Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Menikö kokoomuksen pakkoliittäjiltä syömähammas, kun Henna Virkkunen tunnusti häviönsä?

Lauantai 25.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Eilinen päivä oli mielenkiintoinen ainakin kahdessa mielessä niille, jotka vastustavat kokoomuksen pitkään jatkunutta kuntakiusaamista.

 

Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen nosti eilen aamulla tassunsa pystyyn kuntien pakkoliitoksia ajaessaan, kun ilmoitti pyrkivänsä 25.5.2014 järjestettävissä vaaleissa EU-parlamenttiin.

 

 

Virkkusen toiminta on ollut jääräpäistä ja lähes raukkamaista rintamakarkuruutta on myös se, että hän nyt luopuu kuningasajatuksestaan eli mm. Tampereen kehyskuntien pakkolahtaamisesta.

 

On ollut kiintoisaa seurata sitä kokoomuslaisten hiljaisuutta, joka on vallinnut Virkkusen antautumisen jälkeen – eipä ole kommentteja kuulunut!

 

 

 

************

 

 

Toinen merkittävä askel kokoomuksen kuntakiusaamisen lopettamisessa oli, kun kokoomuslainen kansanedustaja Eero Lehti sanoi suorat sanat kokoomuksen ajamalle kuntien pakkoliitoslaille.

 

Eero Lehti on jo monesti aiemminkin osoittanut epäkokoomuslaisia piirteitä kannanotoissaan, joten hänen eilinen avautumisensa ei tullut yllätyksenä – yllätys oli se suoruus, jolla Lehti hyökkäsi oman puolueensa pääministeriä ja muita puolueensa kuntakiusaajia vastaan.

 

Lehti vaati eilen, että pääministeri Kataisen on vedettävä pois käsittelystä suurten kaupunkiseutujen pakkoliitoslakiesitys.

 

Kansanedustaja Eero Lehti vaati, että "kunnat sekasortoon ajava kuntauudistus" on keskeytettävä ja kutsuttava oppositio parlamentaariseen valmisteluun.

 

Mahtoi pääministeri Kataisella olla korvat kuumana, kun kuuli vaikutusvaltaisen kokoomuskansanedustajan tuomion omalle ja ministeri Henna Virkkusen toiminnalle!

 

Kansanedustaja Eero Lehti kuuluu niihin harvoihin kokoomuksen kansanedustajiin, jotka ovat ennen poliittista toimintaansa tehneet ”oikeita töitä” – Lehti tekee oikeita töitä myös kansanedustajana ollessaan ja se lienee eräs syy, että hän ehdottelee järkeviä.

 

 

***********

Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan puolueiden seuraavia siirtoja, kun kokoomuksen hellimä kuntien pakkoliitoslaki on murentumassa käsiin!

 

Eniten kansalaisia ehkä kuitenkin kiinnostaa seuraavat galluptulokset, jotka mittaavat puolueiden kannatusta, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt!

 

Niitä odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntakiusaaminen, kokoomuksen kuntakiusaaminen, kuntien pakkoliitokset, Henna Virkkunen, Jyrki Katainen, Eero Lehti,

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti metropolialueen kuntauudistussuunnitelmista: "Sen voi vetää vessanpöntöstä alas"

Sunnuntai 10.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Kataisen hallituksen kuntauudistussekoilu pääsi uusiin vastatuuliin, kun hallituksen asettama selvitysryhmä alkoi ronkkimaan metropolialueen kuntarakenteita.

 

Kataisen–Urpilaisen-Virkkusen kuntauudistushankkeet näyttävät olevan saamassa todellisen vastustuksen, kun suunnitelmat nyt  koskevat myös metropolialuetta.

 

Vastarinta oli valmis hallituspuolueidenkin osalta heti, kun suunnitelmat tulivat alueelle joita hallitsevat Kokoomus, SDP, Vihreät sekä RKP!

 

On toki annettava tunnustus mm. Tampereen ympäryskunnille, jotka demari- ja kokoomusvetoisuudestaan huolimatta ovat koko ajan antaneet ”omalle hallitukselleen” ns. haisevan vastalauseen suur-Tampere -suunnitelmista.

 

Kokoomuksen keravalainen kansanedustaja Eero Lehti on todennut ytimekkäästi Metropoliselvityksestä näin:

 

"Sen voi vetää vessanpöntöstä alas. Se on esimerkki siitä, miten asioita ei tule hoitaa."

 

Silmäilin Metropolialueen esiselvitystä, jonka nimi on räyhäkkäästi;

 

”Metropoli meille kaikille”.

 

Huomasin pintapuolisella vilkaisulla, että monta mutkaa on Kataisella, Urpilaisella ja Virkkusella matkassa, jos aikovat jonkinlaisen kuntauudistuksen runnoa Metropolialueella läpi!

 

Hallituksen pitäisi viimeistään nyt ottaa lusikka kauniiseen käteen ja hyväksyä se, että kunnat ja kansalaiset eivät kaipaa hallituksen suunnittelemaa kuntauudistusta.

 

Hallituksella olisi nyt paljon tärkeämpääkin tekemistä kuin kiusata kansalaisia kuntauudistussuunnitelmillaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, kuntakiusaaminen, Metropoliselvitys, Eero Lehti, kansanedustaja Eero Lehti, Sen voi vetää vessanpöntöstä alas,

Koska loppuu kuntakiusaaminen?

Sunnuntai 17.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Pirkkalalainen Keskustan kunnanvaltuutettu Raili Naskali on otsikoinut ”Pirkkalainen” –lehteen kirjoittamansa kolumnin otsikkoteemalla.

 

 

kuntakiusaaminen

 

Naskali kirjoittaa ”Viikon vieras” –kolumnissaan, että kuntapäättäjät ovat olleet kuntakiusaamisen kohteita jo pidemmän aikaa.

 

-          Jatkuvasti tehdään selvityksiä ja annetaan vastauksia, mikään ei tunnu kuitenkaan riittävän. Viime keväänä suurin osa Pirkanmaan kunnista lausunnoissaan vastusti hallituksen kuntauudistussuunnitelmia. Kuntaministerille vastaukset eivät merkinneet mitään, kirjoittaa Raili Naskali.

 

Tampereen naapurikunnista Ylöjärvi ja Nokia antavat Pirkkalan ohella kritiikkiä hallituksen kuntarakenteen uudistamisesta sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen liittyvästä sekamelskasta.

 

Ylöjärven kaupunginhallituksen luonnoksessa lausunnoksi kuntarakennelaista todetaan, että Ylöjärvi kykenee tuottamaan kaikki tarkoituksenmukaiset sosiaali- ja terveyspalvelut omana tuotantonaan.

 

Ylöjärvi näkee, että hallituksen suunnitelmat erikoissairaanhoidon järjestämiseen kaavaillut sote-alueet olisivat suorastaan vahingollisia – ne lisäisivät tarpeettoman byrokratiaportaan!

 

Nokian kaupunki toteaa, että palvelurakennetyöryhmän loppuraportin linjaukset eivät tue taloudellista, tehokasta ja asiakasnäkökulmaltaan laadukasta palvelurakennetta.

 

Keskustan Raili Naskalin käyttämä termi ”kuntakiusaaminen” on oikea ilmaisu Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen harjoittamalle kuntien kiusaamiselle.

 

Toivottavasti kuntakiusaamiselle nyt saadaan piste, kun myös kokoomus- ja demarivetoiset kunnat ovat selkeästi sanoneet EI hallituksen kuntauudistussuunnitelmille!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Raili Naskali, Pirkkalan Keskusta, Pirkkala, Ylöjärvi, Nokia, kuntakiusaaminen, Pirkkalainen, Koska loppuu kuntakiusaaminen?,