Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sentteri-aika siirtyi muistojen joukkoon

Lauantai 21.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Luovutimme Hallituskadulla sijainneen Keskustan vaalihuoneiston avaimet vuokranantajalle maanantaina 9.5.2011.

Muistorikas ja paljon miellyttäviä kokemuksia sisältänyt aika jäi taakse. Oli hieno tehdä talkootyötä keskustaväen kanssa!

Sentteri vei ajastani valtaosan lähes viiden kuukauden ajan.

Sentteriajan huippuhetkiä olivat monet tilaisuudet, jotka Keskustan Tampereen Kunnallisjärjestö sekä Keskustan Pirkanmaan piiri vaalikampanjan aikana siellä järjestivät.

Pääministeri Mari Kiviniemi, ympäristöministeri Paula Lehtomäki, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila vierailivat vaalikampanjan aikana Sentterissä.

Myös europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki sekä Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko ja Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vierailivat Sentterissä.

Lehdistö oli kiinnostunut Sentteri-vieraista ja joissakin tilaisuuksissa Sentterin ”ministerihuoneeksi” ristimämme henkilökunnan lepotila kävi ahtaaksi.

Pirkanmaalaiset Keskustan kansanedustajaehdokkaat tarjosivat Sentterissä kuulijoille monet maukkaat tarjoilut. Mielestäni Tarja-Riitta Koskisen tarjoamat uunijuustot olivat yliveto!

Eräs parhaista tilaisuuksista oli Keskustan naisehdokkaiden järjestämä yhteisesiintyminen. Koko päivän ajan oli hienoa ohjelmatarjontaa ja tarjoamiset toinen toistaan herkullisempia.

Sentterissä vierailleiden arvovieraiden osalta kansanedustaja Mikko Alatalon työ ja hyvät suhteet valtakunnan ykköspäättäjiin olivat keskeisiä. Ilman Mikkoa Sentteri-vieraiden lista olisi paljon toteutunutta lyhyempi. 

Jätimme Sentterin siistiin kuntoon odottamaan seuraavia vuokralaisia.

Talo menee syksyn alkaessa täysremonttiin ja siitä on remontin jälkeen tulossa eräs Tampereen keskikaupungin arvokiinteistöistä.

 

Tässä vielä muutama kuva hiljentyneestä Sentteri-tilasta:

  

pict1355.jpg

 

Sentterin yleisilme sai laajaa tunnustusta raikkailla väreillään ja onnistuneilla yksityiskohdillaan. Kunnia tästä kuuluu Sentteri-emäntä Titta Mattilalle, joka muiden naisten kanssa oli onnistuneen sisustuksen "arkkitehtejä".

 

 

pict1356.jpg

 

Yläsalon tasanteen Keskusta-logo ja sen viereen jättämämme pääministeri Mari Kiviniemen kuva jäivät odottamaan aikaa parempaa.

 

pict1357.jpg

 

Alasalin seinällä Arkadianmäelle ensikertaa valittu Arto Pirttilahti sekä kolmannelle kaudelle valtakirjansa uusinut Mikko Alatalo jäivät odottamaan Sentteri-tilan uusia vuokralaisia.

 

pict13602.jpg

 

Sentterin alasalin Keskusta-logon alla pidettiin monta mielenkiintoista ja tärkeää neuvonpitoa.

 

Kiitän kaikkia Pirkanmaan keskustalaisia, että sain toimia vaalikampanjan aikana Sentteri-isäntänä. Ilman Teidän valtuutustanne olisin jäänyt vaille hiehoja kokemuksia. Yhteistyö Sentteri-emäntä Titta Mattilan kanssa oli saumatonta.

 

Opin kampanjan aikana tuntemaan laajan joukon pirkanmaalaista keskustaväkeä, joka on luottavaisin mielin valmis uusiin koitoksiin.

 

Emme jää lepäämään, vaan seuraamme tiiviisti vaalivoittajien tekemisiä ja tulemme harjoittamaan tiukkaa oppositiopolitiikkaa!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Paavo Väyrynen, Sirkka-Liisa Anttila, Anneli Jäätteenmäki, Mikko Alatalo,

Keskustan vaalitappiossa on vahva itu menestymiseen seuraavissa vaaleissa

Tiistai 19.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Ehdin vaalipäivän iltana, vasta lähellä puolta yötä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön vaalivalvojaisiin Sentteriin.

Tunnelma ei ollut katossa, mutta kuitenkin luottavainen tulevaisuudelle. Totesimme yhteisesti, että tästä on vain yksi suunta – ylöspäin!

Iloitsimme Arto Pirttilahden ja Mikko Alatalon hyvää vaalimenestystä – persuhuumassa Pirkanmaan Keskustan oli tyytyminen kahteen kansanedustajaan.

Vaalivalvojaisväki veikkasi, että kuinka nopeasti Timo Soini joutuu pettämään äänestäjilleen antamansa lupaukset – ilmeisesti jo Jyrki Kataisen vetämissä alustavissa hallitustunnusteluissa!

Mikko Alatalo saapui lähimmän tukijoukkonsa kanssa Sentteriin puolen yön maisemissa ja se loi vaalivalvojaisille oman luottavaisen tunnelmansa.

 

pict1193.jpg 

 

Mikko innostui analysoimaan vaalitulosta Sentterin asiakaspalvelutiskin takaa.

Kysyin, että kuinka paljon lähemmäs puhemiestä hän nyt kolmannen kauden kansanedustajana siirtyy istumajärjestyksessä. Mikko ennakoi, että ilmeisesti ainakin yksi penkkirivi tulee plussaa kolmannesta kaudesta!

Artsi taitaa joutua aloittamaan senaattoriuransa takapenkiltä on agrologiveli Eskon veikkaus!

 

pict1201.jpg

 

Vaalilautakuntatyöskentelystä illan myöhäistunteina vapautuneet Eeva Tuokko (oikealla) ja hänen vierellään Ritva Erkkilä sekä Mikon ydintiimiin kuuluva pariskunta kuuntelivat kolmannelle kaudelle paikkansa varmistaneen kansanedustaja Mikko Alatalon analysointia vaalituloksesta. 

 pict1202.jpg

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja Antti Juva oli pikkutunneilla vaalituloksen vahvistuttua luottavainen keskustalaisten menestymisestä seuraavissa kunnallisvaaleissa - työtä se toki vaatii, mutta näiden eduskuntavaalien kokemukset ovat hyvä pohja työn oikealle suuntaamiselle.

 

-Esko Erkkilä- 

 

 

  

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Antti Juva, Eeva Tuokko, Ritva Erkkilä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, koska Soini pettää äänestäjänsä ensimmäisen kerran?,

Vaalityö on tehty - edessä pitkä iltapuhde vaalitulosten laskennassa

Sunnuntai 17.4.2011 klo 14.36 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä ajatuksia vaalipäivänä iltapäivällä, kun äänestyspaikat ovat avoinna vielä kuutisen tuntia.

Poikkesin keskikaupungilla ja siellä innokkaimmat kansanedustajaehdokkaat jakoivat esitteitään sekä olivat äänestäjien tentattavana.

 

pict1179.jpg

 

Mikko Alatalo oli Keskustan vaalimökin tietämillä Seija-vaimonsa kanssa. Äänestäjät tuntuivat kiittelevän Mikkoa hyvästä työstä.

 

Taitettu indeksi tuntui tänäänkin olevan usein kysytty aihe. Huomasin, että Mikon vastaukset taitetusta indeksistä olivat vastuullisia. Hän peräänkuulutti erityistoimenpiteitä, jotta eläkkeensaajien ostovoima voitaisiin turvata.

Torikäyntini jälkeen poikkesin Sentterissä.

Käyntini aikana tuli hieman haikea olo, sillä ”Sentteri-elämä” on tämän illan Vaalivalvojaisten jälkeen jäämässä muistojen joukkoon. Tuskin ehdin lainkaan Keskustan Vaalivalvojaisiin, sillä Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenyys merkitsee työntäyteistä ja pitkää iltapuhdetta.

Olin Sentterissä yksin ja tallensi muutaman kuvan vaalihuoneistostamme, jossa niin monta hienoa tapahtumaa sain omalta osaltani olla toteuttamassa.

Tapahtumista mieleenjäävin oli pääministeri Mari Kiviniemen vierailu ja se, että sain vetää pääministerin ”haastattelutuokion”. Myös Paula Lehtomäen avajaistilaisuus sekä Paavo Väyrysen käynti Sentterissä ovat helmiä muistojeni joukossa.

Tässä pieni kuvakimara vaalipäivänä Sentteristä, kun siellä yksikseni hetken vietin:

 

pict1180.jpg

 

Tässä Sentterin ikkunanäkymä kulkijan silmin todettuna.

 

pict11812.jpg

 

Alasalin takaseinä ja ...

 

pict1182.jpg

 

...ja myös sivuseinä ovat hienoja vaalijulisteita täynnä.

 

pict1183.jpg

 

Yläsalin seinällä on kaksi tuppeensahattua lautaa, jotka toimivat pienesitteiden näytekappaleiden sijoituspaikkana!

 

pict1184.jpg

 

Keskustan puoluetoimisto onnistui ehdokkaiden yhteisjulisteen laadinnassa ja sen vuoksi se sai arvoisensa paikan myös Sentterissä.

 

pict1185.jpg

 

Yläsalista Alasaliin johtava portaikko sai seinälleen kolme pääministeri Mari Kiviniemeä esittävää julistetta.

 

pict1186.jpg

 

Yläsalin ylätasanne, jossa monet Suomen keskeiset poliittiset päättäjät ovat alkuvuoden aikana esiintyneet. Nyt tasanteella yksinäinen televisio odotti Vaalivalvojaisten alkamista!

 

pict1187.jpg

 

Näkymä Sentteristä Hallituskadulle. Oli mukava havaita, että Keskustan ehdokasjulistetta tutkailtiin tarkasti vielä vaalipäivänäkin!

 

Kiitoksen paikkoja tulee vielä varmaan useita, mutta kiitän jo tässä vaiheessa kaikkia niitä, jotka vierailitte Sentterissä. Kiitän myös niitä lukuisia talkoolaisia, joiden avulla saimme Tampereelle uutta Keskustalaista kulttuuria - vaalihuoneiston Eduskuntavaalien merkeissä!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Mikko Alatalo, Seija Alatalo, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Paavo Väyrynen,

Hienoja tilaisuuksia Sentterissä perjantaina 8.4.2011

Sunnuntai 10.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Sentterissä Tampereen Hallituskadulla oli perjantaina 8.4.2011 kaksi mielenkiintoista ja yleisöä houkuttelevaa tilaisuutta.

Puolenpäivän jälkeen alkoivat kansanedustajaehdokas Pertti Hakasen 42-vuotissynttärit ja myöhemmin iltapäivällä Hanna Holma järjesti oman vaalitilaisuutensa.

Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakasen synttärit olivat riehakas juhla, jossa oli kunnon tarjottavaa.

Päivänsankari saapui juhliin hieman myöhäajassa, mutta se ei juhlakansaa haitannut, sillä täytekakun leikkaaminen tapahtui täsmälleen ilmoituksissa kerrottuna aikana. Paikalla olleiden kannustuksen tuloksena sain Sentteri-isäntänä leikata ensimmäisen palan.

Osa synttärivieraista kummeksui, kun leikkasin ensimmäisen palan kakun keskeltä. Selitin, että luonnollisesti keskeltä, sillä olihan kyseessä keskustalaisen synttärisankarin täytekakku! Selitykseni hyväksyttiin!

Ehdimme valmistautumaan synttärisankarin saapumiseen ja toivotimmekin hänelle ”Paljon onnea Pertti” peräti kolmeen kertaan laulaen.

Tunnelma Sentterissä oli ajoittain jopa riehakas.

Tarmo Aaltonen piti huolen, että Hakasen synttärivieraat ”kuittasivat” läsnäolonsa vieraskirjaan.

Totesimme, että voimme myöhemmin katsella vieraskirjaa ja muistella, että se oli silloin, kun Pertti Hakanen ei vielä ollut kansanedustaja!

Tässä muutama kuva Pertti Hakasen synttäreiltä Sentterissä 8.4.2011:

 

pict0977.jpg

 

Tarmo Aaltonen - Sentterin monitoimipuuhamies - ja kansanedustajaehdokas Jouni Ovaskan kampanjapäällikkö toimivat mikrofoneihin laulavina esilaulajina, kun vastaanotimme Pertti Hakasen synttäreilleen Sentteriin!

 

pict0984.jpg

 

Tarmo Aaltonen toivotti Pertti ja Seija Hakasen tervetulleiksi Sentteriin juhlimaan Pertin 42-vuotispäivää!

Neljäkymmentäkaksi vuotta on varhainen, mutta sopiva ikä aloittaa työt Arkadianmäellä!

 

pict0986.jpg

 

Innostunut juhlaväki vaati, että synttärisankari ja Keskustan puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakanen piti synttärijuhlissaan Sentterissä myös juhlapuheen. Pertiltähän se onnistui! 

-------------

Hanna Holma on tykästynyt vaalitilaisuuksien järjestämiseen Sentterissä.

Hannan taustaryhmä on tehnyt ihailtavan tiiviisti työtä oman ehdokkaansa hyväksi - näin taas tälläkin kertaa.

Ehdin muiden kiireideni vuoksi viivähtämään Hannan tilaisuudessa ainoastaan hetken, mutta tiedän kokemuksesta, että Hanna Holman vaalitilaisuudet toteutetaan ”suurella sydämellä”. Se sopii hyvin, sillä seitsemän lapsen äitinä Hanna osaa ottaa tilaisuuksiin saapuneen yleisönsä sydämellisellä otteella.

Sentteri-isäntänä olen ylpeä siitä tarmosta, jolla Pertti Hakanen ja Hanna Holma taustajoukkoineen toteuttivat Sentteri-tilaisuutensa 8.4.2011!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Pertti Hakanen, Hanna Holma, puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Pertti Hakanen,

Ari Arvelan Sentteri-tilaisuudessa oli vieraita läheltä ja kaukaa

Lauantai 9.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas Ari Arvela Vesilahdelta järjesti tukiryhmänsä kanssa tilaisuuden Sentterissä torstaina 7.4.2011.

Tilaisuus sattui säiden osalta hyvään saumaan, sillä kevätsade piiskasi samaan aikaan vaalimökkejä Keskustorilla ja samalla se karkotti yleisön pois vaalimökeiltä.

Ari Arvela on luottamusta nauttiva henkilö Vesilahdella sekä lähikunnissa. Hänellä on myös maakunnallisia luottamustehtäviä, joten Arvelan taidot sekä yhteistyökyky on todettu laajemmaltikin.

Sentteri-isäntänä seurasin hetken Arvelan vaalitilaisuutta ja totesin, että hänellä oli vieraita läheltä ja kaukaa.

 

pict0964.jpg

 

Simo ja Leena Lemberg Lempäälästä saapuivat Sentteriin heti Arin ilmoituksissaan kertomana aikana.

Lembergit joutuivat hieman odottamaan Arvelaa, sillä Tampereen liikennevilinä ja edellisen vaalitilaisuuden pitkittyminen merkitsivät Arille pientä kiirettä.

Veikkaan, että Simo ja Leena Lemberg sekä Ari Arvela keskustelivat kahden naapurikunnan – Lempäälän ja Vesilahden – ajankohtaista asioista.

 

pict0960.jpg

 

Ari Arvela (oikealla) sai tilaisuuteensa vieraaksi maatalouspiireissä valtakunnallisestikin tunnetun henkilön eli Jussi K. Niemistön Laihialta.

Jussi K. Niemistö on erityisesti viljanviljelyssä uranuurtaja monien viljelyteknisten menetelmien kehittäjänä. Hänen ansionsa ovat kiistattomat, sillä Jussi K. Niemistö on useana vuonna voittanut Käytännön Maamies-lehden satokilpailun.

Saan olla itsekin tyytyväinen, sillä olen osallistunut Jussi K. Niemistön kanssa eräiden viljanviljelyyn liittyneiden projektien toteuttamiseen. Jussi K.:n rooli projekteissa on ollut edelläkävijäviljelijän näkökulma ja minulla viljaa jalostavan teollisuuden rooli – hyvin olemme yhteisen sävelen löytäneet!

Kiitän Ari Arvelaan mielenkiintoisia vieraita saaneen tilaisuuden järjestämisestä ja toivottelen hänelle menestystä vaaleissa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asri Arvela, Sentteri, Jussi K. Niemistö, Simo Lemberg, Leena Lemberg, Lempäälä, Vesilahti,

Vaaliräiskettä Sentterissä!

Keskiviikko 30.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan Sentteri-kohtaamispaikka joutui 28…29.03.2011 välisen yön aikana vandalismin kohteeksi, sillä Hallituskadulla sijaitsevan kohtaamispaikkamme ikkunat töhrittiin valkoisella maalilla.

Maanantai-iltana klo 18.00 kaikki oli kunnossa, kun lähdin Sentteristä, mutta tiistai-aamuna klo 09.10 Hallituskadun puoleinen ikkuna ja Sentteri-ovi olivat olleet vandalismin kohteina.

Huomasin vandalismin, kun poikkesin aamutarkastuksella Sentterissä.

Julkisivu-ikkunoille oli rikottu neljän maalipullon sisältö.

 

pict0524.jpg

 

Räiskeet ikkunassa lupaavat hyvää vaalimenestystä - näin me sen näemme!

  

pict05222.jpg

 

Vandaalit olivat rikkoneet yhden maalipullon Sentterin oveen.

 

Maalipullojen suut oli tulpattu maalarinteipillä ja pullonsuut lojuivat kadulla.

Näkymä merkitsi, että tunsin itseänikin loukatun.

Teon törkeyttä lisää se, että vandalismi kohdistui yhteisten asioiden hoitamiseen keskittyneen yhdistyksen toimintaan. En soisi näin käyvän millekään poliittiselle puolueelle.

Ilmoitin asiasta puhelimitse poliisille, mutta sieltä ei myötätuntoa löytynyt. Poliisia ei kiinnostanut saapua tapahtumapaikalle. Sain toki ohjeet tehdä asiasta rikosilmoituksen Sorin poliisiasemalle.

Muiden kiireideni vuoksi ehdin Sorille vasta iltapäivän alkaessa. Rikosilmoituksen vastaanottamisessa poliisi ei kiirehtinyt, mutta Paavo Lipsonen -nimisen poliisimiehen ystävällisen toiminnan tuloksena sain rikosilmoituksen tehtyä.

Sorilla odotellessa tuli mieleen, että pitääkö kansalaisen varata etukäteen aika rikosilmoituksen tekemiseen.

Pientä skarppausta toivon poliisitoimelta, jotta vandalismin tai muun rikoksen uhriksi joutunut kansalainen ei joudu kohtuuttomasti odottelemaan rikosilmoituksen tekemisessä. Odotushuoneesta kutsuttiin minua myöhemmin saapuneita kansalaisia sisään - näyttivät olleen poliisimiehille ja poliisinaisille tuttuja!

Kiitokset on sanottava vuokraisännällemme, joka huolehti törkyjen puhdistamisesta nopeasti. Kiitokset myös puhdistusfirman kahdelle työntekijälle, jotka saivat Sentterin ikkunat nopeasti puhtaiksi.

Toistan, että pidän raskauttavana asianhaarana töhrimisen kohdistamista poliittisen puolueen toimintaan.

Mielipiteeni pysyy täsmälleen samana, vaikka kohteena olisi mikä puolue tahansa!

Vaalityö jatkuu ja innokas Sentteri-väki näkee ikkunoiden saamat ylimääräiset koristelut vaaliräiskeenä, joka lupaa hyvää menestystä Keskustalle Pirkanmaalla.

Keskiviikkona 30.3.2011 Sentterissä on varsinainen tapahtumapäivä - siitä kuitenkin myöhemmin lisää!

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Sentteri, vandalismi, Tampereen Poliisilaitos, Hallituskatu

Muksut päivällä ja apulaispormestari illalla valtasivat Sentterin

Maanantai 21.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Hanna Holma, Iinu Kuusento ja Katariina Kähkölä järjestivät Sentterissä ”Äiti- ja Muksu -tapahtuman" keskiviikkona maaliskuun 16. päivänä.

Iinun Kaarle-poika ja Katariinan Tiitus-poika olivat äitiensä mukana tapahtumassa. Hanna ja Leo Holman seitsemästä lapsesta kuusi oli kotona vatsataudissa, ja Hannan oli oltava tapahtumassa ainoastaan äitinä ilman lapsia.

Poikkesin Sentterissä puolenpäivän jälkeen ja meno siellä oli villiä sekä äänekästä. Todella nautittavaa menoa - ei ole aikaisemmin Sentterissä tätä nähty!

Iinu, Katariina sekä Hanna ovat malliesimerkkejä, että pienten lasten äiti voi vallan mainiosti olla menestyvä ja arvostettu poliitikko! Lapsiperheiden haasteet ovat heille kaikille tuttuja.

 

pict0034.jpg 

 

Katariina Kähkölä syöttää Tiitusta ja Hanna Holma edessä katselee, että miten muut muksut temmeltävät Sentterissä.

  

  

pict0036.jpg 

  

Iinu Kuusennon Kaarle-poika on laittanut kätensä tomerasti satukirjan päälle. Silmistä näkyy, että pian koittaa päiväunien aika.

  

Saman päivän illalla Sentterissä oli Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahden asukasilta.

Väkeä oli paikalla mukavasti ja tilaisuuden suunniteltuna päättymishetkenä Sentterin alasali täyttyi viimeistä sijaa myöten täyteen, kun ”Vanhojen Virkamiesten –kerho” tuli mukaan.

  

pict0037.jpg

 

Suomen ensimmäinen keskustalainen apulaispormestari Timo Hanhilahti osaa esittää asiansa seisaaltaan...

 

pict0038.jpg

 

...ja istualtaan - väki kuuntelee ja innostuu keskustelemaan!

 

Apulaispormestari-illan keskeisinä aiheina olivat demarien Pauli Ruoholahden esittämät Tampereen seudun kuntarakennetta muuttavat seikat sekä tietysti myös Rantaväylän tunneli.

Keskustelu oli vilkasta ja apulaispormestari Hanhilahti kiitti tilaisuuden osanottajia moneen kertaan niistä näkökulmista, joita osanottajat esittivät.

Sentteri-isäntänä olen erittäin tyytyväinen päivän antiin - puolen päivän tienoilla muksut Sentterissä ja illalla apulaispormestarin asukasilta!

Sentteristä on muodostunut todellinen kohtaamispaikka!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hanna Holma, Iinu Kuusento, Katariina Kähkölä, Sentteri, Äiti ja Muksu -tapahtuma, Tiitus, Kaarle, apulaispormestari, apulaispormestari Timo Hanhilahti, Timo Hanhilahti,

Määrätään lääkäri eduskuntaan - Timo Taivalsalmi matkalla Arkadianmäelle

Sunnuntai 20.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Yleislääketieteen erikoislääkäri Timo Taivalsalmi on Tampereen kaupunginvaltuustossa Keskustan valtuustoryhmän varavaltuutettu ja nyt hän on eduskuntavaaliehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä.

Taivalsalmella on lukuisia luottamustehtäviä elämän eri alueilla.

Taivalsalmen eräs vaalilause on: ”Hyvä Arki kirjoitetaan yhdessä”.

Pääministeri Mari Kiviniemen Sentteri-vierailun aikana ehdokastentissä kysyin Taivalsalmelta: ”Terveyskioskeja vai robottikirurgiaa?”.

Taivalsalmen vastasi, että molempia tarvitaan. Hän perusteli terveyskioskien tarpeen ”kevyen hoidon tarpeella” ja robottikirurgiaa taas tarvitaan esim. isojen leikkausten tuloksellisessa hoitamisessa. Terveyskioskeissa todetut sairauden ensi oireet ovat tärkeitä havaita, sillä varhain aloitetut hoitotoimenpiteet osoittautuvat usein tehokkaiksi ja silloin myös kustannuksia säästyy.

Timo Taivalsalmi ja hänen tukiryhmänsä järjestivät Sentterissä torstaina maaliskuun 10. päivänä tilaisuuden, jonka otsikko oli: ”Polemiikkia, kahvia ja musiikkia”.

Taivalsalmi on musiikkimiehiä ja hän on yksi soittajista bändissä, joka on ristinyt itsensä ”Trio Asialliset”.

Ehdin viivähtämään hetken Taivalsalmen tilaisuudessa ja tässä muutama kuva sieltä:

 

pict1395.jpg

 

Titta Mattila luovutti tilaisuuden sankarille ison kimpun tulppaaneja ja toivotteli menestystä vaalitaistossa.

 

 

pict1398.jpg

 

Timo ja tulppaanikimppu

 

 

pict1403.jpg

 

Kyllä lääkäriltä sujuu kahvitarjoilukin!

 

pict1405.jpg

 

Trio Asialliset musisoi Asiaa-kyltin takana. Rummuissa Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kriikku.

 

-------------

Muistutan, että tänään ja lähipäivinä ilmestyy useampia blogikirjoituksia kuin yksi päivässä! Sanottavaa kun tuntuu riittävän!

------------ 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Taivalsalmi, Mari Kiviniemi, Mikko Kriikku, Sentteri, Trio Asialliset, robottikirurgia, terveyskioski, Hyvä Arki, Timo Taivalsalmi eduskuntaan,

Suomen tunnetuin poliitikko vieraili Sentterissä ja kauppakeskus Duo´ssa Tampereen Hervannassa

Sunnuntai 20.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Paavo Väyrynen on Suomen tunnetuin poliitikko.

Hän vieraili Sentterissä torstaina 17.3.2011.

Sain yhdessä Sentteri-emäntä Titta Mattilan kanssa toivottaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen tervetulleeksi Sentteriin klo 16.30.

Väyrynen saapui Sentteriin täsmälleen sovitun aikataulun puitteissa, joten siitä on lausuttava ministerille parhaat kiitokset.

Valtioneuvoston auto, jolla ministeri Väyrynen oli matkassa, ei ehtinyt kunnolla pysähtyäkään, kun ministeri jo kiirehti tapaamaan tamperelaisia. Kerrassaan esimerkillistä toimintaa ministeriltä!

Sentteri-tilaisuus oli virallisesti sovittu media-tapaamiseksi, mutta Sentteri-emäntä ja Sentteri-isäntä kutsuivat paikalle myös tavallisia kansalaisia. Tämä tuntui sopivan vallan hyvin Väyryselle, sillä hän pyysi paikalle saapuneilta kysymyksiä. Myös lehdistön edustajat halusivat kuulla kansalaisten kysymyksiä ja ministerin vastauksia niihin.

Olen kuullut Väyrysen seurueessaan Angolassa olleelta kauppavaltuuskunnan jäseneltä, että Paavo Väyrynen on verraton kauppamies ja suomalaisten tuotteiden uskomattoman taitava myyntimies ulkomailla.

Sain Väyrysen kauppamiestaidoista omakohtaisen kokemuksen, kun hän myi minulle kirjansa ”Huonomminkin olisi voinut käydä”.

Totesin, että paljon olen 15 –vuotta kestäneen hankintamiesurani aikana ostanut, mutta en milloinkaan ministeriltä! Teimme kaupat Väyrysen kanssa hänen uusimmasta kirjastaan – sain luonnollisesti kirjaani myös tekijän omistuskirjoituksen!

Ihailen Paavo Väyrysen ”tavallisuutta” ja hänen energisyyttään – toivottavasti Väyryselle löytyy hänen arvoisensa paikka seuraavasta hallituksesta.

Sentteri-isäntäväen mieltä hiveli, kun ministeri Väyrynen antoi tunnustusta Sentterille uudesta keskustalaisesta toimintamuodosta suurissa kaupungeissa.

Tässä muutama kuva Väyrysen vierailusta Sentterissä:

 

pict0039.jpg

 

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen vauhdissa Sentterissä!

 

 

pict0046.jpg

 

Keskustan kansanedustajaehdokkaat Pertti Hakanen ja Tarmo Niemenmaa olivat paikalla ministeri Paavo Väyrysen tilaisuudessa Sentterissä.

 

pict0050.jpg

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n hankkimat äänentoistolaitteet mahdollistavat vaivattomasti haastattelijan ja haastateltavan vuoropuhelun. Tässä ministeri Väyrynen ja Sentteri-isäntä käyttävät hyväkseen tekniikan suomia mahdollisuuksia!

 

pict0060.jpg

 

Sentterin isäntäväki - Titta Mattila ja Esko Erkkilä - hymyilevät yhdessä ministeri Paavo Väyrysen kanssa, kuten "Naantalin aurinko"!

 

Sentteristä Paavo Väyrynen siirtyi Hervantaan Kauppakeskus Duo´oon, jossa hän oli hervantalaisten tavattavissa.

Mukana oli myös useimmat Keskustan eduskuntavaaliehdokkaat. Toimin Mikko Alatalon kanssa tilaisuuden juontajana ja valitettavasti en ehtinyt tallentamaan kaikkia läsnä olleita keskustalaisia kansanedustajaehdokkaita valokuvaan.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysellä on taito luoda yleisöön mukava tunnelma ja siitä saimme nauttia Kauppakeskus Duo´ssa.

Tässä joitain kuvatunnelmia Duo`n tilaisuudesta:

 

pict0065.jpg

 

Ari Lamminmäki ja ministeri Paavo Väyrynen syvällisessä keskustelussa!

  

pict0066.jpg

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo haastattelee ministeri Paavo Värystä.

 

pict0072.jpg

 

Katariina Kähkölän eräs painopistealue on työn ja lastenhoidon yhteensovittamisen haasteet.

 

pict0073.jpg

 

Matias Hilden on toiminut Hannes Mannisen avustajana, joten maakuntien haasteet ovat tulleet hänelle tutuiksi.

 

 

pict0074.jpg

 

Isänmaallisuus, perhe ja ruokaturvallisuus ovat asioita, joihin Pertti Hakanen haluaa panostaa.

 

pict0075.jpg

 

Tarmo Niemenmaan keskeiset teemat ovat senioriväestön elinolosuhteiden parantamiseen tähtäävät toimenpiteet.

 

pict0076.jpg

 

Hanna Holma osaa seitsemän lapsen äitinä ja Kangasalan kunnallispolitiikkona puhua omaishoitajien puolesta.

 

pict0081.jpg

 

Tampereen kaupunginvaltuuston ja Yhdyskuntalautakunnan jäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen tuntee ne haasteet, jotka liittyvät mm. kaavoitukseen.

 

 

 

pict0083.jpg

 

Duo´n kuvakavalkaadi on helppo lopettaa kuvaan, jossa Katariina Kähkölä ja Matleena Mikkonen poseeraavat yhdessä ministeri Paavo Väyrysen kanssa.

 

Hervannan Duo-tilaisuuden jälkeen ministeri Paavo Väyrynen suuntasi matkansa Punkalaitumen Kanteenmaan Nuorisoseurantalolle, jossa hän piti avauspuheen vaali-iltamissa.

 

Tampereen keskustaväki osaa arvostaa ministeri Väyrysen käyntiä Pirkanmaalla!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Paavo Väyrynen, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen, Sentteri, Titta Mattila, Kauppakeskus Duo, Hervanta, Pertti Hakanen, Tarmo Niemenmaa, Rali Naskali, Matias Hilden, Mikko Alatalo, Ari Lamminmäki,

Arvovieras taas Sentterissä!

Lauantai 19.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko vieraili Sentterissä sunnuntaina maaliskuun 13. päivänä.

Saarikko kohosi viime kesän Lahden puoluekokouksessa tähden lailla Keskustan puheenjohtajistoon.

Hän on viime viikkoina vetänyt tiukkaohjelmaisia kampanjaturneita ympäri maata – esimerkillistä toimintaa varapuheenjohtajalta.

Sentteriin illalla päätynyt sunnuntai-turnee oli alkanut puolenpäivän aikoihin Karvialta. Parkanon, Ikaalisten ja Hämeenkyrön kautta varapuheenjohtaja Saarikon matka eteni klo 19.00 Sentteriin.

Annika Saarikon Sentteri-vierailun järjestämisvastuu oli Pirkanmaan Keskustanuorilla ja hyvin he sen hoitelivatkin. Nuoret olivat saaneet Sentterille ison joukon myös ikinuoria ja juttu luisti hyvin.

Ehdin muiden kiireideni vuoksi Sentterille vasta myöhään. Totesin, että maailmanparantaminen oli parhaassa vauhdissa.

Vaihdoimme kuulumiset edellispäivän pääministerivierailusta. Kerroin, että pääministeri Mari Kiviniemen vierailu sujui mainiosti ja kaikki pirkanmaalaiset arvostavat hänen vierailuaan maakunnassa sekä Sentterissä.

Annika antoi tunnustusta Sentterille ja totesi Sentteri-idean olevan mainio kaupunkilaisten tavoittamiseen. Myös maakunnan väki on ottanut Sentterin omakseen. Puolueen varapuheenjohtajan antama tunnustus lämmitti Sentteri-isännän mieltä.

Tässä muutama digikamerani muistikortille tallentunut kuva varapuheenjohtaja Annika Saarikon Sentteri-vierailusta:

 

pict1509.jpg

 

Varapuheenjohtaja Annika Saarikko kuuntelee tarkasti "ikinuorten" ohjeita

 

pict1512.jpg

Politiikan tekeminen voi olla viehättävää ja hauskaa hommaa! Annika Saarikko ja Erika Tuhola.

 

pict1514.jpg

 

Annika Saarikko ja Jouni Koskela hienon tulppaaniasetelman takana!

 

pict1515.jpg

 

Sentteri-isäntä pääsee perin harvoin valokuvaan, mutta nyt se onnistui Jouni Koskelan ansiosta. Tässä nähdään, että politiikasta puhuminen on iloista Asiaa - ainakin Keskustassa!

 

Käväisin Annika Saarikon nettisivuilla ja totesin, että hänellä riittää varapuheenjohtajapestiin liittyviä valtakunnallisia menoja vielä pitkään. Toivottavasti hän ennen vaaleja ehtii tekemään vaalityötä myös omassa vaalipiirissään!

Kiitän Annikaa Sentterissä käymisestä - me osaamme arvostaa hänen vierailuaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, varapuheenjohtaja Annika Saarikko, Keskusta, Suomen Keskusta, Sentteri, Erika Tuhola, Jouni Koskela, Keskustanuoret, Pirkanmaan Keskustanuoret,

Varttikarjalaisuus - arvostettu ominaisuus, vaikka monet eivät edes tunnista, että ovat varttikarjalaisia

Torstai 17.3.2011 - -Esko Erkkilä-

FT Outi Fingerroos,  Suomen Akatemian tutkijatohtori, etnologian yliassistentti, Jyväskylän yliopistosta on ”markkinoinut” itseään varttikarjalaisena.

Sain v. 2001 osallistua Outin kanssa samalle matkalle Tverin Karjalaan eli n. 160 kilometriä Moskovasta luoteeseen. Silloin hän ei vielä ollut FT!

Varttikarjalaisuus on minulla lähes omakohtainen kokemus, sillä kolme poikaani ovat varttikarjalaisia, koska vaimoni äiti oli kotoisin Salmin Mantsinsaarelta.

Varttikarjalaisuus tuli mieleeni, kun maaliskuun 9. päivänä sain hieman sivusta Sentteri-isäntänä seurata Pertti Hakasen järjestämää tilaisuutta Sentterissä.

Pertti oli yhdessä vaimonsa Seijan kanssa kutsunut Sentteri-vieraakseen Vpl. Pyhäjärvi –kerhon.

Tilaisuuteen tuli täyskarjalaisia eli Pyhäjärveltä evakkoon lähteneitä. Heidän lisäkseen mukana oli varmasti puolikarjalaisia muitakin kuin Pertti. Ehkä mukana oli myös muutama varttikarjalainen eli sellainen, jonka isovanhemmista toinen on syntynyt luovutetussa Karjalassa.

Arvostan erityisen korkealle täyskarjalaiset, mutta arvonannostani saavat nauttia myös puolikarjalaiset eli ne joiden vanhemmista toinen on syntynyt luovutetussa Karjalassa.

Varttikarjalaiset eivät useinkaan tiedosta karjalaisjuuriaan ja sen vuoksi aina iloisen FT Outi Fingerroosin tapaaminen tai hänen kuulemisensa ilahduttaa – Outi kun joka yhteydessä ”mainostaa” varttikarjalaisuutta.

Vpl. Pyhäjärvi –kerhon kokoontuminen oli hieno tilaisuus. Porukan yhteenkuuluvuus oli ulkopuolisenkin voimallisesti havaittavissa. Monet puhuttelevat karjalaislaulut kaikuivat Sentterin alasalista sisääntulokerrokseen.

Olen Venäjän-matkoillani muutaman kerran saanut poiketa Pyhäjärvellä ja tunnen siellä mm. lahjoitusmaatalonpoikien muistomerkin sekä Pyhäjärven hautausmaan sijainnin. Uskon osaavani arvioida ne tunteet, jotka Vpl. Pyhäjärven asukkailla ja heidän jälkeläisillään ovat niiden äärellä.

Pertti ja Seija Hakanen tekivät arvokkaan työn, kun he kutsuivat Vpl. Pyhäjärvi-kerhon vieraakseen Sentteriin.

Pertin ja Seijan työ oli tavallaan valmistautumista ensi kesänä Sastamalassa järjestettäviä Pyhäjärvi-juhlia varten.

Juhlat järjestetään 16 -17.7.2011 ja ne tietävät monia työntäyteisiä hetkiä Pertti ja Seija Hakaselle, sillä Pertti Hakanen on juhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Pari kuvaa Vpl. Pyhäjärvi –kerhon tapaamisesta Sentterissä:

pict1369.jpg

 

Pertti Hakanen valmistautuu toivottamaan Vpl. Pyhäjärvi-kerhon tervetulleeksi Sentteriin.

 

pict1371.jpg

 

Vpl. Pyhärvi-kerholaiset saivat kuulla Seija Hakasen esittämän laulukappaleen, jossa kerrottiin kauniista Karjalasta, vaikka lauluntekijä ei siellä ollutkaan syntynyt.

Seijan laulu kosketti omakohtaisesti, sillä arvostan luovutettua Karjalaa, vaikka en ole siellä syntynytkään.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Outi Fingerroos, varttikarjalaisuus, varttikarjalainen, Pertti Hakanen, Seija Hakanen, Vpl. Pyhäjärvi-kerho, Vpl. Pyhäjärvi, lahjoitusmaatalonpoikein muistomerkki, Pyhäjärven hautausmaa, Vpl. Pyhäjärvi, Pyhäjärvi-juhlat, Sentteri, Tverin Karjala, Tver,

Sentterissä vieraili todellinen arvovieras - pääministeri Mari Kiviniemi

Tiistai 15.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön ja Keskustan Pirkanmaan piirin yhteishanke – Sentteri – sai lauantaina maaliskuun 12. päivänä todellisen arvovieraan, kun pääministeri Mari Kiviniemi vieraili siellä.

Minä sain lyhyellä haastattelijan urallani olla jo toisen kerran huipulla, kun porukan päätöksen mukaisesti juonsin pääministerin haastattelutuokion.

Edellinen haastattelijan urani huippu oli marraskuun 20. päivä 2010, kun sain silloinkin vetää Tampereella vierailleen pääministeri Kiviniemen haastattelun.

Pääministerin vierailu on SUURI TAPAUS isoilla kirjaimilla, vaikka pääministeri Kiviniemi ei itsestään suurta numeroa teekään.

Täytyy ihailla pääministeri Kiviniemen ”turnauskestävyyttä”, sillä hän oli kotiutunut Suomeen lauantai-aamulla klo 06.00 Brysselistä EU-johtajien huippukokouksesta ja kolmen tunnin jälkeen hän lähti kotimaan kiertueelle Satakunnan ja Nokian kautta Tampereelle.

Väsymyksen häivääkään ei näkynyt pääministerin olemuksessa, kun sain Sentteri-isännän ominaisuudessa ja yhdessä Sentteri-emäntä Titta Mattilan kanssa toivottaa hänet tervetulleeksi Tampereelle ja Sentteriin.

Ohjasimme pääministerin Sentteriin ns. ”ministerihuoneen” kautta, mutta ilman sen kummempia valmisteluja pääministeri oli valmis astumaan satapäisen yleisön eteen.

Pääministeri lausui ilonsa, että sai tavata pirkanmaalaisia ja tamperelaisia näin runsaslukuisasti. Pääministeri Kiviniemi kertoi läheisistä suhteistaan Pirkanmaalle ja totesi Tampereelle saapumisen olevan hänelle aina mukavaa.

Olin katsellut televisiosta edellisiltana, siis perjantaina 11.3.2011, kun Ranskan presidentti Nikolas Sarkozy tervehti Mari Kiviniemeä herrasmiehen tapaan käsisuudelmalla.

Kerroin tämän mikrofoniin kaikkien kuultavaksi ja totesin, että minä tilaisuuden juontajana en edes yritä samaa.

Jatkoin, että Suomen pääministerin elämä kulkee äärimmäisyydestä toiseen; perjantaina maailman suurimpien TV-yhtiöiden televisiokameroiden edessä Ranskan presidentti Nikolas Sarkozyn kanssa ja tänään pirkanmaalaisten amtöörivalokuvaajien ristitulessa Esko Erkkilän kanssa!

Sentteriin kokoontuneella väellä riitti hauskaa!

Olin laatinut kymmenkunta kysymystä, jotka esitin pääministerille.

Maatilamme vuokramies Ville Koivuniemi tallensi valtaosan kysymyksistäni ja pääministeri Mari Kiviniemen vastauksista videolle. Toivon, että jossain vaiheessa ehdin purkamaan Villen taltioiman aineiston ja kertomaan siitä näillä sivuilla.

Kysymysteni jälkeen pääministeri meni yleisön joukkoon ja keskusteli tuttujen ja tuntemattomien kanssa.

Suunnitelmamme Sentteri-emännän kanssa oli, että pyydän kansanedustajaehdokkaat tässä vaiheessa ylätasanteelle ja teen jokaiselle yhden kysymyksen. Kuvio toimi teknisesti hyvin ja saamamme palautteen perusteella kysymykset sekä eritoten ehdokkaiden vastaukset olivat hyviä.

 

pict1466.jpg

 

Tietyllä ennalta sovitulla kellonlyömällä Sentteri-emäntä viestitti minulle – jolla pitkäpuheisuus on synnyinlahja - , että nyt puheet seis ja ehdokkaat sekä pääministeri yhteiskuvaan!

Kuvio toimi ja hyviä kuvia tallentui lukemattomien digikameroiden muistiin.

 

pict1470.jpg

 

Pisteeksi iin päälle Sentteri-emäntä Titta Mattila (vasemmalla) ja allekirjoittanut Sentteri-isäntä eli Esko Erkkilä (oikealla) pääsivät yhteiskuvaan pääministeri Mari Kiviniemen kanssa!

 

Pääministeri Kiviniemi siirtyi tämän jälkeen ”ministerihuoneeseen” mediatapaamiseen.

Tapaamisen tuloksia saimme lukea sunnuntaina ainakin Aamulehdestä sekä hieman Helsingin Sanomistakin.

Totesin kiitossanoissani, että pääministerin käynti Pirkanmaalla ja Tampereella on suuri kunnianosoitus maakuntaa kohtaan ja siinä eivät puoluepoliittiset näkökannat merkitse mitään.

Puoluekantaan katsomatta kaikki pirkanmaalaiset kiittävät pääministeri Mari Kiviniemeä hänen vierailustaan Nokialla ja Tampereella Sentterissä.

Toivottavasti näemme pääministerin pikaisesti uudestaan Tampereella!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, pääministeri Mari Kiviniemi, Sentteri, Titta Mattila, Nikolas Sarkozy, Esko Erkkilä, Ville Koivuniemi,

Pääministeri Mari Kiviniemi Sentterissä lauantaina 12.3.2011 klo 15.45 - 16.30

Perjantai 11.3.2011 klo 7.55 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi saapuu Pirkanmaalle lauantaina 12.3.2011.

 

 

marisentteriss.png

 

 

Hän on tavattavissa Nokialla K-Citymarket´lla klo 14.30 - 15.15...

 

...ja sen jälkeen...

...Sentterillä, Hallituskatu 7, Tampereella klo 15.45 - 16.30.

 

 

Toivotan Sentteri-isäntänä pääministerin Sentteriin ja toivon, että väki tulee sankoin joukoin tapaamaan suosittua pääministeriä.

 

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tämän päivän varsinainen blogikirjoitukseni on alempana ja se käsittelee tänään vakavaa ongelmaa. Lue ja ota kantaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mari Kiviniemi, pääministeri, pääministeri Sentterissä, Sentteri,

Kansainväliseen Naistenpäivään liittyneen Sentteri-tapahtuman suosio oli jättimenestys!

Keskiviikko 9.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Keskustanaiset järjestivät Sentterissä – Hallituskatu 7 – Kansainvälisenä Naistenpäivänä eli tiistaina maaliskuun 8. päivänä tapahtuman, jonka yleisömäärä ylitti kaikki odotukset.

Sentterin vieraskirjaan ilmestyneiden ”kuittausten” perusteella yleisömäärä oli hyvin lähellä kahtasataa! Hieno saavutus Pirkanmaan Keskustanaisilta!

Tapahtuman ohjelmasisältö oli kerrassaan mahtava, joten siinä mielessä suosion laajuus on ymmärrettävää.

Tapahtuma alkoi jo aamukymmeneltä, jolloin Raili Naskali tarjoili suussa sulavia karjalanpiirakoita kahvin kanssa – myös maistuvat laskiaispullat ja monet muut leivonnaiset kuuluivat Railin ”tarjontapakettiin”.

Katariina Kähkölä liittyi tapahtumassa esiintyneiden kansanedustajaehdokkaiden joukkoon ennen puolta päivää. Katariinan samana päivänä ilmestyneessä Aamulehdessä julkaistu mainio kuntaliitoksiin liittyvä kirjoitus sai vierailta täyden tunnustuksen – toivottavasti Katariina liittää sen nettisivuilleen, jotta kaikki pirkanmaalaiset ja myös muutkin voivat siihen tutustua!

Katariinalla oli mukaan pian vuoden täyttävä Tiitus-poikansa – on siis selvää, että Katariina on kunta- ja valtiollisten asioiden lisäksi hyvin perillä lapsiperheiden arjesta.

 

pict1350.jpg

 

Jostain löytyi sellainen väliaika, että Raili Naskali (vasemmalla) ja Katariin Kähkölä (oikealla) ehtivät samaan kuvaan.

 

Päivän eräs kohokohta saatiin kokea, kun kansanedustajaehdokas Tarja-Riitta Koskinen Juupajoelta valmisti Sentterin uunissa mainiota kotijuustoa omien lehmiensä ternimaidosta. On hyvin luonnollista, että kotijuuston makuun päässeet vieraat viihtyivät Sentterissä pitkään – Tarja-Riitta tarjosi kotijuustoa santsilautaselliset kaikille halukkaille.

 

 

pict1352.jpg

 

Tarja-Riitta Koskinen Juupajoelta on malliesimerkki kotimaisen lähiruuan puolestapuhujana - omilta lehmiltä lypsetystä ternimaidosta uunissa valmistettua kotijuustoa tarjolla. Taidatkos paremmaksi laittaa?

 

Hanna Holma saapui Sentteriin puolenpäivän tienoilla ja monet Hannan ystävät olivatkin täsmänneet saapumisaikansa Hannan paikallaolon ajaksi. Hanna oli aktiivinen vieraiden vastaanottamisessa ja aktiivista kansanedustajaehdokastahan äänestäjät arvostavat!

 

 

pict1359.jpg

 

Hanna Holma (vasemmalla) on moneen ehtivän naisen perikuva - seitsemän lapsen äiti kiirehti Sentteri-tapahtumasta suoraan Kangasalan kaavapäätöksiä tekemään kiireen vilkkaan!

 

Ei naisia ilman kunnon miehiä! Tästä periaatteesta piti huolta Ari Lamminmäki, joka vieraili suuren ruusunivaskan kanssa Sentterissä puolenpäivän jälkeen. Ari jakoi ruusuja Sentterissä vierailleille naisille ja piti lupauksensa myös kunnon halauksesta!

 

pict1353.jpg

 

Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pirkko Vuolle ja kansanedustajaehdokas Ari Lamminmäki iloisivat molemmat Naistenpäivä-tapahtuman suuresta suosiosta.

 

Iinu Kuusento saapui Sentteriin puolenpäivän jälkeen jälkikasvunsa kanssa. Iinulla oli tarjottavanaan oikein maukas kinuskitäytekakku. Bloginpitäjän suurinta herkkua on kinuskikakku ja Iinun tarjoamisia pitikin maistella parin kookkaan kakunpalan verran.

 

iinuoikaistu

 

Iinu Kuusento mainion kinuskikakkunsa äärellä.

 

 

pict1365.jpg

 

...ja tässä se Iinun kinuskikakku lähikuvassa!

 

Pirkanmaan Keskustan kuudes naiskansanedustajaehdokas Päivi Hiltunen ehti paikalle iltapäivän aikana. Päivi osallistui monien vieraiden kanssa syvällisiin keskusteluihin. Päivi on jo sukunsa neljäs suoraan alenevassa polvessa, kun hän avaa uutena kansanedustajana Eduskunnan oven eduskuntavaalien tuloksen vahvistamisen jälkeen.

 

 

pict1367.jpg

 

Päiviä odotti Tampereen suureen vaalikeskusteluun osallistuminen heti Sentteri-tilaisuuden jälkeen, mutta se ei Päiviä huolettanut – asiansa osaava voi olla levollinen ja hymyilevä tiukkojenkin hetkien aattotunnelmissa.

 

 

Bloginpitäjän oli tarkoitus Sentteri-isännän ominaisuudessa vain avata Sentterin ovet aamusella. Tapahtuma oli kuitenkin niin mielenkiintoinen, että pientä tankkaustaukoa lukuun ottamatta viihdyin paikalla ”ovimiehenä” koko päivän!

Hieno päivä Pirkanmaan Keskustanaisilta – tähän kaikkien vieraiden toteamukseen on helppo yhtyä!

-Esko Erkkilä-

 

PS. Tähän juttuun liittyvistä kuvista vain muutama on bloginpitäjän ottama - useimmat kuvat on ottanut Pirkko Vuolle.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Kansainvälinen Naistenpäivä, Raili Naskali, Katariina Kähkölä, Tarja-Riitta Koskinen, Hanna Holma, Iinu Kuusento, Päivi Hiltunen, Pirkko Vuolle, Ari Lamminmäki, kotijuusto, kinuskikakku, karjalanpiirakkka,

Huomenna paljon ohjelmaa Sentterissä

Maanantai 7.3.2011 klo 7.22 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin naiset tempaisevat Sentterissä (Hallituskatu 7) Kansainvälisenä Naistenpäivänä eli tiistaina 8.3.2011 oikein kunnolla. 

Luvassa on ohjelmaa ja tarjoilua koko päiväksi.

 

Klo 10.00 - 12.00 Raili Naskali tarjoilee aamupäiväkahvit

Klo 11.00 - 12.00 Katariina Kähkölä puhuu Asiaa oikein isolla A:lla

Klo 12.00 - 15.00 Tarja-Riitta Koskinen tarjoilee uunijuustoa ja maalaisleipää

Klo 13.00 - 16.00 Hanna Holma puhuu Asiaa omaishoidosta

Klo 15.00 - 17.00 Iinu Kuusento tarjoilee iltapäivän merkeissä kakkukahvit

Klo 16.00 - 17.00 Päivi Hiltunen puhuu Asiaa perheestä

 

Tervetuloa kuulemaan Keskustan Naisten mielipiteitä ja nauttimaan heidän tarjoiluistaan!

Ennakkotiedot kertovat, että myös kansanedustajaehdokas Ari Lamminmäki on paikalla klo 12.00 - 14.00!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

 

PS. Huomaathan, että päivän varsinainen blogi on edellinen kirjoitus ja se käsittelee kaupunkiraitiotiehanketta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Pirkanmaan Keskustanaiset, Raili Naskali, Iinu Kuusento, Katariina Kähkölä, Tarja-Riitta Koskinen, Hanna Holma, Päivi Hiltunen, Ari Lamminmäki,

Sentterissä tapahtuu ensi viikolla

Lauantai 5.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen Kunnallisjärjestö ry:n ja Keskustan Pirkanmaan piiri ry:n yhteishanke - Sentteri - pääsee vauhtiin eduskuntavaalien lähestyessä.

Sentteri sijaitsee Tampereella ja sen osoite on Hallituskatu 7.

 

Tässä tänään Aamulehdessä julkaistu ilmoitus ensi viikon aktiviteeteista: 

 

sentterii.png

 

Tervetuloa tilaisuuksiin!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Kansainvälinen Naistenpäivä, Pertti Hakanen, Timo Taivalsalmi, Vilhartti Hanhilahti, Vpl Pyhäjärvi-kerho, Tampereen Vpl Pyhäjärvi-kerho, Trio Asialliset, karjalaisuus,

Sentteri hypähti uudelle tasolle!

Torstai 3.3.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n ja Keskustan Pirkanmaan piiri ry:n yhteishanke Sentteri, hypähti uudelle tasolle, kun tiistaina maaliskuun 1. päivänä saimme näyteikkunaan pyörimään Keskustan pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita esittelevän diasarjan.

Diasarjasta kiitokset Jorma Kuituselle, Ritva Männistölle sekä Teppo Erkkilälle.

Keskusta asettaa Pirkanmaan vaalipiiriin täyden määrän ehdokkaita eli 18 ehdokasta.

Sentterin ikkunassa nyt pyörivä diasarja esittelee jokaisen ehdokkaan kuvan kera.

Diasarja esittelee ehdokkaat kolmeen kertaan ja kolmella erilaisella kuvalla. Jokaisen dian tekstinä on ehdokkaan keskeisimpänä pitämät asiat, joita hän haluaa painottaa vaalityössään ja sitten aikanaan Arkadianmäelle päästyään.

Diasarja alkaa päättymisensä jälkeen uudestaan, joten Keskustan ehdokkaat ovat ”tavattavissa” Sentterissä ympäri vuorokauden ja seitsemänä päivänä viikossa.

Sentterin osoite on Hallituskatu 7.

Sentterin löytää vaikkapa tällä ohjeella:

”Kolmekymmentä askelta Kauppahallin Hallituskadun puoleiselta sisäänkäynniltä kohti Takoa ja kadun vastakkaiselta puolelta”!

Tässä on kuva Sentterin julkisivusta:

 

pict1218.jpg

 

Diasarja on kuvanottohetkellä ollut Ari Lamminmäen esittelydian kohdalla.

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

2 kommenttia . Avainsanat: Sentteri, Hallituskatu 7, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry, Keskustan Pirkanmaan piiri ry, Jorma Kuitunen, Ritva Männistö, Teppo Erkkilä,

Vahvaa Pirkanmaa-ASIAA Sentterissä

Lauantai 26.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry järjesti Sentterissä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden keskiviikkona 23.2.2011. Tilaisuuden aiheena oli ”Pirkanmaa – Suomen toiseksi suurin maakunta”.

 

pict1139.jpg

 

Tilaisuuden alustajina ja keskustelijoina olivat kansanedustaja Mikko Alatalo (keskellä), maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Ari Lamminmäki (vasemmalla) sekä maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Arto Pirttilahti (oikealla).

 

pict1121.jpg

 

pict1131.jpg

 

Sentterin alasali oli ääriään myöten täynnä keskustelua seuranneita innokkaita henkilöitä.

Olin paikalla ”kahvinkeittäjän” ominaisuudessa. Tehtävä oli kiireinen, mutta yhdessä Seija Alatalon kanssa pärjäsimme kohtuullisesti. Kahvinkeiton lomassa ehdin muistiinmerkitsemään panelistien mielipiteitä sekä ottamaan muutaman valokuvan.

 

pict1135.jpg

 

Keskustelun johdattelijana toimi MSL-Tampereen tiedottaja Jouni Koskela.

 

Aluksi panelistit vastasivat juontajan kysymykseen, että mitkä ovat Pirkanmaan vahvuudet maakuntana.

Pirkanmaan vahvuuksia tarkasteltaessa on Tampere sen elimellinen osa ja se heijastui myös panelistien vastauksissa.

Alatalo, Lamminmäki ja Pirttilahti listasivat Pirkanmaan vahvuuksiksi mm. seuraavat seikat:

 • Tampere on maakunnan keskuksena ja väestönkasvun vinkkelistä  houkutteleva kaupunki
 • Tampereella on valtakunnallisesti keskeisen risteysaseman rooli maantie-, raide- sekä ilmaliikenteen osalta
 • Tampereen vahva asema yliopisto- ja ammattikorkeakoulupaikkakuntana merkitsee koko maakunnan vetovoiman kasvamista
 • Tampereen kulttuuritarjonta on ylivertaista
 • Nokia-kysymys ravistelee juuri nyt Tamperetta vahvasti, mutta pitää muistaa, että ravistuksista nousee usein uusia mahdollisuuksia
 • turvevarat yleisesti ja niiden hyödyntäminen jakavat mielipiteitä, mutta Pirkanmaalla ne on nähtävä merkittävänä energiatalouden omavaraisuuden takaajina sekä merkittävänä työllistäjänä
 • Pirkanmaan isot vesistöt ovat maakunnalle merkittävä voimavara. Mm. niiden matkailullinen hyödyntäminen on vasta alkutaipaleella.
 • maakunnan vahva ja elinvoimainen maa- sekä metsätalous ovat kiistatta koko Pirkanmaan vahvuus

Vahvuuksien vastapainoksi keskustelun johdattelija Jouni Koskela halusi panelistien listaavan myös Pirkanmaan heikkouksia. Listalle nousivat mm. seuraavat asiat ja näkökulmat:

 • koko maakunnan kattavan palveluverkoston ylläpito tulee olemaan yhä haasteellisempaa. Asian hoitamiseksi on vakavasti harkittava työperäiseen maahanmuuttoon nykyistä sallivampaa linjaa?
 • väestörakenteen vinoutuminen erityisesti maakunnan syrjäalueilla
 • nykyinen yhteistyökyky maakunnan sisällä ei ole riittävä
 • ”betonoidut” kuntarajat ovat eräissä asioissa järkevän toiminnan este
 • Tampereen elinkeinorakenne on suhdanneherkkä maailmantalouden muutoksille

Pirttilahti, Lamminmäki ja Alatalo totesivat, että SDP:n raakelhiltusten ja kokoomuksen janvapaavuorten erikseen ja ehkä myös jo nyt yhdessä laatimat suunnitelmat sadasta kunnasta Suomeen ovat suuri uhka Pirkanmaalle. Vain vahva Keskusta pystyy ne uhat torjumaan.

Mikko Alatalo muistutti, että pirkanmaalainen näkemys on taisteltava voitolle myös Keskustan omassa eduskuntaryhmässä. Se vaatii taitoa ja yhteistyökykyä oman puolueen kansanedustajien kanssa.

Yliopistojen rahoituskysymykset puhuttivat panelisteja. Yksimielisesti panelistit totesivat, että kokoomus olisi palauttanut Suomeen kansalaiskoulu- ja oppikoulusysteemin, mutta Keskustan toiminta esti tämän.

Maakuntayliopistojen toimiminen projektirahoituksen turvin ei ole kestävä ratkaisu oli Lamminmäen, Pirttilahden sekä Alatalon yhteinen mielipide.

Kuntauudistuksista erityisesti Pirttilahdella oli positiivisia kokemuksia.

Huonosti onnistuneeksi kuntaliitokseksi otettiin esimerkiksi Kouvolassa ja sen lähikunnissa tehty kuntaliitos. Siellä 6.000 kuntien entistä virkamiestä nauttii nyt ainakin viiden vuoden koskemattomuutta, mutta monella heistä ei ole järkevää työtä. Näin kuntaliitoksia ei pidä suorittaa!

Kuntaliitoksissa asukkaiden pitää aktivoitua ja luoda elämää entiseen kotikuntaansa. Kolmannen sektorin toiminta on tärkeää, mutta on selvää, että yhteiskunnan vastuualueelle kuuluvia palveluja ei voida ujuttaa vapaaehtoistyön vastuulle.

Panelistit ja yleisö olivat hyvin aktiivisia maaseudun tulevaisuudesta, sillä se kiinnosti pääosin kaupunkilaisista kiinnostunutta yleisöä paljon. Lupaan, että palaan siihen teemaan jo tämän viikon aikana.

 

Kiitän...

 

pict1129.jpg

 

Ari Lamminmäkeä,

 

pict1136.jpg

 

Mikko Alataloa...

 

pict1134.jpg

 

...ja Arto Pirttilahtea...

 

...hienosta keskustelusta. Sama keskustelu olisi paikallaan käydä myös laajemmilla foorumeilla.  Kiitän myös MSL-Tampereen tiedottaja Jouni Koskelaa, joka hienosti johdatteli tärkeää keskustelua.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MSL-Tampere, Sentteri, Jouni Koskela, Arto Pirttilahti, Ari Lamminmäki, Mikko Alatalo,

Varhainen Ystävänpäivä -tilaisuus Sentterissä!

Torstai 24.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan vaalihuoneisto Sentteri, Tampereen Hallituskadulla, on päässyt hyvään vauhtiin.

Kysessä on aikaisemmin optikkoliikkeen käytössä ollut liikehuoneisto Hallituskatu 7:ssä, joka on talkoovoimin kunnostettu uuteen kukoistukseen.

 

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki vihki huoneiston vauhdikkaaseen tapaansa käyttöön. Luonastauon lauluhetki yhdessä kansanedustaja Mikko Alatalon kanssa sai suuren suosion. Tilaisuudesta tallennettu Yuotube-video on nyt saanut jo n. 12.000 katsojaa.

 

Kansanedustaja Alatalo järjesti yhdessä vaimonsa Seijan kanssa Sentterissä varhaistetun Ystävänpäivä -tilaisuuden 12.2.2001.

Mikko puhui kansaa kiinnostavaa politiikkaa, lauloi ja Seija tarjoili maukkaita kääretorttuja. Vajaan parin tunnin aikana väkeä poikkesi paikalla yli sata.

Kansalaisten mieliala oli korkealla ja osasyynä siihen olivat Keskustan kohenevat kannatuslukemat.

  

pict0916_small2.jpg

 

 

Mikko ja Seija toivoteltiin Sentteriin esiintymään pian taas uudestaan!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Mikko Alatalo, Seija Alatalo

Sentterin avajaiset - todella hieno tilaisuus!

Tiistai 22.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Palaan vasta nyt hienoon tilaisuuteen, joka järjestettiin jo melkein kuukausi sitten eli 24.1.2011.

Kyse on Sentterin avajaisista.

Sentteri on Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n sekä Keskustan Pirkanmaan piirin yhteishanke vaalikahvilan merkeissä.

Olimme ajoissa liikkeellä, sillä halusimme tilaisuuden tullen varmistaa hyvän paikan Tampereelta, jonne tamperelaiset ja pirkanmaalaiset voisivat tulla tapaamaan Keskustan pirkanmaalaisia kansanedustajaehdokkaita.

Sentteri sijaitsee Hallituskatu 7:ssä. Ohjeemme sinne on seuraavalainen:

Kolmekymmentä askelta Takon suuntaan Kauppahallin Hallituskadun puoleiselta sisäänkäynniltä!

Saimme Sentterin avajaisvieraaksi ympäristöministeri Paula Lehtomäen.

Lehtomäki ja pirkanmaalaiset kansanedustajaehdokkaat "vetivät väkeä tuvan täyteen"!

Pieni kuvakavalkaadi antaa ehkä parhaan kuvan Sentterin avajaisjuhlallisuuksien etenemisestä:

 

pict0742.jpg

 Aina hymyilevä ympäristöministeri Paula Lehtomäki saapui ajallaan Sentteriin. "Taustavarmistajana" tässä Eino Råman.

 

pict0745.jpg

 

Paula Lehtomäen Sentteri-vierailu ajoittui luonasaikaan ja sen vuoksi hän sekä kansanedustaja Mikko Alatalo ideoivatkin yhteisen lauluhetkensä "Luonastunnin lauluhetkeksi".

Lauluhetki-taltiointi on saanut valtavan suosion YouTube´ssa, sillä sitä on nyt katseltu n. 12.000 kertaa!

Katso Paulan ja Mikon yhteislaulu nettiosoitteesta www.youtube.com. Hakusanalla "alatalo2011" se löytyy varmasti. Itse löysin sen ensimmäisen kerran haulla "Paula Lehtomäki ja Mikko Alatalo" Samasta osoitteesta ja samoilla hakusanoilla löytyy myös ympäristöministeri Lehtomäen Sentterissä pitämä avajaispuhe.

Käy katselemassa ja kuuntelemassa - nauti ja ihaile hienoa musisointia sekä täyttä ASIAA!

 

pict0767.jpg

 

Eduskunnan keväällä omaehtoisesti jättävä kansanedustaja Klaus Pentti toi Sentteri-avajaisiin tervehdyksen Eduskunnasta. Klaus Pentin tapaista valtiomiestä on vaikea löytää, sillä niin perusteellisesti Pentti on paneutunut eduskuntatyöhön - hänellä on puheissaan aina vankkaa tietoa ja sanomaa.

 

pict0780.jpg

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n tervehdyksen tilaisuuteen toi puheenjohtaja Antti Juva.

  

pict0785.jpg

 

Puheenjohtaja Antti Juva luovutti Sentteri-emäntä Titta Mattilalle Emännänkupin ja Sentteri-isäntä Esko Erkkilälle Isännänkupin. Emäntä ja Isäntä kiittävät huomionosoituksesta!

 

Sentterin avajaismuodollisuudet olivat varsinaisen avaamisen osalta pitkään harkinnan ja ideoinnin kohteena. Lopputuloksena päädyimme siihen, että hankimme tamperelaiselta Mikon Leipä Oy:ltä kunnollisen suomalaisesta rukiista leivotun ison ruisleivän.

 

paulaleikkaa.jpg

 

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki leikkasi ruisleivästä palan ja sen myötä Sentteri tuli avatuksi. (Valokuva: Jussi Westinen).

Saattoi olla ensimmäinen kerta, kun ruisleivän leikkaaminen symbolisoi jonkin tilan tai toimipisteen avaamista. Mielestämme se sopi hyvin Sentterin avajaissymboliksi, sillä Keskustan eräs perusarvo on kotimainen ruoka.

Olen ruisleivän leikkaamisen käyttämisestä "avajaisnauhan katkaisun" sijaan hieman ylpeä, sillä idea kypsyi vaimoni Ritva Erkkilän esittämän idean pohjalta.

 

pict0741.jpg

 

Tässä ruisleipäidean keksijä Ritva Erkkilä valmistelemassa Sentterin keittiössä tarjoilukuntoon Teiskossa valmistettuja mainioita porkkanaleivoksia.

Huomaattehan Sentterin sisustusmaalauksessa, tuolin pehmikkeissä sekä tarjoiluhenkilökunnan asusteissa hyvin väri väriin sointuvat väritykset!

 

Seuraavaksi Sentterin avajaistilaisuudessa päästiin pääasiaan eli Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden puheenvuoroihin.

 

Valitan, että ensimmäisenä esiintynyttä Vesilahden Ari Arvelaa bloginpitäjän digikameran muistista ei löydy. On jatkossa oltava aktiivisempi, että myös Arvelasta saadaan näille sivuille kuva.

 

Ari pitää maanviljelijöiden sekä yrittäjien asiat mielessään ja niiden myötä hän on kohonnut pirkanmaalaisten kärkivaikuttajien joukkoon.

 

Bloginpitäjän digikameran muistiin ovat tallentuneet seuraavat kansanedustajaehdokkaat, jotka esiintyivät avajaisjuhlassa:

 

pict0790.jpg

 

Pertti Hakanen Sastamalasta

  

pict0793.jpg

 

Hanna Holma Kangasalta

  

pict0797.jpg

 

Tarja-Riitta Koskinen Juupajoelta

  

katariina2.jpg

 

Katariina Kähkölä Lempäälästä

  

pict0805.jpg

 

Tarmo Niemenmaa Tampereelta

  

pict0808.jpg

 

Arto Pirttilahti Mänttä-Vilppulasta

  

pict0810.jpg

 

Matti Äijö Ikaalisista

  

pict08393.jpg

 

Päivi Hiltunen Hämeenkyröstä

 

 

pict0846.jpg

  

Onnistuneen avajaistilaisuuden viimeisenä esiintyjänä ja alustajana oli Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti.

Hanhilahden esitys käsitteli ajankohtaisia Tampereen, mutta myös Tampereen seutukuntaa koskettelevia asioita.

 

Bloginpitäjä ja Sentteri-isäntä toivoo, että Sentteri pystyy tuomaan piristävää uutta tamperelaiseen ja pirkanmaalaiseen politiikkaan sekä lisäämään tavallisen kansalaisen vaikutusmahdollisuuksia.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Paula Lehtomäki, www.youtube.com, Klaus Pentti, Antti Juva, Timo Hanhilahti, www.pirkanmaankeskusta.net

Vanhemmat kirjoitukset »