Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sipilän hallitus on oikeilla jäljillä

Keskiviikko 9.9.2015 - -Esko Erkkilä-

Hallitus esitteli eilen toimenpiteitä, joihin se ryhtyy, kun ay-liike ei suostunut solmimaan yhteiskuntasopimusta.

 

 

On rohkaisevaa, että Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat sitoutuneet kannattamaan hallituksen suunnitelmia.

 

 

Hallituksen suunnitelmat ovat kylmää kyytiä ammattiyhdistysliikkeelle, mutta sitä saa mitä tilaa.

 

 

Pidän hallituksen suunnitelmia vaatimattomina ja olisin odottanut tiukempia linjauksia.

 

 

On suuri vaara aina, että suunnitelmat eivät toteudu ajatellussa laajuudessa ja jos nyt käy siten, niin hallituksen tavoittelema ”loikka” ei toteudu.

SAK:n Lauri Lylyn, STTK:n Antti Palolan ja myös Akavan ensireaktiot kertovat, että ammattiyhdistysliike ei tajua missä mennään.

Toivon, että ay-väen ja oppositiopuolueiden todelliset suhtautumiset hallituksen linjauksiin kirkastuvat lähipäivinä, sillä hallituksen eilen julkistamat toimenpiteet ovat välttämättömiä. On nähtävissä myös se, että hallituksen toimia arvostelevien tahojen "julmistelut" ovat hampaattomia ja vailla kansan enemmistön tukea.

 

 

Hyvä niin, sillä Suomi on saatava nousuun!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilän hallitus, Juha Sipilän ensimmäinen hallitus, yhteiskuntasopimus, yhteiskuntasopimuksen kariutuminen, Suomi nousuun, SAK, STTK, Akava,

Eiköhän me hyväksytä yksimielisesti Sipilä ykkönen!

Sunnuntai 24.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Hallitusneuvottelut ovat pienistä vatuloinneista huolimatta edenneet joutuisasti hallitustunnustelija Juha Sipilän johdolla.

 

 

Tulin bisnesmaailmasta kunnallispolitiikan taustatoimijaksi vuonna 2008 järjestetyissä kunnallisvaaleissa ja olen sen jälkeen saanut tutustua mielenkiintoiseen politiikan maailmaan.

 

 

Arvostan bisnesmaailmassa onnistuneiden ja siellä arvonantoa hankkineiden siirtymistä politiikkaan, sillä politiikassa jos missä on tarvetta bisnes- ja liike-elämässä hankitulle kokemukselle.

 

 

Jotkut sanovat, että politiikassa johtaminen on toista kuin johtaminen liike-elämässä.

Olen väitteestä jyrkästi toista mieltä!

 

 

Juha Sipilän selkeä ja aikataulutettu eteneminen hallitusneuvotteluissa on saanut tunnustusta myös niiltä tahoilta, jotka ovat nyt siirtymässä oppositioon.

 

 

Sipilä on tuonut uuden toimintakulttuurin politiikkaan.

 

 

************

 

Tunnustan, että olisin vaalituloksen jälkeen ollut valmis ottamaan SDP:n sille paikalle, jolla Kokoomus nyt on.

 

 

Nyt nähdyn perusteella Juha Sipilä teki oikean päätöksen, kun jätti SDP:n ja kaikki muut ”takiaispuolueet” hallituksen ulkopuolelle. Tarkasti ottaen toki näin ei ole vielä tapahtunut, mutta todennäköistä se on.

**************

 

 

 

Keskustan sääntöjen mukaan hallitukseen osallistumisesta päätetään näin:

 

 

”Hallitusneuvottelijat esittelevät neuvotteluiden tulokset puoluehallitukselle ja eduskuntaryhmälle. Puolueen osallistumisesta hallitusvastuuseen päättää puoluehallituksen esityksestä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteinen kokous, jossa jokaisella on yksi (1) ääni.”

 

Olen Keskustan puoluevaltuuston varajäsen ja olen saanut kutsun puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokoukseen 27.5.2015.

 

 

Kalenterissani on samalle päivälle useita muitakin mielenkiintoisia menoja, mutta olen kallistumassa sen kannalle, että suuntaan matkani Helsinkiin keskiviikkona 27.5.2015.

 

 

Jos poisjäämisten vuoksi nousen puoluevaltuuston äänivaltaiseksi jäseneksi, tulen kannattamaan, että Keskusta hyväksyy puolueen osallistumisen Juha Sipilän ensimmäiseen hallitukseen.

 

 

Otaksun ja toivon, että puoluevaltuuston sekä eduskuntaryhmän yhteinen päätös hallitukseen osallistumisesta on yksimielinen.

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Sipilä ykkönen, Juha Sipilän ensimmäinen hallitus, Juha Sipilä I, Keskustan puoluevaltuusto, Keskustan puoluevaltuuston ja Keskustan eduskuntaryhmän kokous,