Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Asioita hoidetaan yhteistyössä!

Maanantai 22.2.2021 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti julkaisi eilen jutun, jossa se kertoi tehneensä yhteenvedon tamperelaisten kaupunginvaltuutettujen läsnäolosta kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

Jutussa nostettiin ”sankareiksi” muutama kaupunginvaltuutettu, jotka olivat istua jäpittäneet kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa alusta loppuun.

 

Jokunen kaupunginvaltuutettu pahoitti jutusta mielensä, sillä hän oli istunut kai yhtä muutaman tunnin poikkeusta lukuun ottamatta kaikissa kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

***************

 

Arvostan kaupunginvaltuutettuja, jotka päästävät myös varavaltuutetut mukaan kokouksiin, sillä kukaan ei ole kaikkitietäväinen.

 

Kaupunginvaltuutetuilla on toki oikeus istua aina paikalla kaupunginvaltuuston kokouksissa, mutta järkevää se ei ole.

 

Kaikilla puolueilla on vaalituloksiin perustuen valtuustoryhmä ja näen, että valtuustotyöskentelyä pitäisi osata jakaa kaikille valtuustoryhmän jäsenille.

 

Voidaan perustellusti ajatella, että kenelläkään kaupunginvaltuutetulla ei ole ”omia” ääniä, vaan kaikki äänet ovat sen poliittisen ryhmän ääniä, johon myös kaupunginvaltuutetut kuuluvat.

 

No, vajaan kahden kuukauden kuluttua taas ovat kuntavaalit ja äänestäjien on hyvä muistaa ne ehdokkaat, jotka eivät osaa toimia ryhmänsä edun mukaan, vaan haluavat sooloilla ”minä itte” –tyyliin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, kuntavaalit 2021, kaupunginvaltuutettu, varavaltuutettu, valtuustoryhmä,

Maanantaimarkkinoiden yleisö ymmärsi Juha Sipilän johtaman hallituksen hallitusohjelman

Tiistai 2.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistui eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyille Maanantaimarkkinoille.

 

 

Ounastelimme, että saamme hallitusohjelman vuoksi paljon arvostelua osaksemme, mutta iloksemme toriyleisö antoi yllättävänkin suuren luottamuksen Keskusta-johtoisen hallituksen uunituoreelle hallitusohjelmalle.

 

 

On luonnollista, että saimme myös kriittisiä kommentteja, mutta niitä kuitenkin vain muutamia.

 

 

Markkinayleisön antaman palautteen perusteella on helppo todeta, että Sipilän hallituksen hallitusohjelma on saanut kansalaisten hyväksynnän.

 

 

Pieni kuvakimara markkinapäivän annista:

 

 

 

 

tori1

 

 

Osaston rakentajia kokoontui Keskustorille aamukahdeksalta poikkeuksellisen runsaasti eli keskustalaiset haluavat tehdä puoluetyötä myös menestyksen hetkellä.

 

 

Vasemmalta Mikko Kiio Kangasalta, Pasi Kajarinne, Matti Järvinen, Johannes Jonov ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo.

 

 

 

 

tori2

 

 

Sähkönsaannissa oli pientä viivytystä, sillä torivalvoja ehti avaamaan sähkökoppien ovet vasta myöhään.  Tämän vuoksi jouduimme tukeutumaan aluksi Viljakkalan Majajärvellä kasvaneista herukoista valmistettuun taatusti kotimaiseen mehuun, mutta toki kahvitkin olivat tarjoilukunnossa heti aamuyhdeksän jälkeen.

 

 

 

 

tori3

 

 

Osastollamme poikkesi yli 300 kahvittelu- ja keskusteluvierasta. Osastomme suosio yllätti ja jouduimmekin tekemään tarjoilutarvikkeista lisähankintoja – mieluusti lisähankinnat teimme!

 

Naapuriosastollamme oli hiljaista.

 

 

 

 

tori4

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi oli tapansa mukaan leiponut herkullisia leivoksia ja ne saivat Johannes Jonov´n sekä myös muiden suut messingille.

 

 

 

 

tori5

 

 

Seija Alatalo ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen hymyilivät kilpaa auringon kanssa.

 

 

 

 

tori6

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli haluttu keskustelukumppani, kun kansalaiset halusivat kuulla suoria kuulumisia eduskunnasta.

 

 

 

 

tori7

 

 

Hyväntuulinen pari – Mikko ja Seija Alatalo ”torituulen” tuiverruksessa!

 

 

 

*******************

 

 

tori8

 

 

 

 

Pyysin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosta ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viiloa asettumaan ”avokonttoritunnelmiin” Kokoomuksen ja Keskustan osastojen rajalle.

 

 

 

 

tori9

 

 

Satosen lisäksi markkinoilla oli myös toinen sastamalalainen kansanedustaja eli Ilmari Nurminen.

 

 
Kävin vaihtamassa muutaman sanan Ilmarin kanssa SDP:n osastolla!

 

 

 

Eilisestä markkinapäivästä jäi ”hyvä maku suuhun” – onkohan niin, että olemme paikalla myös heinäkuun 6. päivänä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Keskustorin Maanantaimarkkinat, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, varavaltuutettu Matti Järvinen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Seija Alatalo, Mikko Alatalo, Arto Satonen, Ilmari Nurminen, Minna Sarvijärvi, Johannes Jonov,

Suomi tarvitsee johtajuutta!

Maanantai 26.8.2013 - -Esko Erkkilä-

Poikkean tänään tavoistani, sillä tänään juttuni on ”suulla suuremmalla” kirjoitettu.

 

Tämänpäiväinen juttuni on Tampereen Keskustan valtuustoryhmän varavaltuutetun ja Keskustanuorten liittohallituksen jäsenen Vilhartti Hanhilahden kynästä.

 

Vilhartti on 24-vuotias tamperelainen, joka oli Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana viime eduskuntavaaleissa. Hän oli ehdokkaana jo vuoden 2008 kunnallisvaaleissa ja viime kunnallisvaaleissa hän ylti varavaltuutetuksi.

 

Jaan Vilhartin mielipiteet, jotka hän esitti Suomenmaa-lehdessä 21.8.2013 julkaistussa ”Puheenvuoro” –osiossa ja sen vuoksi mielelläni saatan Vilhartin ajatukset myös tämän saitin lukijoiden tietoon – on luonnollista, että olen saanut tähän Vilhartilta luvan:

 

*********

 

Suomi tarvitsee johtajuutta

 

Suomen tasavalta on ajautunut kriisiin. Yksi ja ainoa syy tämän kriisin muotoutumiseen on Suomen täysin kädetön hallitus.

 

Olen henkilökohtaisesti yrittänyt keksiä asioita, missä nykyinen hallitus on onnistunut. Vaikka olen miettinyt asioita kaikkein positiivisimpien suodattimien läpi, niin en pysty löytämään yhtäkään asiaa, johon voisin todeta: ”Tässä asiassa hallitus on onnistunut, eikä minulla ole tähän asiaan nokankopauttamista oppositiosta”.

 

Tämän hallituksen vastuunkanto on ollut suorastaan surkeaa.

 

Erityisesti olen pettynyt pääministeri Jyrki Kataiseen. Hän pärjäsi hyvin keskustajohtoisissa hallituksissa, mutta nyt tilanne on aivan toinen. Tiukan paikan tullen hän on monesti vetäytynyt hallituksen taakse, ja hallituksen toiminta on näyttäytynyt sekavampana kuin Kellokosken yleisen osaston kokoukset.

 

Mitä pidemmälle hänen hallituskautensa on jatkunut, sitä harmaampi hänestä on tullut. Hän tuntuu olevan täysin lamaantunut. Ironiseksi tämän muuttaa vielä se fakta, että hän edustaa puoluetta, jonka aateperinnössä ollaan arvostettu johtajuutta ja yksilöiden menestystä.

 

Anteeksi Jyrki, mutta sinä et ole se johtaja, jonka Suomi tarvitsee. Sinä et ole se johtaja, jonka Suomi ansaitsee.

 

Osansa tästä kritiikistä saa myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Hän on jatkanut SDP:n tuttua linjaa tehdä suuria lupauksia, jotka sitten voidaan ampua alas hallituskauden vanhetessa.

Ensimmäiseksi jäädytettiin aiemmin luvattu opintotuen indeksiin sitominen. Toiseksi ennen vaaleja paljon hehkutettu nuorisotakuu on lässähtämässä 2010-luvun suurimmaksi poliittiseksi pannukakuksi.

 

Nuorisotakuun kohdalla surullisinta on, että suurimmiksi kärsijöiksi osoittautuvat juuri ne nuoret, joita piti tällä uudistuksella auttaa. Hienoa sosiaalidemokratiaa.

 

Mielenkiintoinen oli myös se tapa, jolla Jutta Urpilainen perusteli muutama viikko sitten valtion lisälainan ottamista ensi vuoden budjettiin. Hän totesi, että ajat ovat muuttuneet ja paluuta entiseen ei enää ole.

 

Hyvä, että myös valtioneuvostossa on herätty tähän. Suomalaiset ovat varmasti ymmärtäneet jo pitkän aikaa sitten, että olemme vyötäröä myöten suossa. En usko, että tarvitsemme valtiovarainministeriä sitä meille kertomaan.

 

Kokoomuksen ja SDP:n johtamasta hallituksesta huokuu ehdottomuuden politiikka. Putkinäkö päällä yritetään selviytyä pois kriisistä, mutta oikeastaan mitään todellisia ratkaisuita ei edes etsitä. Pyritään vain sammuttelemaan tulipaloja bensiinillä.

 

Hallitus, joka muodostettiin fantastisuudella, innovaatioilla ja eteenpäin menemisellä, on ajautunut luovuuden puutteeseen, pysähtyneisyyteen ja surkeuteen. Suomen vankkureita vetää valjakko ilman ohjastajaa.

 

Se, mitä Suomi nyt tarvitsee, on luova johtajuus. Me tarvitsemme johtajan, joka ymmärtää tilanteen vakavuuden, mutta jolla on usko selviytymisestä kriisin ylitse.

 

Me tarvitsemme johtajan, joka kannustaa meitä talkoisiin yhteisen tulevaisuuden eteen, ja joka osaa myös vaatia meiltä toimia silloin, kun sen aika on.

 

Me emme tarvitse valtion päämiestä. Me tarvitsemme johtajan johtamaan kansakuntaa.

 

 

Vilhartti Hanhilahti

Keskustanuorten liittohallituksen jäsen”


 

********


Painavaa tekstiä – kiitos Vilhartti!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi tarvitsee johtajuutta, Vilhartti Hanhilahti, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä, Keskustan varavaltuutettu Vilhartti Hanhilahti, Keskustanuorten liittohallitus, Keskustanuorten liittohallituksen jäsen Vilhartti Hanhilahti, Jyrki Katainen,