Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pääministeri hikoilee

Maanantai 19.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Katainen on hikoillut silminnähden voimakkaasti viime päivinä esiintyessään television uutislähetyksissä.

 

Hikoileminen on luonnollista, sillä niin vahvaa palturia pääministeri-parka on lasketellut kansalaisten kuultavaksi.

 

Erityisen hikiseksi pääministeri Kataisen urakka on muodostunut sen jälkeen, kun hän itse ja hänen johtamansa hallituksen puolustusministeri jäivät kiinni muunnetun totuuden puhumisesta kansanedustajille, tiedotusvälineillä ja Suomen kansalle.

 

Eduskunnan pöytäkirjoissa (Täysistunnon pöytäkirja PTK 15/2012 vp) on kirjattuna keskiviikkona 29. helmikuuta 2012 klo 14.03 pääministeri Kataisen käyttämä puheenvuoro, jossa hän toteaa sanatarkasti mm. näin:

 

”Hallitus ei ole näpelöinyt varuskuntauudistusta aluepolitiikan perusteella, ei minkään muunkaan politiikan perusteella, vaan ainoastaan luottanut siihen, että puolustuksen asiantuntijat tekevät maanpuolustuksen kannalta parhaimmat ratkaisut. Tämä on absoluuttinen fakta. Jos joillakuilla on toisenlaisia näkemyksiä, niin kertokaa,…”

 

 

Kannattaa huomioida Kataisen sanat;

 

”…ei ole näpelöinyt varuskuntauudistusta aluepolitiikan, ei minkään muunkaan politiikan perusteella,..”.

 

Eikö kielipolitiikka ole muuta politiikkaa?

 

Jokainen voi nykytiedon perusteella arvioida, että vastasiko pääministerin helmikuun viimeisenä päivänä Eduskunnalle kertoma totuutta!

 

Voiko Jyrki Katainen jatkaa Suomen pääministerinä?

 

Oman konkelonsa lisäksi Katainen on antanut täyden tukensa puolustusministeri Stefan Wallin´lle, vaikka tämä onkin muuttanut kertomustaan Dragsvik´n varuskunnan säilyttämisestä Puolustusvoimain alasajossa.

 

Syyt pääministerin hikoilemiselle ovat siis häntä itseään lainaten ”absoluuttinen fakta”!

 

Puolustusministerin jääminen kiinni muunnetun totuuden kertomisesta on kova paikka pääministeri Jyrki Kataiselle (kok).

 

Pääministerin ja/tai ministerin eroaminen tai joutuminen ehkä peräti Valtakunnanoikeuteen kaataisi Kataisen hallituksen ja sitä kokoomus ei missään nimessä nyt tahtoisi. Samalla linjalla on varmasti myös SDP, sillä uudet vaalit tässä vaiheessa suistaisivat demarit ennennäkemättömään suohon.

 

Uudet vaalit eivät ehkä tässä vaiheessa olisi myöskään Keskustan puoluepoliittinen etu, sillä "parempaa" on Keskustan kannalta tulossa joka päivä – siitä Kataisen hallitus pitää kyllä huolen.

 

Kansalaisten edun kannalta uudet vaalit olisivat jo nyt välttämättömyys, sillä niin kaameita toimenpiteitä Kataisen – Urpilaisen hallitukselta on lähipäivinä odotettavissa.

 

Nyt tarvittaisiin rohkeita kokoomus- ja demaripolitiikkoja, jotka uskaltaisivat asettaa järkevän toiminnan ryhmäkurin edelle. Ilman kokoomuksen ja SDP:n kansanedustajien tukea Keskustan ja perussuomalaisten voimat eivät riitä saattamaan hallitusta eronpyyntöön.


Kansakunta on nykyhallituksen vuoksi rappiotilassa.


Puolustusvoimain alasajoon liittyy Pirkanmaalla hupaisa piirre – jos puolustuksemme alasajosta voi käyttää termiä ”hupaisa” -, kun untuvikkokansanedustaja Sofia Wikman on todistellut Puolustusvoimain alasajon olleen kenraalien tahto.

 

Nyt pirkanmaalaisille ja kaikelle kansalle on tullut tietoon Puolustusvoimain komentajan kenraali Ari Puheloisen lausunto, joka todistaa Kataisen hallituksen puolustusministerin antaneen ”poliittista ohjausta” puolustuksemme alasajossa.


Kansanedustaja Wikman on hyökännyt Mänttä-Vilppulasta kotoisin olevan kansanedustaja Arto Pirttilahden mielipiteitä vastaan Puolustusvoimain alasajossa ja vakuutellut untuvikkoedustajan kaikella varmuudella, että kenraalit ovat suunnitelleet Puolustusvoimain alasajon.


Julkisuuteen saadut tiedot ovat osoittaneet Pirttilahden tiedot todeksi ja Wikman´lla olisi Kataisen tapaan nyt tarvetta ”hikoiluun”!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Katainen hikoilee, Jyrki Katainen, Puolustusvoimain komentaja, Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen, Stefan Wallin, Valtakunnanoikeus, Sofia Wikman, Arto Pirttilahti, Eduskunnan pöytäkirjat, Täysistunnon pöytäkirja PTK 15/2012 vp,

Erityisopetuksen suunnittelussa pitää hyödyntää vammaislasten vanhempien tietoa

Perjantai 26.11.2010 - -Esko Erkkilä-

Etelä-Alvari järjesti alueillan "Koulupolut" -teeman merkeissä marraskuun 24. päivänä.

 

Tilaisuus järjestettiin Koivistonkylän Omakotiyhdistyksen tiloissa ja kysymystä olivat alustamassa aluerehtori Paula Kangas sekä Peltolammin koulun rehtori Markku Rissanen.

 

Muiden kiireideni vuoksi ehdin tilaisuuteen vasta sen jälkeen, kun rehntorit olivat lähteneet.

 

Kaupungin virkamiehet ovat oppineet hyödyntämään Alvari-osaamisen ja sen vuoksi meille oli jätetty kaksikin kysymyslistaa pohdittavaksi.

 

Eräs kysymys koski tuentarpeisten oppilaiden opetuksen järjestämistä.

 

Toistin monta kertaa esittämääni, kun muistutin, että Tampereen Valkoisessa talossa istuvien virkahenkilöiden pitäisi hyödyntää erityisopetuksen suunnittelussaan niiden monien yhdistysten tietoa, taitoa ja kokemusta, joissa toimivat erityislasten vanhemmat omaavat.

 

Tampereella toimii kolmisenkymmentä eri yhdistystä, joissa toimivat aktiivit omaavat omakohtaista kokemusta erityislasten opetuksesta. Tämä tieto ja kokemus pitäisi Tampereen kaupungin pystyä hyödyntämään.

 

Tampereen kaupunki teki viisaasti, kun se taannoisen kouluverkkouudistuksen toteuttamisessa jätti erityisopetuksen remontin toteutettavaksi myöhemmin.

 

Aika kuitenkin kuluu ja suunnitteluun on pantava vauhtia.

 

Etelä-Alvarin "Koulupolut" -alueillan aikana Tampereen kaupunginvaltuusto piti kokoustaan.

 

Kokouksen eräs asiakohta oli kaupunginvaltuutettu Sofia Wikman´n aloite saada mainetta niittäneen suomalaisen perusopetus kansainväliseksi vientituotteeksi.

 

Kuuntelin Radio Moreenista Vikman´n aloitteen pohjalta valtuustossa käytyä keskustelua ja tunsin mielihyvää, kun valtuutetut innolla kehuivat Suomen peruskoulujärjestelmää. SKP:n Jari Heinonen tosin propangandoi, että se on kopioitu DDR:stä!

 

Suomalainen peruskoulujärjestelmä omaa vientituotteelta vaadittavat ominaisuudet, mutta erityislasten koulutusohjelmaksi siitä ei ole.

 

Jotta saamme peruskoulujärjestelmämme vientikuntoon, on siihen tehtävä tarkistuksia erityisopetuksen osalta. Tässä työssä erityislasten vanhemmilla on paljon annettavaa.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alvari, Etelä-Alvari, Koulupolut, Koivistonkylän Omakotiyhdistys, Paula Kangas, Markku Rissanen, Sofia Wikman, Jari Heinonen