Miksi ammattiyhdistysliike haluaa tuhota Suomen ja ajaa maamme Kreikan tielle?Lauantai 12.9.2015 - -Esko Erkkilä- Eilinen eli perjantai 11.9.2015 joudutaan kirjata erääksi päivämääräksi, jolloin ammattiyhdistysliike pyrki aloittamaan Suomen lopullisen alasajon.
Toivon, että eilinen päivämäärä voidaan historiankirjoituksessa joskus lähitulevaisuudessa kirjata myös päivämääräksi, jolloin suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen vaikutusvallan lopullinen murentuminen alkoi.
Erityisesti SAK:n, mutta myös STTK:n sekä Akavan eiliset linjaukset osoittavat, että ammattiyhdistysliikkeellä ei ole sijaa Suomen kehittämisessä.
Oppositiopuolueista SDP, Vasemmistoliitto ja myös Vihreät ovat Suomen alasajon kannalla. Tuntuu, että RKP:n sekä Kristillisdemokraattien joukoissa nähdään Suomen kokonaistilanne realistisesti.
**************
Tunnustan olleeni väärässä, kun viime eduskuntavaalien jälkeen olisin halunnut SDP:n mukaan hallitukseen.
Juha Sipilä näki asian aivan oikein, kun ei hyväksynyt SDP:tä hallituskoalitioon.
**************
On varmaa, että SDP:n mukanaolo hallituksessa olisi merkinnyt jatkuvaa vatulointia ja Suomea ei sillä meiningillä olisi saatu kuntoon.
Suomen kuntoonlaittaminen on nykyisinkin hallitusvoimin haasteellista, mutta se olisi ollut mahdotonta, jos hallituksessa istuisi SDP!
Toivon, että kansalaiset antavat tukensa Juha Sipilälle, kun hän tekee päätöksiä, joiden tuloksena saamme Suomea kuntoon!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Ammattiyhdistysliike haluaisia ajaa Suomen tuhoon, SAK, STTK, Akava, |
Sipilän hallitus on oikeilla jäljilläKeskiviikko 9.9.2015 - -Esko Erkkilä- Hallitus esitteli eilen toimenpiteitä, joihin se ryhtyy, kun ay-liike ei suostunut solmimaan yhteiskuntasopimusta.
On rohkaisevaa, että Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen eduskuntaryhmät ovat sitoutuneet kannattamaan hallituksen suunnitelmia.
Hallituksen suunnitelmat ovat kylmää kyytiä ammattiyhdistysliikkeelle, mutta sitä saa mitä tilaa.
Pidän hallituksen suunnitelmia vaatimattomina ja olisin odottanut tiukempia linjauksia.
On suuri vaara aina, että suunnitelmat eivät toteudu ajatellussa laajuudessa ja jos nyt käy siten, niin hallituksen tavoittelema ”loikka” ei toteudu. SAK:n Lauri Lylyn, STTK:n Antti Palolan ja myös Akavan ensireaktiot kertovat, että ammattiyhdistysliike ei tajua missä mennään. Toivon, että ay-väen ja oppositiopuolueiden todelliset suhtautumiset hallituksen linjauksiin kirkastuvat lähipäivinä, sillä hallituksen eilen julkistamat toimenpiteet ovat välttämättömiä. On nähtävissä myös se, että hallituksen toimia arvostelevien tahojen "julmistelut" ovat hampaattomia ja vailla kansan enemmistön tukea.
Hyvä niin, sillä Suomi on saatava nousuun!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilän hallitus, Juha Sipilän ensimmäinen hallitus, yhteiskuntasopimus, yhteiskuntasopimuksen kariutuminen, Suomi nousuun, SAK, STTK, Akava, |
SAK, STTK ja Akava hoitavat Brysselissä ay-liikkeen edunvalvontaa FinUnions´n kauttaTiistai 4.2.2014 - -Esko Erkkilä- Kaikki merkittävät suomalaiset intressiryhmät tekevät edunvalvontatyötä Brysselissä ja näin myös ammattiyhdistysliike.
SAK, STTK ja Akava ovat perustaneet Brysselin edunvalvontatyölleen yksikön, jonka nimi on FinUnions eli ”The Representation of Finnish Trade Unions to the EU”.
Yksikkö sijaitsee Brysselin kansainvälisessä ay-talossa, samassa rakennuksessa Euroopan ay-keskusjärjestön EAY:n, ay-tutkimuslaitos ETUIn ja ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestön ITUCin kanssa.
FinUnions´n johtaja Pekka Ristelä esitteli meille suomalaisen ay-liikkeen EU-edunvalvontaa Brysselin matkallamme tammikuun 27. päivänä.
FinUnions`n johtajuus kiertää SAK:n, STTK:n ja Akavan kesken tietyn vuosirytmin mukaisesti ja nyt on SAK:n vuoro vetää yksikön toimintaa.
Emme vierailleet Brysselissä kansainvälisessä ay-talossa, vaan johtaja Pekka Ristelä piti esityksensä EK:n tiloissa sen jälkeen, kun EK:n asiantuntijat olivat esitelleet meille EK:n toimintaa. Sopuisaa yhteistyötä siis työnantaja- ja työntekijäpuolten välillä Brysselissä!
FinUnions´n tehtävänä on huolehti palkansaajien edunvalvonnasta Brysselissä sekä välittää Suomeen tietoa EU-päätöksenteosta työelämään liittyvissä kysymyksissä.
Johtaja Ristelä kertoi, että ammattiyhdistysliikkeen painopistealueet vuonna 2014 tulevat olemaan EU:n taloushallintoon sekä kauppapolitiikkaan liittyvät kysymykset.
Talouskysymyksissä ay-liike haluaisi tiukempaa verotuksen koordinointia kuin nyt. Tähän Ristelän esittämään vaatimukseen paikalla olleet EK:n edustajat tarttuivat heti ja totesivat, että verokilpailu on normaalia valtioiden välistä kilpailua.
Myös Ristelän peräänkuuluttamaan tiukempaan sääntelyyn EK:n edustajat totesivat, että työelämässä on jo nyt 70 erilaista sääntelyä ja lisää EK:n mielestä ei tarvita.
Kauppapolitiikan osalta FinUnions ja koko ay-liike haluaa seurata erityisen tarkasti EU:n ja USA:n sekä EU:n ja Etelä-Korean välisten kauppasopimusten kehittymistä.
Vierailuryhmämme eri henkilöt ja myös minä kiinnitimme huomiota siihen, että eikö ay-liikettä kiinnosta EU:n ja muiden maiden välinen kauppapolitiikka? Mielestäni tämä on aiheellinen kysymys.
**************
Ei ollut yllätys, että myös ammattiyhdistysliikkeellä on suuri kiinnostus Euroopan unionin parlamenttivaaleja sekä uuden komission ohjelmaa kohtaan!
*************Ammattiyhdistysliikkeen edunvalvontaan Brysselissä tutustuminen oli matkamme ensimmäisen päivän neljäs tilaisuus.
Kaikki ensimmäisen päivän kohteemme painottivat keväällä järjestettävien Euroopan unionin parlamenttivaalien tärkeyttä.
Kuntaliiton, MTK:n, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja ammattiyhdistysliikkeen FinUnions:n näkemyksiin EU:n parlamenttivaalien tärkeydestä on helppo yhtyä.Muista merkitä kalenteriisi jo nyt Europarlamenttivaalien ennakkoäänestysaika eli14. – 20.5.2014ja varsinainen äänestyspäivä 25.5.2014!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SAK Brysselissä, STTK Brysselissä, Akava Brysselissä, FinUnions, ammattiyhdistysliike Brysselissä, ay-liike Brysselissä, Pekka Ristelä, Anneli Jäätteenmäki, Bryssel 2014, EU-vaalit 25.5.2014, |