Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yrittäjät pitävät Suomen pyörimässä!

Maanantai 6.9.2021 - -Esko Erkkilä-

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään aina syyskuun 5. päivänä ja niin myös eilen.

 

Tänä vuonna Yrittäjän päivän erikoisteemana oli se, että kansalaisia kannustettiin kiittämään yrittäjiä siitä työstä, jota he ovat tehneet yhteiskunnan hyväksi.

 

Yrittäjäjärjestöt kannustivat eilen liputtamaan Yrittäjän päivän kunniaksi ja mieluusti olisin sen tehnytkin, mutta jouduin päivän kuluessa muuttamaan mökiltä kotiin, joten molemmat lipputankoni olivat valitettavasti tyhjät!

 

**************

Olen työelämäni aikana saanut tehdä paljon yhteistyötä bisnesmaailmassa toimivien yrittäjien kanssa ja osaan arvostaa yrittäjien toimintaa.

 

Haluan bisnesmaailmassa toimivien perheyrittäjien osalta nostaa erityisasemaan perhekunnan naispuolisen vastuuhenkilön roolin.

 

Pienissä perheyrityksissä laskutuksesta, kirjanpidosta sekä perinnästä huolehtii usein perheen emäntä ja hänen roolinsa on keskeinen pienyrityksen toiminnassa.

 

Muistelen lämmöllä ja suurella arvonannolla useiden yrittäjäpariskuntien naisia, jotka ovat tarkkaan vahtineet, että teollisuuden myyntimiesten lupaamat alennukset ja menekinedistämisrahat ovat toteutuneet sovitusti.

 

Hyvää Yrittäjän päivää tänäänkin!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Yrittäjät pitävät Suomen pyörimässä!, Yrittäjän päivä, Yrittäjän päivä 5.9.2021, Yrittäjän päivä syyskuun 5. päivänä, Yrittäjän päivä viralliseksi liputuspäiväksi,

Vietämme tänään Yrittäjän Päivää siniristilippujen hulmutessa

Sunnuntai 5.9.2010 - -Esko Erkkilä-

Tänään on merkittävä päivä, sillä lippusaloissamme hulmuavat siniristiliput juhlistavat ensimmäisen kerran Yrittäjän Päivää.

 

Syyskuun 5. päivä 2010 on ensimmäinen päivä, jolloin Suomen liput on vedetty salkoon samalla tavalla kuin muinakin liputuspäivinä - tänään liputuksen aiheena on yrittäjyys.

 

Yrittäjyys on suomalaisen yhteiskunnan eräs keskeisimmistä voimatekijöistä.  Ilman yrittäjyyttä eläisimme tavallaan kolhoosissa tai sosialismissa. Tiedämme, että molemmat yhteiskuntajärjestykset ovat kokeneet haaksirikon.

 

On muistettava, että mm. maa- ja metsätalouden harjoittaminen ovat yrittäjyyttä. Ne molemmat luovat vankan pohjan elintarviketuotannollemme sekä laajemminkin koko hyvinvoinnillemme.

 

Yritykset ovat tärkeä yhteiskunnan perusta. 60 % suomalaisista on työntekijöinä yksityisissä yrityksissä ja 10 % toimii yrittäjänä. Yrittäjät ansaitsevat oman merkkipäivänsä Yrittäjän Päivän, sillä yritysten tarjoamien työpaikkojen ja maksamien verojen avulla ylläpidetään hyvinvointia eli maksetaan yhteiskunnan tarjoamia palveluja.

 

Valtakunnallista Yrittäjän Päivää vietetään tänään Jyväskylän Paviljongilla Innovatiivisuus ja kasvuyrittäjyys-seminaarin merkeissä. Seminaarin esiintyjinä ovat mm. EU-komissaari Olli Rehn sekä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

 

On hienoa, että Yrittäjän Päivä on tänään saanut ensimmäisen kerran virallisen liputuspäivän statuksen.

 

Toivottavasti jokainen suomalainen osaa arvostaa yrittäjyyttä, sillä se on eräs yhteiskuntamme keskeisistä voimatekijöistä.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yrittäjän Päivä, yrittäjyys, liputuspäivät, Olli Rehn, Mauri Pekkarinen,