Sote-sovun syntyminen merkitsi Kokoomuksessa ja SDP:ssä monille suurta epäonnistumista!Tiistai 25.3.2014 - -Esko Erkkilä- Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aloitteesta ja hänen johdollaan syntynyt sote-ratkaisu kaipaa vielä tälläkin saitilla lisätarkastelua.
Oleellinen asia sote-ratkaisun syntymisessä oli, että sen syntyminen merkitsi Kokoomuksen, mutta myös SDP:n havitteleman kuntauudistuksen näyttävää hautaamista.
Tämä oli lopullinen tappio Kokoomuksen ministeri Henna Virkkuselle.
Surullisessa varsinaisessa sote-sotkussa onkin sitten paljon enemmän ministereitä, kansanedustajia ja muita Kokoomuksen sekä SDP:n riveissä ”kunnostautuneita” henkilöitä, joiden poliittinen ura sai katkeran kolhun sotkussa. Valitettavaa, että sote- ja kuntasotkuissa saivat melkoisen kolhun kylkeensä myös monet virkahenkilöt – etunenässä useat kansliapäälliköt, alivaltiosihteerit sekä monet muut.
Lista on niin pitkä, että sitä tuskin pystyy muistinvaraisesti edes muistamaan, mutta lupaan yrittää. Keskityn kuitenkin ainoastaan ministereihin sekä kansanedustajiin:
Totesin jo edellä, että useiden ministeriöiden virkahenkilöt saivat vakavan kolhun maineeseensa, kun joutuivat Kokoomuksen, SDP:n ja koko hallituksen painostamina ”ehdottelemaan hulluja”.
***********
On selvää, että Juha Sipilän johdolla aikaansaatu sote-sopimus vaatii edelleen paljon neuvotteluja, jotta asiat saadaan oikealle tolalle.
Sote-sopimukseen päässeet puolueiden puheenjohtajat ovat nimenneet työryhmän, jonka mandaatti koskee sopimuksen yksityiskohtien viilaamista.
Työryhmän muodostavat Juha Rehula (keskusta), Hanna Mäntylä (perussuomalaiset), Jan Vapaavuori (kokoomus) sekä Susanna Huovinen (SDP); ”takiaispuolueiden” edustajista ei ole havaintoa!
On positiivista, että hallitus tunnusti voimattomuutensa lähes kolmen vuoden jankkaamisen jälkeen, mutta se on valitettavaa, että aikaa hukattiin hallituksen jääräpäisyyden vuoksi aivan liikaa!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sote-sopu, Juha Sipilä, Sopu-Sipilä, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Jan Vapaavuori. Jouni Backman, Juha Rehula, Hanna Mäntylä, kuntauudistus, kuntauudistuksen kuoppaaminen, Henna Virkkunen, |
Mikko Alatalo: "Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun"Tiistai 11.3.2014 - -Esko Erkkilä- Kansanedustaja Mikko Alatalo toimitti eilen julkisuuteen lehdistötiedotteen, jossa hän kovin sanoin arvostelee Kokoomuksen toimia sote-asiassa.
|
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, kansanedustaja Mikko Alatalo, Maria Guzenina-Richardson, Paula Risikko, Susanna Huovinen, Petteri Orpo, Henna Virkkunen, Jan Vapaavuori, Umpikuja ajoi hallituksen hätäratkaisuun, |
Eilen alkaneet irtisanomiset (= irtisanoutumiset) minäkin hyväksyn!Lauantai 30.11.2013 - -Esko Erkkilä- Eilen Suomessa alkoivat ennennäkemättömät irtisanomiset tai oikeastaan irtisanoutumiset, kun hallitus julkisti rakennepakettinsa.
Uskon, että Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden, RKP:n ja Kristillisdemokraattien äänestäjinä viime eduskuntavaaleissa olleet kansalaiset irtisanoutuvat puolueistaan.
Tätä toimintaa on helppo kannattaa – jopa kannustan siihen!
Tietoni eilen julkistetusta rakennepaketista ovat täsmälleen yhtä vajavaiset kuin hallituksellakin, mutta sain eilen sen käsityksen, että rakennepaketin suurimmat kärsijät ovat vanhukset, sairaat, lapsiperheet ja lapset.
Työttömiä rakennepaketti kurittaa kovimman mukaan, sillä nyt on tarjottavaa työtä otettava vastaan ”maan ääristä” saakka!
Arvostan SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn (sdp) kommenttia rakennepaketista, kun hän totesi olevansa huolissaan hallituksen säästöpäätösten vaikutuksista kuntapalveluihin ja ammatilliseen koulutukseen.
Lyly mainitsee kannanotossaan, että sosiaalipalveluista ollaan säästämässä satoja miljoonia, mikä vaikuttaa vääjäämättä kuntalaisten arkeen. Lylyn mukaan ammatillisen koulutuksen määrärahojen leikkaaminen ei myöskään edistä työurien jatkuvuutta vaan lisää työttömyysriskejä.
Äänestäjien irtisanoutumiset kokoomuksesta, demareista, vasemmistoliitosta, vihreistä, RKP:stä ja kristillisdemokraateista pääsivät jo eilen hyvään vauhtiin, mutta ne tulevat kiihtymään, jos hallituksen eilen linjaamia päätöksiä aletaan toteuttaa käytännössä.
Maassamme aikuisten hammashoito on jo nyt niin heikolla tasolla, että herättää suoranaista hilpeyttä, jos sitä vielä ryhdyttäisiin heikentämään. Näin Kataisen-Urpilaisen hallitus aikoo kuitenkin tehdä! Vanhusten laitoshoidon vähentämisestä saatavat säästöt hallitus kirjasi toiveissaan 300 miljoonan euron suuruisiksi. Se hallitukselta kuitenkin ”unohtui”, että minne, millaisilla kustannuksilla ja kenen toimesta vanhukset tullaan jatkossa hoitamaan! Täydellistä bluffia! Peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd) vakuuttelut, että vanhukset eivät joudu rakennepaketin maksumiehiksi, pitää asettaa sille osastolle, jossa todetaan tyhjien tynnyrien kolisevan eniten.
Toisaalta on Eläkeliiton puheenjohtaja Hannes Mannisen tavoin oltava tyytyväinen, että hallitus asettaa vanhusten kodinomaisen hoidon yhteiskunnan tavoitteeksi. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen joutui rakennepaketin julkistamisen jälkeen "heti tiedotustilaisuuden valojen sammumisen jälkeen" kääntämään takkinsa, kun kaikille tuli selväksi, että hallitus ei mitenkään pysty säästämään vanhuksilla leikkimisellään 300 miljoonaa euroa! ************
Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju totesi heti eilen, että talouden kasvun mahdollisuuksia hallituksen rakennepaketti ei anna. Se on paljon sanottu ja Kangasharjun toteamus ei hallitusta imartele! ***********
Kahlasin hallituksen rakennepaketin kirjallisen aineiston nopeasti läpi ja panin merkille, että ainakin 17 kohdassa hallitus oli jo nyt nostanut kätensä pystyyn, sillä niin monen linjauksen toimeenpano-osiossa todettiin näin:
”Toimeenpanoaikataulu täsmentyy myöhemmin.”
Tämä kertoo, että hallitus ei itsekään usko, että rakennepaketti joskus toteutuisi!
Veikkaan, että kokoomuslaisten, demarien, vasemmistoliittolaisten, vihreiden, RKP:tä äänestäneiden ja kristillisdemokraattien irtisanoutumiset puolueistaan kiihtyvät!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallituksen rakennepaketti, rakennepaketti, Susanna Huovinen, Hannes Manninen, Eläkeliitto, Aki Kangasharju, Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju, Eläkeliiton puheenjohtaja Hannes Manninen, peruspalveluministeri Susanna Huovinen, Lauri Lyly, |