Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ostaisitko Tampereella Rosendalh´ssa Pirkanmaan kuntakuulemistilaisuuden tussaroineilta kokoomuslaisilta käytetyn auton?

Torstai 8.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Kuntalahtaukseen erikoistuneen ministeri Henna Virkkusen vetämä ”kuntakuulemistilaisuuskierros” eteni eilen Pirkanmaalle.

 

Pirkanmaalaiskuntia ”kuultiin” Hotelli Rosendahl´ssa.

 

Tilaisuuden piti alkaa klo 8.30, mutta ministeri Henna Virkkusen (kokoomus) tamperelainen valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen (kokoomus) ei osannut tilaisuuden ilmoitettuun alkamisaikaan paikalle. Ihmettelen Ikosen harharetkiä, sillä minäkin olen tiennyt kuntakuulemispaikan jo ainakin kuukauden! Eikö tamperelainen valtiosihteeri osaa kulkea kotikaupungissaan?

 

Tilaisuuden alkaminen viivästyi merkittävästi – erityisen turhauttavaa se oli niille kansalaisille, jotka olivat valmistautuneet katselemaan ja kuuntelemaan tilaisuutta internetin välityksellä.

 

Olin yksi niistä, jotka netin ääressä odottivat arvoisaa valtiosihteeriä saapuvaksi Rosendahl´iin, mutta turhaan.

 

Valtiosihteeri Ikosen tussarointi oli ehkä lopulta hyvä, sillä sen vuoksi kuntaministeri Henna Virkkunen joutui avaamaan tilaisuuden.

 

Virkkusen ensimmäiset sanat olivat tyrmäävät, sillä hän toivotti vain tamperelaiset tervetulleiksi tilaisuuteen!

 

Yleisö buuasi vahvasti, sillä paikalla oli ainoastaan 15 tamperelaista, kun kaikilla muilla pirkanmaalaiskunnilla oli paikalla 10 edustajaa kuntaa kohti!

 

Virkkusen ennakkovalmistautuminen oli nollan luokkaa ja hän joutuikin läsnä olleiden buuauksen vuoksi aloittamaan puheensa uusilla nuoteilla.

 

Valtiosihteeri Ikonen saapui aikanaan paikalle ja hänen seuraava mokansa olikin jo odottamassa.

 

Juontaessaan Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult`n (SDP) puheenvuoroa Ikonen kutsui Petäkoski-Hult´a Petäjäkoski-Hult´ksi.

 

Ymmärrän Petäkoski-Hult´n närkästymisen, sillä se on minullekin hyvin tuttu tilanne.


Lukemattomat ovat ne kerrat, kun nimeäni on väännelty Erkki Eskolaksi. En osaa arvostaa henkilöä, joka vääristelee muiden nimiä. Vääristely kertoo paljon vääristelijästä – hän ei ole perehtynyt kanssaeläjäänsä edes sen vertaa, että osaa hänen nimensä.

 

Pidän valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikosen nimisekoilua valitettavana.

 

Kokoomuslaisten hässäköinnin lisäksi myös opetusministeri Jukka Gustafsson (SDP) ”kunnostautui” Teiskon ja Aitolahden kuntaliitosten onnistumisen vääristelyllä.

 

On nostettava hattua opetusministerin puoluetoveri Tuula Petäkoski-Hult´lle, joka oikaisi Gustafsson´n virheellisen viestin.

 

Pienet asiat ratkaisevat, että onko henkilö luotettava ja voidaanko hänen toimiinsa luottaa. Mokaaminen jonkun mielestä pienissä asioissa ei ole vakavaa, mutta...


...minä olen toista mieltä.


Täsmällinen saapuminen palaveripaikalle,  läsnäolijoiden kunnioittava puhutteleminen, yhteistyökumppaneiden nimien muistaminen ja totuudessa pysyminen ovat perusteita, joilla arvioidaan henkilön ja erityisesti julkisuuden henkilön luotettavuutta. 


Suomessa on tapana henkilön luotettavuuden ja uskottavuuden toteamiseksi kysyä, että uskaltaisitko ostaa tältä henkilöltä käytetyn auton.

 

Vastaan omalta osaltani Virkkusen, Ikosen ja Gustafsson´n kohdalla kun totean, että en uskaltaisi ostaa heiltä käytettyä autoa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Henna Virkkunen, ministeri Henna Virkkunen, valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen, Tuula Petäkoski-Hult, Jukka Gustafsson, Teisko, Aitolahti,

Suhtautumisessa kuntauudistukseen ja kuntien pakkoliitoksiin raja kannattajien ja vastustajien kesken kulkee Kokoomuksen keskellä

Sunnuntai 22.1.2012 - -Esko Erkkilä-

On päivä päivältä selvempää, että Kokoomus jää yksin puolustamaan suurta kuntauudistusta ja kuntien pakkoliitoksia.


SDP käänsi kelkkansa jo aikoja sitten, kun puoluesihteeri Mikael Jungner ilmoitti Savon Sanomien haastattelussa 22.9.2011, että demarit eivät hyväksy kuntien pakkoliitoksia. Myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on samalla kannalla.


Demareista ainoastaan heidän eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Jouni Backman tyynnyttelee hallituskumppani Kokoomusta ja on puoltavinaan kuntauudistusta sekä kuntien pakkoliitoksia.


Näkyvimmät kuntien pakkoliitosten puolustajat ovat presidenttiehdokas Sauli Niinistö, pääministeri Jyrki Katainen, kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen ja valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen.


Ns. kehyskuntien kokoomuslaiset päättäjät vastustavat kuntaliitoksia ja kuntien pakkoliitoksia.


Kokoomuksen sisäisestä ristiriidasta saimme esimerkin, kun Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy järjesti perjantaina 20.1.2012 seminaarin kuntauudistuksesta ja tulevaisuuden terveyspalveluista.


Tilaisuus järjestettiin Työväenmuseo Werstaan auditoriossa ja paikalla oli "salintäysi" eli yli sata kuulijaa.


Olin mukana tilaisuudessa.img_0918.jpg


Seminaarin pääesiintyjänä oli valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen.

 


Kommenttipuheenvuorot Ikosen esityksestä antoivat…
 


img_0962.jpg


…Tampereen lääkärikeskuksen johtava lääkäri Juha Heino ja…

img_0959.jpg…Pirkkalan kokoomuslainen kuntaneuvos Jukkamatti Hiltunen.


Kokoomuksen kuntateurastajilla – Niinistö, Katainen, Virkkunen ja Ikonen – on hämmästyttävät vauhtisuunnitelmat.img_0925.jpg


Tässä diassa kuvataan kuntauudistuksen aikataulusuunnitelmaa.

Suunnitelma merkitsisi, että vielä tänä vuonna tapahtuisi seuraavaa:•    kuntakuulemiset
•    kriteerien vahvistaminen
•    lakiesityksen laatiminen
•    hallituksen esitys kuntauudistusten ja pakkoliitosten suorittamiseksi
•    lakiesitys EduskunnalleEi tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja, kun voi sanoa, että Niinistö, Katainen, Virkkunen ja Ikonen ovat haukkaamassa liian suurta palaa.


img_0927.jpg


Valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen perusteli kuntauudistusta ja kuntien pakkoliitoksia vertaamalla niitä Lahden Hiihtokeskuksen ”Karpalomäkeen”.

Karpalomäkeä esittävän dian virallinen otsikko oli ”Suomen väestöllisen huoltosuhteen muutokset vuosina 1970-2040”

Ikonen totesi, että Karpalomäennousu on juuri alkanut ja sitä kestää 20 vuotta!

”Karpalomäessä” vaikeutena ovat väestön lisääntyvä eläköityminen, hoitotarpeen kasvaminen ja talouden kiristyminen.

----


Kuntaneuvos Juhamatti Hiltunen aloitti kommenttipuheenvuoronsa hillitysti, kun hän totesi omaavansa asiaan ”hieman erilaisen tulokulman kuin Ikonen”.


Hiltunen totesi, että keskustelu kuntauudistuksesta on alkanut negatiivisesti ja dialogi on ollut huonoa. Uudistusta suunnittelevat virkamiehet ovat omissa poteroissaan ja kunnat puolestaan omissaan.

Hiltunen jatkoi, että seutukunnan kunnat ovat onnistuneet toimissaan paremmin kuin keskuskunnat. Hiltunen ihmetteli, että miksi Helsinki, Turku ja Tampere eivät saa hommia toimimaan!


Kuntaneuvos Juhamatti Hiltunen päätti kommenttipuheenvuoronsa ytimekkäästi, kun hän totesi:


”Voima on vapaaehtoisuudessa, ei pakossa!”


Yleisö palkitsi Hiltusen esityksen suosionosoituksilla – niitä ei herunut valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikosen esitykselle.

----Tampereen lääkärikeskuksen johtavan lääkärin Juha Heinon esitys noudatteli paljolti kuntaneuvos Hiltusen esitystä, mutta luonnollisesti se oli ”lääketieteellisempi”.


Heinokin totesi, että tilanne on hedelmätön ja jatko vaikea.


Lääkärinä Heino valotti, että 90 % ihmisten hoitoonhakeutumistapauksista on ns. tavallisia vaivoja. Ne pystytään hoitamaan lähellä ja on vaikea nähdä, että niiden hoitamiseen tarvittaisiin isoja alueita. Sairaalan iso koko ei Heinon mukaan tuo etuja.

Heino totesi, että aluesairaalatasoinen sairaanhoito on tehokas tapa hoitaa potilaita. Hän mainitsi esimerkkinä tehokkaasta sairaalasta Valkeakosken aluesairaalan.

Juha Heino totesi kommenttipuheenvuoronsa lopuksi, että yksityisen hoitama sairaanhoito on halvinta ja sairaanhoitopiirin huolehtima sairaanhoito puolestaan kalleinta – alueellinen ”oma” sairaala asettuu kustannustehokkuudeltaan siihen väliin.

Arvostan Heinon kommenttipuheenvuoroa, mutta muistutan ainakin itseäni tässä vaiheessa, että terve lähdekritiikki on aina paikallaan!
img_0970.jpg


Seminaarin lopuksi valtiosihteeri Ikonen ja kommenttipuheenvuorojen esittäjät vastasivat yleisön tekemiin kysymyksiin.


Oli mielenkiintoista kuulla Tampereen kaupunginvaltuutetun, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenen ja Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön puheenjohtajan Harri Airaksisen yleisökommentti.


Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön puheenjohtaja Harri Airaksinen totesi, että kuntauudistuksella ei voida ratkaista terveydenhuollon rahoituskriisiä.


Merkitseekö Airaksisen kommentti, että hän ei Tampereen keskeisenä kokoomusvaikuttajana ole vakuuttunut suunnitellun kuntauudistuksen tarkoituksesta eikä tarpeellisuudesta?


Onko Airaksinen kuntauudistuksen ja kuntien pakkoliitosten kannattaja vai vastustaja?


-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikonen, Anna-Kaisa Ikonen, Juhamatti Hiltunen, kuntaneuvos Juhamatti Hiltunen, Tampereen lääkärikeskuksen johtava lääkäri Juha Heino, Juha Heino, Harri Airaksinen,