Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Liiteri on nyt täynnä!

Perjantai 16.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Brysseliin politiikan syrjäladuille ajetut EU-edustajat ovat suunnittelemassa puunpolton siirtämistä uusiutumattoman materiaalin käyttämiseksi ja tässä toiminnassa ovat suomalaisista mukana ainakin vihreiden Ville Niinistö sekä kokoomuksen Sirpa Pietikäinen.

 

 

On selvää, että en kannata Niinistön ja Pietikäisen epäisänmaallista toimintaa, vaan valmistaudun puunkäytön lisäämiseen lämmitysenergiana.

 

 

IMG_61712.JPG

 

Olen noutanut mökkimme liiterin äärelle kaksikin kuormaa puuklapeja ja…

 

 

IMG_6181.JPG

 

…eilen sain viimeisetkin klapit kärrättyä kottikärryillä puuliiteriin.

 

 

IMG_6182.JPG

 

Onneksi kippasin klapit pressun päälle ja eilen sadesäällä aina välillä käärin polttopuut pressun alle, jotta ne eivät kastuneet sadekuurojen alla.

 

 

IMG_6183.JPG

 

Liiterimme on molemmista päistä täytettävä ja tässä näkymä siitä päästä, jonka viimeksi täytin!

 

 

IMG_6185.JPG

 

Koneellisessa halkomisessa syntyy silppua, jolla ei ole käyttöä polttopuuna, mutta tässä viimeisimmästä kuormasta silppua syntyi yllättävän vähän.

 

Silppu lapioidaan peräkärryyn ja kuljetetaan polttopaikalle!

 

****************

 

Olen tyytyväinen polttopuuhommien etenemisestä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liiteri on nyt täynnä!, Polttopuu, Ville Niinistö, Sirpa Pietikäinen, epäisänmaalliset,

Aikuisalkiolaiset talkoohommissa

Sunnuntai 15.7.2018 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto Järjestivät eilen Tampereen Tammelantorin tapahtumalavalla yleisötilaisuuden, jossa EU:n tulevaisuutta ruotivat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki (kesk./ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (sd./S&D), Sirpa Pietikäinen (kok./EPP), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) ja Henna Virkkunen (kok./EPP).

 

 

Ennen yleisötilaisuuden alkamista Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja ”Annelin ystävät Pirkanmaalla” -facebook-ryhmä järjestivät oheistilaisuuden, jossa kansalaisilla oli mahdollisuus tavata europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki.

 

 

Ideoimme tilaisuutemme yhdessä kunnallisneuvos Pirkko Vuolteen kanssa edellispäivänä, sillä puolueorganisaatiomme ei informoinut asiasta etukäteen mitenkään. No, eivätpä myös muiden puolueorganisaatiot olleet kertoneet paikallisille toimijoille, sillä vain Perussuomalaisilla oli vaatimaton osasto Tammelantorilla.

 

 

 

 

****************

 

 

  

 

IMG_2660.JPG

 

 

Aikuisalkiolaiset talkoolaiset vasemmalta; Keskustan kunniajäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, kunnallisneuvos Pirkko Vuolle ja aktiivi Kirsti Silen - minä vain varjona kuvassa mukana!

 

 

 

IMG_2673.JPG

 

 

Nyt mukana myös Anneli Jäätteenmäki sekä vasemmalta Risto Hieta, Kaisa Leppänen ja Annelista oikealle me "Aikuisalkiolaiset"!

 

 

 

IMG_2679.JPG

 

 

Anneli toimi innokkaana kansalaisten tapaajana ja tarjoili kahvia sekä mehua!

 

 

 

IMG_2681.JPG

 

 

Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Anneli Jäätteenmäki ja myös minä.

 

 

 

IMG_2683.JPG

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön kunniapuheenjohtaja Matti Kaperi on Annelin pitkäaikainen tukija.

 

 

 

IMG_2685.JPG

 

 

Kunnallisjärjestömme varapuheenjohtaja Joonas Soukkio saapui myös tilaisuuteemme.

 

 

 

IMG_2687.JPG

 

 

Tammelantorin tapahtumalavalla järjestetyn tapahtuman järjestivät Aamulehti ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto. Tapahtuman juonsi Aamulehden artikkelitoimituksen päällikkö Matti Mörttinen.

 

 

 

IMG_2697.JPG

 

 

Lavalla EU:n tulevaisuutta ruotivat europarlamentaarikot Anneli Jäätteenmäki (kesk./ALDE), Miapetra Kumpula-Natri (sd./S&D), Sirpa Pietikäinen (kok./EPP), Pirkko Ruohonen-Lerner (ps./ECR) ja Henna Virkkunen (kok./EPP).

 

 

 

IMG_2691.JPG

 

 

Anneli Jäätteenmäki loisti ja säteili paneelissa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aikuisalkiolaiset, Anneli Jäätteenmäki, Annelin ystävät Pirkanmaalla, Aamulehti, ERuroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto, Sirpa Pietikäinen Henna Virkkunen, Pirkko Ruohonen-Lerner, Miapetra Kumpula-Natri,

On täysin Hämeenlinnan kaupungin hankintaorganisaation oma moka, jos Lammilla päiväkotilapset joutuvat syömään puolalaisia kumiperunoita!

Maanantai 12.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Ehdin toimia työelämässä palkkarenkinä 40 ja ½ vuotta. Tuosta ajasta olin aluksi puoli vuotta vähittäiskaupan palveluksessa ja lopuksi tasan 40 vuotta Suomen toiseksi suurimman rehuyrityksen eri tehtävissä.

 

Vastasin vuodesta 1997 alkaen kyseisen yrityksen raaka-ainehankinnoista, joten uskon tietäväni elintarviketeollisuuden hankinnoista jotain.

 

Eurooppatiedotus järjesti viime perjantaina eli 9.11.2012 Kirjastotalo Metson Pietilä –salissa Tampereella meppikahvit, joilla Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (EPP, kok) alusti aiheenaan ”Julkiset hankinnat”.

 

Perjantaina olisi ollut paljon muitakin menoja, mutta järjestin siten, että pääsin osallistumaan mielenkiintoiseen tilaisuuteen.

 

 

sirpa1

 

Sirpa Pietikäinen on värikäs esiintyjä ja hänen esityksiään on kiinnostavaa kuulla. Näin totean, vaikka ”lennänkin eri poliittisessa parvessa” kuin Pietikäinen.

 

 

EU on uudistamassa hankintadirektiiviään. Komissio antoi ehdotuksensa uudeksi direktiiviksi joulukuussa 2011. Direktiivin olisi määrä valmistua lähiaikoina.

 

Uudistus merkitsee, että Suomessa hankintalaki tulee muuttumaan. Toivon, että kansanedustajat ovat hereillä, kun hankintalakia muutetaan.

 

Sirpa Pietikäinen toimii varapuheenjohtajana Euroopan parlamentin sisämarkkinavaliokunnassa, joka valmistelee parlamentin osalta tulevaa direktiiviä – Metsossa oli äänessä siis vaikutusvaltainen suomalaismeppi!

 

Uuden direktiivin perusajatus on, että julkisesti hankittavien tuotteiden sekä palvelujen pitää olla laadukkaita ja niiden hinta on oltava kohtuullinen. Hankittavien tuotteiden ja palvelujen pitää olla kokonaistaloudellisia.

 

 

sirpa2

 

 

Sirpa Pietikäinen korosti direktiivin lähtevän siitä, että hinta ei saa olla hankinnoissa ainoa tekijä ja se ei saa olla lopullisessa valinnassa myöskään määräävä tekijä.

 

Pietikäinen korosti, että…

 

…”halvin hinta ei saa olla ainoa ja johtava kriteeri, vaan sen tulee olla vain yksi kriteeri muiden, etenkin sosiaalisten ja ekologisten arviointien joukossa.”

 

 

Epäonnistuneesta kilpailutuksesta Pietikäinen mainitsi esimerkkinä sen, kun lammilaiset julkisten ruokapalveluiden käyttäjät joutuvat tyytymään puolalaisiin kumiperunoihin, vaikka lähialueella tuotetaan runsaasti hyvälaatuista suomalaista perunaa.

 

 

Syy on taitamaton tarjouspyyntö, jossa pyydettiin tarjouksia vain x.xxx tonnista perunaa!

 

 

Pietikäinen mainitsi aivan oikein, että tarjouspyynnössä olisi aivan hyvin voitu pyytää tarjouksia sellaisesta perunasta, jonka nostosta toimitushetkeen on kulunut vain muutamia tunteja. Tuskin silloin lammilaisten päiväkotilasten ja ikäihmisten tarvitsisi syödä puolalaisia kumiperunoita!

 

 

Käytin tilaisuuden keskusteluosuudessa puheenvuoron, jossa kiittelin Sirpa Pietikäistä hänen kertomastaan Lammin perunacasesta ja totesin, että voidaanhan jo nyt esim. maitotarjouksissa pyytää tarjouksia sellaisesta maidosta, joka on lypsetty vaikkapa vain kolme päivää ennen toimituspäivää.

 

 

Kysyin ulkomailla tehdystä valmistaikinasta Suomessa paistetuista leivistä sekä niiden todellisesta valmistushetkestä.  MEP Pietikäinen totesi, että Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tulkinta leipien valmistushetkestä on sitova ja heidän tulkintaansa on noudatettava Suomessa.

 

 

Totean, että kunnallisten hankintaorganisaatioiden kouluttaminen kokonaistaloudelliseen ostamiseen olisi jo nyt ensiarvoisen tärkeää.

Aivan välttämätöntä se on sen jälkeen, kun eduskunta on hyväksynyt uuden hankintalain!

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Meppikahvit, Sirpa Pietikäinen, hankintadirektiivi, hankintalaki, julkiset hankinnat, elintarviketeollisuus, elintarvikehankinnat, perunahankinnat, kumiperunat, Lammi, Hämeeninna, puolalaiset kumiperunat, lammilaiset perunat,

Sirpa Pietikäinen: "Kuntaliitoksilla ei ratkaista perusterveydenhoidon tai vanhustenhuollon ongelmia."

Sunnuntai 26.2.2012 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Eurooppatiedotus järjesti helmikuun 23. päivänä Tampereella Meppikahvit-tilaisuuden, jonka teemana oli;

 

”Kuka maksaa talouskriisin viulut?”

 

Sirpa_Pietikainen1

 

Tilaisuuden alustajana toimi Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen EPP/Kok –ryhmästä.

 

Tampereen Työväenmuseo Werstaan auditorioon oli kokoontunut kolmisenkymmentä Pietikäisen sanomasta kiinnostunutta henkilöä ja vaikka ”lennänkin poliittisesti eri parvessa” kuin Pietikäinen, olin yksi paikallaolleista.

 

Pietikäisellä on EU:ssa parinkin talousasioihin keskittyvän valiokunnan varajäsenyys, joten talousasioiden pitäisi olla hänelle tuttuja. Hän on mm.:

 

 • talous- ja raha-asioiden valiokunnan varajäsen
 • rahoitus-, talous- ja sosiaalikriisin erityisvaliokunnan varajäsen

 

Sirpa Pietikäinen on reipas kielenkäyttäjä ja se tekee hänen esiintymisistään mielenkiintoisia.

 

Aluksi Pietikäinen totesi, että maailmaa myllertävässä talousmylläkässä riittää keskusteltavaa.

 

Hän analysoi nykyistä talouskriisiä ja totesi, että talouskriiseissä on samanlaisia piirteitä.

 

”Yhdysvalloista alkanut finanssikriisi ja sitä seurannut reaalitalouden kriisi ovat johtaneet julkisen sektorin velkaantumiseen ja vasta nyt se on alkanut koetella tavallista kansaa.

 

Nykytilanne rassaa tavallista ihmistä ja tavallisen kansalaisen mielialoja – aletaan säästämään sukanvarteen ja ollaan varuillaan.”

 


Sirpa_Pietikainen2

 

Totesin jo edellä, että europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on reipas sanankäyttäjä.

 

Hänen esiintymistään kiiteltiin ja tässä muutamia poimintoja Pietikäisen sanomisista, jotka liittyivät tilaisuuden aiheeseen:

 

 • rahalla tekee rahaa
 • voitot ovat isoja
 • pankit keräävät voittoja, mutta jos menee huonosti, niin tavalliset säästäjät maksavat
 • rahakauppaa ei veroteta
 • EU:ssa yksi maa voi estää kaikki muutokset
 • johtajaoptiot ovat kasvaneet
 • en ole aina osannut arvostaa samassa ryhmässä toimineita ”Berlusconin poikia”
 • kaikenmaailman hitlerit ovat tulleet valtaan demokraattisen järjestelmän kautta
 • päivänpaisteista ratkaisua ei ole
 • rikastuminen ei ole ollut tasaista
 • absoluuttinen köyhyys kasvaa
 • kuritoimenpiteitä ei ole saatu aikaiseksi
 • tahto on hyvä, mutta liha heikko – sen vuoksi Kreikka on saatava ulkopuoliseen ohjaukseen
 • jenkkipankin kyykähtäminen aiheutti koko sotkun
 • pörssissä ostetaan ja myydään odotusarvoa
 • lama ja kriisit lisäävät eriarvoisuutta
 • spekulantit hyötyvät
 • rikkaat pärjäävät aina
 • eläkeläinen ja pienituloinen maksaa aina

 

 

Havaitsin, että kokoomuslainen Sirpa Pietikäinen puolusti Kreikan taloudellista tukemista. Näin siitä huolimatta, että saliyleisö oli hyvin kriittinen Kreikan tukemiselle.

 

Tämän jutun otsikon kuuleminen kokoomuspoliitikon suusta antoi luottamusta sille, että Keskustan kuntalinjaukset ovat oikeita!

 

Tulevaisuuden osalta oli merkille pantavaa, kun Pietikäinen totesi:

 

”Jokainen näkee otsallaan, että Kreikka tarvitsee tukea vuoteen 2030 saakka”

 

On siinä meillä ja seuraavalla sukupolvella urakkaa kerrakseen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Työväenmuseo Werstas, Kreikan tukipaketti,