Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hallanpelko vauhditti papujen sadonkorjuuta!

Perjantai 15.9.2023 - -Esko Erkkilä-

Sääennusteissa povataan yöhalloja ja se vauhditti sitä, että eilen suoritin sadonkorjuun viimeisille pavuillemme.

 

Meillä on trekoolimaalla…

 

 

IMG_8565.JPG

 

…kolmen metrin pituinen x kaksi ja puolimetriä korkea verkkoaita, jota olen perinteisesti käyttänyt keltaisen salkopavun tukena.

 

Kuluneena kesänä ”unohdin” tämän aidanteen sadettamisen ja salkopapusatomme jäi vaatimattomaksi.

 

 

IMG_8566.JPG

 

Jotain sentään kuitenkin tuli!

 

 

*********************

 

IMG_8568.JPG

 

Onnistuneet salkopavut ovat komeita katsella ja maukkaita maistella!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hallanpelko vauhditti papujen sadonkorjuuta!, halla, hallanpelko, pavut, salkopapu, keltainen salkopapu,

Joko tai!

Maanantai 16.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuosien aikana oppinut, että papusadosta saadaan joko täysin nolla-sato tai vaihtoehtona supersuuri sato.

 

Tänä vuonna on supersuuren sadon vuoro!

 

 

IMG_2847.JPG

 

Hyvän sadon ansiosta sain tehdä sadonkorjuun siten, että revin pavut yksitellen kaikkineen päivineen kottikärryyn ja sitten vasta pihassa nypin pavut talteen.

 

Tyhjät versot palautin pellolle, sillä ne sisältävät arvokkaita ravinteita ensi vuodelle.

 

 

IMG_2849.JPG

 

Pavut pilkotaan ”suupalan” kokoisiksi ja kiehautetaan vartti ennen pakastamista.

 

Keltaiset pavut säilyttävät herkullisen värinsä kiehauttamisen jälkeenkin ja ne ovat nautittavan näköisiä lautaselle saakka.

 

Maittavia papunautintoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

 [ee1]

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: papu, pavut, herkkupavut, papujen sadonkorjuu, papujen kiehauttaminen, papujen pakastaminen, papujen ruuanlaitto,