Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mielenkiintoinen "televisioviikko" koettuna

Maanantai 25.4.2016 - -Esko Erkkilä-

En ole mielestäni julkisuustyrkky, mutta viime viikon aikana naamani ja osin myös mielipiteeni olivat esillä televisiossa.

 

 

Maanantaina 18.4.2016 olin kutsuttuna studiovieraana TV2:n A2-Taloustalkoissa TV2:lla.

 

 

Taloustalkoissa en päässyt ääneen, mutta tapasin henkilökohtaisesti maamme politiikan kärkinimistä Keskustan Matti Vanhasen, Kokoomuksen Harry Harkimon, SDP:n Antti Rinteen sekä Vasemmistoliiton Li Anderssonin ja pääsin henkilökohtaiseen kontaktiin kaikkien heidän kanssaan.  Ay-jyristä tapasin Lauri Lylyn ja Antti Palolan. Veikka Gustafsson ja Jethro Rostehdt olivat myös paikalla.  Myös Jyri Häkämies ja Päivikki Palosaari pitää mainita. 

 

 

Kirjoitan puolueiden nimet tarkoituksellisesti isolla alkukirjaimella, sillä arvostan puolueiden tekemää yhteiskunnallista työtä!

 

 

 

 

tele1.jpg

 

 

Tässä olen A2-Taloustakoot –illassa ennen suoran lähetyksen alkamista Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen kanssa.

 

 *****************

 

 

Olin Keskustan Pirkanmaan piirin virallinen edustaja Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa, joka pidettiin Jyväskylässä 23.-24.4.2016.

 

 

On selvää, että tiedotusvälineitä kiinnosti Suomen suurimman puolueen ja pääministeripuolueen puoluevaltuuston kokous ja sen uutisoinnin yhteydessä pääsin/jouduin televisioon kahdestikin.

 

 

 

 

tele2.jpg

 

 
MTV3:n Seitsemän uutisissa profiilini vilahti pätkässä, jossa istuin Keskustan Uudnmaan piirin puheenjohtaja Jasi Kuokkasen vierellä.

 

 

Tunnen Jasin ja istuimme puoluevaltuuston jäseninä kokouksessa rinnakkain.

 

 

 

 

tele3.jpg

 

 

Merkittävin roolini julkisuudessa viime viikolla oli, kun MT3:n toimittaja Vesa Kallionpää haastatteli minua uutisklipissä ministeri Anne Bernerin suunnitelmista yhtiöittää valtion tieverkko.

 

 

Media haluaa puhua yksityistämisestä, kun kyse on yhtiöittämissuunnitelmista.

 

 

Vesa Kallionpää yritti kokeneena toimittajana ajaa minua vikaraiteelle, kun kysi mielipidettäni yksityistämisestä.

 

 

Torjuin median väärät tulkinnat ja tein selväksi, että kyseessä on yhtiöittämissuunnitelmat ja eivät suinkaan yksityistämissuunnitelmat.

 

 

Keskustan puoluevaltuuston kokouksen jatkuessa sain runsaasti positiivista palautetta ryhdikkäästä esiintymisestäni Seitsemän uutisissa 23.4.2016.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puouevaltuusto 23.-24.4.2016, Jasi Kuokkanen, TV2:n A2-ilta - Taloustalkoot, A2-ilta, Taloustalkoot, Matti Vanhanen, Anne Berner, yhtiöittäminen, yksityistäminen, yhtiöittäminen ja yksityistäminen ovat kaksi eri asiaa,

Miksi Suomen turvallisuuden kannalta arveluttavien leikkausten tekemisellä on nyt niin tavaton kiire?

Keskiviikko 18.1.2012 - -Esko Erkkilä-

On kummallista, että presidentinvaalien kynnyksellä ja jopa niiden aikana ollaan tekemässä mittavia heikennyksiä Suomen turvallisuuteen.


Tilanteen tekee kummalliseksi se, että lähipäivinä valitaan Suomeen Tasavallan Presidentti ja hän on myös Puolustusvoimien Ylipäällikkö. Nyt uusi Ylipäällikkö joutuu ottamaan vastuun maamme turvallisuudesta, kun sitä on edellisen Ylipäällikön viime hetkillä ratkaisevasti heikennetty.


Luettelo maamme turvallisuuden vaarantavista toimenpiteistä on valitettavan pitkä ja vakuuttava.


Maamiinakielto oli nykyisen Presidentin junailema hanke, jolla ratkaisevasti heikennettiin Suomen asemaa mahdollisessa kriisitilanteessa. Maamiinat ovat Suomelle tehokas puolustuksellinen ase ja ne eivät ole missään olosuhteissa vaarallisia suomalaisille. Miksi ne piti kieltää?


Puolustusvoimien ruokahuollon yksityistämispyrkimykset ovat ajattelematonta toimintaa ja merkitsevät monien muiden siihen liittyvien ongelmien ohella turvallisuusriskiä.

Ruokahuollon yksityistäminen mahdollistaa jopa sen, että Puolustusvoimien ruokahuollosta kriisiaikana vastaisi monikansallinen yritys, jonka päätökset tehdään maassa, joka on Suomen vastapuoli kriisitilanteessa! Ovatko ruokahuollon yksityistämisen puolesta intoilleet huomanneet lainkaan tätä mahdollisuutta?


Varuskuntien lakkauttaminen raskasta leimakirvestä käyttäen on vaarallinen hanke, jos se toteutuu siinä laajuudessa, josta mediassa nyt kerrotaan.


On totta, että Suomea ei puolusteta varuskunnista, mutta riittävän tiheä varuskuntaverkko antaa monipuoliset mahdollisuudet kouluttaa maamme puolustamiseen kykeneviä joukkoja.


Lakkautusuhan alla ovat ainakin seuraavat varuskunnat:


•    Pohjois-Karjalan prikaati
•    Keuruun pioneerirykmentti
•    Niinisalon tykistöprikaati
•    ruotsinkielinen Dragsvikin varuskunta
•    Lapin ilmatorjuntarykmentti

Näiden lisäksi lakkautuskurimuksessa tulevat olemaan myös meri- ja ilmavoimien eräät yksiköt.


Sotilaat ovat tottuneet tottelemaan ja siitä saimme oivan esimerkin itsenäisyyspäivänä Tampereen Keskustorilla, kun maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Raimo Jyväsjärvi puolusteli tulossa olevia varuskuntaleikkauksia.


Kenraaliluutnantti Jyväsjärvi suoritti leikkausten puolustelun niin taitavasti, että minäkin menin kenraalin virittämään ansaan ja olin hyväksymässä hänen esittämänsä perustelut.

Varuskuntien lakkauttamisessa on eräs sama tärkeä piirre, kuin kuntateurastushankkeessa – molempia hankkeita vetää kokoomuslainen poliitikko!


Kuntateurastushanke on Henna Virkkusen vastuulla ja varuskuntien teurastushanke puolestaan Ilkka Kanervan vetämän toimikunnan vastuulla.


Pääministeri Jyrki Katainen antaa suojeluksensa molemmille teurastushankkeilla ja Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö hyväksyy puolueen ”kuninkaana” molemmat hankkeet!


Kuntaliitosten osalta Niinistö on ainoa presidenttiehdokas, joka on ilmoittanut hyväksyvänsä kuntien pakkoliitokset.


Pelkään, että maamiinakiellon osalta ”juna meni jo”, mutta Puolustusvoimain ruokahuollon yksityistämisen ja varuskuntien lakkauttamisen lopullinen kohtalo ilmeisesti jää tulevan Ylipäällikön hyväksyttäväksi.

---
Olen varma, että Paavo Väyrynen Tasavallan Presidenttinä ja Puolustusvoimien Ylipäällikkönä laittaisi maamme turvallisuutta nakertavat suunnitelmat uuteen harkintaan.


Se on yksi pitävä peruste kirjoittaa äänestyskopin hiljaisuudessa vaalilippuun numeroksi

4.


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimien Ylipäällikkö, maamiinakielto, Ottawan sopimus, Puolustusvoimien ruokahuolto, Puolustusvoimien ruokahuollon yksityistäminen, varuskuntien lakkauttaminen,