Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Horjuttaako korona elintarvikkeidemme huoltovarmuutta?

Tiistai 24.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Korona-asia saa päivä päivältä yhä suurempia kierroksia ja hyvä ainakin siltä kannalta, että me kaikki tajuamme tilanteen vakavuuden.

 

Nyt koronan ensimmäisinä päivinä on julkisuudessa keskitytty erilaisten rajoitustoimien luomiseen ja niiden käsittelyyn, mutta esimerkiksi epidemian vaikutukset elintarvikkeiden huoltovarmuuteen ovat jääneet ainakin toistaiseksi käsittelemättä.

 

Maataloustuottajat, elintarviketeollisuus ja päivittäistavarakauppa rauhoittelevat, että ongelmia ei ole ja ei ole tulemassakaan. Näin varmaan myös on, mutta…

 

***********

Mutta tulee maataloustuottajien, kotieläintuottajien, elintarviketeollisuuden työntekijöiden sekä päivittäistavarakaupan henkilöstön terveenä pysymisestä!

 

Kevätkylvöjen aika alkaa kuukauden kuluttua ja on ensiarvoisen tärkeää, että silloin viljanviljelijät ovat työkuntoisia. Lannoitteet ja siemenet on tiloille hankittuina, joten niiden osalta asia on kunnossa.

 

Kotieläntuottajien osalta tilanne on sama eli terveyttä pitäisi riittää.

 

Meillä kotieläintalous perustuu valtaosiltaan perheyrittäjyyteen, jossa isäntä ja emäntä muodostavat työparin; isommissa yksiköissä apuna on kuitenkin palkkatyövoimaa ja monesti kyseessä on ulkomaalaiset ammattihenkilöt. Rajojen sulkemiset asettavat nämä ulkomaalaiset karjanhoitajat uuteen tilanteeseen eli he eivät voi viettää vapaa-aikojaan kotimaassaan ja tulla takaisin entiseen malliin.

 

Elintarviketeollisuudessa toimivien terveenä pysyminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta elintarviketehtaat pystyvät toimimaan täydellä teholla.

 

On selvää, että myös päivittäistavarakaupan piirissä toimivien myyjien, hyllyttäjien, kassahenkilöiden yms. terveystilanteen säilyttäminen hyvänä on nyt tärkeää.

 

 

Kertaan vielä:

 

Elintarvikehuoltomme keskeinen kysymys on, että maataloustuottajien, kotieläintuottajien, elintarviketeollisuuden työntekijöiden sekä päivittäistavarakaupan henkilöstö pysyisi terveenä!

Tuon edellä toteamani perusteella kannatan hallituksen määräämiä kaikkia erilaisia karanteenijärjestelmiä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: korona, huoltovarmuus, elintarvikkeiden huoltovarmuus, ruokahuolto, maanviljelijät, kotieläintuottajat, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa,

Miksi Suomen turvallisuuden kannalta arveluttavien leikkausten tekemisellä on nyt niin tavaton kiire?

Keskiviikko 18.1.2012 - -Esko Erkkilä-

On kummallista, että presidentinvaalien kynnyksellä ja jopa niiden aikana ollaan tekemässä mittavia heikennyksiä Suomen turvallisuuteen.


Tilanteen tekee kummalliseksi se, että lähipäivinä valitaan Suomeen Tasavallan Presidentti ja hän on myös Puolustusvoimien Ylipäällikkö. Nyt uusi Ylipäällikkö joutuu ottamaan vastuun maamme turvallisuudesta, kun sitä on edellisen Ylipäällikön viime hetkillä ratkaisevasti heikennetty.


Luettelo maamme turvallisuuden vaarantavista toimenpiteistä on valitettavan pitkä ja vakuuttava.


Maamiinakielto oli nykyisen Presidentin junailema hanke, jolla ratkaisevasti heikennettiin Suomen asemaa mahdollisessa kriisitilanteessa. Maamiinat ovat Suomelle tehokas puolustuksellinen ase ja ne eivät ole missään olosuhteissa vaarallisia suomalaisille. Miksi ne piti kieltää?


Puolustusvoimien ruokahuollon yksityistämispyrkimykset ovat ajattelematonta toimintaa ja merkitsevät monien muiden siihen liittyvien ongelmien ohella turvallisuusriskiä.

Ruokahuollon yksityistäminen mahdollistaa jopa sen, että Puolustusvoimien ruokahuollosta kriisiaikana vastaisi monikansallinen yritys, jonka päätökset tehdään maassa, joka on Suomen vastapuoli kriisitilanteessa! Ovatko ruokahuollon yksityistämisen puolesta intoilleet huomanneet lainkaan tätä mahdollisuutta?


Varuskuntien lakkauttaminen raskasta leimakirvestä käyttäen on vaarallinen hanke, jos se toteutuu siinä laajuudessa, josta mediassa nyt kerrotaan.


On totta, että Suomea ei puolusteta varuskunnista, mutta riittävän tiheä varuskuntaverkko antaa monipuoliset mahdollisuudet kouluttaa maamme puolustamiseen kykeneviä joukkoja.


Lakkautusuhan alla ovat ainakin seuraavat varuskunnat:


•    Pohjois-Karjalan prikaati
•    Keuruun pioneerirykmentti
•    Niinisalon tykistöprikaati
•    ruotsinkielinen Dragsvikin varuskunta
•    Lapin ilmatorjuntarykmentti

Näiden lisäksi lakkautuskurimuksessa tulevat olemaan myös meri- ja ilmavoimien eräät yksiköt.


Sotilaat ovat tottuneet tottelemaan ja siitä saimme oivan esimerkin itsenäisyyspäivänä Tampereen Keskustorilla, kun maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Raimo Jyväsjärvi puolusteli tulossa olevia varuskuntaleikkauksia.


Kenraaliluutnantti Jyväsjärvi suoritti leikkausten puolustelun niin taitavasti, että minäkin menin kenraalin virittämään ansaan ja olin hyväksymässä hänen esittämänsä perustelut.

Varuskuntien lakkauttamisessa on eräs sama tärkeä piirre, kuin kuntateurastushankkeessa – molempia hankkeita vetää kokoomuslainen poliitikko!


Kuntateurastushanke on Henna Virkkusen vastuulla ja varuskuntien teurastushanke puolestaan Ilkka Kanervan vetämän toimikunnan vastuulla.


Pääministeri Jyrki Katainen antaa suojeluksensa molemmille teurastushankkeilla ja Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö hyväksyy puolueen ”kuninkaana” molemmat hankkeet!


Kuntaliitosten osalta Niinistö on ainoa presidenttiehdokas, joka on ilmoittanut hyväksyvänsä kuntien pakkoliitokset.


Pelkään, että maamiinakiellon osalta ”juna meni jo”, mutta Puolustusvoimain ruokahuollon yksityistämisen ja varuskuntien lakkauttamisen lopullinen kohtalo ilmeisesti jää tulevan Ylipäällikön hyväksyttäväksi.

---
Olen varma, että Paavo Väyrynen Tasavallan Presidenttinä ja Puolustusvoimien Ylipäällikkönä laittaisi maamme turvallisuutta nakertavat suunnitelmat uuteen harkintaan.


Se on yksi pitävä peruste kirjoittaa äänestyskopin hiljaisuudessa vaalilippuun numeroksi

4.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimien Ylipäällikkö, maamiinakielto, Ottawan sopimus, Puolustusvoimien ruokahuolto, Puolustusvoimien ruokahuollon yksityistäminen, varuskuntien lakkauttaminen,