Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan "järjestökone" ei hiipunut pakkasessa!

Tiistai 6.1.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

 

On muodostunut käytännöksi, että eduskuntapuolueiden telttakatokset sijaitsevat torin reunalla ja aivan Hämeenkadun jalkakäytävän vieressä.

 

 

Yleensä Maanantaimarkkinoille osallistuvat Keskustan lisäksi Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset.

 

 

Tammikuun Maanantaimarkkinat järjestettiin eilen ja oli mielenkiintoista huomata, että valtakunnalliseen tapaan kokoomuksen, SDP:n sekä perussuomalaisten järjestökone oli sammunut ja niillä ei ollut lainkaan telttakatosta eilisillä markkinoilla.

 

 

Keskustan lisäksi Vasemmistoliitto oli paikalla ja eräs Vihreiden eduskuntavaaliehdokas myös!

 

 

Me Keskustassa pidämme tärkeänä osallistua Maanantaimarkkinoille, sillä haluamme kertoa linjauksistamme ja mikä tärkeintä – haluamme kuulla kansalaisten mielipiteitä niistä asioista, jotka kiinnostavat kansalaisia!

 

 

 

 

Maanantaimarkkinoille valmistautuminen alkaa jo edellisviikolla, sillä tavaroiden pitää olla lastattuina henkilöauton peräkärryyn viimeistään sunnuntai-iltana.

 

 

 

 

markki1

 

 

Saavuin peräkärrylastini kanssa Keskustorille klo 7.30 tienoilla. Onneksi olin varannut mukaani lumikolan sekä lumilapion, sillä telttapaikallamme oli lumikasa.

 

Ensimmäinen työ varavaltuutettu Matti Järvisen kanssa meillä oli poistaa lumikasa ”tontiltamme” sekä laittaa kahvinkeitin päälle.

 

 

 

 

markki2

 

 

Tunnin kuluttua eli tarkalleen klo 8.33 tilanne näytti tältä.  Telttakatos oli paikoillaan, kahvit olivat tarjoiluvalmiina ja saatoimme alkaa tarjoilemaan aamukahveja töihin tai töistä matkaaville.

 

 

 

 

markki3

 

 

Väki alkoi liikkua vilkkaammin heti klo 9.00 jälkeen ja ensimmäinen suurempi tungos telttakatoksellemme muodostui hieman kymmenen jälkeen.

 

 

***************

 

 

Eilinen markkinapäivä oli Keskustan telttakatoksella poikkeuksellisen vilkas.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana olen iloinen, että varsin monet eduskuntavaaliehdokkaamme olivat tapaamassa äänestäjiä.

 

 

Erityisen iloinen olen siitä suuresta talkoolaisten joukosta, joka pyöritti osastoamme varhaisesta aamusta osastomme sulkemiseen saakka.

 

 

 

 

markki4

 

 

Talkoolaistemme esikuva on hieman yli 80-vuotias Johannes Jonov (vasemmalla), joka tässä tähyilee uusia kahville kutsuttavia yhdessä Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Timo Hanhilahden kanssa!
 

 

 

*************

 

 

 

On selvää, että Keskustan hyvät gallupluvut siivittävät niin ehdokkaamme kuin myös talkooväkeämme aktiivisuuteen.

Positiiviset tunnelmat generoivat lisää positiivisuutta!

 

 

Kääntäen on ymmärrettävää, että kokoomus, SDP ja perussuomalaiset eivät saaneet Keskustorin Maanantaimarkkinoille osastoaan, ei talkooväkeään ja ei myöskään yhtään eduskuntavaaliehdokastaan! Kukapa sitä vapaaehtoisesti lähtisi pakkaseen kansalaisten ”nuijittavaksi”!

 

 

*************

 

 

Pyysin osastollamme vaalityötä tekeviä eduskuntavaaliehdokkaitamme muutamaan kertaan valokuvaan ja tässä tuloksia:

 

 

 

 

markki5

 

 

Vasemmalta Marjo Mäkinen-Aakula Orivedeltä, Monica Lamberg Tampereelta, Timo Hanhilahti Tampereelta ja Teuvo Hakanen Ylöjärveltä.

 

 

 

 

markki6

 

 

Vasemmalta Teuvo Hakanen, Minna Sarvijärvi Ylöjärveltä, Marjo Mäkinen-Aakula ja Laila Koskela Tampereelta.

 

 

 

 

markki7

 

 

Mikko Alatalon kaksi ”känkkäränkkä-ihailijaa” tässä Mikon kanssa ja Marjo Mäkinen-Aakula ehti tähänkin kuvaan.

 

 

************

 

 

Maanantaimarkkinoiden jälkiselvittelyt jatkuvat vielä tänään Loppiaisena, sillä kaikki markkinatarvikkeet ovat joko autotallissani tai peräkärryssäni ja ehdin vasta tänään pesemään tarjoiluvälineet sekä viemään kaluston piiritoimistolle odottamaan seuraavia tapahtumia!

 

 

Helmikuun Maanantaimarkkinat järjestetään 2.2.2015 – tervetuloa silloin Keskustan osastolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Marjo Mäkinen-Aakula, Monica Lamberg, Timo Hanhilahti, Teuvo Hakanen, Minna Sarvijärvi, Laila Koskela, Mikko Alatalo, Maanantaimarkkinat, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö,

On tulossa Keskustan kevät!

Tiistai 7.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Keskusta oli vahvasti mukana eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla.

 

Sain hyvää teknistä apua kokoomuslaisilta, kun telttakatoksemme nousi tutulle paikalleen aamusella heti kello seitsemän jälkeen.

 

Toki minäkin olin siitä ennen auttanut Kokoomuksen telttakatoksen pystyttämisessä!

 

Keskustan ja Kokoomuksen telttakatokset sijaitsevat vakiintuneen tavan mukaan rinnakkain Hämeenkadun laidalla, mutta Keskustorin puolella.

 

 

 

 

markkinat1

 

 

Ilmatilan hallinta on sotilasstrategiassakin kaiken A sekä O ja sitä pyrimme Keskusta-ilmapallojen avulla noudattamaan!

 

 

***********

 

 

Maanantaimarkkinoilla oli mukana useita Keskustan Pirkanmaan vaalipiiriin nimettyjä eduskuntavaaliehdokkaita.

 

Viereinen Kokoomuksen-osasto vilisi heidän kansanedustajiaan, mutta keskustalaisena oli mukava todeta, että Keskustan osasto oli suosituin osasto Keskustorilla!

 

 

 

 

 

markkinat2

 

 

Keskustan pirkanmaalainen kansanedustaja Mikko Alatalo viivähti osastollamme pitkän tovin ja kävi monien pirkanmaalaisten kanssa hyviä keskusteluja.

 

Tässä kuvassa Mikko Alatalo on juuri vastaanottanut erään naishenkilön kommentin Tampereen Tuomiokirkossa nähdystä Juice-kirkosta sekä kuullut hänen kysymyksensä Mikon ”Känkkäränkkä” –kappaleesta ja sen syntyhistoriasta!

Mikon vastauksia kuuntelee Keskustan tamperelainen kaupunginvaltuutettu Timo Vuohensilta, joka on myös Keskustan Pirkanmaan piirin eduskuntavaaliehdokas!

 

 

************

 

Kirjasin markkinayleisöltä muistiin parikin mielipidettä, jotka kuvaavat hyvin kansalaisten tuntoja nykyisestä poliittisesta tilanteesta:

 

Mieshenkilö:

 

”Kansalla on käsitys, että Kataisen hallitus oli Suomen heikoin hallitus. Siitä vie huonoudessa voiton ainoastaan tämä Stubb´n hallitus, joka nyt on vallassa.”

 

 

Mielestäni eräs naishenkilö osasi tiivistää lähiajan näkymät hyvin, kun hän totesi näin:

 

”On tulossa Keskustan kevät!”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Mikko Alatalo, On tulossa Keskustan kevät!, Timo Vuohensilta,

Kahvi teki kauppansa kuumanakin markkinapäivänä!

Tiistai 5.8.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

 

 

 

markki1

 

 

Eilen oli elokuun ensimmäinen maanantai ja se merkitsi, että Keskustorilla oli vilkas markkinapäivä.

 

 

 

 

markki2

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö – jonka puheenjohtaja olen – oli mukana markkinoilla.

 

Talkooväen osa markkinajärjestelyissä on keskeinen, sillä olin varaamassa tuttua paikkaa Hämeenkadun varrelta jo hieman aamuseitsemän jälkeen.

 

Lastasin autoni peräkärryn materiaalilla jo lauantaina, joten markkinoille osallistuminen vaatii puheenjohtajalta varsin paljon etukäteistoimintaa.

 

Keskustan varavaltuutettu Matti Järvinen, valtuutettu Timo Vuohensilta, Pirkanmaan Keskustanaisten toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä ja kunnallisjärjestömme aktiivi Johannes Jonov saapuivat torille siten, että keitetty kahvi oli tarjoiluvalmista jo puoli yhdeksän tienoilla.

 

 

**********

 

 

Huomasimme, että olimme maamme suurista puolueista – Keskusta ja Kokoomus – ainoa, joka tarjosi markkinaväelle kahvia. Toki markkinoilla olivat mukana myös nuo keskisuuret puolueet eli perussuomalaiset, SDP sekä Vasemmistoliitto. Pienpuolueet eivät olleet paikalla.

 

Täytyy ihmetellä, että kuumanakin hellepäivänä – mittarilukemat ylittivät eilen 32 astetta – kahvi teki markkinakansalle hyvin kauppansa!

 

 

************

 

 

Markkinakansaa kiinnostivat eniten ne syyt, miksi Tampereelle ollaan rakentamassa Rantaväylän tunnelia ja sen ohella myös se, että miksi nyt niin kovalla innolla julkisuudessa ajetaan pikaratikkaa Tampereelle.

 

 

Rantaväylän tunneli oli Kokoomuksen päähänpinttymä ja kun se tarvitsi päähänpinttymänsä läpiajamiseen Vihreiden tuen, niin Kokoomus joutuu nyt myöntymään pikaratikkaan – suuremman luokan suhmurointia siis!

 

 

**************

 

 

 

 

markki3

 

 

Keskustan telttakatoksella ensi kevään eduskuntavaalien ehdokkaat Pilvi Kärkelä sekä Timo Vuohensilta tässä keskustelemassa niistä tunnelmista ja keinoista, joilla he ovat ensi keväänä menemässä Arkadianmäelle päättäjiksi!

 

 

Kiitän keskustalaista talkooväkeä onnistuneiden Maanantaimarkkinoiden toteuttamisesta ja kiitokset ennen kaikkea niille tamperelaisille, jotka poikkesivat antamaan meille uusia eväitä ”politiikkasyksyn” ainespuiksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Pilvi Kärkelä, Timo Vuohensilta,

Tampereen Keskusta tarjosi kiitoskahvit hyvin menneiden europarlamenttivaalien kunniaksi

Lauantai 7.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö on ottanut tavakseen olla mukana Maanantaimarkkinoilla.

 

Näin teimme myös kesäkuun 2. päivänä, jolloin järjestettiin kesäkuun Maanantaimarkkinat.

 

Meillä oli silloin ilo tarjota kahvit tamperelaisille ja pirkanmaalaisille sen johdosta, että Keskusta pärjäsi hienosti toukokuun 25. päivänä järjestetyissä europarlamenttivaaleissa.

 

************

 

Keskusta sai Tampereella hyvin väen liikkeelle, sillä osuutemme kaikista annetuista äänistä nousi tasan kymmeneen prosenttiin!

 

Tulos on keskustalaisesti mainio, sillä viime vuosina osuutemme on ollut korkeimmillaan vuoden 2012 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, jolloin Paavo Väyrynen sai 8,8 % Tampereella annetuista äänistä.

 

 

 

markkinat1

 

 

Keskustan vaaliveturi europarlamenttivaaleissa Tampereella oli valtakunnalliseen tapaan Olli Rehn, joka sai Tampereelta 2.133 ääntä.

 

Toisena keskustalaisista oli Anneli Jäätteenmäki 1.391 äänellä ja kolmantena Paavo Väyrynen, joka sai 1.130 ääntä.

 

*************

 

Kisa on ”perhepiirissä” aina tiukka ja olen Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana tyytyväinen, että Tampereen osuus Pirkanmaan vaalipiirin keskustalaisista äänistä oli peräti 32 %!

 

 

markkinat2

 

Otimme Olli Rehn´n europarlamenttivaalijulisteen osastomme kantavaksi elementiksi, kun tarjosimme kesäkuun Maanantaimarkkinoilla kiitoskahvit tamperelaisille!

 

Kahvit ja mökkipalstani herukoista, mansikoista sekä luumuista valmistettu sekamehu tekivät hyvin kauppansa!

 

Kiitokset tamperelaisille, että luotitte Keskustan europarlamenttivaaliehdokkaisiin!

 

Tästä on mainiot asemat jatkaa ensi vuoden huhtikuun 19. päivänä järjestettäviin eduskuntavaaleihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, europarlamenttivaalit 2014, Keskusta menestyi europarlamenttivaaleissa, Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Paavo Väyrynen, presidentinvaalien ensimmäinen kierros 2012, Maanantaimarkkinat,

Keskustan menestyminen gallupeissa tuo lisää päteviä henkilöitä puoluetyöhön!

Keskiviikko 27.11.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan viimeaikainen hyvä menestyminen gallupeissa on herättänyt ne keskustalaisesti ajattelevat, jotka ovat tähän saakka pysyneet hiljaa ja takarivissä.

 

Tämä seikka tuli taas kerran selväksi Tampereen Keskustorilla järjestetyillä Maanantaimarkkinoilla 25.11.2013.

 

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat. Joulukuun Maanantaimarkkinat järjestettiin poikkeuksellisesti jo marraskuussa, sillä Keskustorin Joulutori valtaa torin jo heti joulukuun alussa.

 

 

markkinat1

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu Maanantaimarkkinoille ja niin myös viime maanantaina.

 

Olimme poliittisista puolueista taas kerran ensimmäinen, kun aamusella heti kello seitsemän jälkeen aloin rakentamaan osastoamme Keskustorille Hämeenkadun jalkakäytävän vierelle.
 
Naapurimme Kokoomus saapui paikalleen parisen tuntia myöhemmin ja myös Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto sekä SDP saapuivat torille aikanaan.

 

 

markkinat2

 

 

Keskustan Tampereen valtuustoryhmän ensimmäinen varavaltuutettu Matti Järvinen (vasemmalla) toi osastollemme kotonaan aamuvarhaisella keittämäänsä tuoretta kahvia heti aamutuimaan sekä pitoihin mitoitetun kahvinkeittimen.
 
Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokuntaan vuodenvaihteessa nouseva Johannes Jonov (oikealla) oli mukana toiminnassa koko päivän. Johannes on kunnallispolitiikassa täysille mukana ja mikäpä ei, sillä ensi tammikuussa Johannekselle kertyy ikävuosia tasan 86!

 

 

markkinat3

 

 

Torilla on mukava jutella kansalaisten kanssa, sillä torikeskusteluista oppii paljon.
 
Lähes kaikissa keskusteluissa Juha Sipilän esiintymistä arvostettiin ja toivotettiin Keskustalle menestystä politiikassa.

 

 

********** 

 

 

Ilahduttavaa oli jälleen kerran ne uudet henkilöt, jotka kertoivat olevansa valmiit tekemään työtä Keskustan menestyksen eteen.

 

Sain kunnallisjärjestön puheenjohtajana käydä muutaman mielenkiintoisen keskustelun sellaisten tamperelaisten kanssa, jotka haluavat liittyä Keskustan toimintaan.

 

Perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja!

 

Tärkeintä on toiminta ”äänestyskopin hiljaisuudessa”, mutta toivotamme kaikki tervetulleiksi mm. siihen talkootoimintaan, jota esimerkiksi Maanantaimarkkinoille osallistuminen vaatii!

 

 

*********

 

 

markkinat4

 

 

Osastomme toimi tukikohtana, kun Keskustanaisten Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Pilvi Kärkelä (vasemmalla) jakoi kynttilöitä kansalaisille ”Valoa ei väkivaltaa 2013” –kampanjan merkeissä. 

Kampanjassa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentui kynttilöiden jakamisena YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä eli juuri maanantaina 25.11.2013.

 

 

*********

 

Olen tyytyväinen siihen vastaanottoon, jonka Keskustan Tampereen osasto sai jälleen kerran Keskustorin Maanantaimarkkinoilla!

 

Tapaamme samoissa merkeissä tammikuun 13. päivä samalla paikalla – tervetuloa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Matti Järvinen, Johannes Jonov, Pilvi Kärkelä, Pirkanmaan Keskustanaiset, Valoa ei väkivaltaa 2013,

Suomen Keskustaan tulee väkeä oikealta sekä vasemmalta ja Tampereen Keskustorilla sitä tuli vielä takakauttakin!

Tiistai 3.9.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Tampereen Keskustorilla Maanantaimarkkinat.

 

Osallistuimme markkinoille eilen ja osastomme suosio myötäili niitä tuulia, jotka nykyään puhaltelevat Keskustalle suotuisasti.

 

 

 

markkinat1

 

 

Rakensimme telttakatoksemme ilman erottelevia seiniä, sillä halusimme noudattaa valtakunnallisia trendejä ja toivottaa väkeä Keskustaan niin oikealta kuin vasemmaltakin. 

Lisäsimme tähän periaatteeseen eilen sen, että Keskustaan ja sen toimintaan pääsi tutustumaan Tampereen Keskustorilla myös takakautta! 

Ja kyllä osastollamme riittikin vipinää!

 

 

**********

 

Keskustan oikeaksi koettu poliittinen toiminta ja puheenjohtaja Juha Sipilän kiitteleminen olivat se keskeinen asiasisältö, jolla tamperelaiset, pirkanmaalaiset ja kauempaakin tulleet halusivat kiitellä meitä Tampereen keskustalaisia!

 

On suuri ilo olla keskustalainen!

 

Muutama yli-innokas Rantaväylän tunnelin puolestapuhuja ja vastustaja kävi toki kiistelemässä asiasta osastollamme niin kuumana, että jouduin pyytämään heitä siirtymään hieman sivummalle ja jatkamaan kiistelyään siellä.

 

 

*********

 

Tarjosimme vieraillemme kahvia sekä keksejä juttelun vauhdittamiseksi.

 

”Kuivat” tarjoilutarvikkeet olin hankkinut osastollemme jo viime viikolla ja eilen piti enää hankkia kahvin kanssa tarjottava maito sekä keksit.

 

Niiden etsiminen olikin Tampereen Sokoksesta pienen tuskan takana, sillä pidän periaatteena, että Keskustan osastolla ei tarjoilla tuontielintarvikkeita eikä merkittömiä tuotteita.

 

 

markkinat2

 

 

 

Onneksi Tampereen Sokos joutuu pitämään valikoimissaan Valion Tampereen Nekalassa pakkaamaa pirkanmaalaista maitoa ja löytyihän keksihyllystäkin alimmalta hyllyltä Hämeenlinnassa valmistettuja Vanajan-keksejä.

 

 

*********

 

Päivän aikana useat Keskustan tamperelaiset luottamushenkilöt ja aktiivitoimijat vierailivat osastollamme.

 

 

markkinat3

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli osastollamme pitkän tovin ja kertoi olleensa Helsingin Sanomien haastattelussa ajankohtaisesta autoverouudistukseen liittyvästä kysymyksestä.

Hesarin haastattelu on taas kerran malliesimerkki siitä liikennepoliittisen asiantuntemuksen arvostuksesta, jota media osoittaa Pispalan senaattoria kohtaan!

Tässä kaksi Mikkoa keskustelee autoverouudistukseen liittyvistä haasteita; vasemmalla Tampereen pormestarin erityisavustaja Mikko Närhi ja oikealla kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

 

********

 

Olen erittäin tyytyväinen siihen palautteeseen, jota saimme eilen Tampereen Markkinoilla.

 

On helppo todeta, että teimme oikean päätöksen, kun päätimme jatkaa osallistumistamme Maanantaimarkkinoilla – ilmiselvästi Keskustaa kaivataan Tampereen Keskustorilla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Torikauppiasyhdistys ry, Keskustorin Maanantaimarkkinat, Keskusta, Juha Sipilä, Valio Tampere, Vanajan keksit,

« Uudemmat kirjoitukset