Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Papusato on nyt pakkasessa!

Keskiviikko 18.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Poikkeuksellisen lämmin ja kuiva kesä merkitsi, että kesän papusadosta muodostui ennätyksellinen – kuivuus edellytti sadettamista, mutta järven rannalla trekooliviljelyä harrastavalle se ei ollut ongelma.

 

 

IMG_2856.JPG

 

Sato on eilen saatu viimeistenkin papujen osalta pakkaseen ja uskallan todeta, että laatu oli ensiluokkaista.

 

Myös määrään saamme olla tyytyväisiä!

 

Meillä oli viljelyksessä keltaista vahapapua sekä vihreää ja molempia oli sekä pyöreitä että lituskaisia.

 

********************

 

IMG_2854.JPG

 

 

IMG_2860.JPG

 

Vihreät pavut ovat komeita katsella, mutta niillä on se haittapuoli, että kiehautuksen…

 

 

IMG_2859.JPG

 

…jälkeen ne molemmat menettävät vihreän värinsä ja ovat kovin harmaita!

 

 

On selvää, että taas ensi keväänä laitetaan papuja kasvamaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pavut, vahapavut, keltaiset pavut, vihreät pavut, papujen kiehauttaminen,

Joko tai!

Maanantai 16.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuosien aikana oppinut, että papusadosta saadaan joko täysin nolla-sato tai vaihtoehtona supersuuri sato.

 

Tänä vuonna on supersuuren sadon vuoro!

 

 

IMG_2847.JPG

 

Hyvän sadon ansiosta sain tehdä sadonkorjuun siten, että revin pavut yksitellen kaikkineen päivineen kottikärryyn ja sitten vasta pihassa nypin pavut talteen.

 

Tyhjät versot palautin pellolle, sillä ne sisältävät arvokkaita ravinteita ensi vuodelle.

 

 

IMG_2849.JPG

 

Pavut pilkotaan ”suupalan” kokoisiksi ja kiehautetaan vartti ennen pakastamista.

 

Keltaiset pavut säilyttävät herkullisen värinsä kiehauttamisen jälkeenkin ja ne ovat nautittavan näköisiä lautaselle saakka.

 

Maittavia papunautintoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

 [ee1]

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: papu, pavut, herkkupavut, papujen sadonkorjuu, papujen kiehauttaminen, papujen pakastaminen, papujen ruuanlaitto,