Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Asioita hoidetaan yhteistyössä!

Maanantai 22.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti julkaisi eilen jutun, jossa se kertoi tehneensä yhteenvedon tamperelaisten kaupunginvaltuutettujen läsnäolosta kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

Jutussa nostettiin ”sankareiksi” muutama kaupunginvaltuutettu, jotka olivat istua jäpittäneet kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa alusta loppuun.

 

Jokunen kaupunginvaltuutettu pahoitti jutusta mielensä, sillä hän oli istunut kai yhtä muutaman tunnin poikkeusta lukuun ottamatta kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

***************

 

Arvostan kaupunginvaltuutettuja, jotka päästävät myös varavaltuutetut mukaan kokouksiin, sillä kukaan ei ole kaikkitietäväinen.

 

Kaupunginvaltuutetuilla on toki oikeus istua aina paikalla kaupunginvaltuuston kokouksissa, mutta järkevää se ei ole.

 

Kaikilla puolueilla on vaalituloksiin perustuen valtuustoryhmä ja näen, että valtuustotyöskentelyä pitäisi osata jakaa kaikille valtuustoryhmän jäsenille.

 

Voidaan perustellusti ajatella, että kenelläkään kaupunginvaltuutetulla ei ole ”omia” ääniä, vaan kaikki äänet ovat sen poliittisen ryhmän ääniä, johon myös kaupunginvaltuutetut kuuluvat.

 

No, vajaan kahden kuukauden kuluttua taas ovat kuntavaalit ja äänestäjien on hyvä muistaa ne ehdokkaat, jotka eivät osaa toimia ryhmänsä edun mukaan, vaan haluavat sooloilla ”minä itte” –tyyliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2021, kaupunginvaltuutettu, varavaltuutettu, valtuustoryhmä,

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Anna Kontulan valtuustoaloite on järkevä

Sunnuntai 6.11.2011 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto saa huomisessa kokouksessaan ottaa kantaa Anna Kontulan (vas) valtuustoaloitteeseen, jossa Kontula esittää, että työvaatteiden kilpailutuksessa huomioitaisiin eettiset näkökohdat.

 

Kannatan Kontulan esille ottamaa seikkaa ja totean, että hänen valtuustoaloitteensa voi toimia hyvänä päänavaajana kunnallisten hankintojen kilpailutusten linjaajana.

 

Eettisiin näkökohtiin kuuluu oleellisena osana tuotteiden ja palvelujen kotimaisuus. Toivon, että kotimaisuuteen voitaisiin jatkossa kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.

 

Vierailin juuri päättyneillä ”Elintarviketeollisuus” –messuilla Tampereen Pirkka-hallissa 28.10.2011 ja etsin eri aloilta kotimaisia toimijoita.

 

Messuilla saamani tiedon mukaan työvaatebisneksessä Suomessa toimii ainoastaan yksi kotimainen valmistaja eli E. Laiho Oy Lohjalla.

 

Keskustelin yrityksen omistajan kanssa kotimaisuuden huomioimismahdollisuuksista kilpailutuksessa. Se on hänen mukaansa vaikeaa, sillä EU:n periaatteisiin kuuluu tavaroiden sekä palveluiden vapaa liikkuvuus.

 

Eettisten seikkojen huomioonottaminen on eräs perusta, jolla kotimaisia hankintoja mielestäni voidaan perustella.

 

Huomaan Kontulan valtuustoaloitteen virkamiesvalmistelussa seuraavan maininnan:

 

”Tampereen kaupunki käyttää tällä hetkellä työvaatehankinnoissa valintaperusteena kokonaistaloudellisuutta (hinta 55–70 prosenttia, laatu 25–35 prosenttia ja tuotteiden saatavuus 5–10 prosenttia). Eettisiä kriteerejä ei tuotteille ole asetettu”.

 

Tiedän omien verkostojeni kautta, että kun hinnan merkitys valintakriteerinä Tampereella on jopa 70 %, se merkitsee useiden tarjoajien pysymistä pois tarjouskilpailusta.

 

Kahdeksankymmentä prosenttia hinnan painoarvona merkitsee, että ainoastaan halpatuojat osallistuvat heikkolaatuisilla tuotteillaan tarjouskilpailuihin. Tampere liikkuu siis riskirajoilla!

 

Toivon, että Kontulan valtuusaloite kirvoittaa huomenna asiallisen keskustelun Tampereen kaupunginvaltuustossa ja että siellä käytävä keskustelu osaltaan koulisi Tampereen tunnetusti heikkotasoista hankintatointa nykyistä parempiin suorituksiin.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anna Kontula, kaupunginvaltuutettu Anna Kontula, kansanedustaja Anna Kontula, kunnallinen kilpailutus, Tampereen Logistiikka, E. Laiho Oy,