Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa ja sielläkin vain pylvään takana!

Tiistai 22.12.2020 - -Esko Erkkilä-

Ikaalisten Kylpylä-kokonaisuuden nopea romahtaminen on malliesimerkki siitä, että miten nopeasti menestyväkin yritys saattaa tulla tiensä päähän.

 

 

Ikaalisten Kylpylän historia alkaa jo vuodelta 1884, mutta tunnen tuon yrityksen taustoja vasta 1950-luvulta ja omakohtaisesti asiakasroolin kautta 1960-luvuilta alkaen.

 

Valiolainen Meijeriväen Liitto ry toimi vuodesta 1956 alkaen ”Tuomarlan” omistajana, kuten mm. meillä Viljakkalassa paikkaa kutsuttiin.  Muistelen, että myös meillä oli piironginlaatikossa osuustodistuksia, jotka osoittivat maidonlähettäjien omistusta tuossa lomakodissa tai ainakin lomaoikeutta!

 

Vuonna 1964 valmistui uusi päärakennus sekä kylpylä ja tuolloin joskus 1960-luvun lopulla olen ensimmäisen kerran poikennut tuonne päärakennukseen ravintola-asiakkaana.

 

******************

 

1970-luku ja myös 1980-luvun loppupuolelle olivat omistuksellisesti ja myös toiminnallisesti vakaata kehittymisen aikaa, mutta vuonna 1989 alkoi omituksellinen myllerrys, joka käsittääkseni on eräs keskeinen syy myös toiminnan romahtamiselle.

 

Omistajatahojen konkurssit, yrityssaneeraukset, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj ja Uotin veljekset olivat ”takeena” sille, että vauhtia riitti!

 

**************

 

Ikaalisten Kylpylä tuli tutuksi niinä hieman yli neljänäkymmenenä vuonna, jolloin toimin bisnesmaailamassa.

 

Lukemattomat valtakunnalliset ja alueelliset kokoukset sekä koulutustilaisuudet järjestettiin Kylpylässä ja erityisen suurta suosiota nauttivat ne naistentansseille pyhitetyt maanantai-illat. 

 

Jälleenmyyjien ja jakeluteiden koulutukset onnistuivat takuuvarmasti, jos koulutustilaisuus alkoi maanantaina lounaalla ja päättyi illalla naistentansseihin.

 

**********************

 

Otsikossa jo viittaan siihen, että miten vaikeaa miehillä oli välttää joutumasta maanantaisin tanssimaan eli piti mennä miesten vessaan, mutta sekään ei vielä riittänyt vaan piti lymyillä sielläkin pylväiden takana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen, Ikaalisten Kylpylän naistentanssit, Ikaalisten Kylpylän konkurssi, Ikaalisten Kylpylän yrityssaneeraus, omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oyj, Ikaalisten naistentansseissa miehet olivat turvassa ainoastaan miesten vessassa,

Uskomaton uutinen - Ikaalisten Kylpylä lopettaa toimintansa!

Tiistai 21.4.2020 - -Esko Erkkilä-

Otsikkoni saattaa olla hieman yliampuva tai ainakin ennenaikainen, sillä todellisuudessa Scandic Hotels Oy on päättänyt, ettei se jatka vuokrasopimusta ja liiketoimintaa Scandic Ikaalisten Kylpylä –hotellissa marraskuun 2020 lopun jälkeen.

 

Ikaalisten Kylpylä – kenen vetämänä se milloinkin toimi – on ollut monellakin toimintasarallaan suorastaan ikoni.

 

Olen vuosikymmenten varrella monestikin vieraillut yksityisenä hotelli- ja ravintolavieraana Ikaalisten Kylpylässä, mutta eniten olen saanut olla siellä agribisnesvieraiden isäntänä ja erilaisten kokousten osanottajana.

 

Jokunen muistelus:

 

  • maanantaisin järjestetyt naistentanssit keräsivät ravintolasalin täyteen tanssinhaluista porukkaa Pirkanmaan alueen lisäksi Etelä-Pohjanmaalta, Hämeestä ja myös Varsinais-Suomesta. Lukemattomat olivat ne kerrat, jolloin sain olla maanantaina puolenpäivän jälkeen isäntänä jälleenmyyjiemme koulutustilaisuuksissa ja sitten illan koittaessa mukana naistentansseissa!

Eräs tanssihaluton tiimini jäsen totesi joskus aiheellisesti, että naistentanssi-iltoina miehet saivat olla rauhassa vain miestenhuoneessa ja sielläkin ainoastaan pylvään takana piilotellen, sillä naiset hakivat hänen mukaansa miehiä tanssimaan jopa miesten vessasta!

 

Ikaalisten Kylpylän miestenvessaan liittyy eräs muistoni, kun nuori ja kokematon esimieheni oli vahvasti juovuspäissään hermostunut pytyllä istuessaan ja kaatanut kaikki vessanpyttyjen ovisärmät lattialle – turvamiehet pinosivat seinämät kauniiseen pinoon vessan seinustalle ja pytyt saivat olla lopun iltaa kauniissa rivissä seinustalla ilman näkösuojia! Varmaan tekosesta koitui korvattavaa työnantajalleni!

 

******************

 

 

  • Teimme jossain vaiheessa tiivistä yhteistoimintaa jenkkiläisfirma Central Soya`n kanssa ja muistan, kun joskus maanantaina kaksi jenkkipoikaa saapui Ikaalisten Kylpylään myöhään, jotta olisivat valmiit tiistai-aamuna kouluttamaan meitä siihen, miten USA:ssa rehuja markkinoidaan. Olivat pojat ihmeissään, kun illan aikana yrittivät nauttia maukkaasta pihvistä, mutta eihän siitä mitään tullut, kun valtava naislauma oli koko ajan jonossa pyytämään jenkkipoikia tanssimaan!

 

  • Ikaalisten Kylpylä oli eräs keskeinen paikka, jossa minusta muodostui työkavereideni piirissä mielikuva varhain nukkumaan menevästä esimiehestä, sillä tavallinen sanonta aamupalapöydässä kuului näin:”Kyllä minä menin varhain nukkumaan, sillä Eskokin oli häipynyt huoneeseensa vain tuntia aikaisemmin kuin minä!”

 

*******************

 

On minulla surullisiakin muistoja Ikaalisten Kylpylästä, sillä yli kolmekymmentä vuotta kestäneen esimiesurani aikana jouduin kolme kertaa olemaan esimiehenä, kun alaiseni kohtasi maallisen vaelluksensa määränpään – yksi näistä kuolemantapauksista tapahtui Ikaalisten Kylpylässä.

 

Olin taas silloinkin lähtenyt yöpuulle varhain ja vasta aamulla sain kuulla, että eräs työnjohtajistamme oli ravintola-aulassa kuollut.

 

**************************

 

Kepeät mullat Ikaalisten Kylpylän muistolle ja sydämeni pohjasta toivon, että Kylpylälle löydetään arvoisensa jatkaja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uskomaton uutinen - Ikaalisten Kylpylä lopettaa toimintansa!, Ikaalisten Kylpylä, Scandic Hotels Oy, Rehuraisio Oy, Central Soya, naistentanssit, Ikaalisten naistentanssit,

Ikaalisten Kylpylän jokamaanantaiset naistentanssit olivat jotain kummallista

Lauantai 27.10.2018 - -Esko Erkkilä-

Sain tämänpäiväiseen blogijuttuuni aiheen, kun eräs fb-kaverini laittoi faceen kuvan Scandic Ikaalisten Kylpylästä.

 

 

Ikaalisten Kylpylään liittyy minulla moniaita muistoja ja eräs niistä surullisimmasta on se, kun alaisesi työnjohtaja menehtyi siellä koulutustilaisuutemme jälkeen.

 

 

Lähdin tapani mukaan jo varhain nukkumaan ja vasta aamulla kuulin tapahtuneesta.

Minulle jäin ainoastaan muistokirjoituksen laatiminen henkilökuntalehteemme pidetystä työnjohtajastamme!

 

 

 

**********************

 

 

 

 

Arkimaanantaisin Ikaalisten Kylpylässä järjestetyt naistentanssit olivat maankuulut – lienevätkö edelleenkin!

 

 

Olimme joskus yrityksemme sisäisessä koulutustilaisuudessa, johon maanantai-iltana saapuivat jenkkiläisen yhteistyökumppanimme Cetral Soyan kaksi edustajaa.

 

 

Jenkkipojat saapuivat illalla ja olihan heillä ihmettelemistä, kun yrittivät syödä maittavaa pihviä, mutta kun heidän takanaan oli koko ajan lauma naisia, jotka pyysivät jenkkipoikia tanssimaan!

 

 

Eräs työkaverini – joka oli yhtä huonosti tanssihaluinen kuin minä – sanoi, että Ikaalisten Kylpylässä välttyy naistentanssi-iltana joutumasta tanssimaan vain sillä, että lymyilee koko ajan miesten vessassa ja sielläkin pitää pysyä pylvään takana!

 

 

Allekirjoitan työkaverini kuvauksen!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, naistentanssit Ikaalisissa, naistentanssit Ikaalisten Kylpylässä, Scandic Ikaalisten Kylpylä, Ikaalinen,