Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eräs episodi Tavasen alkutaipaleelta

Perjantai 16.11.2012 - -Esko Erkkilä-


 

 

***********************

 

 

 

Valtiopäivät TAA 681/1998 vp

Talousarvioaloite 681

Jorma Rantanen /sd ym.: Määrärahan osoittamisesta Tampereen ja Valkeakosken seudun vedenhankinnan (TAVASE) järjestämiseen

Eduskunnalle

Tampereen ja Valkeakosken vedenhankinnan yleissuunnittelutyön tavoitteena on alueen pohjavesivarojen mahdollisimman tehokas käyttöönotto ja tekopohjavesien muodostamismahdollisuuksien selvittäminen. Suunnittelualueena ovat Hämeenkyrön, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Pälkäneen, Tampereen, Toijalan, Valkeakosken, Vesilahden, Viialan ja Ylöjärven kuntien alueet. Lisäksi suunnittelussa otetaan huomioon Sahalahden kunnan vedentarve.

Yleissuunnitelmassa on useampia vaiheita, joiden kokonaisinvestoinnit maksavat 213 000 000 markkaa. Investointikustannukset on ajoitettu tasaisesti vuosille 1994─2010. Tärkeimpänä tavoitteena on pitää talousveden laatu mahdollisimman hyvänä. Toisena tärkeänä tavoitteena on vedenhankinnan turvaaminen poikkeustilanteissa. Tällöin vedenhankinta pystytään turvaamaan, vaikka jokin vedenottamo tai pintavesilaitos olisi käyttökelvoton.

Edellä olevan perusteella ehdotamme kunnioittaen,

että Eduskunta ottaisi valtion vuoden 1999 talousarvioon momentille 35.10.77 1 000 000 markkaa Tampereen ja Valkeakosken seudun vedenhankinnan (TAVASE) järjestämiseen.

Helsingissä 15 päivänä syyskuuta 1998

Jorma Rantanen /sd Reino Ojala /sd Eila Rimmi /vas

Arja Ojala /sd Pia Viitanen /sd Mikko Kuoppa /va-r

Kimmo Sasi /kok Irja Tulonen /kok Markku Vuorensola /kesk

Reijo Lindroos /sd Kari Kantalainen /kok Sulo Aittoniemi

/kesk

Jukka Gustafsson /sd

 

 ********************


Ovatkohan tämän talousarvioaloitteen allekirjoittaneet poliitikot Tavasesta edelleen samaa mieltä?

 

Hanke on ollut alusta alkaen kuolleena syntynyt ja sen haittavaikutukset merkitsevät ongelmia koko Pirkanmaalle.

 

Tavasen ongelmat koskettavat erityisen rankalla kädellä Tampereen kaupunkia, sillä nyt siihen on kulunut veronmaksajilta kerättyjä varoja jo n. 7.000.000 euroa.

 

 

Takinkääntäjiä ei yleensä arvosteta, mutta tässä asiassa toivon, että saisimme todeta kaikki silloiset allekirjoittajat takinkääntäjiksi!


 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jukka Gustafsson, Jorma Rantanen, Reino Ojala, Eila Rimmi, Arja Ojala, Pia Viitanen, Mikko Kuoppa, Kimmo Sasi, Irja Tulonen, Markku Vuorensola, Reijo Lindroos, Kari Kantalainen, Sulo Aittoniemi, Tavase, Tavase Oy, takinkääntäjä, TAA 681/1998 vp,

Tampereen kunnallisjärjestön Vihreä Vappu -tapahtumassa esiintyi kunnallisjärjestön terävin kärki

Maanantai 2.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö järjesti Vihreä Vappu – tapahtuman Hämeenpuiston tapahtuma-aukiolla Vappuna klo 11.00.

 

Puolueen oppositioon siirtyminen merkitsi sitä, että juhlapuhujiksi oli saatu kunnallisjärjestön terävin kärki eli Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti, SuPer:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen sekä kansanedustajavaltakirjansa uudistanut kansanedustaja Mikko Alatalo.

 

Terävimmän kärjen aktiivisuus kertoo, että Keskustan oppositiokausi tulee olemaan tiukka, mutta asiapitoinen. Vaalitappiossa on uuden menestyksen vahva siemen!

 

Vastasin nuorimmaisen poikani Harrin kanssa tilaisuuden käytännön järjestelyistä ja ne sujuivat kitkattomasti.

 

pict12622.jpg

 

Aamun ensimmäinen tehtävä oli puhaltaa seitsemisenkymmentä Keskusta-ilmapalloa ja "pakata" ne kuomun alle peräkärryyn.

 

 

 

pict12662.jpg

 

Mikko Alatalo viritteli yleisöä "Viivy vielä hetki" -esityksellään.

 

 

pict12682.jpg

 

Apulaispormestari Timo Hanhilahti painotti, että Keskusta ei tule hyväksymään haja-asutusalueiden vetämistä ”kölin alta”.

 

Tampere on Pirkanmaan veturi, mutta se on sitä mm. Porin sekä koko Satakunnan alueelle, mainitsi apulaispormestari Timo Hanhilahti.

 

Uskon, että Hanhilahden mainitsemien Porin sekä Satakunnan lisäksi Pirkanmaan kehittymistä katsellaan suopein silmin ainakin Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa. Olen omin korvin kuullut, että myös Loimaan seutu katselee yhteistyöstä haaveillen Pirkanmaan suuntaan.

 

pict1270.jpg

 

SuPer:n tamperelainen järjestöpäällikkö Raija Moilanen totesi, että hän pääsee nyt ensimmäisen kerran esiintymään Keskustan Vihreä Vappu –tapahtumassa.

 

Moilanen totesi, että ammattiyhdistysliikkeen jäsenillä on matala kynnys liittyä Keskustaan. Esimerkkinä Moilanen mainitsi, että esim. hänen takanaan olevassa´Keskustan teltassa ei ole kynnyksiä lainkaan!

 

Nyt alkanut oppositiotaival merkitsee sitä, että Keskusta kuuntelee herkällä korvalla kansalaistuntoja, totesi Moilanen.

 

Ihmisten syrjäytymisestä Moilanen oli huolissaan. Hän konkretisoi, että vuosittain 3.000 henkilön siirtyminen mielenterveysongelmien vuoksi työelämästä merkitsee rahallisesti samaa summaa kuin Portugalin Suomen vastuut!

 

Moilanen peräänkuulutti iloista ja mukaansatempaavaa asennetta asioihin – sen tarttuu kuin mustikka sormiin, totesi SuPer:n järjestöpäällikkö Raija Moilanen!

 

 

pict12722.jpg

 

Valtakirjansa kansanedustajaksi uudistanut Mikko Alatalo käytti pitkän ja perusteellisen sekä mielenkiintoisen puheenvuoron. Sellainen puheenvuoro on mahdollista ainoastaan henkilölle, joka hallitsee kokonaisuudet ja pystyy kiihkottomasti analysoimaan tilannetta.

 

Alatalo totesi, että jo ensimmäisinä päivinä persut ovat kunnostautuneet takkien kääntäjinä.

 

Arvonlisävero on kohoamassa ja taitetun indeksin korjaaminen jää vaalilupaukseksi.

 

Taitetun indeksin korjaaminen oli persuilta täyttä puppua – siitä on muistutettava joka käänteessä.

 

Alatalo kertoi, että vaalitaistelun aikana oli surullista käydä kunnissa, jotka olivat kokeneet kuntaliitoksen. Hän mainitsi nimeltä monta pirkanmaalaista kuntaa, jotka ovat joutuneet kuntaliitoksen uhreiksi.

 

Muodostettavan hallituksen toimesta on suuri vaara, että kuntaliitosten määrä kasvaa.

 

Harjoitetusta maatalouspolitiikasta Alatalo totesi, että Sirkka-Liisa Anttila on ollut hallituksen ainoa ”jätkä”, joka on pystynyt pitämään suomalaisten kuluttajien sekä alkutuottajien puolta EU:ssa.

 

Alatalo otti esille Ruotsin nuivan suhtautumisen Suomen osuudelle EU:n maatalouspolitiikassa Sirkka-Liisa Anttilan aikana. Alatalo kertoi Anttilan vastanneen ruotsalaisille, että te saitte pitää nuuskan, antakaa Suomen säilyttää kunnolliset EU:n maataloustuet kuluttajien sekä alkutuotannon parhaaksi!

 

pict1273.jpg

 

Keskustan Vihreä Vappu oli innostava kokemus Keskustan oppositiokauden alkajaisiksi. Siitä saa hyvän kuvan, kun huomaa, että Tampereen apulaispormestari Timo Hanhilahti (oikealla) sekä Ossi ja Eeva Tuokko näyttävät perin tyytyväisiltä Hämeenpuistossa Vapunpäivänä kokemaansa

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vihreä Vappu, Keskustan Vihreä Vappu, Timo Hanhilahti, Raija Moilanen, Mikko Alatalo, takinkääntäjät,