Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sote-sovun syntyminen merkitsi Kokoomuksessa ja SDP:ssä monille suurta epäonnistumista!

Tiistai 25.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aloitteesta ja hänen johdollaan syntynyt sote-ratkaisu kaipaa vielä tälläkin saitilla lisätarkastelua.

 

Oleellinen asia sote-ratkaisun syntymisessä oli, että sen syntyminen merkitsi Kokoomuksen, mutta myös SDP:n havitteleman kuntauudistuksen näyttävää hautaamista.

 

Tämä oli lopullinen tappio Kokoomuksen ministeri Henna Virkkuselle.

 

 

Surullisessa varsinaisessa sote-sotkussa onkin sitten paljon enemmän ministereitä, kansanedustajia ja muita Kokoomuksen sekä SDP:n riveissä ”kunnostautuneita” henkilöitä, joiden poliittinen ura sai katkeran kolhun sotkussa. Valitettavaa, että sote- ja kuntasotkuissa saivat melkoisen kolhun kylkeensä myös monet virkahenkilöt – etunenässä useat kansliapäälliköt, alivaltiosihteerit sekä monet muut.

 

Lista on niin pitkä, että sitä tuskin pystyy muistinvaraisesti edes muistamaan, mutta lupaan yrittää. Keskityn kuitenkin ainoastaan ministereihin sekä kansanedustajiin:

 

  • ensimmäinen epäonnistuja oli SDP:n peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson
  • toinen epäonnistuja SDP:n osalta oli Susanna Huovinen, joka vaihdettiin Maria Guzenina-Richarson´n tilalle 24.5.2013
  • Kokoomuksen osalta ensimmäinen epäonnistuja oli sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko
  • seuraava kokoomuslainen epäonnistuja oli Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo, hänet jonka pääministeri Katainen nimitti ”messiaaksi” ja hänen piti johtaa asiat ojennukseen
  • viimeisin epäonnistuja onnettomassa prosessissa oli kokoomuslainen elinkeinoministeri ja Kataisen manttelinperijäksi ennakoitu Jan Vapaavuori
  • on selvää, että myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Jouni Backman saa vahvan epäonnistujan viitan harteilleen

 

Totesin jo edellä, että useiden ministeriöiden virkahenkilöt saivat vakavan kolhun maineeseensa, kun joutuivat Kokoomuksen, SDP:n ja koko hallituksen painostamina ”ehdottelemaan hulluja”.

 

 

***********

 

 

On selvää, että Juha Sipilän johdolla aikaansaatu sote-sopimus vaatii edelleen paljon neuvotteluja, jotta asiat saadaan oikealle tolalle.

 

Sote-sopimukseen päässeet puolueiden puheenjohtajat ovat nimenneet työryhmän, jonka mandaatti koskee sopimuksen yksityiskohtien viilaamista.

 

Työryhmän muodostavat Juha Rehula (keskusta), Hanna Mäntylä (perussuomalaiset), Jan Vapaavuori (kokoomus) sekä Susanna Huovinen (SDP); ”takiaispuolueiden” edustajista ei ole havaintoa!

 

On positiivista, että hallitus tunnusti voimattomuutensa lähes kolmen vuoden jankkaamisen jälkeen, mutta se on valitettavaa, että aikaa hukattiin hallituksen jääräpäisyyden vuoksi aivan liikaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-sopu, Juha Sipilä, Sopu-Sipilä, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Jan Vapaavuori. Jouni Backman, Juha Rehula, Hanna Mäntylä, kuntauudistus, kuntauudistuksen kuoppaaminen, Henna Virkkunen,

Mikko Alatalo: "Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun"

Tiistai 11.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansanedustaja Mikko Alatalo toimitti eilen julkisuuteen lehdistötiedotteen, jossa hän kovin sanoin arvostelee Kokoomuksen toimia sote-asiassa.

 

 

mikko1



Alatalon mielestä hallitus joutui umpikujaan, kun se ajoi härkäpäisesti vastuukuntamallia.


Vastuukuntamalli ei täyttänyt perustuslain vaatimuksia. Tästä asiantuntijat varoittivat, mutta hallitus sulki siltä korvansa” Alatalo arvostelee.


”Suomalaisten on päästävä lääkäriin nykyistä nopeammin.”

 


”Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että perusterveydenhuolto on laitettava kuntoon. Raja-aitoja on poistettava erikois- ja muun sairaanhoidon väliltä.


Keskustan vaihtoehdossa sosiaali- ja terveyspalvelut järjestettäisiin ja rahoitettaisiin kuntien yhteistyönä. Hallitus on ajanut suurkuntia ja sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiseen vastuukuntamallia”.


Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pääministeripuolue Kokoomus on valmistellut salassa sote-uudistukseen kokonaan uutta mallia. Siinä uudistettaisiin vain terveydenhuollon toimivin osa eli erikoissairaanhoito. Yhteys peruspalveluihin puuttuisi.

 

 

mikko2



Se ei ratkaise sosiaali- ja terveyspalvelujen ongelmia. Koska ihmiset joka tapauksessa tarvitsevat palveluja, he hakeutuisivat sairaaloiden ensiapuun” kansanedustaja Mikko Alatalo sanoo.


Kokoomuksen uusi linjaus ei vastaa sitä, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Heidän esittämänsä vaihtoehto tulisi veronmaksajille kaikista kalleimmaksi.


- Pahimmillaan käy kuten USA:ssa. Kun yritetään terveydenhoidossa päästä oikein halvalla, saadaankin kaikista kalleinta, Alatalo varoittaa.

 


Alatalon mielestä näin poukkoileva ja salaileva valmistelutapa syö politiikan uskottavuutta.


- Kun eduskunta kävi viikko sitten perusteellisen keskustelun kunta- ja sote-uudistuksista, pääministeripuolue ei maininnut sanallakaan, että se on tekemässä ihan muuta kuin eduskunnalle kerrottiin, Alatalo muistuttaa.

 

 

 

mikko3

 

 



Hallituspuolueiden kansanedustajia Alatalo säälii. Vasta hetki sitten hallitusta edustavat pirkanmaalaisetkin kansanedustajat antoivat luottamuksensa harjoitetulle politiikalle, mutta nyt on vedetty matto heidän altaan.


- En usko, että kokoomuksen valmistelutyöllä on muiden hallitusryhmien tuki. Taitaisi olla uuden välikysymyksen paikka, Alatalo tuumii.

 

 

 

**************

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalon kertomaan ei ole paljon lisättävää.

 

Lisään sen, että Kataisen hallituksen hortoilu sote- ja kuntauudistuksessa on ”syönyt miestä”.

 

Ensimmäisenä kului loppuun Maria Guzenina-Richardson, sitten kokoomuksen Paula Risikko, SDP:n Susanna Huovinen, kokoomuksen Petteri Orpo ja tietysti Brysselin koneeseen tähyilevä Henna Virkkunen.

 

On mielenkiintoista nähdä, että kuinka kokoomuksen Jan Vapaavuorelle käy, kun hän nyt on pakotettu alkaa harsimaan kokoon sitä, joka on aikoja sitten levinnyt taivaan tuuliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Henna Virkkunen, Jan Vapaavuori, Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun,

Eräs tapa pahoinpidellä Suomen karttaa!

Torstai 21.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteiden uudistusta pohtinut selvitystyöryhmä jätti mietintönsä peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson´lle tiistaina 19.3.2013.

 

Mietinnön jättäminen oli jo sinänsä todellinen näytös, sillä tunnetusti avuton ministeri luki paperista hänelle kirjoitetun puheenvuoron ja sen jälkeen hän livisti mahdollisimman vähäpuheisena pois median tavoittamattomiin.

 

Kuuntelin peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson´n vastauspuheenvuoron sote-uudistusta pohtineen työryhmän puheenjohtaja Päivi Sillanaukeen puheenvuoroon ja mieleeni tuli etsimättä, että Sillanaukee oli laatinut oman puheenvuoronsa lisäksi myös ministerin vastauspuheenvuoron!

 

Kansliapäälliköt ainakin ennen laativat puheet mietintöjen luovuttajille ja myös ministerille, jotta ministerin vastaus olisi ”sopiva”.

 

Sote-uudistusta pohtineen työryhmän esitys oli karttaharjoituksena ”mielenkiintoinen tapa pahoinpidellä Suomen karttaa”.

 

Kartan pahoinpitelyssä ei ole mitään ennenkuulumatonta, sillä se on tuttua tohinaa myös vaikkapa minulle, kun korkeat ja korkeasti koulutetut esimiehet ovat joskus määritelleet kaupallisen organisaation vastuualueiden rajoja.

 

Eräs surkeimmista karttaharjoituksista, joita olen saanut läheltä seurata oli, kun Kokkolan myyntialueeseen liitettiin Lapua, vaikka Kokkolan tasoinen myyntitoimisto sijaitsi Seinäjoella!

 

On selvää, että tämä surkea karttaharjoitus ei toiminut ja se purettiinkin nopeasti!

 

Surkean karttaharjoituksen tunnelmat tulivat pintaa, kun tarkastelin sote-työryhmän ajatuksia Pirkanmaalle suunnitellusta sote-mallista.

 

Suunnitelman mukaan Tampere olisi Tampereen vastuukunta, Sastamala Länsi-Pirkanmaalla, Valkeakoski Etelä-Pirkanmaalla ja keskisuomalainen Jämsä Pohjois-Pirkanmaalla.

 

Ihmetystä herättää Jämsän yht´äkkinen muuttuminen pirkanmaalaiseksi ja se tapa, jolla sote-alueet pitäisi Sillanaukeen johtaman työryhmän mukaan järjestellä.

 

Sillanaukeen työryhmä on ehdottamassa Suomeen todellista himmelien himmeliä ja himmeleihin on yhdistetty taitoluistelusta tuttu kolmoissalkov sekä vielä uimahypyistä tunnetuksi tullut taaksepäin kerien suoritettu hyppy!

 

Pirkanmaalla kiinnitän huomiota ainakin siihen ”pahoinpitelyyn”, jossa Kurun kaukaisimmat Parkanoon rajautuvat seudut on nimetty Tampereelle kuuluviksi, mutta vartin matkan päässä Tampereen Keskustorilta sijaitsevan Hämeenkyrön pinsiöläiset joutuisivat hakeutumaan palvelujen etsinnässä Sastamalaan!

 

Sote-työryhmän esittämä aluejako perustuu täydelliseen tietämättömyyteen alueen olosuhteista ja luontaisista liikkumissuunnista. Sen vuoksi työryhmän esityksellä on vain halpaa viihdearvoa ja se joutaa pikapikaa silppuriin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marina Guzenina-Richardson, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, Päivi Sillanaukee, kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, STM, STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, sote-uudistus,

"Talonrakentaja" ei tiedä, että onko hän rivitalo- vai kerrostalotyömaalla!

Sunnuntai 13.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Ei ole yllätys, että Kataisen hallituksen kunta- sekä sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus ovat ajautumassa täydelliseen umpikujaan.

 

Sote-uudistusta valmistelevan palvelutyöryhmän varapuheenjohtajana toiminut STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee totesi TV-haastattelussa osuvasti ja paljastavasti, että...

...työryhmä ei tiennyt, onko se rakentamassa rivitaloa vai kerrostaloa ja miten eri huoneet kokonaisuuteen rakentuvat!

 

Totuudenmukaista puhetta pääministeri Jyrki Kataisen puoluetoverilta!

 

Palvelutyöryhmän raportti ilmestyi nettiin 11.1.2013. Monet ihmettelivät, että työryhmän työn tuloksia ei julkistettu vaikkapa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

 

Silmäilin 42-sivuisen loppuraportin läpi ja huomasin, että eipä raportissa ole mitään julkistettavan arvoista.

 

Työryhmä oli kokoonpanoltaan todellinen mammuttiryhmä. Nimien luetteleminen on turhaa, mutta työryhmästä kertoo jotain vaikkapa se, että sen sihteeristö oli jo alussa 11-jäseninen ja sitä täydennettiin ”työn” edetessä.

 

Nopean silmäilyn tuloksena kiinnitin huomiota Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylijohtaja Marina Erholan eriävään mielipiteeseen, jossa lopuksi todettiin näin:

 

Jos edellytykset toimivan kokonaisuudistuksen läpiviemiselle tällä hetkellä puuttuvat, voi olla järkevämpää jatkovalmistella palvelurakenneuudistuksen sisältöä huolella ja jättää sen toteutus myöhempään ajankohtaan.

 

 

Erhola oli työryhmän jäsen ja samoin oli myös Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, joka lausui työryhmän loppuraporttiin lisäämässään täydentävässä lausumassaan mm. näin:

 

Työryhmän työtä on vaikeuttanut myös se, että työtä sitovilla poliittisilla linjauksilla on rajattu eri vaihtoehtojen tarkastelua. Selvityshenkilöiden tehtävänä on nyt saada poliittisten kompromissien pohjalta syntyneistä linjauksista parissa kuukaudessa johdonmukaiselta näyttävä kokonaisuus.

 

 

Minusta Erholan eriävä mielipide ja Nenosen täydentävä lausuma todistavat, että palvelutyöryhmän työskentely on ollut yhtä tyhjän kanssa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työryhmä ei tiennyt onko se rakentamassa rivitaloa vai kerrostaloa ja miten eri huoneet kokonaisuuteen rakentuvat!, STM:n Palvelutyöryhmän loppuraportti, kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, Marina Erhola,

Kataisen hallitus kulkee katastrofista katastrofiin

Keskiviikko 21.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Tampereella Keskustan piirikokouksessa esiintynyt puolueen varapuheenjohtaja Juha Rehula totesi, että Kataisen hallitus antaa lähes päivittäin sellaisia vastapalloja, joista Keskustan on helppo tehdä maaleja.

 

Rehulan auton takavalot melkein vielä näkyivät, kun saimme kuulla Kataisen-Urpilaisen hallituksen uusimmasta katastrofista eli siitä, että rahat eivät riitäkään eduskunnan päättämien tiehankkeiden rahoitukseen.

 

Asialla on jälleen kerran vasemmistoliittolainen liikenneministeri Merja Kyllönen!

 

Olisi luullut ja jopa toivonut, että Kyllösen giljotiinilistan löytyminen olisi ollut vihoviimeinen liikenneministeriön rakentelema kupru, mutta näin ei ollut.

 

On varmaa, että Kyllösen töppäilyt ovat mieliksi peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson´lle sekä SDP:lle, sillä Kyllösen toiminta alkaa viedä pohjaa pois siltä, että MG-R olisi nykyhallituksen heikoin lenkki.

 

Kyllösen väite sysätä tiehankkeiden rahoitusvaje virkamiesten syyksi ei ole hyväksyttävissä, sillä ministeri vastaa virkamiestensä tekemisistä tai tekemättä jättämisistä.

 

Vastuukysymykset ovat Suomessa olleet perinteisesti mitäänsanomattomat ja näin on ollut ja on näköjään edelleen, jos kyse on poliittisten päättäjien vastuusta.


Kyllösen käyttäytyminen on kuin pienen kakaran kiukuttelua. Se kertoo myös vastuunpakoilusta, kun hänen johtamansa organisaatio on johtanut eduskuntaa harhaan.

 

Oleellista Kyllösen keittämässä uudessa sopassa on se, että nyt eduskunnan kertaalleen päättämät tiehankkeet joutuvat ehkä uudelleenarvioitaviksi.

 

Uudelleenarviointi on siis paljon laajempaa, kuin edellisviikolla paljastuneen ”Kyllösen giljotiinilistan” leikkaukset konsanaan.

 

Kysymys kuuluu:

 

Onko Suomella varaa jatkuvasti kompastelevaan liikenneministeriin?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Merja Kyllönen, liikenneministeri Merja Kyllönen, Kataisen-Urpilaisen hallitus, Maria Guzenina-Richardson, Kyllösen giljotiini, Kyllösen giljotiinilista, giljotiini,

Kokoomuksen ja SDP:n kunnallisvaalipolitikointia vanhusten kustannuksella - asia jonka SDP:n puoluesihteerikin myöntää vaalikikkailuksi!

Keskiviikko 22.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Päähallituspuolueet ovat rakentaneet vanhuspalvelulaista kunnallisvaalien vetonaulan, jolla pyritään höynäyttämään äänestäjiä.

 

Lakikeskustelulla pyritään siirtämään suomalaisten huomio pois hallituksen rahan lapioimisesta etelä-Euroopan vempulamaille.

 

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (SDP) on vaihtanut lakivalmistelun viime metreillä mieltään kuin mustalaiset ennen hevosiaan. Sanonta ”lakivalmistelun viime metrit” saattaa kuitenkin olla toiveajattelua, sillä lakia on pyritty saamaan aikaiseksi jo vuosikaudet.

 

MGR:n vaatimus hoitohenkilökunnan määrän tietystä suhteesta hoidettaviin on populistista äänten kalastelua. Se on myös pilvilinnojen rakentelua, jos siihen ei ole osoittaa varoja. Lisäksi on muistettava, että koulutettua hoitohenkilökuntaa ole, joten siinäkin mielessä tässä asiassa olisi maalaisjärjen käyttö sallittua - jopa toivottavaa.


On arvostettava SDP:n puoluesihteeri Reijo Paanasta, joka Ylivieskassa totesi suoraan, että vanhuspalvelulakiin SDP:n ajama henkilöstömitoitus on vaalikikka.


On mielenkiintoista seurata, että saako totuudenpuhuja puolusihteeri Paananen puolueessaan "majaa"!

 

Yli 65 –vuotiaiden suomalaisten määrä ylitti hetki sitten miljoonan asukkaan rajan. Suomessa joka viides asukas on nyt täyttänyt 65 vuotta.

 

Valtaosa yli 65 –vuotiaista on hyväkuntoisia ja he pyörittävät vahvalla osuudella suomalaista talouselämää. Yli 65 –vuotiaat ovat kuluttajina monella sektorilla tärkeä asiakasryhmä.

 

Senioriväestön osuuden kasvaminen merkitsee, että hallitus ei pääse pälkähästä samalla metodilla, jolla yhteiskunta on hoitanut sotaveteraanien asiaa. Sotaveteraanien määrä alenee vinhaa vauhtia, mutta näin ei käy vanhusten määrälle. Se kasvaa, kunhan loputkin suurien ikäluokkien edustajat hieman vanhenevat.

 

Peräänkuulutan sellaista lainsäädäntöä, että ikääntyvän väestön tarpeet pystytään hoitamaan.

 

Silmänkääntötemppuja ei tarvita eikä suurta teatteria vanhusten kustannuksella.


Vanhusten kotihoitoon ja heidän kotihoidon tukeensa on satsattava. SDP:n ja kokoomuksen kina hoitajamitoituksesta ei saa syödä näitä rahoja eikä henkilöresursseja.

 

Jos hallituksen vastuuministerit vanhuspalvelulain aikaansaamisessa ovat toistensa kimpussa kuin herhiläiset, on heidät vaihdettava.

 

Vanhusasia ei saa vesittyä demareiden ja kokoomuksen kunnallisvaalitemppuilun vuoksi.

 

Toivon, että kansalaiset tiedostavat päähallituspuolueiden ”riidan” temppuiluksi – sillä halutaan vaientaa kansalaisten ärhäkkyys etelä-Euroopan vempulamaiden tukemisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhuspalvelulaki, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, takinkääntö, Maria Guzenina-Richardson , puolesihteeri Reijo Paananen, vaalikikkailu, SDP:n vaalikikkailu, SDP:n vaalikikkailu vanhusten kustannuksella,

Kodinhoidontuen leikkaaminen aiheuttaisi laajoja ongelmia Tampereella

Torstai 15.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n johtokunta kokoontui tiistaina 13.3.2012.

Laadimme kokouksessa julkilausuman hallituksen aikomuksista leikata kodinhoidontukea. Tarkastelimme hallituksen suunnitelmia lapsiperheiden ja tamperelaisten näkökulmasta.

Sain olla kyseisen kokouksen puheenjohtajana ja olin myös julkilausuman laadinnan ydinryhmässä.

Tässä eilen aamulla tiedotusvälineille saattamamme julkilausuma:

 

==========

 

KODINHOIDONTUEN LEIKKAAMINEN AIHEUTTAISI LAAJOJA ONGELMIA TAMPEREELLA

Hallitus esittää kodinhoidontukeen leikkauksia.

Leikkauksen kohteiksi joutuisivat lapsiperheet, jotka hoitavat alle 3-vuotiaat lapset kotona.

Nyt kodinhoidontukea maksetaan kotona hoidettavista lapsista 327,46 euroa kuussa siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta. Hallitus esittää tuensaannin yläikärajan alentamista kahteen vuoteen.

Kodinhoidontuen leikkaamista hallitus perustelee kustannussäästöillä ja sillä, että leikkauksella saataisiin lisää työvoimaa markkinoille. Työvoiman lisääntyminen merkitsisi valtaosin sitä, että äiti joutuisi siirtymään työelämään, kun lapsi täyttää kaksi vuotta!

Tampereella sai viime joulukuussa kodinhoidontukea 741 yli kaksivuotiasta lasta. Hallituksen leikkausesitys koskisi Tampereella välittömästi siis yli 700 lapsiperhettä.

Hallituksen esittämä kodinhoidontuen leikkausesitys koskisi kaikkia tamperelaisia, sillä kaupunkiin olisi nopealla aikataululla saatava kymmenkunta uutta päiväkotia. Kyse on n. 30 miljoonan investoinneista päiväkotien seiniin, kalustukseen ja rakennuksiin!

Rakennusinvestointien lisäksi Tampereelle pitäisi palkata suuret määrät kelpoisuusehdot täyttävää ammattitaitoista henkilökuntaa. Määräysten mukaan alle kolmivuotiaiden hoitoryhmissä saa olla enintään neljä lasta yhtä hoitajaa kohti. Jos alle 3-vuotiaiden määrä nousee päivähoidossa 700 lapsella, tarvitaan näitä lapsia hoitamaan 175 uutta työntekijää.

Löytyisikö koulutettua ammattitaitoista henkilökuntaa riittävästi ja mitä se tamperelaisille maksaisi? Helsingin seudulla on jo huutava pula lastentarhanopettajista.

Eniten hallituksen esityksen toteuttamisesta kärsisivät lapset ja lapsiperheet – tämäkö on hallituksen toimintalinja?

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry vastustaa hallituksen kaavailemaa kodinhoidontuen leikkaussuunnitelmaa ja vetoaa tamperelaisiin hallituspuolueiden kansanedustajiin, jotta suunnitelmasta luovuttaisiin.

 

KESKUSTAN TAMPEREEN KUNNALLISJÄRJESTÖ RY

Johtokunta

========

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: kodinhoitotuki, peruspalveluministeri, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, hallitusohjelma, Suomen Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

Pystyykö Suomen Keskusta saamaan julkisuutta piileskelevän ja vastuuta karttavan SDP-ministerin eduskunnan ministeriaitioon vastaamaan päätöksistään?

Lauantai 10.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa kerrottiin maaliskuun 8. päivänä, että Suomen Keskusta tekee välikysymyksen hallitukselle kotihoidontuen leikkausaikeista.

 

Hallituksen esitys perustuu hallitusohjelmaan.

 

Veikkasin parisen viikkoa sitten näillä palstoilla, että kansalaiset tulevat kuulemaan tuon kirotun sanan...


-hallitusohjelma-


...vielä monta kertaa näiden lumien aikana.

 

On oltava rehellinen ja pitää tunnustaa, että hallitus on hallitusohjelmaansa perustuen tuonut julkisuuteen paljon enemmän leikkausesityksiä kuin konsanaan osasin odottaa.

 

Hallituksen esitys kotihoidontuen heikentämiseksi koskee raskaimmin lapsiperheitä, joilla on alle kolmivuotiaita kotona hoidettavia lapsia.

 

Nyt tukea voi saada lapsen kolmeen ikävuoteen saakka, mutta hallituksen esitys merkitsisi tuen saannin loppumista, kun lapsi täyttää kaksi vuotta.

 

Kotihoidontuen leikkaamista yli kaksivuotiailta voisi edes jotenkin perustella, jos toimenpide toisi säästöjä.

 

Näin ei kuitenkaan ole, sillä hallituksen esitys merkitsisi toteutuessaan esim. Tampereella kuuden uuden päiväkodin tarvetta!

 

Kuusi uutta päiväkotia! Mistä ne yht´äkkiä polkaistaisiin?

 

Tampereen virkamiehet ovat laskeneet, että hallituksen esitys merkitsisi 21 miljoonan euron lisäkustannusta seiniin, kalusteisiin ja rakennuksiin. Rakennuskustannuksen lisäksi tulisivat henkilöstökustannukset.

 

Viime joulukuussa Tampereella 741 kaksivuotiasta lasta sai kotihoidontukea. Virkamieslaskelmat perustuvat Tampereella sille, että puolet ilman kotihoidon tukea jäävistä lapsista tarvitsisi kunnallisen päivähoitopaikan. Alle kolmivuotiaiden lasten päivähoito on Tampereen kaupungille kallista, sillä heitä saa olla enintään neljä lasta yhtä hoitajaa kohti.

 

Kotihoidontuen leikkausesitys kuuluu Kataisen – Urpilaisen hallituksessa peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson´n (SDP) vastuulle.

 

Tilanteen tekee ongelmalliseksi se, että Guzenina-Richardson on karttanut vastuutaan ja häntä ei ole pitkiin aikoihin näkynyt hallituksen aitiossa. Oppositio ei ole voinut kysyä peruspalveluministeriltä perusteluja leikkausesitykselle.

 

Ministeri Maria Guzenina-Richardson´n pakoilu merkitsee, että Keskusta joutui ottamaan välikysymyksen kautta kotihoidontuen leikkausesityksen julkisuuteen.

 

On välttämätöntä, että leikkausesityksen vastuuministeri Maria Guzenina-Richardson (SDP) kantaa poliittisen vastuun esityksestä. Se merkitsee, että ministerin paikka välikysymyskeskustelun aikana on ministeriaitio.

 

Ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun ennustaa, että peruspalveluministerin pasmat sekoavat pahemman kerran välikysymyskeskustelussa! Jäämme mielenkiinnolla odottamaan sitä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kodinhoidontuki, kodinhoidontuen leikkaaminen, SDP - kodinhoidontuen leikkaaminen, kokoomus - kodinhoidontuen leikkaaminen, hallitusohjelma_hallitusohjelma_hallitusohjelma, Maria Guzenina-Richardson,

Vasemmistolaisministerit liittyivät sekoilevien ministereiden joukkoon!

Tiistai 31.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen kuntien pakkoliitoshuuhailullaan sekä vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö Durbanin ”turpaanottamisellaan” ovat osoittaneet Kataisen-Urpilaisen vasemmistohallituksen ministereinä kykenemättömyytensä hallituksen jäseniksi.


Eilen eli maanantaina tammikuun 30. päivänä kaksi uutta Kataisen hallituksen vasemmistolaista naisministeriä teki todelliset pohjanoteeraukset ministeritehtävissään.


SDP:n peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson laittoi koko ihmiskuntajärjestyksen uusiksi, kun hän esitti, että myös miesten pitää saada tulla raskaaksi!


On käsittämätöntä, että Suomen hallituksen jäsen -  peruspalveluministeri - ajaa lainmuutosta, joka mahdollistaisi, että mies voisi tulla raskaaksi. Näin siitä huolimatta, että lainmuutos liittyisi translakiin.


Eilen aamulla ministeriöstä tuli lehdistölle tietoja, joiden mukaan peruspalveluministeri on ollut hyvin aktiivinen sellaisen lakimuutoksen edistämisessä, joka mahdollistaisi miehen raskauden.


Asiasta nousseen kohun jälkeen SDP:n ministeri  Guzenina-Richardson on vierittänyt syytä avustajiensa niskoille.



Toinen eilen sekoillut vasemmistolaisministeri oli vasemmistoliiton Merja Kyllönen, joka esitti työtehtävissä käytetyn oman auton kilometrikorvausten alentamista.


Todella ihmeelliseksi Kyllösen esityksen tekee se, että kilometrikorvausten alentamista sovellettaisiin ainoastaan Jyväskylän eteläpuolisilla alueilla!


Eräänä Kyllösen perusteena on, että Jyväskylän eteläpuolella julkinen liikenne toimii niin hyvin, että työntekijän oman auton käyttämiseen työtehtävissä ei ole tarvetta.


Kyllösen esitys ei ole tästä maailmasta.


Puhun kokemuksesta, sillä toimin yli 40 vuotta tehtävissä, joissa oman auton käyttäminen oli välttämätöntä.


En voi kuvitella tilannetta, että esim. myyntihenkilöt voisivat työtehtävissään kokonaan tukeutua julkiseen liikenteeseen.


Työnantaja edellyttää vaikkapa päivittäistavarakaupalle yrityksen tuotteita myyviltä henkilöiltä 6 – 10 asiakaskäyntiä päivässä. Myyntimiehillä on aina mukaan näytteitä sekä mainosmateriaalia ja niiden kuljettaminen julkisissa liikennevälineissä olisi mahdotonta.


Aamulla taipaleelle lähdettäessä olisi konttorilta otettava mukaan suuret määrät tuotenäytteitä ja mainosmateriaalia, jotta niitä riittäisi kaikilla asiakaskäynneillä jaettavaksi.


Kyllösen esitys on naurettava, mutta kun sellaisen tekee hallituksen ministeri, on tyhmäkin esitys otettava vakavasti.


Tähän saakka Kataisen hallituksen ministereistä ovat rankimmin sekoilleet Kokoomuksen ja Vihreiden ministerit.

Suomalainen sananlasku toteaa, että joukossa tyhmyys tiivistyy ja Suomen hallituksessa näyttää nyt toteutuvan vauhdilla sananlaskun viisaus – nyt sekoilevat oikein kunnolla Kokoomuksen ja Vihreiden ministereiden lisäksi myös  SDP:n ja Vasemmistoliiton ministerit! Milloin KD:n Päivi Räsänen ja RKP:n Stefan Wallin sekä Anna-Maja Henriksson liittyvät sekoilevien joukkoon?


MG-R:n ja Merja Kyllösen sekoilujen jälkeen tulee etsimättä mieleen, että ovatko kyseiset ministerit saattaneet kaikki oman hallinonalansa muut ongelmat jo kuntoon, kun ehtivät pelehtimään miesten raskauksien ja työajojen kilometrikorvausten alentamisen parissa!


Kysyn vaan!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Henna Virkkunen, Ville Niinistö, kuntauudistus, kuntien pakkoliitokset, Durbanin hiilenmustat päätökset, Durbanin ympäristökokous, Maria Guzenina-Richardson, Seta, Merja Kyllönen, kilometrikorvaukset, kilometrikorvausten alentaminen,