Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yksityistie maksaa arvonlisäveroa usein enemmän kuin se saa kunnalta kunnossapitoavustusta

Lauantai 9.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Liitän tähän juttuuni kuvan, jossa…

Blogi | Esko Erkkilä

…keskustelen Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kanssa.

 

Keskustelumme aiheena tuolloin olivat yksityisteiden maksamat arvonlisäverot ja joidenkin kuntien yksityisteille myöntämät kunnossapitoavustukset.

 

Totesin tuolloin ministerille, että haja-asutusalueiden runkoverkostot eli yksityistiet maksavat valtiolle arvonlisäveroa useinkin enemmän kuin ne saavat kunnilta yksityisteiden kunnossapitoavustusta.

 

Opin arvostamaan Anne Berneriä hänen ministeriaikanaan ja arvostukseni oli ja on yhä lähes samaa luokkaa, kuin Juha Sipilää kohtaan tuntemani arvostus!

 

****************

Yksityisteiden arvonlisäverokysymys oli ministerille uutta asiaa ja hän pyysi minua laatimaan asiasta lyhyen muistion sekä toimittamaan se hänelle.

 

Anne Berner tuli ministeriaikanaan tunnetuksi siitä, että hänellä ei ollut oikeastaan lainkaan avustajia, vaan hän hoiti asiat kansalaisten sekä virkamiesten kanssa suoraan itse – tästä kertoo mm. tuo, kun hän pyysi lähettämään muistion suoraan itselleen.

 

Joudun tunnustamaan, että olin saamaton ja en milloinkaan ehtinyt toimittamaan ministerin pyytämää muistiota ja sen vuoksi yksityistiet toimivat yhä yhteiskunnan merkittävinä rahoittajina, kun maksavat jokaisesta tienhoitoon osoittamistaan euroista lisäksi 24 % arvonlisäveroa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yksityistiet, ministeri Anne Berner, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, pääministeri Juha Sipilä, kuntien myöntämät kunnossapitoavustukset yksityisteille, yksityisteiden arvonlisäverovelvollisuus,

Bisnesmaailman osaajia pitäisi saada siirtymään nykyistä enemmän politiikkaan!

Perjantai 31.5.2019 - -Esko Erkkilä-

Päättynyt vaalikausi ja 26.5.2019 järjestetyt EU-parlamenttivaalit osoittivat, että bisnesmaailmasta politiikkaan siirtyneet osaajat pärjäävät myös politiikanteossa.

 

 

Otan esimerkeiksi kolme Suomen Keskustan riveissä toimivaa ja toiminutta henkilöä:

 

 

Juha Sipilä…

 

…sekä hänen johtamansa Keskusta lupasivat ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja laittaa Suomen kuntoon ja niin myös tapahtui.

 

 

Tilanne oli maamme kannalta vaikea, sillä Suomi oli Kataisen-Stubb´n hallituksen sähellyksen jälkeen lähes suoritustilassa.

 

 

Tarvittiin johtajuutta ja rankkojakin otteita, mutta ne olivat välttämättömyyksiä.

 

 

On selvää, että ainoastaan bisnesmaailmassa johtajaoppinsa saanut henkilö pystyi tähän.

 

 

Anne Berner…

 

…oli Juha Sipilän löytö liikenne- ja viestintäministeriksi – hyvä löytö olikin, sillä hän laittoi tuulemaan!

 

 

Ministeri Berner ei tarvinnut ympärilleen avustajien komppaniaa, vaan hän halusi, että häneen ollaan suoraan yhteydessä.  Omaan tästä henkilökohtaista kokemusta, sillä kysyin häneltä erään asian tiimoilta, että keneen hänen avustajistaan olen yhteydessä. Berner vastasi, että lähetä asia suoraan hänelle ja niin myös tein.

 

Vain bisnesmaailmasta lähtöisin oleva päättäjä pystyy ja haluaa kuulla suoraan kansalaispalautteen!

 

 

Kiitokset Juha Sipilä ja Anne Berner ehditte saamaan paljon aikaiseksi!

 

 

 

Petra Shulze Steinen…

 

 

…oli Keskustan ehdokkaana taannoisissa EU-vaaleissa ja sai kunnioitettavat 6.327 ääntä.

 

 

Petra on Euroopan keskuspankin lakimies ja nämä olivat hänen ensimmäiset vaalinsa, joissa hän oli ehdokkaana.

 

 

Kaikesta Petran esiintymisestä huokui se suuri ammattitaito ja osaaminen, jota voi olla vain sellaisella henkilöllä, jolla taustana on vankka yritysmaailman tuntemus.

 

 

Oli mielenkiintoista seurata Tampereella Vapriikissa järjestettyä EU-vaalitenttiä, jonka Petra Shulze Steinen vei muihin ehdokkaisiin verrattuna 10 – 0. Paneelissa ollut Henna Virkkunen kurkkaili koko ajan Petraa tämän käyttäessä puheenvuoroa – selvästi huomasi, että Henna Virkkunen halusi oppi jokaisen sanan Petran selkeistä puheenvuoroista!

 

 

 

Kiitokset Juha Sipilä, Anne Berner ja Petra Shulze Steinen; se työ jota olette tehneet, merkitsee meille suomalaisille entistä parempaa huomista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bisnesmaailman osaajia pitäisi saada siirtymään nykyistä enemmän politiikkaan, Juha Sipilä, Anne Berner, Petra Shulze Steinen,

Bisnesmaailmasta politiikkaan ja politiikasta bisnesmaailmaan tarvittaisiin paljon nykyistä enemmän siirtyjiä

Lauantai 23.2.2019 - -Esko Erkkilä-

Viime päivät on julkisuudessa kohkattu liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin asettumisesta ehdolle ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen.

 

 

Kohkaaminen on ollut pääasiassa negatiivista, mutta nyt alkaa joukossa olla yhä enemmän myös järkeviä kommentteja, kun ymmärretään, että suomalainen nainen on haluttu persoona kehittämään kansainvälistä pankkikonsernia.

 

 

 

annejaesko.JPG

 

 

Olen muutaman kerran tavannut Anne Bernerin ja tapaamisteni sekä muidenkin kokemusteni perusteella arvostan korkealle hänen asiantuntemuksensa ja toimintansa.

 

 

On selvää, että jotkut Anne Bernerin ajatukset ovat olleet ajastaan edellä ja se on merkinnyt, että monet nykypäättäjät eivät vielä ole olleet kypsiä niiden välittömään toteuttamiseen.

 

 

Varmaa on kuitenkin, että tulevien vuosien aikana Anne Bernerin nyt esittämät ajatukset ja linjaukset tulevat maamme päättäjien päätöksiksi sitten aikanaan.

 

 

******************

 

 

 

Politiikan vanhoilliset ”perustoimijat” eivät hyväksy laajakatseisten henkilöiden astumista omana pitämälleen hiekkalaatikolle ja tästä on perimmältään kysymys myös Anne Bernerin arvostelemisessa. Media tuo tähän ryöpytykseen oman, mutta sinällään täysin asiantuntemattoman vivahteen.

 

 

 

******************

 

 

Tunnen tiettyä yhtäläisyyttä Anne Bernerin kanssa, sillä ryhdyin paikallispolitiikan pikkutoimijaksi sen jälkeen, kun olin toiminut yritysmaailmassa kahdessakin tapauksessa yrityssaneeraajana.

 

 

Olen ylpeä siitä paikallispolitiikan pikkutoimijuudestani, jolloin sain kahdeksan ja puolen vuoden aikana olla saneeraamassa aluksi Tampereen Infratuotanto Liikelaitosta – sittemmin lyhyesti Tampereen Infra Liikelaitosta – tuloskuntoon vuosina 2009 -> 2017.

 

 

Vuodet 2009 – 2012 toimin johtokunnan varapuheenjohtajana, seuraavat kaksi vuotta demarien mandaatilla johtokunnan jäsenenä ja viimeiset kaksi ja puoli vuotta keskustan mandaatilla – erityisesti arvostan, että demarit luottivat kykyyni toimia johtokunnassa heidän mandaatillaan.

 

 

Erityiskiitokset osoitan nyt myrskynsilmään mielestäni aiheetta joutuneelle SDP:n Atanas Aleksovskille, joka oli Tampereen Infran johtokunnassa kaupunginhallituksen edustajana koko sen kahdeksan ja puoli vuotta, jonka minäkin siellä olin!

 

 

Saimme Infran henkilöstömäärän puristettua 795 henkilöstä tasolle 430 henkilöä ja liikelaitoksemme palvelutaso säilyi entisellään.

 

 

Siitä olen tyytyväinen, että johtokunnan jäsenet eivät olleet luottamustoimessaan kokoomuslaisia, demareita, vasemmistoliittolaisia, vihreitä, perussuomalaisia tai keskustalaisia, vaan olimme tamperelaisten parasta ajavia luottamushenkilöitä!

 

 

Kiitokset Anne Bernerille ja kiitokset pääministeri Juha Sipilälle, joka osasi jo vaalikauden alussa luottaa Anne Bernerin osaamiseen.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Berner, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Anne Berner SEB-pankin hallitukseen,

Onko liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ansiota?

Perjantai 8.6.2018 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa on liikkunut tietoja, että liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt lisävaroja alemman tieverkon kunnostustöille.

Niin tai näin, mutta olen tyytyväinen, että synnyinseutuni Viljakkala ja myös Ikaalinen saavat helpotusta tieverkostonsa kunnostamiseen.

Alemman tieverkoston kunto on päässyt romahtamaan ja pikaisia toimenpiteitä tarvitaankin - Suomi elää yhä vankasti puusta ja alemman tieverkoston kunto on oleellinen osa toimivan puunjalostuksen raaka-ainetoimitusten sujumisesta.

Pirkanmaan ELY-keskus panostaa alkaneen kesän aikana Mt 276:n päällystämiseen Viljakkalan Mannissa sijaitsevan Lintuharjuntien liittymästä Viljakkalaan ja siitä edelleen Inkulan sillan kautta Mäihäniemen risteykseen.

Tieosuus on tärkeä henkilöliikenteen kannalta, mutta puutavarakuljetusten osalta se on eräs Viljakkalanseudun pääväylistä.

Aluksi oli tieto, että päällystyö päättyy Viljakkalaan ja sitten saimme tiedon, että Inkulan sillalle saakka - oli iloinen yllätys, että päällystystyö jatkuukin Ikaalisten puolelle Mäihäniemen risteykseen saakka!

Kiitokset Anne Bernerille - uskon, että saan tavata hänet ehkäpä jo tänään Sotkamossa!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MT 276:n päällystäminen, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, alemman tieverkoston kunto, Suomi elää edelleen puusta, Suomi elää puusta,

Liikenneväylien korjausvelka on uhka talouden nousulle

Tiistai 18.4.2017 - -Esko Erkkilä-

Tiedot Suomen talouden noususta saavat päivät päivältä yhä vankempia todisteita.

 

 

Tilastokeskus kertoi viime viikon torstaina, että bkt kasvoi helmikuussa kolme prosenttia viime vuoden helmikuusta. Tammikuussa bkt kasvoi tarkentuneiden tietojen mukaan 3,7 prosenttia vuoden takaisesta. 

 

 

Talousviisaat ovat todenneet, että mahdottomasta on tulossa mahdollinen.

 

 

 

Talousnousulle on montakin uhkatekijää ja opposition jatkuva vähättely hallituksen aikaansaannoksista on eräs uhka.  Opposition räksyttäminen on luonnollista, sillä Suomen nousuun saaminen on osoitus hallituksen oikeaan osuneista toimista.

 

 

Todellinen nousun uhka on liikenneväylien korjausvelka ja sen pysyminen sitkeästi tasolla 2,5 miljardia euroa.

 

 

Kahden ja puolen miljardin suuruinen korjausvelka koostuu teiden, rataverkon ja vesiliikenneväylien kunnostustarpeesta, jotta ne saataisiin hyvään kuntoon.

 

 

Valtiovalta käyttää vuosittain n. 1,7 miljardia euroa korjausvelan lyhentämiseen ja sen lisäksi kunnat satsaavat samaan asiaan 1,4 miljardia euroa.  Näiden summien lisäksi hallitus on osoittanut tälle vaalikaudelle 900 miljoonaa euroa korjausvelan lyhentämiseen.

 

 

Huomamme, että liikenneväylien korjausvelka tulee kasvamaan tällä vaalikaudella, vaikka hallitus onkin osoittanut korjausvelan lyhentämiseen mainitun 900 miljoonaa euroa.

 

 

Hyvään vauhtiin päässyt Suomen nouseminen taloudellisesta suosta vaatii panostamista liikenneväylien korjausvelan supistamiseen.

 

 

Liikenneväylien korjausvelka ei paljon kiinnosta kuntavaalien voittajaa vihreitä, sillä heidän kannattajansa vähät välittävät maamme talouden isosta kuvasta – vihreille riittää, että polkupyörillä pääsee ajelemaan katujen jalkakäytävillä ja että sähköä saadaan pistorasiasta.

 

 

Erityisen huolestunut olen yksityisteiden kunnosta. Yksityistiet ovat se alkupolku kaikelle sille hyvälle, jota biotalouden kehittämisessä tarvitaan.

 

 

Biotalous maistuu sanana kaikille poliittisille puolueille, mutta sen kehittämistä ei osata, ei haluta ja ei myöskään ymmärretä sen enempää kuin sika ymmärtää hopealusikasta.

 

 

Olen Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä osakkaana viidessä yksityistiessä sekä yhdessä metsäautotiessä ja koen vuosittain rahapussissani konkreettisesti sen paineen, joka kohdistuu yksityisteiden osakkaille tienpidosta.

 

 

Olen yhden yksityistien toimitsijamies ja kun Rouva on näiden lisäksi osakkaana kahdessa yksityistiessä Kälviällä, on varmaa, että tunnen ne vaikeudet, jotka liittyvät haja-asutusalueiden liikenneinfran kunnossapitoon.

********************

 

 

 

Kuvahaun tulos haulle esko erkkilä ja anne berner kuva

 

 

Heitimme lapsen pesuveden kanssa pois, kun hallitus joutui opposition painostuksen vuoksi luopumaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin kaavailemasta uudistuksesta.

 

 

Voimme olla varmoja, että Bernerin kaavailema uudistus tulee tavalla tai toisella voimaan lähivuosina, mutta ehtiikö liikenneväylien korjausvelka ennen sitä tuhota Suomen orastavan taloudellisen nousun?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenneväylien korjausvelka, Anne Berner, Anne Berner ja Esko Erkkilä, yksityistiet,

Meni lapsi pesuveden mukana

Torstai 9.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Arvostan korkealle Juha Sipilän sekä liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin otetta ja ammattitaitoa.

 

 

Molemmilla on raikas, erilainen ja tuloksekas ote poliittisiin asioihin.

 

 

Uuden luoja joutuu usein arvostelun kohteeksi ja niin on käynyt myös Sipilälle sekä Bernerille, mutta onneksi kumpainenkaan ei ole lannistunut vaan he jaksavat puskea asioita eteenpäin.

 

 

 

IMG_7197.JPG

 

 

Olen saanut muutaman kerran jutella ministeri Bernerin kanssa ja viimeksi niin tapahtui Keskustan Kuntavaaliristeilyllä viime viikonvaihteessa.

 

 

 

********************

 

 

 

 

IMG_7263.JPG

 

 

 

Ministeri Berner veti Kuntavaaliristeilyllä mielenkiintoisen seminaarin, jonka nimenä oli:

 

Mistä rahat tulevaisuuden teihin?

 

 

Tässä muutamia erillisiä seikkoja, jotka tulivat ministerin esityksessä esille:

 

1.      Teiden korjausvelka on nyt 2,4 miljardia euroa

2.      Investoinnit tasoa 0,7 miljardia euroa

3.      Päästövähennyslupaus velvoittaa toimenpiteisiin

4.      Sitoutuminen biotalouden edistämiseen velvoittaa

 

 

Yksityistiet muodostavat 77 % väyläverkostosta.

 

 

”Vihatusta autoverosta tuli Suomen suosituin vero yhdessä yössä” eli Anne Bernerin selvityksen jälkeen!

 

 

 

IMG_7265.JPG

 

 

Bernerin selvityksen tyrmääminen on katumuksenpaikka

 

 • Kokoomukselle
 • Perussuomalaisille

 

ja koko oppositiolle.

 

 

Onneksi nyt on havahduttu, havahduttu on myös Ruotsissa, jossa aiotaan ottaa mallia eräistä ministeri Bernerin esittämistä ideoista.

 

 

Miten selvityksen tyrmänneet pystyvät nukkumaan, kun liikenteeltä peritään erilaisia maksuja ja veroja yhteensä 8 miljardia ja liikenteelle palautetaan ainoastaan yksi miljardi?

 

 

Budjettirahoituksen kautta tieasioita ei jatkossa pystytä hoitamaan, vaan tarvitaan muita keinoja.

 

 

Berner totesi selkeästi, että nyt Suomi ei pysty hyödyntämään monia EU:n rahoitusinstrumentteja, kun oma tulovirta puuttuu.

 

 

 

IMG_7267.JPG

 

 

Ministeri Anne Berner sai Keskustaväeltä yksimielisen tuen toiminnalleen ja häntä kannustettiin mm. näin:

 

 

 • oivallinen ratkaisu
 • ei ymmärretty
 • tiet ja työt kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa
 • puu pitää saada kulkemaan teollisuuslaitoksille
 • nyt lapsi heitettiin pesuveden mukana ulos
 • kiitokset uuden poliittisen kulttuurin luomisesta
 • nyt ei pidä peruutella
 • tiet palvelevat kaikkia
 • polttoaineen verotusmahdollisuudet vähenevät
 • Anne Bernerin on ehdottomasti johdettava parlamentaarista työryhmää, joka nyt ollaan perustamassa!

 

 

 

IMG_7270.JPG

 

 

Ilahduttavaa seminaarissa oli se, että Anne Berner haluaa edelleen sitoutua hankkeeseen.

Lainaan lopuksi Anne Berneriä:

 

"Tärkeintä on, että emme jätä tekemättä!"

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Berner, Keskustan kuntavaaliristeily 4. - 5.2.2017, Keskustan kuntavaaliristeily, liikenneverkkoselvitys, liikenne- ja viestintäministeriö,

Keskustan kuntavaaliehdokkailla on mahdollista suora keskusteluyhteys maamme hallituksen johtavien ministereiden kanssa

Maanantai 6.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Kevään kuntavaaleissa Keskustan keskeiset vaaliteemat julkaistiin kuntavaaliristeilyllä viime viikonvaihteessa.

 

 

Wiking Gabriella –alus oli kokonaan varattu keskustalaisten käyttöön, kun risteilimme 4. – 5.2.2017 Helsingistä Tallinnan sataman liepeille ja takaisin Katajanokalle.  Maissa ei ollut mahdollisuutta käydä ja kuinka niin mielenkiintoisen ohjelman lomassa olisikaan voinut ehtiä poikkeamaan maissa!

 

 

Olin mukana risteilyllä ja kiitän jo tässä vaiheessa puoluejohtoa, puoluetoimiston väkeä sekä kaikkia risteilylle osallistuneita hienosta ohjelmasta.

 

 

Kuntavaaliehdokkaana risteilyltä jäi myönteisistä asioista päällimmäisenä mieleen se, että Keskustan kuntavaaliehdokkailla on suora ja mutkaton mahdollisuus vaikuttaa maamme keskeisiin päätöksentekijöihin!

 

 

Pois minusta kivien heittely kilpailijoiden suuntaan, mutta kuinka monta keskustelua demareilla oli mahdollisuus käydä Lahdessa samaan aikaan järjestetyssä puoluekokouksessa oman puolueen ministereiden kanssa?

 

 

Keskustan kuntavaaliristeilyllä olivat mukana kaikki ministeriryhmämme jäsenet eli pääministeri Juha Sipilän lisäksi Anne Berner, Mika Lintilä, Juha Rehula, Kimmo Tiilikainen ja Anu Vehviläinen.

 

 

Pääsin keskusteluihin kaikkien ministeriryhmämme ministerien kanssa ja niistä saatte varmaan kuvien kera kuulla lähipäivinä tällä saitilla tarkemmin.

 

 

 

IMG_7141.JPG

 

 

Pääministeri Juha Sipilä kulki hyväntuulisena joukossamme koko ajan ja myös minä pääsin keskustelemaan hänen kanssaan.

 

 

Keskustelumme ydin oli kuntavaalien ehdokastilanne Tampereella, mutta myös muista seikoista keskustelimme.

 

 

Ministeriryhmämme lisäksi risteilyllä olivat lähes kaikki eduskuntaryhmämme kansanedustajat ja oli mukava tavata heitä – tuntui, että kaikkia kiinnosti Tampereen poliittinen tilanne.

 

 

Kerron näistä tapaamisistani ja eri tilaisuuksien annista myöhemmin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan kuntavaaliristeily 4. - 5.2.2017, pääministeri Juha Sipilä. Anne Berner, Mika Lintilä, Juha Rehula, Kimmo Tiilikainen, Anu Vehviläinen,

Keskustan pirkanmaalaiset kansanedustajat Mikko Alatalo, Pertti Hakanen ja Arto Pirttilahti voivat olla tyytyväisiä!

Lauantai 11.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner jakoi torstaina 9.6.2016 yhteensä 264 M€ maantie- ja rautatiekohteille perusväylänpidon lisärahoitukseksi vuosille 2017 – 2019.

 

 

Summa ei sisällä kaupunkiseutujen tukemiseen suunnattua 70 M€:a eikä yksityisteiden parantamiseen suunnattua 30 M€:n suuruista valtionavustusta.

 

 

Pirkanmaalle rahapotista tuli 25,3 M€ ja onkin luonnollista, että alueemme keskustalaiset kansanedustajat…

 

 

 

Mikko Alatalo

 

Pertti Hakanen

 

ja

 

Arto Pirttilahti

 

 

 

…olivat enemmän kuin tyytyväisiä!

 

 

 

Anne Bernerin toiminta ansaitsee suuren kiitoksen ja olen varma, että Keskustan puoluekokousväki tulee sitä hänelle Seinäjoella antamaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anne Berner, Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti,

Yksityisteiden vapauttaminen arvonlisäveron maksamisesta olisi suuri helpotus alimmalle tieverkolle

Tiistai 26.4.2016

Olen osakkaana viidessä yksityistiessä Viljakkalassa sekä Hämeenkyrössä ja kun sen lisäksi olen näistä yhden yksityistien toimitsijamies, tiedän sen rasituksen, jota arvonlisävero merkitsee yksityisteiden osakkaille.

 

 

Jos tilamme yksityistielle soraa tai sepeliä tuhannella eurolla, niin osakkaat joutuvatkin maksamaan siitä 1.240 euroa!  Soran tai sepelin toimittanut yrittäjä saa tonnin ja valtio vetää välistä 240 euroa!

Otin tämän epäkohdan esille Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä 23.4.206, kun virallisena puoluevaltuuston jäsenenä selostin ”salin kuullen” ministeritentin aikana liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille ongelman.

ministerianneberner.jpg

Tilanne oli ministeri Bernerille uusi, mutta aktiivisena ja toimeen tarttuvana hän lupasi selvittää asian.

Puoluevaltuuston jäsenet kuulivat ministerin lupauksen ja myös pääministeri Juha Sipilä, joka istui Bernerin vieressä.

 

 

Keskustelin asiasta ministeri Bernerin kanssa ministeritentin jälkeen henkilökohtaisesti ja hän vakuutti perehtyvänsä asiaan.

 

 

Katsotaan, että miten asia kehittyy!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Anne Berner, liikennekaari, Yksityistiet, ALV, ALV-käytäntö, yksityistiet saatava arvonlisäverojärjestelmän piiriin, yksityisteiden talous,

Mielenkiintoinen "televisioviikko" koettuna

Maanantai 25.4.2016 - -Esko Erkkilä-

En ole mielestäni julkisuustyrkky, mutta viime viikon aikana naamani ja osin myös mielipiteeni olivat esillä televisiossa.

 

 

Maanantaina 18.4.2016 olin kutsuttuna studiovieraana TV2:n A2-Taloustalkoissa TV2:lla.

 

 

Taloustalkoissa en päässyt ääneen, mutta tapasin henkilökohtaisesti maamme politiikan kärkinimistä Keskustan Matti Vanhasen, Kokoomuksen Harry Harkimon, SDP:n Antti Rinteen sekä Vasemmistoliiton Li Anderssonin ja pääsin henkilökohtaiseen kontaktiin kaikkien heidän kanssaan.  Ay-jyristä tapasin Lauri Lylyn ja Antti Palolan. Veikka Gustafsson ja Jethro Rostehdt olivat myös paikalla.  Myös Jyri Häkämies ja Päivikki Palosaari pitää mainita. 

 

 

Kirjoitan puolueiden nimet tarkoituksellisesti isolla alkukirjaimella, sillä arvostan puolueiden tekemää yhteiskunnallista työtä!

 

 

 

 

tele1.jpg

 

 

Tässä olen A2-Taloustakoot –illassa ennen suoran lähetyksen alkamista Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen kanssa.

 

 *****************

 

 

Olin Keskustan Pirkanmaan piirin virallinen edustaja Keskustan puoluevaltuuston kokouksessa, joka pidettiin Jyväskylässä 23.-24.4.2016.

 

 

On selvää, että tiedotusvälineitä kiinnosti Suomen suurimman puolueen ja pääministeripuolueen puoluevaltuuston kokous ja sen uutisoinnin yhteydessä pääsin/jouduin televisioon kahdestikin.

 

 

 

 

tele2.jpg

 

 
MTV3:n Seitsemän uutisissa profiilini vilahti pätkässä, jossa istuin Keskustan Uudnmaan piirin puheenjohtaja Jasi Kuokkasen vierellä.

 

 

Tunnen Jasin ja istuimme puoluevaltuuston jäseninä kokouksessa rinnakkain.

 

 

 

 

tele3.jpg

 

 

Merkittävin roolini julkisuudessa viime viikolla oli, kun MT3:n toimittaja Vesa Kallionpää haastatteli minua uutisklipissä ministeri Anne Bernerin suunnitelmista yhtiöittää valtion tieverkko.

 

 

Media haluaa puhua yksityistämisestä, kun kyse on yhtiöittämissuunnitelmista.

 

 

Vesa Kallionpää yritti kokeneena toimittajana ajaa minua vikaraiteelle, kun kysi mielipidettäni yksityistämisestä.

 

 

Torjuin median väärät tulkinnat ja tein selväksi, että kyseessä on yhtiöittämissuunnitelmat ja eivät suinkaan yksityistämissuunnitelmat.

 

 

Keskustan puoluevaltuuston kokouksen jatkuessa sain runsaasti positiivista palautetta ryhdikkäästä esiintymisestäni Seitsemän uutisissa 23.4.2016.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puouevaltuusto 23.-24.4.2016, Jasi Kuokkanen, TV2:n A2-ilta - Taloustalkoot, A2-ilta, Taloustalkoot, Matti Vanhanen, Anne Berner, yhtiöittäminen, yksityistäminen, yhtiöittäminen ja yksityistäminen ovat kaksi eri asiaa,

Tampere on tänään ja huomenna Suomen keskustalaisin paikkakunta!

Lauantai 6.2.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Politiikka- ja toimintapäivät alkavat tänään Tampereen Yliopistolla klo 9.00.

 

 

Politiikka- ja toimintapäivät ovat Keskustalla puoluekokouksen jälkeen toiseksi suurin tapahtuma ja se merkitseekin, että puoluejohdon, kaikkien ministereiden sekä lähes kaikkien kansanedustajien lisäksi kaupunkiimme saapuu n. 500 keskustalaista ympäri maata.

 

 

Tapahtuma jakaantuu aloitustilaisuuden jälkeen eri teemojen tiimoilta tapahtuviin seminaareihin.

 

 

Keskusta on yhteistyökykyinen ja yhteistyöhaluinen myös muiden puolueiden kanssa ja saammekin kuulla mm. kokoomuksen ministeri Sanni Gran-Laasosta sekä vihreiden Pekka Haavistoa.  Muistan, kun edellisillä politiikka- ja toimintapäivillä Jyväskylässä vieraanamme oli SDP:n Mikael Jungner.

 

 

Mainitsinkin jo, että kaikki Keskustan ministerit ovat Juha Sipilän johdolla paikalla.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on osavastuussa huomenna Koskikeskuksen lavalla järjestettävän kolmituntisen tilaisuuden junailemisesta.

 

 

Koskikeskuksen tilaisuuden ohjelma alla:

 

 

 

 

 **********************

 

Ryhdyin kunnallispolitiikkaan vuonna 2008 järjestetyissä kunnallisvaaleissa ja olen sen jälkeen osallistunut Lahden, Rovaniemen ja Turun puoluekokouksiin sekä kaikille politiikka- ja toimintapäiville.

 

 

On luonnollista, että kaikki tapahtumat ovat kohdaltani tapahtuneet omarahoituksellisesti ja niin tulee tapahtumaan myös tänään sekä huomenna.

 

 

Vielä tänään ehtii tulemaan mukaan vaikka ilmoittautumisaika onkin jo umpeutunut.

 

 

Koskikeskuksen tilaisuus on ilmainen ja toivottelenkin kaikki sinne tervetulleiksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Koskikeskus, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät, Juha Sipilä, Juha Rehula, Olli Rehn, Kimmo Tiilikainen, Anne Berner, Anu Vehviläinen, Timo Laaninen, Annika Saarikko,

Pirkanmaan keskustalaisten kansanedustajien vahvat terveiset piirikokousväelle

Maanantai 16.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhasen linjauksista Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessa lauantaina 14.11.2015 Parkanossa.

 

 

Vanhasen lisäksi kaikki kolme Keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa olivat paikalla ja nyt kerron lyhyesti heidän esityksistään piirikokousväelle:

 

 

 

 

parkano1.jpg

Mikko Alatalo…

 

…joka on myös Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheejohtaja oli iloinen, että liikennemäärärahoja ohjataan nyt myös maakuntiin.

 

 

Oli täyttä totta, kun Alatalo painotti, että Helsinki-Hämeenlinna-Tampere – kasvukäytävä pitäisi ulottaa Parkanoon saakka.

 

 

Kolmostielle pitkään suunniteltu Hämeenkyrön ohitustie ja olemassaolevan Tampere-Parkano-Seinäjoki –raideyhteyden parantaminen ovat askelia siihen suuntaan, että HHT-kasvukäytävä voidaan ulottaa Parkanoon saakka.

 

Seinäjoella asuneena ja ”henkisen Jussi-paidan” yhä edelleen omistavana ehdotan, että HHT-kasvukäytävä ulotetaan tässä vaiheessa jo Seinäjoelle saakka, jolloin se voitaisiin lyhentää muotoon HHTS-kasvukäytävä!

 

 

 

 

parkano2.jpg

 

 

Pertti Hakanen lanseerasi käsitteen…

 

…kokonaisturvallisuus!

 

Aihe sopii Hakaselle hyvin, sillä entisenä Puolustusvoimien palkollisena ja juuri Maanpuolustuskurssin käyneenä hän hallitsee maamme kokonaisturvallisuuteen liittyvät asiat perusteellisesti.

 

 

Hakanen kiitteli hallituksen toimintaa sote- sekä itsehallintoalueiden tiimoilta tekemästä työstä ja totesi, että kyseessä on vahva kansanvaltainen uudistus.

 

 

”Vahva itsehallinto on kansanvaltaa parhaimmillaan” summasi kansanedustaja Pertti Hakanen.

 

 

Hakanen pahoitteli, että Suomen EU:lta saama erillistuki elintarvikeketjun alkutuotannon vaikeuksiin jäi ainoastaan 9 miljoonaan euroon.  Kun EU-pottiin lisätään kansallinen panos eli 20 M€, niin jaettavaa on yhteensä 29 M€.

 

 

Summa on pieni ja se onkin nyt tarkoitus jakaa

 

 • maidontuotatotiloille
 • sikatiloille
 • velkaisille tiloille ja
 • investoineille tiloille

 

Pieni kokonaissumma merkitsee, että tuesta yksittäinen tila saa vain pienen korvauksen niistä ongelmista, joita esim. Venäjänkaupan tyrehtyminen merkitsee.

 

 

Kansanedustaja Hakanen vetää Keskustan normienpurkutalkoissa työryhmää, joka keskittyy maa- ja metsätalouden normien purkamista.

 

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä puolestaan koordinoi Keskustan normienpurkutalkoita ja Valtioneuvoston tasolla normienpurku on ministeri Anne Bernerin vastuulla.

 

 

 

 

parkano3.jpg

 

 

Arto Pirttilahti…

 

 

…antoi tunnustusta pääministeri Juha Sipilälle, joka veti hyvään lopputulokseen päätyneet sote-neuvottelut.

 

 

Pirttilahti totesi – taisi mainita erään puolueen nimeltäkin - , että sote-neuvottelujen vetäminen oli hyvä oppitunti muillekin puolueille.

 

 

Talousvaliokunnan jäsenenä vireillään oleva hankintalain uudistaminen on Pirttilahden mielestä uudistus, joka tuo mahdollisuuksia mm. pienille ja keskisuurille yrityksille.

 

 

Biotaloudesta Pirttilahti muistutti, että Suomeen tuodaan ulkomaista energiaa vuodessa 8 miljardin arvosta ja siinä pitää saada kehitys muuttumaan, jotta kotimaisen energian osuus saadaan kasvuun.

 

 

Raiteet on pidettävä lämpiminä kilpailutukseen saakka oli Pirttilahden viesti niille, jotka pyrkivät lopettamaan maakunnista junavuorot!

 


Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenenä Pirttilahti painotti pohjoismaisen yhteistyön merkitystä – puolustus- ja turvallisuuspolitiikka sekä ajankohtaisen pakolaiskysymyksen kunniakas hoitaminen ovat ajankohtaisia asioita tällä saralla.

 

 

Kiitän Mikko Alataloa, Pertti Hakasta sekä Arto Pirttilahtea mielenkiintoisista ja valaisevista esityksistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Pertti Hakanen, Arto Pirttilahti, Liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja Mikko Alatalo, Olavi Ala-Nissilä, Anne Berner, normienpurkutalkoot, Keskustan normienpurkutalkoot,

Mörököllejä ja hapanta naamaa näyttäviä ei ollut Keskustan eduskuntavaaliristeilyllä!

Torstai 12.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Lähestyvät eduskuntavaalit ja niitä edeltävä vaalitaistelu ovat mielenkiintoista seurattavaa mm. siltä kannalta, että miten ehdokkaat suhtautuvat eri tilanteisiin.

 

 

Keskustan eduskuntavaaliristeily osoitti, että mörököllejä tai hapanta naamaa näyttäviä ei ollut risteilyväen keskuudessa.

 

 

Kuljeskelin laivalla aktiivisesti ja en tavannut yhtäkään mörökölliä enkä myöskään sellaisia, jotka olisivat näyttäneet hapanta naamaa.

 

 

Pieni kuvakimara puhukoon:

 

 

 

 

 

moro1

 

 

Annika Saarikko

 

 

 

 

moro2

 

 

Paula Lehtomäki

 

 

 

 

moro3

 

 

Monica Lamberg, Tampere

 

 

 

 

moro4

 

 

Pilvi Kärkelä, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro5

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro6

 

 

Arto Pirttilahti, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro7

 

 

Matti Vanhanen

 

 

 

 

moro8

 

 

Raija Moilanen, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro9

 

 

Arto Pirttilahti, Timo Hanhilahti, Minnan Sarvijärvi ja Pertti Hakanen Pirkanmaalta

 

 

 

 

moro10

 

 

Olli-Pekka Nurmi, Pirkanmaa

 

 

 

 

moro11

 

 

Jouni Ovaska, Pirkanmaa ja Minna-Maaria Sipilä

 

 

 

 

moro12

 

 

Juha Sipilä

 

 

 

 

moro13

 

 

Anne Berner

 

 

 

 

moro14

 

 

Maria-Kaisa Aula

 

 

 

 

moro15

 

 

Teuvo Hakanen, Pirkanmaa ja Paula Sihto

 

 

 

 

moro16

 

 

Matias Ollila

 

 

 

 

moro17

 

 

Kimmo Tiilikainen

 

 

 

 

Ja kaiken kukkurana…

 

 

 

 

moro18

 

 

…aviopari ja kansanedustajaehdokkaat Timo Kaunisto (keskusta) sekä Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihreät) Hämeenlinnasta!

 

 

 

Tämä kuvasarja osoittaa, että mörököllejä ei ollut matkassa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Annika Saarikko, Paula Lehtomäki, Monica Lamberg, Pilvi Kärkelä, Jouni Ovaska, Arto Pirttilahti, Raija Moilanen, Olli-Pekka Nurmi, Timo Hanhilahti, Minna Sarvijärvi, Pertti Hakanen, Teuvo Hakanen, Anne Berner, Timo Kaunisto, Juha Sipilä, Paula Sihto,

"Husu" ja Anne Berner - kaksi hienoa ehdokasta Keskustan listoilla

Keskiviikko 11.2.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntavaaliristeilyllä helmikuun 7. – 8. päivinä oli laivalastillinen eli…

 

 

 

 

vristeily1

 

 

…lähes 2.000 innokasta keskustalaista aloittamassa Keskustan eduskuntavaalikampanjaa.

 

 

Olin mukana risteilyllä ja sain sieltä aineistoa vaikka kuinka moneen juttuun, mutta tänään keskityn kahden hienon ehdokkaan esittelyyn muutaman valokuvan avulla.

 

 

 

 

vristeily2

 

 

Kyse on  tasa-arvo- ja monikulttuurisuusaktiivi ja radiopersoona Abdirahim "Husu" Husseinista sekä Uuden lastensairaalan tuki - säätiön hallituksen puheenjohtajasta Anne Berneristä.

 

Molemmat ovat kansanedustajaehdokkaina Keskustan listoilla.

 

 

 

 

vristeily3

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumala vastaa eduskuntaryhmässä koulutus- sekä sivistysasioista ja oli luonnollista, että hän ja Abdirahim Hussein viihtyivät hyvin yhdessä.

 

Onnittelen ”Husua”, sillä hän sai maanantaina 9.2.2015 Kansainvälisen kirjailijoiden sananvapausjärjestö "Suomen Pen" ´n myöntämän Suomen sananvapauspalkinnon!

 

 

 

 

vristeily4

 

 

Kuopiolainen lääkäri ja Keskustan kansanedustajaehdokas Antti Kivelä liehutteli Husun kanssa Keskustan "Suomi kuntoon" -lippua ansiokkaasti!

 

 

 

 

vristeily5

 

 

Anne Berner oli yksi niistä uusista Keskustan listoilta eduskuntaan ponnistavista kansanedustajaehdokkaista, jotka saivat esiintyä täydelle salille!

 

On helppo arvata, että Anne Berner sai suuret suosionosoitukset puheenvuorolleen!

 

 

*****************

 

 

Juttelin Husun kanssa ja toivon, että yhteinen suunnitelmamme hänen saapumisestaan Tampereelle toteutuu vielä ennen eduskuntavaaleja!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Abdirahim "Husu" Hussein, Husu Hussein, Anne Berner, Uuden lastensairaalan tuki - säätiön hallituksen puheenjohtaja Anne Berner, Kansainvälisen kirjailijoiden sananvapausjärjestö "Suomen Pen" ´n myöntämä Suomen sananvapauspalkinto, Suomen Pen,

Matti Vanhanen yllätti jälleen

Maanantai 28.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Perheyritysten liiton hallitus on kokouksessaan 23.6. klo 17 päättänyt kutsua liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Matti Vanhasen.

Toimitusjohtajan tehtävät Vanhanen ottaa vastaan syyskuussa.

On hienoa, että politiikassa kannuksensa hankkinut henkilö siirtyy liike-elämän palvelukseen. Mielestäni se on suuri luottamuksen osoitus Matti Vanhasen toiminnalle - poliittisia broilereita meillä on kaikissa puolueissa liiankin kanssa.

- Saamme Vanhasesta liitolle aktiivisen ja yhteistyökykyisen toimitusjohtajan, joka tulee edistämään perheyritysten toimintaympäristön myönteistä kehittymistä Suomessa ja Euroopassa, toteaa Perheyritysten liiton puheenjohtaja Anne Berner.

Matti Vanhanen toteaa, että hän ottaa uuden tehtävän vastaan suurella mielenkiinnolla.

- Uskon voimakkaasti kotimaiseen omistajuuteen ja kykyymme kehittää suomalaista hyvinvointia vahvojen kotimaisten yritysten avulla. Toivon, että voin tehtävässä rakentaa sellaista yhteistyötä, jota tarvitsemme menestyäksemme yhä kovenevassa globaalissa kilpailussa, toteaa Vanhanen.

Myönnän, että Perheyristysten liitto on minulle uusi tuttavuus, vaikka luulin jotain liike-elämän järjestöistä tietävänikin.

Osa Perheyritysten liiton jäsenyrityksistä sekä hallinnossa toimivista ovat minulle tuttuja. Arvostan tuntemieni yritysten ja tuntemieni vastuuhenkilöiden toimintaa. Olen iloinen, että liitto saa valovoimaisen toimitusjohtajan.

Toivotan Perheyritysten liitolle ja sen vastavalitulle toimitusjohtaja Matti Vanhaselle menestystä tulevissa taistoissa!

-Esko Erkkilä-

 

PS. Kannattaa poiketa www.perheyritystenliitto.fi -nettisivuilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, Perheyritysten liitto, Anne Berner