Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Jokaisen työntekijän pitää olla tietoinen yrityksen taloudellisesta tilanteesta!

Lauantai 23.4.2016 - -Esko Erkkilä-

Olen viime päivinä saanut hämmästellä useaankin otteeseen, kun on ollut kyse työntekijöiden tietoisuudesta tai paremminkin tietämättömyydestä yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

 

 

Oikeastaan kyse ei aina ole ollut pelkästään yrityksistä vaan kyse on usein ollut myös julkisen yksikön taloudellisesta tilanteesta.

 

 

niina.jpg

 

 

Viimeksi törmäsin tähän ongelmaan Tampereen Keskustan ja Pirkanmaan Keskustan järjestämässä ”Mistä työ tulee” –seminaarissa Tampereella 20.4.2016, kun PAM:n järjestöjohtaja Niina Koivuniemi otti asian esille.

 

 

Koivuniemi – ay-jyrä kun on – puhui, että yrityksen luottamushenkilöt eivät tiedä mitään yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

 

 

Minä kun en tunne ay-maailman kiemuroita, niin en tunne myöskään luottamushenkilöiden tavallista työntekijää suuremmasta tiedontarpeesta. 

 

 

Mielestäni yrityksen kaikille työntekijöille pitää kertoa yrityksen taloudellinen tilanne ilman peittelyitä – jos niin keskeiset asiat kuin taloudellinen tilanne kerrotaan vain joillekin luottamusmiehille, niin yritysjohto menettää luottamuksensa työntekijöiden silmissä. Ja saa menettääkin!

 

Opin työelämässä, että jokaisen palaverin ja kokoontumisen ensimmäinen asia pitää olla kertoa läsnä oleville yrityksen taloudellinen tilanne!

 

 

Olen jatkanut työelämässä oppimaani menettelytapaa yhdistysmaailmassa ja haluan, että jokaisessa johtokunnan tai hallituksen – niitäkin yhdistysmaailmassa on – kokouksessa ensimmäinen kohta on taloudellisen tilanteen selvittäminen.

 

 

Kuluneella viikolla oli Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan kokous ja sain siellä aikaiseksi mieleiseni päätöksen, että jatkossa liikelaitoksen taloudellisen tilanteen käsittely siirretään työjärjestyksen kärkeen!

 

 

Meillä on hyvin yhteistyöhaluinen ja yhteistyökykyinen johtokunta, mutta kun kokouksemme tapaavat kestää neljä tuntia tai ylikin, niin taloudelliset kysymykset pitää käsitellä heti kärkeen, jotta johtokunnan jäsenten vireystaso on vielä korkealla.

 

 

 

Summa summarum!

 

 

Yritysten ja yhdistysten toiminnassa keskeinen periaate pitää olla, että taloudellinen tilanne kerrotaan kaikille ja yrityksissä siten, että tieto tavoittaa koko henkilöstön!

 

 

Tietoa ei saa pantata luottamusmiehille, sillä tiedon panttaaminen aiheuttaa aina vallan väärinkäyttöä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Niina Koivuniemi, PAM, yrityksen taloustilanteen kertominen, avoimuus,