuoksi järjestäjä olikin toivonut ruokalistalle paikallisia tuotteita.

 

 

Kaikki näyttikin olevan kunnossa, sillä listalla oli alkuruokana Näsijärven taimenta, maalaispateeta urjalalaisen Paijan tilan possuista, akaalaisen Tolvilan kartanon luomukaritsaa sekä Pyhäjärven kuhaa.

 

 

Erinäisten vaiheiden jälkeen paljastuikin, että minkään mainitun ruuan alkuperä ei ollut ilmoitettua – taimen ei ollut uinut Näsijärvessä, possu ei ollut Paijan tilalta, karitsa ei ollut Tolvilan kartanon karitsaa ja se ei ollut edes luomua ja pisteenä iin päälle kuhaa ei ollut pyydetty Pyhäjärvestä!

 

 

Hotel Ilves syyllistyi siis törkeään tuoteväärennykseen!

 

 

*********************

 

 

Tamperelaisen Hotel Ilveksen kärähtäminen laajasta tuoteväärennöksestä on kuitenkin kaikesta huolimatta nähtävä positiivisena, sillä paljastihan se sen holtittoman menettelyn, jolla suomalaiset ravintolat kohtelevat asiakkaitaan. 

Ruuan alkuperämerkinnät ovat kuluttajan kannalta keskeinen menettely, mutta kun alkuperämerkintöjen vaatiminen ravintolaruualle ei vielä ole lakisääteistä, niin hotelli ilveksiä kyllä riittää.

 

Isotkin ravintolat käyttävät härskisti tätä lainsäädännön puutetta bisnestoiminnassaan hyödyksi.

 

 

Toivottavasti jo tällä vaalikaudella saadaan aikaiseksi velvoittava lainsäädäntö, jotta myös ravintolaruuan alkuperä pitää ilmoittaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ravintolaruokien tuoteväärennökset, Sokos Hotel Ilves, Sokos Hotel Ilveksen tuoteväärennökset, Näsijärven taimen, Paijan possu, Tolvilan karitsa, Tolvilan luomukaritsa, Pyhäjärven kuha, Laki ravintolaruuan alkuperämerkinnöistä pitää saada, ravintolaruoka,

Luuserit paljastava nettisivusto

Maanantai 12.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Ravintolaruuan arvonlisävero aleni heinäkuun alussa 13 prosenttiin.

 

Osa ravintoloista, baareista ja pikaruokaloista ei kuitenkaan ole alentanut annoshintojaan.

 

Arvonlisäveron aleneminen merkitsi 7,4 %:n alennusta asiakkailta perittäviin hintoihin. Jos alennusta ei ole viety asiakashintoihin, niin ravintoloitsijan kate parani 7,4 %. Se ei ollut lainsäätäjän tarkoitus ja sen vuoksi veronalennuksen omiin taskuihinsa pistäneitä yrittäjiä voidaan perustellusti kutsua luusereiksi.

 

Internetissä on sivusto - www.alv13.fi - joka paljastaa yrittäjät, jotka eivät ole vieneet veronalennusta asiakashintoihin. Listalla kerrotaan, jos tieto luuserilistalle joutumisesta on vahvistamaton.

 

En hyväksy taannoisen DDR:n toverivakoilua, mutta arvonlisäveroalennuksen laittaminen omaan taskuun on niin törkeää menettelyä, että hyväksyn tämän paljastussivuston toiminnan.

 

Sivustolla voi tutustua tilanteeseen paikkakuntakohtaisesti. Se on hyvä, sillä näin kuluttaja voi tehdä oikeita valintoja. Selailin muutaman tutun paikkakunnan "luuserilistaa" ja hämmästyin.

 

Mainittakoon, että sivustolla kerrotaan myös niiden yritysten nimet ja osoitteet, jotka ovat veronalennustilanteessa menetelleet eettisesti oikein.

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: www.alv13.fi, ravintolaruoka, arvonlisävero,