Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sitra on monessa mukana Tampereella, Pirkanmaalla ja koko Suomessa

Lauantai 16.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Sitrasta todetaan yleisesittelynä näin:

 

 

”Suomen itsenäisyyden juhlarahasto (vuoteen 1990 Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 1967 rahasto) eli Sitra on julkisoikeudellinen eduskunnan valvoma rahasto, joka perustettiin vuonna 1967 Suomen Pankin yhteyteen Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

 

 

Sitran tehtävä on rakentaa huomisen menestyvää Suomea, ennakoida yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia, etsiä uusia käytännön toimintamalleja ja vauhdittaa kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa.”

 

 

Kuten jo eilen kerroin, osallistuin Tampere-talossa 13.12.2017 Sitran ja Tampereen kaupungin yhdessä järjestämään seminaariin.

 

 

 

IMG_6106.JPG

 

 

Seminaarin avasi johtaja Antti Kivelä Sitrasta – Kivelä kuuluu Sitran johtoryhmään ja hänen vastuualueensa Sitrassa on ”uudistumiskyky”.

 

 

Johtaja Kivelän lyhyt esitys oli mielenkiintoinen ja siinä hän mm. kertoi, niistä yhteistoimintamuodoista, joita Sitralla on ollut Tampereen kaupungin ja yleensäkin Pirkanmaan kanssa.

 

 

Seuraavassa luettelonomaisesti niitä projekteja, joissa Sitra on ollut mukana ja ilmeisesti myös rahoittamassa Pirkanmaalla:

 

 

 • tekonivelsairaala Coxan perustaminen

 

 • Coxa on Suomen ainoa, puhtaasti tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, jossa tehdään yli 3 500 tekonivelleikkausta vuosittain

 

 • Tays Sydänsairaalan perustaminen

 

 • Sydänsairaala on sydämen hoitoon erikoistunut täyden palvelun sairaala, joka toimii Tampereella, Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Helsingissä

 

 • Tampereella toimivan Koukkuniemen vanhainkodin kehittäminen

 

 • Kauppakeskus Eloon Ylöjärvellä kesäkuussa 2009 avatun Suomen ensimmäisen terveyskioskin perustaminen

 

 • Tays:n yhtiöittämisen tukeminen

 

 • Tays:n Sydänsairaalan johdolla tapahtuvan sydänsairauksien synnyinpolkujen tutkimisen tukeminen

 

 • Tampereen Tesomalla toteutettavan terveyspalvelujen allianssimallin kehittäminen

 

 

 • valtakunnallisen SOTE-valinnanvapausmallin kokeilun tukeminen Tampereen lisäksi Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Keski-Uudellamaalla sekä Ylä-Savossa

 

 

Kiitän johtaja Antti Kivelää esityksestä, jonka hän piti Tampere-talossa 13.12.2017; esityksen ansiosta tiedän nyt paljon enemmän siitä työstä, jota Sitra tekee!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sitra Tampereelle, Sitra Pirkanmaalle, tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Koukkuniemen vanhainkoti, Ylöjärven terveyskioski, Tays:n yhtiöittäminen, Tesoman terveyspalvelujen allianssimalli, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, Suomen Pankki,

Terveysnysse syntyi asukasidean pohjalta

Lauantai 12.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereella on viime vuoden lokakuusta alkaen toiminut Terveysnysse.

 

Terveysnysse on pyörien päällä liikkuva sosiaali- ja terveyspalvelujen neuvontapalvelu, joka liikkuu eri puolilla kaupunkia erillisen aikataulun puitteissa.

 

 

terveysnysse1

 

Terveysnysse on käytännössä Tampereen kaupunginkirjaston Netti-Nysse, jonka ”toimenkuva” muuttuu torstaisin ja perjantaisin pyörien päällä liikkuvaksi terveyspalvelukioskiksi.

 

Terveysnyssen reittiliikennöinti ulottuu eri puolille kaupunkia ja pysähdyspaikkoja on seuraavilla alueilla:

 

 • Kaukajärvi
 • Linnainmaa
 • Lielahti
 • Koivistonkylä
 • Hervanta
 • Tesoma

 

Reittiliikennöinnin lisäksi Terveysnysse palvelee tamperelaisia jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 16.00 – 19.00 Keskustorilla.

 

Terveysnyssen palveluvalikoima tähtää ennaltaehkäisevään toimintaan terveys- ja sosiaalipalveluiden saralla.

 

Lainaan Terveysnyssen toiminnasta kertovaa Tampereen kaupungin informaatiota. Pätkä siitä kuuluu näin:

 

Terveysnyssessä on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta tai lähetettä.

 

Työntekijöinä on terveydenhoitaja, sosiaalialan ammattilainen ja mediasihteeri.

 

Terveydenhoitaja tukee elintapavalinnoissa, antaa tietoa terveyspalveluista ja ohjaa internetin terveystiedon lähteille.


Sosiaalialan ammattilaisen kanssa voi keskustella esimerkiksi toimeentuloon tai kulloiseenkin elämäntilanteisiin liittyvistä asioista. Hän neuvoo sosiaaliturvaan ja palvelujärjestelmään koskevissa kysymyksissä.

Mediasihteeri opastaa laaja-alaisesti internetin käytössä tiedonlähteenä.

 

Terveysnyssessä kävijä voi muun muassa mitata verenpaineensa, lainata liikuntavälineitä Kela-korttia vastaan sekä saada ravitsemusneuvontaa.

 

terveysnysse2

 

Olen saanut seurata Terveysnysse-projektia sen alusta alkaen, sillä idea Terveysnyssestä syntyi Alvari-toiminnassa.

Oli hupaisaa seurata, kun eräät kaupunkiorganisaation ”silmäätekevät” yrittivät omia Terveysnysse-ajatuksen omaksi ideakseen. Pari tiukkaa välihuutoa poliitikoille lopetti kuitenkin idean omimisen.

 

Terveysnysse-idean eräänä pontimena oli Ylöjärven kaupungin toteuttama Terveyskioski Kauppakeskus Elossa. Myös se, että Lahdessa on Terveyskioskit peräti kahdessa eri kauppakeskuksessa - Kauppakeskus Triossa ja Launeen Prismassa - oli eräänlainen esikuva Tampereen Terveysnysselle.

 

Terveysnysse jatkaa toimintaansa ainakin tämän vuoden loppuun saakka ja jatkosta päätetään sen jälkeen.

 

Toivottelen Terveysnysse-toiminnalle kaikkea menestystä, sillä sen ennaltaehkäisevä työ on kaikkien osapuolten näkökulmasta erittäin kannatettavaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Terveysnysse, Netti-Nysse, Terveyskioski Kauppakeskus Elo, Terveyskioski Kauppakeskus Trio, Terveyskioski Launeen Prisma,

Määrätään lääkäri eduskuntaan - Timo Taivalsalmi matkalla Arkadianmäelle

Sunnuntai 20.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Yleislääketieteen erikoislääkäri Timo Taivalsalmi on Tampereen kaupunginvaltuustossa Keskustan valtuustoryhmän varavaltuutettu ja nyt hän on eduskuntavaaliehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä.

Taivalsalmella on lukuisia luottamustehtäviä elämän eri alueilla.

Taivalsalmen eräs vaalilause on: ”Hyvä Arki kirjoitetaan yhdessä”.

Pääministeri Mari Kiviniemen Sentteri-vierailun aikana ehdokastentissä kysyin Taivalsalmelta: ”Terveyskioskeja vai robottikirurgiaa?”.

Taivalsalmen vastasi, että molempia tarvitaan. Hän perusteli terveyskioskien tarpeen ”kevyen hoidon tarpeella” ja robottikirurgiaa taas tarvitaan esim. isojen leikkausten tuloksellisessa hoitamisessa. Terveyskioskeissa todetut sairauden ensi oireet ovat tärkeitä havaita, sillä varhain aloitetut hoitotoimenpiteet osoittautuvat usein tehokkaiksi ja silloin myös kustannuksia säästyy.

Timo Taivalsalmi ja hänen tukiryhmänsä järjestivät Sentterissä torstaina maaliskuun 10. päivänä tilaisuuden, jonka otsikko oli: ”Polemiikkia, kahvia ja musiikkia”.

Taivalsalmi on musiikkimiehiä ja hän on yksi soittajista bändissä, joka on ristinyt itsensä ”Trio Asialliset”.

Ehdin viivähtämään hetken Taivalsalmen tilaisuudessa ja tässä muutama kuva sieltä:

 

pict1395.jpg

 

Titta Mattila luovutti tilaisuuden sankarille ison kimpun tulppaaneja ja toivotteli menestystä vaalitaistossa.

 

 

pict1398.jpg

 

Timo ja tulppaanikimppu

 

 

pict1403.jpg

 

Kyllä lääkäriltä sujuu kahvitarjoilukin!

 

pict1405.jpg

 

Trio Asialliset musisoi Asiaa-kyltin takana. Rummuissa Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kriikku.

 

-------------

Muistutan, että tänään ja lähipäivinä ilmestyy useampia blogikirjoituksia kuin yksi päivässä! Sanottavaa kun tuntuu riittävän!

------------ 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Taivalsalmi, Mari Kiviniemi, Mikko Kriikku, Sentteri, Trio Asialliset, robottikirurgia, terveyskioski, Hyvä Arki, Timo Taivalsalmi eduskuntaan,