Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomen naishiihdon valtikka siirtyi eilen oikeille henkilöille, mutta tulevaisuudennäkymät ovat lohduttomat!

Sunnuntai 14.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen tavattoman tyytyväinen, että 42-vuotias Riitta-Liisa Roponen voitti eilen Pyhäjärvellä Suomen mestaruuden naisten 10 kilometrin hiihdossa – hiihto hiihdettiin vapaalla tyylillä.

 

Seniori-ikäisten menestystä täydensi 38-vuotias Kaisa Mäkäräinen saavuttamalla hopeasijan!  Mäkäräisen sijoituksen arvoa nostaa se, että hän kilpaili eilen sivulajissaan ja vielä se, että hän on jo ehtinyt lopettamaan loisteliaan ampumahiihtouransa!

 

Iloitsen Riitta-Liisan sekä Kaisan menestyksestä, mutta kieltämätön tosiasia on se, että suomalainen naishiihto kyntää nyt syvissä urissa ja menestystä on isoilla kilpa-areenoilla turha odottaa.

 

Tämän hetken paras naishiihtäjämme Kerttu Niskanen on jalkavammansa vuoksi ainakin kuluvan talven poissa kilpaladuilta ja on epävarmaa, että palaako hän enää koskaan laduille.

 

Krista Pärmäkoski sekä Jasmi Joensuu olivat poissa eiliseltä kympiltä, joten heidän vauhdistaan ei saatu havaintoa – toisaalta Riitta-Liisan ero kolmanteen ja sen jälkeisille sijoille hiihtäneisiin oli sellainen, että Krista tai Jasmi eivät ehkä olisi pärjänneet hänelle.

 

 

Suomalaisen naishiihdon tilanne on vaikea ja erityisen vaikea se on verrattuna Ruotsiin.

 

Missä vika?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen naishiihdon näkymät ovat synkät, Riitta-Liisa Roponen, Kaisa Mäkäräinen,

Huippu-urheilijat yritysten menekinedistäjinä

Maanantai 3.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Raskaskonealan suurkatselmus – FinnMETKO2012 – järjestettiin Jämsässä 30.8 – 1.9.2012.

 

Osallistuin näyttelyyn nyt vasta ensimmäisen kerran, vaikka kyseessä olikin jo 14. METKO-näyttely.

 

Näyttelystä on enemmänkin kerrottavaa ja kommentoitavaa, mutta keskityn tässä jutussani otsikkoaiheeseen eli huippu-urheilijoiden panokseen yritysten menekinedistäjinä.

 

On heti todettava, että arvostan niitä yrityksiä, jotka osaavat tehdä yhteistyötä huippu-urheilijoiden kanssa. Arvostan korkealle myös niitä huippu-urheilijoita, jotka pystyvät yhteistyöhön menestyvien yritysten kanssa!

 

Näin METKO:ssa kaksi hienoa esimerkkiä huippu-urheilijoista Suomessa sijaitsevien yritysten menekinedistäjinä:

 

metko1

 

Lännen –osastolla esiintyivät ralliautoilija Jari-Matti Latvala (vasemmalla) sekä hänen kartanlukijansa Miikka Anttila. Heitä haastatteli vuoden 2010 Fitnessmalli Janni Hussi ja sujuvasti haastattelikin.

 

 

metko2kaisamakarainen

 

John Deere Foresty Oy:n osastolla isoa ajokonetta käytti sekä jakoi nimikirjoituksiaan ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Satuin Deeren osastolle vasta silloin, kun Kaisa Mäkäräinen oli jo saamassa kuormauspuuhansa valmiiksi ja en heti osannut tunteakaan, että kuka tämä sujuvasanainen koneenkäyttäjä on.

Vasta Kaisan nimikirjoitusvaiheessa tunsin, että kyseessähän on Kaisa Mäkäräinen!

 

 

metko3jarimattilatvala

 

Jari-Matti Latvala vahvisti Janni Hussin haastattelussa pienen uutisenkin eli sen, että hän ja hänen managerinsa Timo Jouhki käyvät vakavia neuvotteluja Volkswagenin kanssa Jari-Matin siirtymisestä Volkswagen Motorsportin –tehdastalliin jo ensi vuonna.

Latvala tosin painotti, että hänen yhteistyönsä Fordin kanssa on sujunut hyvin ja olisi vaikeaa lopettaa yhteistyö nykyisen työnantajan kanssa.

 

 

metko4

 

Jari-Matti Latvalan kartanlukija Miikka Anttila kertoi, että rallin MM-sarjan ajaminen merkitsee pitkiä poissaoloja kotoa.

 

Johtuu varmaan osittain työhistoriastani, mutta arvostan Kaisa Mäkäräistä, Jari-Matti Latvalaa ja Miikka Anttilaa siitä, että he pystyvät tuomaan lisäarvoa yhteistyökumppaneilleen.

 

Olen varma, että nämä kolme sujuvasanaista huippu-urheilijaa pystyvät tulevaisuudessa toimimaan yrityselämän palveluksessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: FinnMETKO2012, Metko2012, Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila, Janni Hussi, Fittness-malli Janni Hussi, Kaisa Mäkäräinen, Lännen, John Deere, John Deere Foresty, John Deere Foresty Oy,