Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Alemman asteen tieverkko rapautuu tiemäärärahojen puutteessa

Perjantai 26.4.2013 - -Esko Erkkilä-


Moottoriteillä ja isompien kaupunkien kaduilla ajavat eivät tiedä mitään siitä tilanteesta, joka vallitsee alemman asteen tieverkolla.

 

Kuuntelin jokunen päivä sitten erään tieviskaalin haastattelua radiosta, jossa tämä yks´kantaan totesi, että määrärahojen vähetessä rahat kohdennetaan pääväylien kunnossapitoon ja alemman asteen tiet jätetään vähemmälle hoidolle.  Otaksun tieviskaalin tarkoittaneen, että alemman asteen tiet jätetään oman onnensa nojaan!

 

Jouduin eilen kokemaan ”alemman asteen” teiden kunnon, kun ajoin edestakaisin Ylöjärveltä Uuden Kuruntien risteyksestä Viljakkalaan ja takaisin.

 

Tiellä on luonnollisesti 80 kilometrin nopeusrajoitus ja kylien kohdalla 60 kilometrin nopeusrajoitus – Takamaalla pätkä viiskymppistäkin.

 

Totesin, että Ylöjärven ja Viljakkalan välisen tien kunto lähentelee Venäjän Karjalan teiden kuntoa.

 

Tiellä on normaalistikin keväisin ”heittoja”, mutta nyt niitä on poikkeuksellisen paljon. Jos aikoo päästä ehjällä autolla perille saakka, on ajettava todella hiljaa ja varauduttava yllättäviin töyssyihin, kuoppiin ja painanteisiin.

 

Liikennöinti tieosuudella on lähes vaarallista.

 

Olen aina arvostanut kansanedustaja Mikko Alatalon tietämystä tieasioissa ja tänään Mikon puheet maaseudun tiekurjuudesta tulivat koettua omakohtaisesti.

 

Liikenneministeri Merja Kyllönen on kotoisin syrjä-Suomesta, mutta ministeriyden mukanaan tuoma tavallisen kansalaisen arjesta etääntyminen on aiheuttanut, että maakuntien liikenneolosuhteiden tila on päässyt totaalisesti unohtumaan.

 

On luonnollista, että moottoriteillä ministeri-Audin takapenkillä tapahtuva oleilu etäännyttää havaitsemaan niitä ongelmia, joita on vaikkapa Hirvilahden ja Hanhijärventien välisellä tienpätkällä Viljakkalasta Ylöjärvelle!


Uskon, että omilla autollaan maakuntien teitä liikkuvilla kansanedustajilla Mikko Alatalolla ja Arto Pirttilahdella on säilynyt aito tuntuma niihin vaikeuksiin, joita tavalliset kansalaiset kokevat liikkuessaan kotoaan maakunnan keskuskaupunkiin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: alemman asteen tieverkko, tieverkon rapautuminen, alemman asteen tieverkon rapautuminen, liikenneministeri Merja Kyllönen, Merja Kyllönen, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini