Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Myyntimiehen ei pidä käsitellä politiikkaa, uskontoa eikä pankkipolitiikkaa!

Lauantai 18.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Ehdin työelämän aikana toimia myyntitehtävissä yli neljäkymmentä vuotta ja niistä ensimmäiset noin kymmenen vuotta tehtävissä, joissa tapasin ”eläviä asiakkaita”!

 

Tuon kymmenen vuoden aikana sain kantapään kautta kokea, että tämän juttuni otsikossa kertomiani asioita ei ollut viisasta ottaa esille myyntitapahtumasa.

 

Politiikka…

 

…ja sen käsittelemisestä pidättäytyminen oli minulle koko ajan täysin selvää ja sen osalta en joutunut vaikeuksiin kertaakaan.

 

Asiakkaani olivat pääosin keskustalaisia ja kokoomuslaisia, mutta joukossa oli merkittävä joukko myös demareita ja oli mukana myös kommunisteja eli nykyterminologian mukaan vasemmistoliittolaisia – kaikkien kanssa tulin hyvin toimeen. Kristillisdemokraatteja myös, mutta ei onneksi vihreitä!

 

Uskontokysymyksen osalta kompastuin ainakin kerran, kun…

 

…erehdyin joskus suurten juhlapyhien jälkeen keväällä toteamaan eräälle merkittävällä asiakkaallemme; ”Olihan Sinunkin nyt pyhien aikana tehtävä kylvötöitä”!

 

Merkittävä asiakkaani totesi minulle näin: ”Esko, niin suurta tarvetta juhlapyhänä pellolle menemiseen ei koskaan tule, että Minä Herran suurena juhlapyhänä menisin pellolle tekemään töitä!”

 

Opin läksyni kerralla, sillä ajattelematon lauseeni jäädytti hyvät suhteeni tuohon hartaaseen körttiläiseen moniksi kuukausiksi!

 

 

Pankkipolitiikka oli maatiloilla 1970- ja vielä 1980-luvullakin…

 

…asiakkaitamme jyrkästi jakavaa, sillä ”osuuspankki-puolue” ja ”säästöpankki-puolue” jakoivat maakunnan viljelijöitä eri leireihin paljon jyrkemmin kuin konsanaan puoluepolitikkka.

 

Pankkipolitikkaan aloitteleva myyntimies pystyi jollakin lausahduksellaan ottamaan kantaa vasta sen jälkeen, kun pääsi tilan pirtissä tai peräkamarissa näkemään sen pankin järjestöviirin, jota kyseinen asiakas kannatti!

 

Toistan vielä, että puoluepolitiikkaan, uskonnollisiin kysymyksiin tai pankkipolitiikkaan menestyvän myyntimiehen ei pidä ottaa kantaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluepolitiikka, uskonnolliset kysymykset, pankkipolitiikka, osuuspankkipuolue, säästöpankkipuolue, agribisnes,