Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lehdellä soittava ei jää lehdellä soittamaan instrumenttihankinnoissaan!

Keskiviikko 15.8.2018 - -Esko Erkkilä-

MTK-Pirkanmaan yhdistykset järjestivät alueillaan lauantaina 11.8.2018 ”Päivä maalla”-tilaisuuksia ja oma MTK-yhdistykseni eli MTK-Viljakkala oli aktiivinen ja järjesti kahdella tilalla tämän tilaisuuden.

 

 

 

IMG_3365.JPG

 

 

Säkinojan tilalla…

 

 

 

IMG_3384.JPG

 

 

… järjestettyyn tilaisuuteen oli tilanteeseen sopivat opasteet.

 

 

 

IMG_3364.JPG

 

 

Talon puolesta tarjolla oli kahvia ja Louhisaaren juomaa eli Mannerheimin juomaa, joka on valmistettu mustaherukanlehdillä maustetusta simasta.

 

 

Mannerheimin juomaa on Askaisten Louhisaaressa maistellut myös sittemmin Suomen marsalkaksi kohonnut Mannerheim.

 

 

Kahvia karttavana tykkäsin Mannerheimin juomasta, jota siis kutsutaan Louhisaaren juomaksi, mutta myös Marskin simaksi tai mustaherukanlehtijuomaksi!

 

 

 

IMG_3371.JPG

 

 

 

Säkinojan tila on komea maalaistalo, jonka ovat luoneet tietokirjailija, kapteeni ja sosionomi Esko Lammi vaimonsa kanssa – nykyisin tilaa isännöi maalaistalon naapuriin rakentamassaan talossa MTK-Viljakkalan johtokunnan jäsen Kari Lammi.

 

 

 

IMG_3375.JPG

 

 

Vieraisille saapui tuttuni Kangasalta eli Mikko Kiio, jonka tiedän taitavaksi sahansoittajaksi ja erittäin taitavaksi lehdelläsoittajaksi.

 

 

 

IMG_3373.JPG

 

 

Mikko otti ensimmäiseksi työkseen sireenipuskasta pienen sireeninoksan ja valitsi siitä yhden lehden soittovälineeksi.

 

 

 

IMG_3378.JPG

 

 

Säkinojan tilan tienoot olivat todellinen musiikkikulttuurin kehto, kun Mikko Kiio kajautti ensiksi Finlandia-hymnin ja sen jälkeen Sibeliuksen tunnetuinta tuotantoa!

 

 

Olen monesti kuullut Mikko Kiion soittavan lehdellä, mutta tämä Säkinojan tilalla Viljakkalan Karhella kuulemani esitys ylitti kaikki entiset esitykset!

 

 

Mikko Kiion lehdillä soittamiseen pääsee tutustumaan, kun googlaa ”Mikko Kiio” – kannattaa katsoa ja ihmetellä.

 

 

Googlailin minäkin ja vasta googlailun tuloksena huomasin, että Mikon repertuaariin kuuluu monia tuttuja musiikkikappaleita – hän ei ole erikoistunut vain yhteen tai kahteen kappaleeseen. Ja ei myöskään vain sireenilehteen vaan vaikkapa ulpukanlehti passaa instrumentiksi oikein hyvin.

 

 

Mikko on mielenkiintoinen persoona: Joskus hän oli mukana jossain poliittisessa tilaisuudessa Tampereen Keskustorilla, jonka juonsin. Mikolla oli mukanaan pieni katiska tai jotkut sanovat kartiska ja pyysi puheenvuoron, jonka luonnollisesti hänelle annoin; Mikko kertoi keräävänsä siihen ääniä!

 

 

Mikko kävi joskus vieraanani Viljakkalan Majajärvellä ja toi tuliaisiksi sikurinsiemeniä, joista nyt on kasvanut iso pehko sikureita!

 

 

Hieno mies ja taitava lehdellä soittava soittoniekka tuo Mikko Kiio!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Päivä maalla, Säkinojan luomutila, Mikko Kiio, MTK-Viljakkala, lehdellä soittaminen,

Mikko Kiio - lehdellä soittaja, joka ei jää lehdellä soittelemaan!

Lauantai 12.12.2015 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen olla mielenkiintoisessa tilaisuudessa, kun osallistuin Keskustan puurojuhlaan Tampereella Keskustan piiritoimistolla.

 

 

Ohrapuuro ja väskynäkeitto tekivät hyvin kauppansa, kun Tampereen ja maakunnan keskustaväki poikkesi perinteisellä joulupuurotarjoilulla.

 

 

Tarjosimme puuroa tykötarpeineen non stop-menetelmällä runsaan kolmen tunnin ajan ja tunnelma oli jouluinen ja luottavainen.

 

 

Koko kolmituntisen ajan oli paikalla Mikko Kiio Kangasalta.

 

 

Mikko kuuluu jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina järjestettävien Maanantaimarkkinoiden talkooväkeen, kun Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu omalla osastollaan Maanantaimarkkinoille.

 

 

 

Joulupuurotarjoilulle Mikko oli varustautunut hyvin, sillä hän oli ottanut mukaansa soittopelin, jotta pystyi viihdyttämään puurotarjoilun pariin tulleita.

 

 

Tuo soittopeli oli kultaköynnöksen lehti, jonka Mikko oli ottanut kotinsa kultaköynnöksestä.

 

 

 

 

mikkokiio1.jpg

 

 

Mikko esitti fanfaarina ”Sä kasvoit neito kaunoinen” Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskiselle, kun Riitta saapui puurojuhlaan!

 

 

 

 

mikkokiio2.jpg

 

 

Mikolla oli mukanaan ainoastaan yksi kultaköynnöksen lehti, mutta hyvin se kesti kolmituntisen, vaikka Mikko esittikin sen aikana puolentusinan verran erilaisia sävellyksiä.

 

 

 

Kuulimme ainakin seuraavat teokset:

 

  • Jo valkenee kaukainen ranta
  • Metsässä ei liikahda lehtikään
  • Kalliolle, kukkulalle rakennan minä majani
  • Finlandia-hymni

 

 

Tiedän Mikko Kiion taidot ”lehdellä soittajana”, sillä hän kävi kesällä mökilläni ja puutarhamaita katseltuamme hän otti sireenipensaasta lehden ja kajautti sen avulla Finlandia-hymnin!

 

 

Oli erikoinen ja väkevä kokemus!

 

 

Mikko Kiion soittimet ovat taatusti ekologisia, sillä kesäaikaan ei ole mitään puutteita soittovälineistä.

 

 

Näin talvisaikaan saattaa asia olla hieman toinen, sillä tuskinpa Mikon kultaköynnöksessä on loputtomiin soittimiksi kelpaavia lehtiä!

 

 

******************

 

 

Voitte tutustua Mikko Kiion lehdellä soittamaan ”Kesäpäivä Kangasalla”, kun googlaatte näin:

 

youtube Mikko Kiio kesäpäivä Kangasalla

 

 

Kannattaa katsoa ja ihailla, että miten korkealle Mikko pääsee sävelasteikolla!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Kiio, lehdellä soittaminen, youtube Mikko Kiio kesäpäivä Kangasalla,

"Toreille kansan tuntoja kuuntelemaan"

Keskiviikko 25.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan tänään suulla suuremmalla, kun toistan kangasalalaisen Mikko Kiion Suomenmaa-lehden ”Mielipiteet” –palstalla eilen olleen kirjoituksen.

 

 

mikkokiio.jpg

 

 

Mikko Kiio on ahkera talkoolainen, kun Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu Tampereen Torikauppiasyhdistyksen Tampereen Keskustorilla järjestämille Maanantaimarkkinoille.

 

 

Näin Mikko tarinoi eilisessä Suomenmaassa:

 

 

*****************

 

 

Miksi Keskustan kasvu vielä odottaa suosiotaan kaupunkiseuduila? Siksi, että olemme citiriennoissa turuilla ja toreilla niin näkymättömiä etenkin vaalien välillä. Mutta onko jo jossain päin Suomea osallistuttu mallikkaasti tulemaan esille? Kertokaa kokemuksistanne!

 

 

Suomen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on fiksun etumiehensä Erkkilän Eskon innoittamana saanut jo parin vuoden ajan ansiokasta ja säännöllistä näkyvyyttä aikaiseksi.

 

 

On oltu Tammerforssin Torikauppiasyhdistyksen järjstämillä Keskustorin maanantaimarkkinoilla Pirkanmaankeskusta.fi:n vihreän teltan kera kertakuisin tavattavissa, rahvaan tuntoja kuuntelemassa, kyselemässä, väittelemässä ja ideoita talteen saamassa.

 

 

Harvakseltaan on siellä iloksemme myös arvostettuja kansanedustajia sekä ehdokkaitakin pistäytynyt porisemassa, viimeksi Hakasen Pertti, sikatilallinen Sastamalasta ja Kiiminkijoen Joviaali Alatalon Mikko Pispalasta.

 

 

Torille on tultu kahdeksan tienoilla lähiläänistä kamppeet matkassa valmistautumaan päivään ja tarjoiluun.

 

 

Iltapäivän kahteen asti on sievän liinan peittämällä pöydällä ollut kielenkirvoketta, kuumaa kahveeta kansalle tarjona, monet pakkaukset Töysän pipareita avattuna ja maitoa kannuun kaadettuna.

 

 

Fiksuina vaihtoehtoina on kauniista termoskannuista lirutettu lämmintä sikurijuomaa ja ceilonin saikkaa pahvimukeihin. Keskustan mainokset, normienpurku- ja jäsenkaavakkeet ovat toistaiseksi vielä niukalti ohikulkijan kätösiin tarttuneet.

 

 

Noudatettakoon Pirkanmaalla ja ympäri maata Tampereen kelpo esimerkkiä. Talkoolaisia joka pitäjästä vuorotellen paikalle! Noloahan on, jos joka kerta vain samat vastuun- ja velvollisentuntoiset Eskot, Matit, Johannekset, Jaanat ja Kaarinat paikalla ovat.

 

 

Mikko Kiio

sikuri- ja saikkavastaava Kangasalta

 

 

*******************

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Maanantaimarkkinat Keskustorilla, Mikko Kiio,

Hämmästyttävää, että miten korkeatasoisia asiantuntijoita sote-asioissa ovat Keskustan Pirkanmaan piirin kansanedustajaehdokkaat !

Keskiviikko 8.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan piiri järjesti eilen Vanhalla Kirjastotalolla Tampereella Vaalijuhlan, jonka yksi ohjelmanumero oli piirin MestariPuhujan valinta.

 

 

Menin muiden palaverien vuoksi myöhässä tilaisuuteen ja se oli oikea ratkaisu, sillä sain omin silmin nähdä ja omin korvin kuulla, että miten vahvoja asiantuntijoita Keskustalla on eduskuntavaaliehdokkainaan Pirkanmaalla!

 

 

 

 

vanha1

 

 

Teuvo Hakanen Ylöjärven Viljakkalasta ja Pilvi Kärkelä Kihniöstä…

 

 

 

 

vanha2

 

 

…sekä Jouni Ovaska Hämeenkyröstä, Hanna Holma Kangasalta ja Minna Sarvijärvi Ylöjärven Kurusta ovat kaikki kokeneita kuntapäättäjiä, joten sen ansiosta panelistien asiantuntemuksen olettikin olevan korkeatasoista.

 

 

Käyty keskustelu osoitti, että Keskustan pirkanmaalaisilta kansanedustajaehdokkailta löytyy todella korkealaatuista asiantuntemusta – kelpaa niillä tiedoilla pyrkiä eduskuntaan!

 

 

Tässä on vielä lähikuvat keskusteluun osallistuneista kansanedustajaehdokkaista;

 

 

 

 

vanha3

 

 

Hanna Holma

 

 

 

 

vanha4

 

 

Jouni Ovaska

 

 

 

 

vanha5

 

 

Minna Sarvijärvi

 

 

 

 

vanha6

 

 

Pilvi Kärkelä

 

 

 

 

vanha7

 

 

Teuvo Hakanen

 

 

 

 

 

 

vanha8

 

 

Tilaisuuden juontajana toimi ansiokkaasti Keskustan Pirkanmaan piirin varapuheenjohtaja Tuukka Liuha, joka tässä antaa Meeri Vettenrannalle mahdollisuuden yleisökysymykseen.

 

 

 

 

 

vanha9

 

 
Myös Mikko Kiio Kangasalta teki asiantuntevan kysymyksen panelisteille.

 

 

 

********************

 

 

 

 

Olen tyytyväinen ja suorastaan ylpeä siitä asiantuntemuksesta ja perusteellisuudesta, jolla panelistit käsittelivät yleisökysymysten aiheita.

 

 

Pirkanmaalaiset äänestäjät voivat olla levollisia Keskustan eduskuntavaaliehdokkaiden asiantuntemuksesta!

 

 

Tilaisuuden lopuksi julkistettiin yleisöäänestyksen tulos, että kuka panelisteista voittaa Keskustan Pirkanmaan piirin MestariPuhujan tittelin.

 

 

 

 

vanha10

 

 

Kisan voitti kansanedustajaehdokas Hanna Holma Kangasalta!

 

 

Hanna sai palkinnoksi pitkän pötkön kertakäyttömukeja sekä Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän kookkaan kuvan vauhdittamaan eduskuntavaalikampanjaansa!

 

 

Kiitokset kaikille ehdokkaille onnistuneesta tilaisuudesta – me kuulijat opimme esityksistänne paljon!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Minna Sarvijärvi, Hanna Holma, Jouni Ovaska, Pilvi Kärkelä, Teuvo Hakanen, Tuukka Liuha, Meeri Vettenranta, Mikko Kiio,

Matti Vanhanen: "Perheyritysten Liiton toimitusjohtajuus oli hyvä oppikoulu"!

Tiistai 27.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin kansanedustajaehdokas Timo Hanhilahti Tampereelta järjesti eilen Tampereen Yliopistolla vaalitilaisuuden, jossa oli ”tuvan täydeltä” kuulijoita.

 

 

 

 

vanhanen1

 

 

Hanhilahti oli saanut vaalitilaisuutensa vauhdittajaksi Perheyritysten Liiton toimitusjohtaja Matti Vanhasen, joka itsekin on asettunut Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi Uudeltamaalta.

 

 

Hanhilahden ja Vanhasen sanomisista on paljonkin kerrottavaa, mutta tässä jutussani kerron, kun Kangasalta kotoisin oleva Mikko Kiio kysyi Vanhaselta lyhyesti näin:

 

 

”Kuinka hyvä oppikoulu oli Perheyritysten Liiton toimitusjohtajuus?”

 

 

Ex-pääministeri Vanhanen piti ilmiselvästi kysymyksestä ja totesi, että se oli hänelle erittäin hyvä oppikoulu.

 

Vanhanen täydensi vastaustaan ja kertoi niistä monista tilaisuuksista, joissa sai olla avaajana, kun yritykset laajensivat tuotantoaan ja järjestivät uusien tilojensa vihkimistilaisuuksia.

 

 

 

 

vanhanen2

 

 

Vanhanen kertoi, että melkein kaikissa tapauksissa kyseessä oli tuotannollinen toiminta, jossa tuotannon pääpaino oli robottien suorittamassa työssä.

 

 

Rahoituskysymyksissä Vanhasen mukaan oleellista oli se, että investoinneissa yrityksen omarahoitusosuus oli yli 50 %, kun aikaisemmin systeeminä oli ollut se, että yksi ”raha” yritykseltä ja neljä ”rahaa” lainaksi pankeilta!

 

 

Kiitän Mikko Kiio´a hyvästä kysymyksestä ja ex-pääministeri Matti Vanhasta valaisevasta vastauksesta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Hanhilahti, Matti Vanhanen, Timo Hanhilahti - menossa eduskuntaan, Mikko Kiio,