Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomus, SDP sekä persut joutuvat hallituksessa nyt nielemään elintarvikkeiden ja lääkkeiden arvolisäverokysymyksessä Keskustan esittämän linjan?

Tiistai 26.4.2011 - -Esko Erkkilä-


Eduskuntavaalikampanjan keskeisiä kysymyksiä oli puolueiden suhtautuminen arvonlisäveron korottamiseen.

 

Yleinen arvonlisävero on nykyään 23 %.

 

Kokoomus, SDP ja persut tavoittelevat arvonlisäveron korottamista kahdella %-yksiköllä.

 

Tulevien hallituspuolueiden linja merkitsee sitä, että kaupasta ostettava tuote tai markkinoilta hankittava palvelu, jonka hinta ilman veroa olisi 100 euroa, maksaakin uuden hallituksen toimien jälkeen 125 euroa! Lopullisesta kuluttajan maksamasta hinnasta siis viidennes olisi veroa!

 

Elintarvikkeiden ja lääkkeiden arvonlisäverokysymys on oma lukunsa.

 

Elintarvikkeiden arvonlisäverokanta oli 30.09.2009 saakka 17 %, mutta 01.10.2009 alkaen se Keskustan toimesta aleni 5 %-yksikköä eli 12 prosenttiin. Kokoomus ja SDP vastustivat jostain ihmeen syystä elintarvikkeiden arvonlisäveron alentamista.

 

Elintarvikkeiden arvonlisäveron alentaminen merkitsi ruuanhinnan alenemista. On kerrankin annettava tunnustusta kaupalle, sillä se vei Keskustan aikaansaaman alennuksen lyhentämättömänä elintarvikkeiden hintoihin.

 

Heinäkuun alusta elintarvikkeiden arvonlisäverokanta kohosi yhdellä %-yksilöllä ja se on nyt 13 %. Lääkkeiden arvonlisävero on 9%.

 

Eduskuntavaalikampanjan aikana Keskusta teki selväksi, että elintarvikkeiden ja lääkkeiden arvonlisäverokannat on säilytettävä ennallaan.

 

On positiivista, jos Kokoomus ja SDP joutuvat taipumaan elintarvikkeiden ja lääkkeiden arvonlisäverokannoissaan Keskustan esittämälle linjalle – niitä ei todellakaan saa korottaa!

 

Kansalaiset tulevat valppaasti seuraamaan kataisten ja urpilaisten touhuja ruuan sekä lääkkeiden arvonlisäverokysymyksessä! Ette pääse livahtamaan kuin koira veräjästä, jos nostatte ruuan ja lääkkeiden hintaa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: arvonlisävero, elintarvikkeiden arvonlisävero, ruuan arvonlisävero, lääkkeiden arvonlisävero,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini