Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mehiläiskuningatar kaatui

Lauantai 12.10.2013 - -Esko Erkkilä-

Aamulehdessä toimittaja Matti Mörttisen 19.3.2013 julkaistu juttu ”Analyysi: Mehiläiskuningatar ei luovuta” käsittelee Heidi Hautalan erikoista uraa suomalaisena päättäjänä.

 

Lainaan tähän juttuuni Mörttisen käyttämää ja yleisesti tiedossa olevaa mehiläiskuningatar-luonnehdintaa Hautalasta, kun kommentoin eilistä Hautalan kompastumista.

 

Eiliset tapahtumat olivat suuri helpotus Suomelle, mutta ne antavat helpotuksen tunteen lisäksi paljon aihetta huoleen.

 

Onko Vihreiden Suomi todella sellainen, kuin Hautalan kaatumiseen johtaneista kuvioista eilen paljastui?

 

Hautalan antamasta selityksestä muka unohtui jutun karmein osuus eli se, että Arctia Schippingin hallituksen puheenjohtajaa sekä toimitusjohtajaa uhattiin potkuilla, jos he eivät olisi suostuneet rikosilmoituksen poisvetämiseen!

 

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja tamperelainen Oras Tynkkynen kunnostautui perusteellisesti, kun väitti, että se aineisto, jossa toimitusjohtajaa uhattiin potkuilla, ”putosi Hautalan infotilaisuuden taustamateriaaleista vahingossa pois”.

 

Uskokoon ken tahtoo.

 

Millainen on se puolitotuuksien, ”unohdusten” ja ilmeisesti jopa valheiden määrä, jolla Vihreiden lauma sumuttaa suomalaisia?

 

Eiliset iltauutiset olivat surullista katseltavaa, kun Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö jaksoi pyörittää levyä, jossa totesi Hautalan menetelleen oikein.

 

Ihmeellistä on myös se, että pääministeri Jyrki Katainen taas jälleen kerran osoitti puuttuvat johtamiskykynsä, kun pyyteli oikeuskansleria linjaamaan, että milloin ministeri voi toimia lainsäädäntöä vastaan – todella käsittämätöntä!

 

Eilisen positiivista satoa oli puolestaan se, kun kansanedustaja Mikko Alatalo epäili liikenneministeri Merja Kyllösen toimineen jäänmurtaja-asioissa yhteistuumin nyt eroamaan joutuneen Heidi Hautalan ja hänen hengenheimolaistensa kanssa suomalaista hyvinvointia ja talouselämää vastaan. Myös tämä asia on pengottava perusteellisesti.

 

On selvää, että Kataisen hallituksen niitä temppuja, jotka putkahtivat päivänvaloon eilen, ei tutkita viikossa eikä kahdessa. Saamme valmistautua Vihreiden aiheuttaman ongelman pyykinpesuun pitkälle tulevaisuuteen.

 

 

***********

 

Keskustelut Heidi Hautalan seuraajasta alkoivat välittömästi eilen.

 

 

 

hassi

 

 

Olin paikalla Tampereen Yliopistolla järjestetyssä ”Mepit tentissä!” –tilaisuudessa, kun Ylen toimittajat kysyivät nykyisen europarlamentaarikko Satu Hassin kiinnostusta Hautalan seuraajaksi. 

Seurasin haastattelua ”kuvausetäisyydeltä”, mutta en kuullut Hassin vastauksia.

Kuuntelin Hassin vastauksen televisiosta ja hän vastasi näin: ”Alan miettiä sitä jos kysytään, mutta ei ole kyllä tähän mennessä kysytty.”

Seurasin Satu Hassia hyvin läheltä eilen klo 10.00 eteenpäin ja tuo hänen vastauksensa kuvattiin klo 13.35, joten olisi ollut pieni ihme, jos häntä jo tuolloin olisi oltu kysytty ministeripostin hoitajaksi.

 

Eilisissä kymppiuutisissa todettiin, että vuorineuvoksilta menee viskipaukku väärään kurkkuun, jos Hassi tulee Hautalan seuraajaksi!

 

 

 

************

 

Minulta ei tulla kyselemään, että kenet Vihreiden nyt pitäisi nimittää Heidi Hautalan seuraajaksi.

 

Olen kuitenkin isänmaan parasta ajatteleva ja jos Vihreiden sallitaan jatkavan hallituksessa, niin ministeriksi olisi nyt valittava Tuija Brax.

 

Brax omaa lakimieskoulutuksen ja uskon, että hän ei sortuisi ainakaan niihin alokasmaisiin virheisiin, joihin mehiläiskuningatar lankesi.

 

***********

 

Vihreät ovat tulleet maksamaan suomalaisten hyvinvoinnille Kataisen hallitustaipaleen aikana määrättömiä summia.

 

Toivoa sopii, että Vihreiden hallitustaival päättyisi viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heidi Hautala, ministeri Hautala, Oras Tynkkynen, Tuija Brax, Mikko Alatalo,

Mikko Alatalon ja Oiva Kaltiokummun ajankohtainen katuturvallisuusseminaari Kauppahallissa

Perjantai 15.4.2011 - -Esko Erkkilä-

pict1107.jpg

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli kutsunut…

 

pict1112.jpg

 

...kansanedustaja, rikoskomisario Oiva Kaltiokummun Porista…

 

...vieraakseen vaalitilaisuuteensa Tampereen Kauppahalliin torstaina 14.4.2011.

 

Vaalitilaísuuden aiheina olivat päivänpolttavat kysymykset, kuten ikäihmisten katuturvallisuus, uhrin asema, muuntorangaistus ja taparikollisten pääsilittely sekä se, että paljonko yhteiskunta häviää harmaalle taloudelle?

Tilaisuus oli painoarvoltaan suuri ja sen vuoksi toteankin otsikossa, että se oli seminaari-tasoinen.

Seuraavassa on koottuna ”seminaarin” eräitä loppupäätelmiä:

Molemmat kansanedustajat olivat yksimielisiä siitä, että nykyinen muuntorangaistussysteemi ei vastaa kansalaisten oikeustajua.

 

Väkivaltarikoksia Suomessa tehdään paljon, mutta rangaistukset niistä ovat EU-alueen lievimmät.

Esimerkkinä Suomen lepsusta rangaistuskäytännöstä Kaltiokumpu kertoi, että kolminkertainen murhamies siirrettiin 7 vuotta elinkautistuomiotaan kärsittyään avovankilaan, josta tämä välittömästi karkasi. Tämä on mahdollista ainoastaan Suomessa, tiivisti rikoskomisario ja kansanedustaja Oiva Kaltiokumpu Porista.

 

Oikeusministeri Tuija Brax sai rikollisia ”ymmärtävänä” ministerinä tiukkaa kritiikkiä Kaltiokummulta. Näin murennetaan hyvinvointivaltiota, jyrisi kansanedustaja Oiva Kaltiokumpu.

 

Vankila ei ihmistä paranne, mutta ei sitä tee katukaan!

 

Julkinen uhkailu ja vihanpito ovat lisääntyneet mm. kauppaliikkeissä, sairaaloissa ja virastoissa

 

Harmaa talous on yleensä osa kansainvälistä rikollisuutta. Sitä esiintyy eniten rakennus- ja ravitsemusalalla. Suomen itäraja on jokseenkin ylitsepääsemätön viranomaistutkinnalle.

 

pict1114.jpg

 

Kansanedustajat Alatalo ja Kaltiokumpu totesivat, että he olivat päättymässä olevalla vaalikaudella ainoat kansanedustajat, jotka pystyivät muuttamaan yksityistien valtiontieksi.

Alatalo sai Sappeenvuorentien valtiontieksi ja Kaltiokumpu puolestaan Jämi-Jylli –tien. Molemmat tiet ovat olleet jo kauan vilkkaassa yleisessä käytössä ja ne ovat maakunnallisesti sekä jopa valtakunnallisesti tärkeitä. Kansanedustajat totesivat, että jos heitä syytetään ns. siltarumpupolitiikasta, he ovat nimityksestä pelkästään ylpeitä!

 

pict1125.jpg

 

Oiva Kaltiokumpu on Mikko Alatalon ohella tiedetty hyväksi musiikkimieheksi ja ”seminaariyleisö” sai siitä vakuuttavan sekä miellyttävän todisteen, kun kansanedustajakaksikko tilaisuuden lopuksi esitti duettona ”Rakastan elämää”.

 

Kiitän ”seminaariyleisön” puolesta kansanedustaja Oiva Kaltiokumpua, kun hän saapui Mikko Alatalon vieraaksi Tampereelle. Saimme nähdä kaksi oman maakuntansa puolesta paljon hyvää tehnyttä kansanedustajaa, joille on helppo toivotella jatkokautta Arkadianmäellä.

-Esko Erkkilä-

 

PS. ”Seminaarissa” poikkesi esittäytymässä myös Timo Taivalsalmi.

 

pict1129.jpg

 

Tässä ovat Keskustan Pirkanmaan eduskuntavaaliehdokas, yleislääketieteen erikoislääkäri Timo Taivalsalmi vasemmalla, oikealla hänen kampanjapäällikkönsä Atte Nikkanen ja keskellä Timon vaalitiimin jäsen, lääkäri Milla Juhantalo-Takala. Ja kaikilla on päässään Timo Taivalsalmen teemapipo Hyvä Arki!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Oiva Kaltiokumpu, katuturvallisuus, Alatalo2011, Tuija Brax, Timo Taivalsalmi, määrätään lääkäri eduskuntaan, Milla Juhantalo-Takala, Atte Nikkanen, Hyvä Arki,

Kansanedustaja Mikko Alatalo on huolissaan myymäläkassojen turvallisuudesta

Lauantai 12.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan kyselytunnilla helmikuun 10. päivänä ensimmäinen aihe oli:

”Työnantajan velvoittaminen takaamaan turvallisuus yksintyöskentelyssä.”

 

Ensimmäisenä kysymyksen esitti Raakel Hiltunen (SDP). Hiltusen kysymys päättyi näin:

Aikooko hallitus ryhtyä toimiin työnantajien velvoittamiseksi siihen, että yksin työskentelevän työntekijän turvallisuus voidaan taata?

Istunnon puhemiehenä toiminut I varapuhemies Seppo Kääriäinen koki asian tärkeäksi ja hän antoi keskustelun jatkuessa mahdollisuuden lisäkysymyksen tekemiseen Keskustan Mikko Alatalolle.

Alatalon lisäkysymys kuului näin:

”Arvoisa puhemies!

Tosiaankin tämä työpaikalla tapahtuva väkivalta on lisääntynyt. Katuväkivalta ehkä ei ole.

Mutta sitten yksi asia, josta olen aika huolissani, ovat viestit tuolta kauppaliikkeistä, että kun muuntorangaistus muutettiin vaikeammaksi, sen kynnystä nostettiin, niin se on aiheuttanut tällaista, että tulee porukoita, jotka ryöstävät kauppoja. Monesti tuntuu siltä, että ilmeisesti sieltä ei edes tehdä rikosilmoituksia, koska se koetaan turhaksi.

Tässä mielessä voisi vaatia lakia ja järjestystä näiltä osin, koska ovat aikamoinen turvallisuusriski myös nämä porukat vanhemmalle väelle näissä paikoissa, koska tämä vankeuden uhka ei ole enää olemassa. Tiedän, että sitä on tutkittu ja ei ole kuulemma näyttöä tälle, mutta kentältä taas kuuluu ihan toisenlaisia viestejä.”

Alatalon esittämä kysymys osoittaa tilanteen todellista tuntemusta ja sen vuoksi tuntuikin hieman oudolta, kuin oikeusministeri Tuija Brax tukeutui lainsäädännön kiemuroihin ja alkoi nusseroimaan pilkkuja Alatalon selkeään kysymykseen vastatessaan.

Iltasin myymälöissä asioivat aistivat Alatalon kysymyksen aiheelliseksi ja sen vuoksi myymäläryöstöihin osallistuneita pitäisi kohdella nykyistä ankarammin.

Toivottavasti Mikko Alatalon esittämä kysymys vauhdittaa uudistuksia, joilla myymäläryöstöihin syyllistyneet henkilöt saataisiin nykyistä tehokkaammin vastaamaan teoistaan.

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti10.2.2011, Mikko Alatalo, Seppo Kääriäinen, Raakel Hiltunen, Tuija Brax. myymäläryöstöt,