Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Neljä perustukijalkaa

Sunnuntai 13.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin eilen Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokoukseen ja kokouksessamme esiintyi ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.

 

 

Olin virallinen puoluekokousedustaja kesäkuussa 2016 Seinäjoen puoluekokouksessa, jossa yksimielisesti päätimme, että Matti Vanhanen on Keskustan presidenttiehdokas tammikuussa 2018 järjestettävissä presidentinvaaleissa.

 

 

 

IMG_1786.JPG

 

 

Eilen Tampereella Kirjastotalo Metson Lehmus-salissa järjestetty tilaisuus oli Matti Vanhasen 161. puhetilaisuus hänen presidenttiehdokkuusaikanaan!

 

 

 

Tasavallan presidentin keskeinen tehtävä on huolehtia kansallisen turvallisuuden vaalimisesta ja sen hoitamisessa Matti Vanhasella on neljä perustukijalkaa:

 

 

 

IMG_1789.JPG

 

 

Harkitseva ja viisas ulkopolitiikka.

 

 

 

IMG_1791.JPG

 

 

Uskottava puolustus.

 

 

 

IMG_1790.JPG

 

 

Itsellinen talous ja siinä erityisesti energiaomavaraisuus sekä ruokaomavaraisuus.

 

 

 

IMG_1793.JPG

 

 

Kansallinen eheys.

 

 

 

 

Matti Vanhanen toivoo, että presidentinvaalitaistelusta muodostuu analyyttinen ja faktoihin perustuva keskustelu.

 

 

Samaa toivon minäkin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukopolitiikkaa yhdessä, Matti Vanhanen, ulkoasiainvaliokunta, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, Harkitseva ja viisas ulkopolitiikka, Uskottava puolustus, Itsellinen talous, Kansallinen eheys,

Kinastelemalla Suomen kehitysapuprosentista Afrikan hätää ei pelasteta

Tiistai 17.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Palaan taas tänäänkin siihen ”Kansakuntamme turvallisuus-iltaan”, jonka kansanedustaja Pertti Hakanen järjesti 12.1.2017 Sastamalassa Sylvään koululla.

 

 

 

 

 

Tein tilaisuudessa yleisökysymyksen, jonka kohdistin ensisijaisesti ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhaselle.

 

 

Johdattelin kysymystäni näin:

 

 

”Seurasin Keskustan puoluekokouksessa kesäkuussa 2016 ulkopoliittista keskustelua, johon osallistuivat Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki sekä Nato-selvityksen laatinut suurlähettiläs Rene Nyberg.

 

 

Mieleeni jäi, että keskustelijat olivat yksimielisiä siitä, että Välimeren eteläpuolella saattaa lähiaikoina olla 100, jopa 200 miljoonaa afrikkalaista lähtökuopissa kohti Eurooppaa.”

 

 

Ja varsinainen kysymykseni kuului näin:

 

 

”Kuullussa uhkakuvakeskustelussa ei ole ainakaan vielä käsitelty tätä asiaa – onko tilanne muuttunut, vai miksi siitä ei vielä ole tässä tilaisuudessa puhuttu?”

 

 

 

sylvaa3.jpg

 

 

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen otti ”kopin” kysymyksestäni ja totesi mm. näin:

 

 

  • Afrikan väkiluku saattaa nyt olla tasoa 1 miljardi ihmistä, mutta on odotettavissa, että luku kohoaa kolmeen miljardiin
  • esimerkiksi Nigerian väkiluku on nyt hieman alle 200 miljoonaa asukasta, mutta maan väestörakenteen perusteella on ennakoitavissa, että väkiluku on kasvamassa tasolle 500 – 1 100 miljoonaa asukasta
  • Afrikan maat ovat talouden ”ulkomuseoita” eli niiden omilla toimilla kasvavaa väestömäärää ei pystytä elättämään

 

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja ja Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen totesi selkeästi, että Suomen myöntämillä kehitysaluerahoilla kysymystä ei pystytä ratkaisemaan.

 

 

Vanhanen ennakoi, että presidentinvaalikampanajan kunnolla käynnistyessä käydään kovaa kiistaa Suomessa siitä, että pitäisikö kehitysavun olla 0,37 % vaiko 0,41 % - näillä molemmilla luvuilla ei ole mitään merkitystä Afrikan tilanteelle.

 

 

********************

 

 

Faktana voidaan todeta, että maamme myöntämä kehitysapu vuonna 2016 oli 818 miljoonaa euroa eli 0,38 % Suomen bruttokansantulosta.

 

 

Määrärahat ovat edellisiä vuosia pienemmät, koska niitä leikattiin osana julkisen talouden sopeutustoimia. Hallituksen päättämät leikkaukset kohdistuvat vuosille 2016 –2020.

 

 

*******************

 

 

 

Vanhanen piti tärkeänä, että kehitysmaita koskevat vapaakauppakysymykset olisivat vauhdittamassa kehitysmaihin kohdistuvia investointeja – se olisi kestävä tie, jotta hyvinvointi Afrikassa lisääntyisi.

 

 

Matti Vanhanen otti vapaakaupan merkityksestä esimerkiksi Vietmanin, joka vapaakaupan avulla on nousemassa taloudellisesti jaloilleen.

 

  

Kiitän Matti Vanhasta niistä vastauksista, joita hän antoi kysymykseeni!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen kehitysapu, kinastelu Suomen kehtysapu-%:sta on hyödytöntä, ulkoasiainvaliokunta, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen, Matti Vanhanen,

Kansakuntamme turvallisuuden kulmakivet

Maanantai 16.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Sastamalassa Sylvään koululla torstaina 12.1.2017 järjestetyn ”Kansakuntamme turvallisuus” –illan pääesiintyjä oli ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas, kansanedustaja Matti Vanhanen.

 

 

 

sylvaa2.jpg

 

 

Alustuksensa aluksi Vanhanen totesi, että hänellä on nyt meneillään 73. seminaari ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sen jälkeen, kun Keskustan puoluekokous kesäkuussa 2016 valitsi hänet Keskustan presidenttiehdokkaaksi.

 

 

Olin paikalla virallisena puoluekokousedustajana, kun valitsimme

Matti Vanhasen presidenttiehdokkaaksemme.

 

************

 

Alustuksessaan Vanhanen paalutti selkeästi ne tekijät, jotka ovat kansallisen turvallisuuden kulmakivet.

 

Tässä ne luettelonmaisesti:

 1.      Viisas ulkopolitikkka

 

 2.      Uskottava puolustus

 3.      Kansallinen eheys

  • sosiaalinen eheys ja hyvä työllisyysaste, jotta kaikki kokevat sisäistä eheyttä

 

Vanhanen mainitsi esimerkkinä, että Ukraina ei ollut sisäisesti ehjä ja sen vuoksi valtaajan oli helppo iskeä sinällään itsenäiseen maahan.

 

 

Maanpuolustustahdon pitää olla korkea.

 

 

 

 

Suomalaisten maanpuolustustahtoa mitataan kerran vuodessa ja viime joulukuun tutkimuksessa maanpuolustustahtomme oli hieman laskenut.

 

 

Maanpuolustustahtomme on kuitenkin edelleen korkealla tasolla, sillä on maita, joissa se on 20 – 30 %.

 

 4.      Maan pitää olla taloudellisesti itsellinen

 

  • tähän kysymykseen liittyy läheisesti maan elintarvikkeiden omavaraisuus

 

Moniaalla maailmassa on säröjä itsellisyydessä;

 

  • skotlantilaisten eropyrkimykset Englannista
  • katalonialaisten eropyrkimykset Espanjasta
  • brittien brexit-äänestys

 

Kiitoksia ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhaselle – kaikesta näkee sekä aistii, että Sinulla on kypsiä, perusteltuja ja kannatettavia mielipiteitä maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sylvään koulu, Kansakuntamme turvallisuus, kansakuntamme turvallisuus-ilta, ulkoasiainvaliokunta, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, Matti Vanhanen,