Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kananmunien keittäminen itsepalveluna

Maanantai 18.12.2017 - -Esko Erkkilä-

Sorrenton matkallamme lokakuun puolessavälissä koin montakin uutta asiaa ja yksi niistä oli aamiaismunien keittäminen itsepalveluna.

 

 

Kotieläintalouden ja elintarviketeollisuuden parissa neljäkymmentä vuotta toimineena pyrin ulkomaillakin huolehtimaan, että tutustun tarjolla oleviin paikallisiin elintarvikkeisiin ja siksi aamiaispöytä ja sen antimet kiinnostavat aina.

 

 

 

IMG_3415.JPG

 

 

Majoituimme matkamme aikana Hotelli Astoriassa ja siellä aamiaispalvelu sekä myös päivällisruokailut sujuivat hyvin.

 

 

 

IMG_4641.JPG

 

 

 

Aamiaistarjonnassa toki oli kananmunia, mutta ne olivat raakoja.

 

 

Onneksi oppaamme ehti kertomaan asian, joten en rikkonut raakaa kananmunaa aamiaislautaselleni!

 

 

 

IMG_4642.JPG

 

 

Aamiaispöydän varustuksiin kuului munankeitin ja sillä jokaisen piti hoitaa aamiaismunien keittäminen.

 

 

Raaka kananmuna piti laittaa kuumaan veteen upotettavaan munakuppiin ja sitten vaan odottelemaan!

 

Ensimmäisenä aamuna osasin jotenkin tyriä keittäminen, mutta jatkossa opin homman.

  

Sitä vaan ihmettelen, että olipas homma tehty vaikeaksi, mutta maassa maan tavalla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Eorrento, Hotel Astoria Sorrentossa, Hotel Astoria, kananmunien keittäminen, aamiaismunat, aamiaismunien keittäminen, aamiaismunien keittäminen itsepalveluna,

Kinkkuputous - uusi tuttavuus!

Perjantai 3.11.2017 - -Esko Erkkilä-

Neljäkymmentä vuotta suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa saivat aikaan sen, että olen kiinnostunut elintarvikekysymyksistä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin liikkuessani.

 

 

Taannoinen matkamme Italian Sorrentoon oli mainio tilaisuus seurata ja kokea italialaista hotellin aamupalaa ja päivällistä.

 

 

Hotellissamme aamupala oli joka aamu jokseenkin samanlainen, mutta ilokseni huomasin, että jokainen päivällinen oli erilainen.

 

 

********************

 

 

Tässä päivällismenumme 14.10.2017:

 

 

 

IMG_3858.JPG

 

 

 

*********

 

 

 

IMG_3853.JPG

 

 

Juustoja – olen suuri juustojen ystävä ja mieluusti otin näitä lautaselleni.

 

 

 

IMG_3854.JPG

 

 

Kurkkuja.

 

 

 

IMG_3856.JPG

 

 

Kurpitsaa.

 

 

 

IMG_3860.JPG

 

 

Lasagna alla Napoletana.

 

 

 

IMG_3857.JPG

 

 

Vihreää.

 IMG_3859.JPG

 

 

Pari vuotta sitten kävimme Toscanassa ja siellä näimme, että miten d`Abruzzo –punaviiniä valmistetaan - nyt sitä saimme nauttia nelisensataa kilometriä etelämpänä!

 

 

 

IMG_3861.JPG

 

 

”Garne alla Griglia” eli Grilled steak.

 

 

 IMG_3862.JPG

 

 

Ja päivällisen lopuksi “Tiramisu”!

 

 

 

****************

 

 

 

IMG_3855.JPG

 

 

Niin ja sitten se tämän päivällisen erikoisuus

“Kinkkuputous”!

 

 

En ole aikaisemmin nähnyt näin hienoa kinkkuviipaleiden esillepanoa!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Hotel Astoria Sorrento, Lasagna alla Napoletana, Garne alla griglia, tiramisu, d`Abruzzo Toscana, kinkkuputous,