Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kesäisillä markkinoilla on ministereitä liikkeellä!

Sunnuntai 21.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Kesäiset markkinatapahtumat ovat ministereillä kiirusta aikaa - näin näyttää Suomen lisäksi olevan myös Virossa.

 

 

Osallistuin Rouvan kanssa perinteiseen tapaamme Tyrin Kukkamarkkinoille eilen eli 19.5.2015 ja tänään poikkesin Ylöjärven Markkinoilla Kauppakeskus Elon alueella.

 

 

Tyrin Kukkamarkkinat – Tyri Lillelaat – jatkuvat vielä huomennakin ja ne ovat järjestyksessään jo 40. markkinat.

 

 

 

IMG_9613.JPG

 

 

 

IMG_9634.JPG

 

 

 

Tyrin Kukkamarkkinat avasi Viron maatalousministeri Tarmo Tamm (keskustapuolue).

 

 

Tamm viihtyi markkinoilla pitkään, sillä hän osallistui jo aamupäivän aikana tilaisuuteen, jossa jaettiin palkintoja traktorin taitoajojoukkueille.

 

 

Tamm teki markkinoilla myös taimiostoksia ja media seurasi tarkoin, kun maatalousministeri hankki itselleen omenapuuntaimen.

 

 

 

IMG_9656.JPG

 

 

Ylöjärven Markkinat omaavat 35 vuoden perinteen ja tänään järjestetyt markkinat avasi sisäministeri Paula Risikko (kokoomus).

 

 

Ministereitä on siis liikenteessä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tyrin Kukkamarkkinat, Tyri Lillelaat, Ylöjärven Markkinat, Tarmo Tamm, maatalousministeri Tarmo Tamm, Paula Risikko, sisäministeri Paula Risikko,

Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat oleellinen osa huoltovarmuuttamme

Perjantai 28.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Suomi ja suomalaiset saivat keskiviikkona klo 15.35 kouriintuntuvasti kokea, että maamme tietoliikenneyhteydet ovat heikon korren varassa, kun Lohjalla kaivinkone yhdellä kaapaisulla katkaisi tietoliikenneyhtiö Elisan yhteydet Ruotsiin.

 

Kaivinkoneen kaapaisu vaikutti välittömästi siihen, että Elisan ja Saunalahden asiakkaiden nettiyhteydet katkesivat.

 

Olin eräs niistä suomalaisista, jotka joutuivat tietoliikennemottiin. Tiedän siis, että mistä kirjoitan.

 

Tietoliikenneyhteyksien kriisitilanteissa pahinta on epätietoisuus siitä, että missä vika on.

 

Suoritin lukemattomia kertoja kotona olevien tietoliikenneaparaattien alasajon, mutta heikoin tuloksin, sillä en saanut yhteyttä minnekään.

 

Modeemi vilkkui iloisesti, mutta tietoliikenneyhteydet eivät pelanneet.

 

 

 

Olen eilisen aikana saanut sellaisen kuvan, että Elisan tietoliikennekaapeli ja myös sen varayhteys on Lohjalla laitettu samaan kaapelikaivantoon ja tämä mahdollisti sen, että yhteys ja varayhteys katkesivat yhdellä kaivinkoneen kaapaisulla!

 

Kenen on vastuu?

 

Vastuu on luonnollisesti Elisalla, mutta vastuu on myös asioita valvovalla viranomaisella.

 

Nyt tiedämme, että kaivinkone katkaisi tietoliikenneyhteydet keskiviikkona klo 15.35, mutta vielä klo 17.05 Ylen nettisivuille ilmestyneessä uutisessa kerrottiin, että todellista syytä yhteyksien katkeamiseen ei vielä tiedetä!

 

Toisaalta se ei paljon lohduta Elisan ja Saunalahden asiakkaita, että jos jollakin nettisivulla kerrotaan syyn löytyneen, sillä Elisan ja Saunalahden asiakkaat eivät ongelman kestäessä päässeet nettiin. Olin yksi näistä Saunalahden asiakkaista!

 

 

Keskiviikkona 26.11.2014 Suomea kohdanneesta ongelmasta pitää oppia.

 

Teleoperaattorit ovat yritystasolla ne, joiden pitää muuttaa käytäntöjään; ei voi olla oikein, että varsinainen ja varayhteys ovat vierekkäin samassa kaivannossa.

 

Oletan, että Viestintävirasto on taho, jolle kuuluu teleoperaattoreiden toiminnan valvonta.

 

Vaadinkin nyt, että kokoomuslainen liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko sekä tässä tapauksessa erityisesti SDP:n opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru heräävät Ruususen unestaan ja ryhtyvät päättäväisesti toimiin, jotta vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan.

Olen kuitenkin melkoisen varma, että Risikko ja Kiuru tulevat palottelemaan asialla - kuuma asia polttaa kokoomusministerin käsissä yhtä paljon kuin demariministerinkin käsissä!

 

 

Maamme huoltovarmuudesta vastaava ministeri nykyisessä hallituksessa on työministeri Lauri Ihalainen SDP:stä.

 

Odotan Ihalaiselta tiukkaa linjausta, sillä tietoliikenneyhteydet ja niiden toimintakyky ovat osa maamme huoltovarmuutta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kuka vastaa tietoliikenneyhteyksistä?. Liikenne- ja viestintäministeriö, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru, Elisan ongelmat, Saunalahden ongelmat, kaivinkone katkaisi Lohjalla tietoliikenneyhteydet,

Sote-sovun syntyminen merkitsi Kokoomuksessa ja SDP:ssä monille suurta epäonnistumista!

Tiistai 25.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aloitteesta ja hänen johdollaan syntynyt sote-ratkaisu kaipaa vielä tälläkin saitilla lisätarkastelua.

 

Oleellinen asia sote-ratkaisun syntymisessä oli, että sen syntyminen merkitsi Kokoomuksen, mutta myös SDP:n havitteleman kuntauudistuksen näyttävää hautaamista.

 

Tämä oli lopullinen tappio Kokoomuksen ministeri Henna Virkkuselle.

 

 

Surullisessa varsinaisessa sote-sotkussa onkin sitten paljon enemmän ministereitä, kansanedustajia ja muita Kokoomuksen sekä SDP:n riveissä ”kunnostautuneita” henkilöitä, joiden poliittinen ura sai katkeran kolhun sotkussa. Valitettavaa, että sote- ja kuntasotkuissa saivat melkoisen kolhun kylkeensä myös monet virkahenkilöt – etunenässä useat kansliapäälliköt, alivaltiosihteerit sekä monet muut.

 

Lista on niin pitkä, että sitä tuskin pystyy muistinvaraisesti edes muistamaan, mutta lupaan yrittää. Keskityn kuitenkin ainoastaan ministereihin sekä kansanedustajiin:

 

  • ensimmäinen epäonnistuja oli SDP:n peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson
  • toinen epäonnistuja SDP:n osalta oli Susanna Huovinen, joka vaihdettiin Maria Guzenina-Richarson´n tilalle 24.5.2013
  • Kokoomuksen osalta ensimmäinen epäonnistuja oli sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko
  • seuraava kokoomuslainen epäonnistuja oli Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo, hänet jonka pääministeri Katainen nimitti ”messiaaksi” ja hänen piti johtaa asiat ojennukseen
  • viimeisin epäonnistuja onnettomassa prosessissa oli kokoomuslainen elinkeinoministeri ja Kataisen manttelinperijäksi ennakoitu Jan Vapaavuori
  • on selvää, että myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Backman saa vahvan epäonnistujan viitan harteilleen

 

Totesin jo edellä, että useiden ministeriöiden virkahenkilöt saivat vakavan kolhun maineeseensa, kun joutuivat Kokoomuksen, SDP:n ja koko hallituksen painostamina ”ehdottelemaan hulluja”.

 

 

***********

 

 

On selvää, että Juha Sipilän johdolla aikaansaatu sote-sopimus vaatii edelleen paljon neuvotteluja, jotta asiat saadaan oikealle tolalle.

 

Sote-sopimukseen päässeet puolueiden puheenjohtajat ovat nimenneet työryhmän, jonka mandaatti koskee sopimuksen yksityiskohtien viilaamista.

 

Työryhmän muodostavat Juha Rehula (keskusta), Hanna Mäntylä (perussuomalaiset), Jan Vapaavuori (kokoomus) sekä Susanna Huovinen (SDP); ”takiaispuolueiden” edustajista ei ole havaintoa!

 

On positiivista, että hallitus tunnusti voimattomuutensa lähes kolmen vuoden jankkaamisen jälkeen, mutta se on valitettavaa, että aikaa hukattiin hallituksen jääräpäisyyden vuoksi aivan liikaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-sopu, Juha Sipilä, Sopu-Sipilä, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Jan Vapaavuori. Jouni Backman, Juha Rehula, Hanna Mäntylä, kuntauudistus, kuntauudistuksen kuoppaaminen, Henna Virkkunen,

Mikko Alatalo: "Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun"

Tiistai 11.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Mikko Alatalo toimitti eilen julkisuuteen lehdistötiedotteen, jossa hän kovin sanoin arvostelee Kokoomuksen toimia sote-asiassa.

 

 

mikko1Alatalon mielestä hallitus joutui umpikujaan, kun se ajoi härkäpäisesti vastuukuntamallia.


Vastuukuntamalli ei täyttänyt perustuslain vaatimuksia. Tästä asiantuntijat varoittivat, mutta hallitus sulki siltä korvansa” Alatalo arvostelee.


”Suomalaisten on päästävä lääkäriin nykyistä nopeammin.”

 


”Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että perusterveydenhuolto on laitettava kuntoon. Raja-aitoja on poistettava erikois- ja muun sairaanhoidon väliltä.


Keskustan vaihtoehdossa sosiaali- ja terveyspalvelut järjestettäisiin ja rahoitettaisiin kuntien yhteistyönä. Hallitus on ajanut suurkuntia ja sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen vastuukuntamallia”.


Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pääministeripuolue Kokoomus on valmistellut salassa sote-uudistukseen kokonaan uutta mallia. Siinä uudistettaisiin vain terveydenhuollon toimivin osa eli erikoissairaanhoito. Yhteys peruspalveluihin puuttuisi.

 

 

mikko2Se ei ratkaise sosiaali- ja terveyspalvelujen ongelmia. Koska ihmiset joka tapauksessa tarvitsevat palveluja, he hakeutuisivat sairaaloiden ensiapuun” kansanedustaja Mikko Alatalo sanoo.


Kokoomuksen uusi linjaus ei vastaa sitä, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Heidän esittämänsä vaihtoehto tulisi veronmaksajille kaikista kalleimmaksi.


- Pahimmillaan käy kuten USA:ssa. Kun yritetään terveydenhoidossa päästä oikein halvalla, saadaankin kaikista kalleinta, Alatalo varoittaa.

 


Alatalon mielestä näin poukkoileva ja salaileva valmistelutapa syö politiikan uskottavuutta.


- Kun eduskunta kävi viikko sitten perusteellisen keskustelun kunta- ja sote-uudistuksista, pääministeripuolue ei maininnut sanallakaan, että se on tekemässä ihan muuta kuin eduskunnalle kerrottiin, Alatalo muistuttaa.

 

 

 

mikko3

 

 Hallituspuolueiden kansanedustajia Alatalo säälii. Vasta hetki sitten hallitusta edustavat pirkanmaalaisetkin kansanedustajat antoivat luottamuksensa harjoitetulle politiikalle, mutta nyt on vedetty matto heidän altaan.


- En usko, että kokoomuksen valmistelutyöllä on muiden hallitusryhmien tuki. Taitaisi olla uuden välikysymyksen paikka, Alatalo tuumii.

 

 

 

**************

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalon kertomaan ei ole paljon lisättävää.

 

Lisään sen, että Kataisen hallituksen hortoilu sote- ja kuntauudistuksessa on ”syönyt miestä”.

 

Ensimmäisenä kului loppuun Maria Guzenina-Richardson, sitten kokoomuksen Paula Risikko, SDP:n Susanna Huovinen, kokoomuksen Petteri Orpo ja tietysti Brysselin koneeseen tähyilevä Henna Virkkunen.

 

On mielenkiintoista nähdä, että kuinka kokoomuksen Jan Vapaavuorelle käy, kun hän nyt on pakotettu alkaa harsimaan kokoon sitä, joka on aikoja sitten levinnyt taivaan tuuliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Henna Virkkunen, Jan Vapaavuori, Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun,

"Enemmän Synttäreitä"

Torstai 9.6.2011 - -Esko Erkkilä-

Otsikkohuudahdus oli kutsuvierastilaisuuden mottona, johon sain osallistua Finlandia-talolla keskiviikkona 8.6.2011.

Kyse oli Suomen Syöpäyhdistys ry:n 75 -vuotisjuhlasta ja samalla juhlimme myös Suomen Syöpäpotilaat ry:n 40 –vuotistaivalta.

 

pict1764.jpg 

 

Finlandia-talon lippurivistö kuvattuna hieman epätavanomaisesta suunnasta eli Finlandia-talon sisäänkäynniltä kohti Kansallismuseota!

 

pict1770.jpg 

 

Juhlatilaisuuden motto "Enemmän Synttäreitä" esiintyi Finlandia-talolla monessa paikassa. Tämä juliste sijaitsi sisääntuloaulassa.


”Enemmän Synttäreitä” pitää paikkansa, sillä molempien järjestöjen työn tuloksena lukemattomat suomalaiset ovat saaneet viettää enemmän synttäreitä, koska kuluneiden vuosien aikana syöpätietoisuus on kasvanut ja taistelu syöpää vastaan on edennyt.

Suomen Syöpäyhdistys ry on maamme suurimpia kansanterveysjärjestöjä. Valtakunnalliseen keskusjärjestöön kuuluu 12 maakunnallista syöpäyhdistystä ja viisi potilasyhdistystä. Yhteensä jäsenjärjestöihin kuuluu noin 140 000 jäsentä – olen yksi jäsenistä.

Jäsenjärjestöineen yhdistys tukee ja kuntouttaa syöpäpotilaita ja heidän läheisiään sekä kannustaa väestöä entistä vastuullisempaan käyttäytymiseen edistämällä terveyttä, tiedottamalla syövästä, ylläpitämällä syöpäpoliklinikoita sekä solu- ja kudoslaboratorioita ja tukemalla tieteellistä syöpätutkimusta.

Suomen Syöpäpotilaat - Cancerpatienterna i Finland ry:n MISSIO on vähentää syöpäsairauksista aiheutuvaa uhkaa ja haittoja yhteiskunnassa ja turvata syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen paras mahdollinen tuki hoidon ja kuntoutumisen aikana.

 

pict1773.jpg


Tilaisuuden juontajana hääri esittävän taiteen monitoimimies Nicke Lignell.

Hänen lisäkseen asiantuntijajuontajana toimi Suomen Syöpäyhdistyksen pääsihteeri Harri Vertio.

 

 

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula ja professori Mats Brommels pohtivat Harri Vertion vetämässä keskustelussa kolmannen sektorin merkitystä terveydenhuollossa ja sairaanhoidossa.

 

Keskustelijat totesivat, että vapaaehtoisuuteen perustuvien järjestöjen aika ei ole ohi. Kumpula ja Brommels näkivät, että suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyminen tuo vapaaehtoisen järjestötyön piiriin kokeneita kansalaisia, joiden avulla pystytään rakentamaan uusia siltoja sukupolvien välille.

 

Valtiovallan tervehdyksen juhlaan toi peruspalveluministeri Paula Risikko.

Risikko kiitti syöpäjärjestöjä monipuolisesta työstä ja mainitsi erikseen syöpäjärjestöjen taloudellisen tuen syöpätutkimukselle – se on määrältään n. 4 M€ vuodessa!

 

Ministeri Risikko piti mahdollisena Kansallisen Syöpäkeskuksen perustamista lähivuosina.

 

Kirjailija Niina Repo taustoitti kiinnostavalla tavalla omasta rintasyövästään kertovaa Arpi-teosta, johon Laura Malmivaara on valokuvannut kirjailijan eri vaiheet taistelussa syöpää vastaan.

 

Ylen ajankohtaisohjelmien toimittaja Tiina Merikanto – joka on tehnyt lukuisia vanhusten elämää ja arkipäivää käsitteleviä televisio-ohjelmia – sekä Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki pohtivat keskustelussaan median ja syövän suhdetta. Keskustelijat totesivat, että syöpä ja siihen liittyvät pelot, selviämiset ja muut seikat kiinnostavat mediaa.

 

 

pict1768.jpg

 

Juhlatilaisuuden musiikki- ja lauluannista vastasivat Esa Niemisen orkesteri, Johanna Kurkela, Riki Sorsa sekä Medicanto-kuoro.

Tässä he kaikki juhlan päättäneessä yhteisesiintymisessään.

 

Riki Sorsa sai tilaisuuden suurimmat suosionosoitukset, kun saimme kuulla hänen ”Muuttohaukka” –esityksenä. Sorsa sairastui v. 2006 kurkkusyöpään, mutta on kuntoutunut siitä.

Medicanto-kuoro koostuu 25 lääkäristä, jotka harrastavat sekakuorolaulua. Hienosti heiltä onnistui eteläpohjalaishenkisen kansanlaulun ”Veret tuli mun silimihini” esittäminen.

 

 

pict1774.jpg

 

Hieno tilaisuus päättyi kahvitilaisuuteen ja yli 500 juhlavierasta nauttivat suurella mielihyvällä yhdeksän metriä pitkästä vadelma-valkosuklaa –täytekakusta  isot palaset ennen kotimatkan alkamista!

 

Kiitän Suomen Syöpäyhdistystä ja Suomen Syöpäpotilaita mielenkiintoisen ja hyvin järjestetyn tilaisuuden aikaansaamisesta.

Erityiskiitos Pirkanmaan Syöpäyhdistys ry:lle, joka järjesti juhlaan bussikuljetuksen ja siten mahdollisti mm. syöpäyhdistyksen tukihenkilöiden osallistumisen juhlaan!

 

Tilaisuudessa ennakoitiinISOA UUTISTA”, mutta siitä erikseen lähipäivinä tälläkin palstalla!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Enemmän Synttäreitä, Suomen Syöpäyhdistys, Suomen Syöpäpotilaat, Nicke Lignell, Harri Vertio, Kristiina Kumpula, Mats Brommels, Paula Risikko, Niina Repo, Tiina Merikanto, Jukka Ruukki, Riki Sorsa, Muuttohaukka, Johanna Kurkela, Medicanto,