Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Seurakuntavaaleissa on kyse myös ihan tavallisistakin asioista

Lauantai 5.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Kuulun jäsenenä Tampereen Eteläiseen seurakuntaan ja käyn parhaillaan ”keskustelua” itseni kanssa, että voinko äänestäjänä osallistua 20.11.2022 järjestettäviin Seurakuntavaaleihin.

 

”Keskustelujeni” eräs osa on, kun perehdyin ehdokkaiden vaalikonevastauksiin ja erityisesti kysymykseen numero 9, joka kuului näin:

 

”Seurakunnassani olisi luovuttava maito- ja lihatuotteiden käyttämisestä”

 

Ohessa eräiden tuntemieni ehdokkaiden vastaukset tuohon kysymykseen ja mukana ovat vain ne ehdokkaat, jotka ovat perustelleet valintaansa.

 

Listaamani ehdokkaat ovat ilmaisseet vastustavansa maito- ja lihatuotteista luopumista seurakunnan tilaisuuksissa, joten siinä mielessä he olisivat minulle äänestyskelpoisia.

 

 

*********************

 

 

Taina Lampu, Tampereen Eteläinen seurakunta: "Maito- ja lihatuotteet kuuluvat ihmisen ruokavalioon. On mahdollistettava eri ruokavalioita noudattaville tarjoilut, mutta se ei saa tarkoittaa "sekasyöjien" syrjimistä."

Seija Alatalo, Tampereen Harjun seurakunta: "Monipuolinen ravinto on tärkeää. Vaihtoehtoja täytyy olla erilaisista ruuista pitäville oman eettisyytensä mukaan."

Sirpa Pursiainen, Tampereen Messukylän seurakunta: "Suomalaista tuotantoa tulee tukea, on kyse kasviksista, maidosta tai lihasta."

Antti Juva, Tampereen Messukylän seurakunta: "Kaiken päätöksenteon tulisi perustua tutkittuun tietoon. Ilmastonmuutos on vakava ongelma, mutta tällä sitä ei ratkaista. Esim Ilkka Herlin on jo osoittanut, miten oikealla maankäytöllä liha ja maito EIVÄT lisää ilmastopäästöjä."

Sirpa Kuusela, Tampereen Messukylän seurakunta: "En ymmärrä miksi? Miksi kirkko lähtisi tähän? Miksi kirkko ei voisi suositella kotimaisten raaka-aineiden käyttämistä - oli se sitten, maitoa, lihaa, kalaa ja kasviksia. "

Juho Ojares, Ylöjärvi: "Lähiruokaan pitäisi panostaa. Maito- ja lihatuotteet kuuluvat ruokapöytään."

Elina Sieppi, Ylöjärvi: "Tuottajat ovat itse myös seurakunnan jäseniä. Olisi heidän työnsä väheksymistä rajata vain osa tuotteista käyttökelpoisiksi."

Eero Norokorpi, Hämeenkyrö: "En maanviljelijänä voi kannattaa tuota ajatusta. Ajattelen, että meidän täällä pohjoisella pallon puoliskolla asuvien tulisi tukeutua vahvasti kotoperäisiin elintarvikkeisiin ja jättää vähemmälle kaukaisista maista pitkien merikuljetusten takaa tuodut eksoottiset ja vähemmän tärkeät tuotteet omille leveysasteilleen. Eiköhän noita hiilipäästöjä voitaisi näin parhaiten hillitä."

 

Toivon, että nämä listoillani olevat ehdokkaat saavat mandaatin omien seurakuntiensa päättäjinä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seurakuntavaaleissa on kyse myös ihan tavallisistakin asioista, seurakuntavaalit, evankelis-luterilainen kirkko, , Tampereen Eteläinen seurakunta, Taina Lampu, Harjun seurakunta, Seija Alatalo, Messulylän seurakunta, Antti Juva, Sirpa Kuusela,

Mikko Alatalolla on synttärit aina Vapunpäivänä!

Maanantai 2.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Kansantaiteilija, ex-kansanedustaja Mikko Alatalo on syntynyt 1.5.1951, joten hänellä on synttärit aina Vapunpäivänä.

 

Tampereen Keskustalla on perinteenä järjestää Vapputilaisuus Hämeenpuistossa Kirjastotalo Metson äärellä ja niin tapahtui myös eilen.

 

Saimme eilen paikan ”humpuukitorin” laidalta ja paikka oli lopultakin erinomainen, sillä…

 

 

IMG_5222.JPG

 

…yleisöä oli osastomme äärellä tungokseen saakka.

 

 

*****************

 

IMG_5219.JPG

 

Osastomme vetonaulana oli jälleen kerran Mikko Alatalo ja hänen musiikkiesityksensä.

 

 

IMG_5225.JPG

 

Oli mukava, että Mikon mukana oli hänen vaimonsa Seija Alatalo – Seija toimii Tampereen tarkastuslautakunnan varajäsenenä, mutta esimerkiksi tämän vuoden aikana hän on ollut mukana tarkastuslautakunnan viidessä kokouksessa seitsemästä, sillä Keskustan varsinainen jäsen ei ole ollut kahta kokousta lukuun ottamatta paikalla!

 

Kuvassa kyyhkyläiset!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalolla on synttärit aina Vapunpäivänä!, Mikko Alatalo, Seija Alatalo, Tampereen tarkastuslautakunta, Tarkastuslautakunta,

Maanantaimarkkinoiden yleisö ymmärsi Juha Sipilän johtaman hallituksen hallitusohjelman

Tiistai 2.6.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistui eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyille Maanantaimarkkinoille.

 

 

Ounastelimme, että saamme hallitusohjelman vuoksi paljon arvostelua osaksemme, mutta iloksemme toriyleisö antoi yllättävänkin suuren luottamuksen Keskusta-johtoisen hallituksen uunituoreelle hallitusohjelmalle.

 

 

On luonnollista, että saimme myös kriittisiä kommentteja, mutta niitä kuitenkin vain muutamia.

 

 

Markkinayleisön antaman palautteen perusteella on helppo todeta, että Sipilän hallituksen hallitusohjelma on saanut kansalaisten hyväksynnän.

 

 

Pieni kuvakimara markkinapäivän annista:

 

 

 

 

tori1

 

 

Osaston rakentajia kokoontui Keskustorille aamukahdeksalta poikkeuksellisen runsaasti eli keskustalaiset haluavat tehdä puoluetyötä myös menestyksen hetkellä.

 

 

Vasemmalta Mikko Kiio Kangasalta, Pasi Kajarinne, Matti Järvinen, Johannes Jonov ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viilo.

 

 

 

 

tori2

 

 

Sähkönsaannissa oli pientä viivytystä, sillä torivalvoja ehti avaamaan sähkökoppien ovet vasta myöhään.  Tämän vuoksi jouduimme tukeutumaan aluksi Viljakkalan Majajärvellä kasvaneista herukoista valmistettuun taatusti kotimaiseen mehuun, mutta toki kahvitkin olivat tarjoilukunnossa heti aamuyhdeksän jälkeen.

 

 

 

 

tori3

 

 

Osastollamme poikkesi yli 300 kahvittelu- ja keskusteluvierasta. Osastomme suosio yllätti ja jouduimmekin tekemään tarjoilutarvikkeista lisähankintoja – mieluusti lisähankinnat teimme!

 

Naapuriosastollamme oli hiljaista.

 

 

 

 

tori4

 

 

Pirkanmaan Keskustanaisten puheenjohtaja Minna Sarvijärvi oli tapansa mukaan leiponut herkullisia leivoksia ja ne saivat Johannes Jonov´n sekä myös muiden suut messingille.

 

 

 

 

tori5

 

 

Seija Alatalo ja kaupunginvaltuutettu Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen hymyilivät kilpaa auringon kanssa.

 

 

 

 

tori6

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo oli haluttu keskustelukumppani, kun kansalaiset halusivat kuulla suoria kuulumisia eduskunnasta.

 

 

 

 

tori7

 

 

Hyväntuulinen pari – Mikko ja Seija Alatalo ”torituulen” tuiverruksessa!

 

 

 

*******************

 

 

tori8

 

 

 

 

Pyysin Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satosta ja Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Jaana Viiloa asettumaan ”avokonttoritunnelmiin” Kokoomuksen ja Keskustan osastojen rajalle.

 

 

 

 

tori9

 

 

Satosen lisäksi markkinoilla oli myös toinen sastamalalainen kansanedustaja eli Ilmari Nurminen.

 

 
Kävin vaihtamassa muutaman sanan Ilmarin kanssa SDP:n osastolla!

 

 

 

Eilisestä markkinapäivästä jäi ”hyvä maku suuhun” – onkohan niin, että olemme paikalla myös heinäkuun 6. päivänä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maanantaimarkkinat, Keskustorin Maanantaimarkkinat, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, varavaltuutettu Matti Järvinen, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Seija Alatalo, Mikko Alatalo, Arto Satonen, Ilmari Nurminen, Minna Sarvijärvi, Johannes Jonov,

"Kakskytyks, muttei ventti. Mies täynnä virtaa joka sentti"

Sunnuntai 26.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Monet pirkanmaalaiset – minä muiden mukana – ovat mielissään, kun Mikko Alatalo selvitti itsensä Pirkanmaan vaalipiirin suurimmalla keskustalaisehdokkaiden äänimäärällä nyt jo neljännen kerran eduskuntaan.

 

 

 

 

mikkoa1

 

 

Otsikkoteksti oli Mikon tunnusslougan vaalikampanjan aikana ja se oli ”präntättynä” myös hänen vaaliautonsa kylkeen –...

mikkoa7

...21 kun oli Mikon ehdokasnumero!

 

 

 

 

mikkoa2

 

 

Mikko Alatalo panosti tosissaan näihin eduskuntavaaleihin ja panostaminen näkyi tuloksissa – yli 6.700 pirkanmaalaisääntä on todisteena, että Mikkoa voidaan entistäkin vahvemmin tituleerata ”Pirkanmaan Senaattori” –termillä.

 

 

Tässä kuvassa on Mikon lähitiimi, joka kiersi laajalti Pirkanmaata.

 

 

Laulunlahjojensa ja valtakunnallisen tunnettuisuutensa vuoksi Mikolla oli vaalikampanjankin aikana paljon esiintymispyyntöjä ympäri Suomea muiden Keskustan eduskuntavaaliehdokkaiden tilaisuuksiin.

 

 

Onneksi Mikko osasi pienen kaupankäynnin ja pyysi vastavuoroisesti maamme valovoimaisimpia keskustalaisehdokkaita puolestaan Mikon tilaisuuksiin Tampereelle.

 

 

Mauri Pekkarisen, Paavo Väyrysen ja Pekka Puskan mielenkiintoiset vierailut Tampereella olivat Mikon ”vaihtokauppoja” – hyvä niin.

 

 

 

 

 

mikkoa3

 

 
Mikon ”Soittajalta soppaa” –kiertue nautti suurta suosiota Pirkanmaalla ja…

 

 

 

 

 

mikkoa4

 

 

…kun siihen yhdistettiin Mikon musisointi yhdessä vakiosäestäjänsä Jammi Humalamäen kanssa, niin väkeä riitti Mikkoa kuulemassa.

 

 

 

 

mikkoa5

 

 

Suositullekin ja pitkän parlamenttiuran tehneelle saattaa vaaleissa käydä kalpaten ja näin kävi tässä Mikon vierellä olevalle Kimmo Sasille.

 

 

Kansa vaatii, että edustajan pitää jalkautua äänestäjien keskelle vaalikampanjan aikana, mutta myös muulloin.

 

 

 

 

 

mikkoa6

 

 

On selvää, että kansanedustaja Mikko Alatalolla tulee uuden vaalikauden aikana olemaan tärkeä rooli Juha Sipilän tiimissä.  Se on Pirkanmaan maakunnan kannalta hyvä asia ja se tulee vahvistamaan sitä, että Mikko Alataloa voidaan jatkossa luonnehtia entistäkin vahvemmin termillä

 

Pirkanmaan Senaattori!

 

Vielä se, että Seija Alatalon rooli Mikon ”tärkeänä” on keskeinen!

 

Omaan mielestäni hyvät suhteet Mikon ja Seijan kanssa ja sen vuoksi toivottelenkin heille kaikkea hyvää jatkossakin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Seija Alatalo, Pirkanmaan Senaattori, Kakskytyks muttei ventti. Mies täynnä virtaa joka sentti, Soittajalle soppaa, Siniset silmälasit,

Keskusta avasi vaalimökkikauden vahvasti!

Torstai 2.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunki luovutti eilen puolueiden käyttöön vaalimökit Keskustorille.

 

 

Mökit ovat samoja, jotka ovat käytössä myös Tampereen Joulutorilla.

 

 

Keskusta avasi vaalimökkikauden kansanedustajaehdokas Pertti Hakasen tahdittamana, joka järjesti aamutuimaan hienon vaalitilaisuuden vaalimökkialueen vieressä.

 

 

 

 

pertti1

 

 

Keskustan sanoma kiinnostaa Tampereella, sillä tilaisuudessa oli ”väkeä kuin merenmutaa”!

 

 

 

 

pertti2

 

 

Tilaisuuden isäntä Pertti Hakanen tässä peräti kahtena!

 

 

 

 

pertti3

 

 

Vierailevana solistina esiintyi kansanedustaja Antti Kaikkonen!

 

 

 

 

pertti4

 

 

Kansanedustaja Arto Pirttilahti

 

 

 

 

pertti5

 

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

 

 

pertti6

 

 

Raija Moilanen

 

 

 

 

pertti7

 

 

Minna Sarvijärvi

pertti8

 

 

Marjo Mäkinen-Aakula

 

 

Pirkanmaan ehdokkaiden taustavoimina toimivat mm. (vasemmalta):

 

 

 

 

pertti9

 

 

Seija Alatalo, Seija Hakanen ja Tuula Jokinen

 

 

 

 

 

********************

 

 

 

 

 

pertti10

 

 

Antti Kaikkonen, Raija Moilanen, Mikko Alatalo ja Seija Alatalo

 

 

Olipahan kunnolliset vaalimökkikauden avajaiset – tästä äänestäjät pitävät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pertti Hakanen, Antti Kaikkonen, Arto Pirttilahti, Mikko Alatalo, Minna Sarvijärvi, Raija Moilanen, Marjo Mäkinen-Aakula, Seija Alatalo, Seija Hakanen, Tuula Jokinen,

Keskustan Timo Hanhilahti Tampereen kaupunginhallitukseen

Torstai 31.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry antoi eilen julkisuuteen tiedotteen niistä Tampereen kaupunginvaltuuston päätöksistä, joissa keskustalaisia henkilöitä on valittu Tampereen luottamushenkilöiksi.

Tiedotteemme otsikko on myös tämän jutun otsikkona ja tiedotteemme kuului näin:


************

Tampereen kaupunginvaltuuston kaksi ensimmäistä kokousta pidettiin tammikuun 21. sekä 28. päivinä ja niiden asialistalla oli pääasiassa luottamushenkilövalintoja.

 

Edellisellä vaalikaudella apulaispormestarina yhdyskuntapalveluista vastannut Timo Hanhilahti valittiin nyt kaupunginhallituksen jäseneksi.

 

Hanhilahti valittiin myös kaupunginhallituksen liiketoimintajaoston varajäseneksi.

 

Terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnan jäseneksi valittiin Tuomo Räihä ja hänen varajäsenekseen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

Saman lautakunnan jaoston jäseneksi valittiin Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja hänen varajäsenekseen Tuomo Räihä.

 

Osaamis- ja elinkeinolautakunnan jäseneksi valittiin Vilhartti Hanhilahti ja hänen varajäsenekseen Matti Järvinen.

 

Yhdyskuntalautakunnan jäseneksi valittiin Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja hänen varajäsenekseen Matti Järvinen.

 

Saman lautakunnan ympäristö- ja rakennusjaoston jäseneksi valittiin Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ja hänen varajäsenekseen Matti Järvinen.

 

Keskusvaalilautakunnan 2.varajäseneksi valittiin Eeva Tuokko.

 

Toisen asteen koulutuksen johtokunnan jäseneksi valittiin Seija Alatalo ja hänen varajäsenekseen Titta Mattila.

 

Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnan jäseneksi valittiin Esko Erkkilä.

 

Pirkanmaan käräjäoikeuden lautamieheksi valittiin Raija Moilanen.

  

Henkilövalintoja tehdään myöhemmin lisää ja Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö toteaakin, että sen jäsenissä on monia asiantuntevia sekä yhteistyökykyisiä henkilöitä myös myöhemmin täytettäville luottamushenkilöpaikoille.

 

Kunnallisjärjestö haluaa kiittää Timo Hanhilahtea siitä neljän vuoden rupeamasta, jonka ajan hän johti apulaispormestarina Tampereen kaupungin yhdyskuntapalveluja. 

 

Vaalikauden kestänyt työ yhdyskuntapalvelujen apulaispormestarina merkitsi, että Timo Hanhilahti on Suomessa kaikkien aikojen pisimmän kokemuksen omaava apulaispormestari!

 

Kunnallisjärjestö on iloinen, että Hanhilahti jatkaa Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana ja nyt myös kaupunginhallituksen jäsenenä.


************

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: www.tampereenkeskusta.fi, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Timo Hanhilahti, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Tuomo Räihä, Matti Järvinen, Vilhartti Hanhilahti, Seija Alatalo, Raija Moilanen, Eeva Tuokko, Titta Mattila,

Hieno yleisötilaisuus Tampereen Keskustorilla

Torstai 13.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan eduskuntaryhmä järjestivät todellisen kunnallisvaalistartin Tampereen Keskustorilla tiistaina 11.9.2012.

 

Tapahtuman ideoijana oli Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen, joka Rovaniemen puoluekokouksessa tuli ehdottelemaan nyt toteutetun tilaisuuden järjestämistä.

 

Me tamperelaiset olimme heti toteuttamassa Tiilikaisen ideaa ja nyt saamme olla tyytyväisiä mainion tilaisuuden onnistumisesta.

 

Pieni kuvakertomus tilaisuuden huippuhetkistä on paikallaan.

 

ktorivaari

 

Aloitimme tilaisuuden klo 15.00 tamperelaisvoimin. Toivon, että minulla on myöhemmin tilaisuus kertoa näillä sivuilla tamperelaisvoimin toteutetusta osuudesta. 

Saimme tilaisuuteen hanurinsoittajaksi Martti Niemen Tampereen Teiskosta. Kuvassa Jari Rajasalo täsmäilee mikrofonia sopivalle korkeudelle, jotta hänen vaarinsa soitto tavoittaa kovaäänisten kautta Keskustorilla ja Hämeenkadulla liikkuvat tamperelaiset.

 

ktorimikko

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo saapui Keskustorille ennen muita kansanedustajia. Mikon varhainen tulo oli mahdollista sen vuoksi, että hän kiiruhti Eduskunnasta Tampereelle omalla autollaan, kun muut kansanedustajat matkasivat Tampereelle junalla! 

Sain toimia toritilaisuuden juontajana ja kuvasta näkee, että aikataulussa pysyminen oli juontajan keskeinen haaste – käteni on heti tarttumassa mikrofoniin, kun Mikko hetkenkin hengähtää!

 

ktorikimmo

 

Keskustan kansanedustajia kuljettanut juna saapui Tampereelle klo 15.52 ja sen jälkeen vieraiksemme saapuneet kansanedustajat kävelivät vastaanottajiemme opastuksella Keskustorille.

 

Annoin ensimmäisen puheenvuoron tilaisuuden ideoineelle Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaiselle. 

Kysyin Tiilikaiselta hänen puheenvuoronsa lopuksi, että onko Ruokolahdella nyt nähty leijonia. Tiilikainen vastasi, että viimeinen varma havainto on kahdenkymmenen vuoden takaa! Niin ne vuodet vierivät!

 

ktorijuha

 

Tiilikaisen jälkeen pyysin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mikrofonin ääreen. 

Sipilän esitys oli vakuuttava ja hän käsitteli siinä mm. viime aikoina esillä ollutta lasten turvattomuutta.

 

ktorijuhajamikko

 

Kansanedustaja Mikko Alatalo haastatteli puheenjohtaja Juha Sipilää ja kaikesta huomasi, että Keskustan puheenjohtajalla on varmuutta, esiintymiskykyä ja taitoa ”ottaa kuulijansa”. 

Keskustorille kerääntynyt sankka yleisöjoukko palkitsi Juha Sipilän esityksen mittavilla suosionosoituksilla.

 

ktorijohannesjanaiset

 

Huomasin, että kunnallisvaaliehdokkaittemme nestori, sadan maratonin mies ja Sara Hildenin taidemuseon johtokunnan jäsen Johannes Jonoff  koppasi Sipilän esityksen aikana kainaloonsa Seija Alatalon sekä kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan.

 

 

ktorisirkkaliisa

 

Totesin juonnossani, että nyt kaipaamme ruoka- ja elintarvikeasioissa turvallisuutta, joka on ollut kadoksissa sen jälkeen, kun Sirkka-Liisa Anttila luopui maa- ja metsätalousministerin pestistä.

Pyysin, että Sirkka-Liisa rohkaisisi meitä ruokaturvallisuusasioissa, sillä jo pelkästään hänen varman ja vakuuttavan äänensä kuullessaan suomalaiset ovat oppineet olemaan ruoka-asioissa turvallisella mielellä.

Ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttila muistutti, että Suomella on kolme perusvahvuutta ruokaturvallisuuden takaajana. Ne ovat; 

  • raskasmetalleista vapaa maaperä
  • runsaat pohjavesivarat
  • kotimainen energia

 

ktorituomo

 

Tuomo Puumala on usein käynyt Tampereella ja myös nyt me toivotimme Tuomon tervetulleeksi Tampereelle.

Tuomo on taitava sanankäyttäjä ja niin hän oli myös nyt. Tuomo osaa ja taitaa Keskustan perimmäisen Alkioon perustuvan linjan ja sen vuoksi minä ja monet muut arvostavat Tuomoa korkealle. 

Kerroin Tuomolle, että vast´ikään Kälviällä käydessäni käteeni osui Keskipohjanmaa-lehti vuodelta 2004. 

Lehdessä oli runsaasti silloisten kunnallisvaalien ilmoituksia ja Keskustan ilmoituksessa Tuomo Puumalalla oli enemmän hiuksia kuin nyt. Uskalsin kertoa näin, sillä Tuomohan usein kertoo itsestään, että hän alkaa päivä päivältä muistuttaa entistä enemmän Kekkosta!

Tuomo kysyi kaikkien kuullen, että ethän laittanut tätä vanhaa lehteä saunan pesään ja pystyin hyvällä omallatunnolla kertomaan, että se on nytkin mukana autossani!

 

ktorijuharehula

 

Keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula kertoi kaiken kansan kuullen, että hänestä ei yleensä saa hymyilevää kuvaa, mutta kuulemma minun ottamanani hän on nähnyt peräti kolme kuvaa, jossa hän hymyilee.

Rehulan kertoma laittaa ounastelemaan, että myös hän kuluu muiden muassa juttujeni lukijoiden joukkoon. 

Arvostan Juha Rehulan korkealle, sillä hän on terveys- ja sosiaalipuolen asioihin hyvin paneutunut poliitikko. 

Hän pitää sanansa ja siitä sain taannoisten Tampereella järjestettyjen politiikka- ja toimintapäivien aikana todisteen, kun Rehula toimitti esityksensä sähköisenä pari päivää esityksensä jälkeen. Annoin Rehulalle tästä tunnustusta jo Rovaniemellä ja Rehula vastasi, että hän pitää lupauksensa!

 

ktoriarto

 

”Kansanedustajakimaran” päätti maakuntamme oma kansanedustaja eli Arto Pirttilahti. 

Arto on meille tamperelaisille tärkeä henkilö, sillä hänen viime eduskuntavaaleissa Tampereelta saamansa äänet pitäisi nyt kunnallisvaaleissa pysyä imuroimaan tamperelaisille Keskustan kunnallisvaaliehdokkaille.

 

 

Hieno tilaisuus Keskustorilla päättyi klo 17.00, sillä silloin ”maakunnan miehet ja naiset” noutivat heille sovitut kansanedustajat esiintymään Tampereen lähikuntiin.

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä ja kansanedustaja Arto Pirttilahti jäivät Tampereelle, mutta se onkin sitten taas uuden jutun aihe!


Kiitän Keskustan Eduskuntaryhmää ja Keskustan puoluetoimistoa hienosta yhteistyöstä Keskustorin tilaisuuden järjestämisestä.


Voin kertoa, että tilaisuuden järjestäminen vaati lukemattomia puheluita ja sähköpostiviestejä, mutta kun tulos oli näin mainio, kaikki kannatti kokea.


Pystyimme varmasti tällä tilaisuudella tasoittamaan paljon maaperää Keskustan hyvälle kunnallisvaalimenestykselle Tampereella.


Tilaisuuden aikana saimme muutaman uuden kunnallisvaaliehdokkaan ja heti huomenissa heitä saimme kirjata ehdokkaaksemme lukuisia.


Suurimmat kiitokset osoitan tamperelaisille, jotka sankoin joukoin täyttivät Keskustorin ja nauttivat Keskustan tarjoamista kahveista sekä sanallisesta annista!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Kimmo Tiilikainen, Juha Rehula, Sirkka-Liisa Anttila, Tuomo Puumala, Mikko Alatalo, Arto Pirttilahti, Johannes Jonoff, Seija Alatalo, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Keskustan eduskuntaryhmä

Hieno ja luottavainen tunnelma Paavo Väyrysen Pirkanmaan maakunnallisen vaalijuhlan kahvitilaisuudessa

Tiistai 17.1.2012 - -Esko Erkkilä-

Kerroin eilen Keskustan presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen kunniaksi järjestetyn Pirkanmaan maakunnallisen vaalijuhlan ohjelma-annista.


Vaalijuhlahan järjestettiin Tampereen Yliopiston juhlasalissa sunnuntaina tammikuun 15. päivä ja tilaisuuteen osallistui lähes 650 kuulijaa.


Maakunnallisen vaalijuhlan alkamisaika oli klo 15.00, mutta tilaisuutta edeltänyt kahvitarjoilu aloitettiin jo tuntia aikaisemmin.


Kiersin kamerani kanssa juhlavieraiden joukossa kahvitilaisuuden aikana ja tässä muutama otos kamerakierrokseltani:img_0754.jpg

Mikko Kärki Lempäälästä (vasemmalla) ja Markku Ylijoki Viljakkalasta ovat kokeneita kunnallisvaikuttajia ja heillä oli keskenään paljon mielenkiintoisia asioita käsiteltävänään.

Kärki on kunnanvaltuutettu Lempäälässä ja Ylijoki kaupunginvaltuutettuna Ylöjärvellä.img_0756.jpg


Tamperelaiset Sylvia Remes (vasemmalla), Tuula Minkkinen ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen nauttivat kahvia ja voipullaa hyvillä mielin sekä odottivat juhlatilaisuuden alkamista.img_0759.jpg


Hämeenkyrön kunnanvaltuutettu Jouni Ovaska ja SuPerin tamperelainen järjestöpäällikkö Raija Moilanen.img_0764.jpg


Lisää hämeenkyröläisiä – Jorma Rajakoski ja Pasi Alakomi. Pasi on tehnyt hyvän kaupan, sillä Väyryset-muki näyttää olevan kotiinviemisenä!

Pitää tässäkin kiittää Pasia, sillä ajoin autoni joulukuussa mökillä jäiselle sekä liukkaalle nurmikolle ja jouduin soittamaan Pasin vetämään Focukseni traktorilla takaisin "ihmisten ilmoille"!img_0766.jpg


Etelärinteen tilan emäntä Raili Naskali Pirkkalasta yhdessä miehensä Pekka Naskalin kanssa.

Naskali Ky:n nahka-alan yritys on kaikille tuttu Kuninkaankatu 31:ssä Tampereella!
img_0765.jpg


Tapio Vaali, Pirjo Männistö ja Anne Kotti saivat koko juhlan ajan kääriä paketteihin Väyryset-mukia, Paavo Väyrysen kirjaa, hopealohta ja nalle-karhuja.img_0768.jpg


Seija Alatalo ja Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti olivat hyvällä tuulella kuten aina.

Seija on helmikuun aikana nousemassa Tampereen kaupunginvaltuustoon Keskusta-ryhmän varaedustajaksi, sillä Muusa Kostilainen on muuttanut Helsinkiin.

Onnea Seijalle uuden luottamushenkilöaseman saavuttamisesta!


img_0769.jpg


Kansanedustaja Arto Pirttilahden eduskunta-avustaja Elina Sieppi Ylöjärveltä ja Jorma Kallio Vesilahdelta keskustelivat aivan varmasti Kokoomuksen suunnittelemasta kuntateurastushankkeesta!img_0771.jpg


Viime eduskuntavaaleissa eduskunnasta vapaaehtoisesti luopunut hämeenkyröläinen maanviljelysneuvos Klaus Pentti on sitten viime näkemän kasvattanut tyylikkäät viikset.

Tässä maanviljelysneuvos on yhdessä vaimonsa Ullan kanssa.


img_0774.jpg

Ikaalisten vahvat Keskusta-vaikuttajat Matti Äijö (vasemmalla) ja Pauli Haapaniemi keskustelivat varmaan Ikaalisten asioista Paavo Väyrysen vaalijuhlan kahvitilaisuudessakin.img_0819.jpg


Tämän jutun lopuksi vielä yksi kuva vaalijuhlan eturiviltä.

Kansanedustaja Arto Pirttilahti on saanut paikan Vuokko Väyrysen rinnalta.
Tässä siis muutamia otoksia Paavo Väyrysen maakunnallisen vaalijuhlan kahvitilaisuudesta.

Väkeä oli paikalla 650 henkeä ja tähän heistä mahtui vain murto-osa.Toivottavasti saamme järjestettäväksemme Tampereelle Väyrysen uuden vaalijuhlan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Silloin pyrin olemaan ahkerampi kuvaaja!


-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Kärki, Markku Ylijoki, Tuula Minkkinen, Jouni Ovaska, Raija Moilanen, Jorma Rajakoski, Pasi Alakomi, Raili Naskali, Pirjo Männistö, Seija Alatalo, Matti Äijö, Pauli Haapaniemi, Arto Pirttilahti, Timo Hanhilahti, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen,

Onnittelukäynti Mikon ja Seijan vieraana viritti mukavaan konserttitunnelmaan

Torstai 5.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Mikko Alatalon juhlakonserttia ”Maalaispoika 60 v.” edelsi Mikko ja Seija Alatalon järjestämä vastaanotto Tampere-talon Cafe Soolossa.

Sain olla MSL-Tampereen edustajana mukana tamperelaisen keskustaväen onnitteluryhmässä.

Vastaanotto oli sydämellinen ja tunsimme olevamme odotettuja vieraita.

Ryhmämme onnittelu sijoittui ajallisesti ”viime hetkiin” ja kun odottelimme ryhmämme täydentymistä, saimme seurata joidenkin edellisten vieraiden onnittelukäyntejä.

 

pict1320.jpg 

 

Aitoon reportterimaiseen tyyliin otin kuvan, kun maakuntajohtaja Esa Halme (oikealla) ja edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela (vasemmalla) toivat Pirkanmaan Liiton tervehdyksen juhlivalle päivänsankarille ja kansanedustajalle, joka on saanut paljon aikaiseksi Pirkanmaan hyväksi.

 

pict1313.jpg

 

Mikko Alatalon kanssa kahdeksan vuotta eduskuntatyötä tehnyt hämeenkyröläinen maanviljelysneuvos Klaus Pentti saapui onnittelemaan Mikkoa. Tässä vapaaehtoisesti Eduskunnasta luopunut maanviljelysneuvos valmistautuu yhdessä vaimonsa Ullan kanssa onnitteluun.

 

pict1318.jpg

 

Pentti J. Ilmari, Jouni Koskela sekä Ulla Pentti valmistautuvat onnitteluun...

 

pict1319.jpg

 

...ja samoin siihen valmistautuvat myös Klaus Pentti sekä Eino Råman.

 

pict1322.jpg

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön sihteeri ja varavaltuutettu Titta Mattila esittelee kunnallisjärjestön lahjaa Mikolle eli talikkoa. Takana näkyy Anna-Kaarina Rantaviita-Tiaisen kädessä MSL-Tampereen lahja Mikolle eli hieno "ministerisalkku".

 

pict1323.jpg

 

Talikon varressa oli teksti "Maalaispojalle".

 

pict1315.jpg

 

Mikko ja Seija vastaanottivat meidät sekä lukuisat muut onnittelijansa tyylikkäinä ja sanavalmiina.

Seijan pukuvalinta sai asioista ymmärtäviltä naisihmisiltä paljon tunnustusta ja tuntuu siltä, että juhlapäivän jälkeen Seijan pukuvalinta saa entistä enemmän suitsutusta! Mukava aikanaan nähdä, että miten aikakauslehdistö kommentoi Seijan juhlapukua!

 

pict1330.jpg

 

Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti (oikealla) onnittelee Mikkoa Tampereen kunnallisjärjestön puolesta. Hanhilahden vieressä Titta Mattila on valmiina ojentamaan talikon Mikolle. Takana Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Kriikku ja Tittan vierellä kaupunginvaltuutettu ja yhdyskuntalautakunnan jäsen Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen. Vasemmalla Super:n järjestöpäällikkö tamperelainen Raija Moilanen, joka on Keskustan luottamushenkilöorganisaatiossa aivan huipulla vaikuttava ja arvostettu henkilö.

 

pict1334.jpg

 

Super:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen tuo ammattiyhdistysliikkeen onnittelut Mikko Alatalolle. Raijan takana vasemmalta lukien Jouni Koskela, Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Pentti J. Ilmari sekä Eino Råman. Kuvaajana toimineella allekirjoittaneella käy aina hyvä tuuri - ei pääse pilaamaan hyviä kuvia ainakaan kuvissa esiintymisellään!

 

pict1332.jpg

 

Talikko oli ilmiselvästi "maalaispojalle" mieluisa lahja. Hän innostui sitä ihaillessaan muistelemaan aikoja, jolloin hän teki päätöksen lähteä politiikkaan ja erityisesti Keskustan riveissä.

 

Silloisessa Pirkka-hallissa 1990-luvun lopulla Mikon järjestämä Farm Aid-konsertti suomalaisen maaseudun ja ruuantuotannon puolesta oli se pointti, joka lopulta lunasti Mikon sydämessä paikan lähteä Keskustan kansanedustajaehdokkaaksi.

 

Osalllistuin tuohon konserttiin yleisönä ja muistan tapahtuman elävästi.

 

En silloin osannut haaveksiakaan, että joskus saisin tehdä yhteistyötä Mikko Alatalon kanssa. Nyt niin on kuitenkin tapahtunut ja se on antanut minulle ja myös perheelleni paljon.

 

Onnea Sinulle Mikko näin bloginkin välityksellä!

Erityiskiitokset myös Seijalle - työelämäni alussa minusta osa jäi Etelä-Pohjanmaalle ja kun Seija on sieltä kotoisin, niin ymmärrämme mainiosti toisiamme!

 

-Esko Erkkilä-

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Seija Alatalo, "Maalaispoika 60 v.", Mikko Alatalon juhlakonsertti,

Vaalityö on tehty - edessä pitkä iltapuhde vaalitulosten laskennassa

Sunnuntai 17.4.2011 klo 14.36 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä ajatuksia vaalipäivänä iltapäivällä, kun äänestyspaikat ovat avoinna vielä kuutisen tuntia.

Poikkesin keskikaupungilla ja siellä innokkaimmat kansanedustajaehdokkaat jakoivat esitteitään sekä olivat äänestäjien tentattavana.

 

pict1179.jpg

 

Mikko Alatalo oli Keskustan vaalimökin tietämillä Seija-vaimonsa kanssa. Äänestäjät tuntuivat kiittelevän Mikkoa hyvästä työstä.

 

Taitettu indeksi tuntui tänäänkin olevan usein kysytty aihe. Huomasin, että Mikon vastaukset taitetusta indeksistä olivat vastuullisia. Hän peräänkuulutti erityistoimenpiteitä, jotta eläkkeensaajien ostovoima voitaisiin turvata.

Torikäyntini jälkeen poikkesin Sentterissä.

Käyntini aikana tuli hieman haikea olo, sillä ”Sentteri-elämä” on tämän illan Vaalivalvojaisten jälkeen jäämässä muistojen joukkoon. Tuskin ehdin lainkaan Keskustan Vaalivalvojaisiin, sillä Tampereen Keskusvaalilautakunnan jäsenyys merkitsee työntäyteistä ja pitkää iltapuhdetta.

Olin Sentterissä yksin ja tallensi muutaman kuvan vaalihuoneistostamme, jossa niin monta hienoa tapahtumaa sain omalta osaltani olla toteuttamassa.

Tapahtumista mieleenjäävin oli pääministeri Mari Kiviniemen vierailu ja se, että sain vetää pääministerin ”haastattelutuokion”. Myös Paula Lehtomäen avajaistilaisuus sekä Paavo Väyrysen käynti Sentterissä ovat helmiä muistojeni joukossa.

Tässä pieni kuvakimara vaalipäivänä Sentteristä, kun siellä yksikseni hetken vietin:

 

pict1180.jpg

 

Tässä Sentterin ikkunanäkymä kulkijan silmin todettuna.

 

pict11812.jpg

 

Alasalin takaseinä ja ...

 

pict1182.jpg

 

...ja myös sivuseinä ovat hienoja vaalijulisteita täynnä.

 

pict1183.jpg

 

Yläsalin seinällä on kaksi tuppeensahattua lautaa, jotka toimivat pienesitteiden näytekappaleiden sijoituspaikkana!

 

pict1184.jpg

 

Keskustan puoluetoimisto onnistui ehdokkaiden yhteisjulisteen laadinnassa ja sen vuoksi se sai arvoisensa paikan myös Sentterissä.

 

pict1185.jpg

 

Yläsalista Alasaliin johtava portaikko sai seinälleen kolme pääministeri Mari Kiviniemeä esittävää julistetta.

 

pict1186.jpg

 

Yläsalin ylätasanne, jossa monet Suomen keskeiset poliittiset päättäjät ovat alkuvuoden aikana esiintyneet. Nyt tasanteella yksinäinen televisio odotti Vaalivalvojaisten alkamista!

 

pict1187.jpg

 

Näkymä Sentteristä Hallituskadulle. Oli mukava havaita, että Keskustan ehdokasjulistetta tutkailtiin tarkasti vielä vaalipäivänäkin!

 

Kiitoksen paikkoja tulee vielä varmaan useita, mutta kiitän jo tässä vaiheessa kaikkia niitä, jotka vierailitte Sentterissä. Kiitän myös niitä lukuisia talkoolaisia, joiden avulla saimme Tampereelle uutta Keskustalaista kulttuuria - vaalihuoneiston Eduskuntavaalien merkeissä!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Mikko Alatalo, Seija Alatalo, Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki, Paavo Väyrynen,

Varhainen Ystävänpäivä -tilaisuus Sentterissä!

Torstai 24.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan vaalihuoneisto Sentteri, Tampereen Hallituskadulla, on päässyt hyvään vauhtiin.

Kysessä on aikaisemmin optikkoliikkeen käytössä ollut liikehuoneisto Hallituskatu 7:ssä, joka on talkoovoimin kunnostettu uuteen kukoistukseen.

 

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki vihki huoneiston vauhdikkaaseen tapaansa käyttöön. Luonastauon lauluhetki yhdessä kansanedustaja Mikko Alatalon kanssa sai suuren suosion. Tilaisuudesta tallennettu Yuotube-video on nyt saanut jo n. 12.000 katsojaa.

 

Kansanedustaja Alatalo järjesti yhdessä vaimonsa Seijan kanssa Sentterissä varhaistetun Ystävänpäivä -tilaisuuden 12.2.2001.

Mikko puhui kansaa kiinnostavaa politiikkaa, lauloi ja Seija tarjoili maukkaita kääretorttuja. Vajaan parin tunnin aikana väkeä poikkesi paikalla yli sata.

Kansalaisten mieliala oli korkealla ja osasyynä siihen olivat Keskustan kohenevat kannatuslukemat.

  

pict0916_small2.jpg

 

 

Mikko ja Seija toivoteltiin Sentteriin esiintymään pian taas uudestaan!

 

-Esko Erkkilä-

Sentteri-isäntä 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sentteri, Mikko Alatalo, Seija Alatalo