Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Tiilikainen avaa työttömille uutta tienestimahdollisuutta"

Maanantai 21.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Otsikko oli 13.1.2013 Imatralla ilmestyvässä Uutisvuoksi-lehdessä, kun toimittaja Matti Veijalainen kommentoi Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen samaisella aukeamalla julkaistua kolumnia.

 

Tiilikainen kolumni oli otsikoitu ”Mahdollisuus työttömälle” ja siinä hän ehdotti, että työttömille pitäisi antaa mahdollisuus ansaita 300 euroa kuukaudessa ilman, että heidän työttömyysturvaansa leikattaisiin.

 

 

tiilikainen1

 

Kimmo Tiilikaisen puheenvuoro on saanut laaja-alaista hyväksyntää kautta koko poliittisen kentän.

 

On selvää, että myös soraääniä on kuulunut ja niihin Tiilikainen osasi varautua jo kolumnissaan, sillä hän totesi siinä lopuksi näin:

 

”Epäilemättä ehdotukseni saa myös vastusta. Teoriaherrat kertovat, että palkan pitäisi olla ensisijainen tulonlähde, ja jos palkkatuloja ei ole, sitä paikataan sitten työttömyysturvalla. Juuri näinhän sen pitäisi olla, mutta silloin kun työttömän on vaikea löytää vakituisempaa työpaikkaa, eikö kuitenkin parempi olisi, että voisi tehdä edes jotakin?”

 

 

tiilikainen2

 

  -Nykyinen järjestelmä passivoi ihmisiä. Se opettaa, että omat ponnistelut eivät kannata. 

Työttömyysturvan ja palkkatulojen yhteensovitusta on uudistettava. Annetaan työttömälle mahdollisuus ansaita ihan päivän valossa 300 euroa kuussa, ilman että korvausta pienennettäisiin, sanoi kansanedustaja Kimmo Tiilikainen Uusivuoksi-lehdessä julkaistussa kolumnissaan.

 

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja kaavailee ehdotuksensa tueksi myös käytännön tapoja, kun hän kirjoittaa kolumnissaan näin:

 

”Olkoon se työ kiireapua työpaikoilla, naapurien tai tuttavien jelppaamista tai työtä järjestöissä pientä korvausta vastaan, se kertoo työttömälle, että häntä tarvitaan.”

 

 

Oletan, että tapaan kansanedustaja Kimmo Tiilikaisen helmikuun 2 ja 3. päivänä helmikuuta Keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Helsingissä ja päiviin kuuluvalla Tallinnan-risteilyllä.

Tulen silloin antamaan Tiilikaiselle henkilökohtaisesti tunnustusta hänen hyvästä avauksestaan työttömien aseman helpottamiseksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

 

 

PS. Tämän jutun kuvituksena olevat kuvat Kimmo Tiilikaisesta olen ottanut Tampereella 11.9.2012 järjestämämme Keskustan eduskuntaryhmän vierailun aikana.

 

Sain olla Tiilikaisen kanssa sopimassa Keskustan eduskuntaryhmän Tampereen vierailua Keskustan puoluekokouksessa Rovaniemellä kesäkuussa 2012. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Tiilikainen, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, kansanedustaja Kimmo Tiilikainen, Uutisvuoksi, Keskustan politiikka- ja toimintapäivät, Tiilikainen: Työttömälle pitäisi antaa mahdollisuus ansaita 300 euroa kuukaudessa,

Kimmo Tiilikainen: Maakuntien rooli on katsoa asioita eteenpäin asukasnäkökulmasta

Keskiviikko 21.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen tarkasteli Pirkanmaan Säätiön juhlaseminaarissa 10.9.2011 maakuntien merkitystä Suomessa nyt ja tulevaisuudessa.

 

Maakuntien ja läänien periaatteellista erosta Tiilikaisella oli osuva tiivistys; maakunnat katsovat asioita eteenpäin asukasnäkökulmasta, kun taas lääninhallinnot toimivat ylhäältä alaspäin.

 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen esitys käsitteli monipuolisesti periaatteellisia sekä myös ajankohtaisia asioita.

 

Yhteishenki on ihmisistä lähtevää vastuunkantoa, mainitsi Tiilikainen.

 

Todetessaan, että kunnallinen demokratia on vastuullisuuteen kasvamista, pääsi Tiilikainen käsittelemään ajankohtaista kuntauudistusta.

 

Kansalaisten yhdenvertaisuus, palvelujen saatavuus sekä mahdollisuus vaikuttaa lähiyhteisön asioihin ovat keskeisiä seikkoja, joiden pitäisi pysyä myös niiden mielissä, jotka nyt ”ylhäällä” piirtelevät Suomen kuntaverkkoa uusiksi.

 

Ihmisten asuinpaikan valinnan pitää säilyä vapaana myös jatkossa, yritysten toimintaedellytykset on pystyttävä takaamaan koko maassa, opiskelumahdollisuuksien takaaminen vanhempien varallisuudesta piittaamatta ovat asioita, joiden on pysyttävä kirkkaana mielessä, kun kuntaverkkoa ollaan harsimassa uuteen uskoon.

 

Tiilikainen piti suurena uhkana opetusministeriön suunnitelmia, joissa opetukseen suunnattuja varoja leikataan 300 milj. euroa. Uhka koskee koko Suomea, mainitsi Tiilikainen.

 

Uuden kasvun eväiksi Kimmo Tiilikainen linjasi materiaalitehokkuuden, raaka-aineiden jalostamisen pidemmälle, energiatehokkuuden ja sen, että talouskasvun pitää saastuttaa vähemmän kuin ennen.

 

Kimmo Tiilikainen – jolle kertyi aikanaan myös ministerikokemusta - totesi, että Pirkanmaa on varautunut hyvin vuoteen 2030.

 

Hän kuitenkin muistutti, että ihmisiä pitää rohkaista vastuunottoon yrittäjyydellä ja on luotettava yrittäjien luovuuteen sekä muutosvoimaan.

 

Henkisten esteiden poistaminen, lainsäädännön esteiden purkaminen, investointien sekä vientitoiminnan tukeminen ovat seikkoja, joihin on koko ajan panostettava, mainitsi Tiilikainen esityksensä lopuksi.


Tässä jokunen kuva juhlaseminaarin tiimoilta:


pict16422.jpg

 

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen toivottaa kansanedustaja Mikko Alatalon tervetulleeksi juhlaseminaariin.

 

pict1639.jpg

Talousneuvos Tauno Mäkelä saapuu juhlaseminaariin.

pict16452.jpg

Puheenjohtaja Rantaviita-Tiainen toivottaa Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahden tervetulleeksi ja takana Mikko Kärki Lempäälästä.

pict1646.jpg

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Juva saapuu juhlaseminaariin.


pict16382.jpg

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen Esko Kärkkäinen saapumassa juhlaseminaariin.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Tiilikainen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, Pirkanmaan Säätiö, Pirkanmaa, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, kansanedustaja Mikko Alatalo, apulaispormestari Timo Hanhilahti,