Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vihreiden ministerit ovat laajentaneet laintulkintoja luikureiden hyväksi

Lauantai 20.4.2013 - -Esko Erkkilä-

Ilman kuittia tavaroita ja palveluksia ostavat, ylinopeutta ajavat ja muuta luikuria harrastavat kiittävät vihreiden Heidi Hautalaa ja Ville Niinistöä niistä palveluksista, joita mainitut ministerit ovat tehneet lakia vieroksuville kansalaisille.

 

Vihreiden kehitysministeri Heidi Hautala loi ansiokkaasti uutta laintulkintaa, kun hän kuittasi pimeästi teettämänsä timpurityöt pyytämällä menettelyään anteeksi Vihreiden eduskuntaryhmältä ja taisi siinä samassa anteeksipyynnönpoikanen singahtaa myös Kataisen hallituksen suuntaan.

 

On selvää, että ministeri Hautala ei nähnyt luikurointinsa haittaavan lainkaan ministeritehtävänsä suorittamista. Ihmeellistä, mutta totta!

 

Vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö vei luikurimaisen käytöksensä Hautalaakin korkeampiin svääreihin, sillä tavalliselle kansalaiselle olisi ”häkki heilahtanut” ajokortin menettämisen muodossa, jos satasen nopeusrajoitusalueella ajonopeudeksi olisi mitattu 139 km/tunnissa.

 

On muuten vaikea käsittää, että satasen rajoitusalueella kukaan tavalliset hoksottimet omaava pystyy ajamaan noin holtittoman lujaa, kuin ministeri Niinistö Paimiossa VT1:llä ajoi.

 

Ministeri Niinistön tapa säilyttää Eduskunnan autotallissa ilmaiseksi entisen puolisonsa autoa kuukausikaupalla osoittaa, että Ville Niinistön arvostelukyky ministerin tehtävien suorittamiseen on asetettava vahvaan harkintaan.

 

Ympäristöministeri Ville Niinistö on todella ”monityötaitoinen” laintulkinnan mestari, sillä suuren ylinopeuden ja auton säilyttämisen luvatta Eduskunnan autotallissa lisäksi hän on ajellut autolla, jolla ei Suomessa saisi suomalainen lainkaan yksistään ajella!

 

Odotan mielenkiinnolla tapauksia, joissa tavalliselle suomalaiselle ollaan määräämässä joitain rangaistuksia tai taloudellisia sanktioita, jos hän on erehtynyt teettämään vaikkapa kotinsa remonttihommia pimeästi eli ilman kuittia.

 

Myös reilua ylinopeutta ajavien tavallisten suomalaisten kohtaamat sakko- tai ajokortin poisottamiseen liittyvät tapahtumat saavat aivan uuden käänteen, jos rangaistuksen kohteeksi joutuneet alkavat prosessin, jossa tukeutuvat ympäristöministeri Niinistön saamaan erityiskohteluun.

 

On selvää ja luonnollista, että vihreiden ministereiden Hautalan ja Niinistön menettelyt lainsäädännön harmaalla alueella nakertavat vakavasti kaikkien ministereiden arvovaltaa.

 

Hautalan ja Niinistön näkeminen televisioruudussa merkitsee, että heidän kulloinkin esittämänsä asia jää taka-alalle ja kansalaiset mieltävät heidät kansakunnan luikureiksi.

 

Onko Vihreillä tähän varaa?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vihreät luikurit, Heidi Hautala, Ville Niinistö, remonttihommat pimeästi, ministerin ylinopeus, luvaton autopaikka, autovero,

80:n lätkät pakollisiksi peräkärryihin

Lauantai 15.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Juha Kalliolahti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, että henkilöautojen peräkärryihin pitää saada 80:n kilometrin ylimmästä sallitusta nopeudesta kertova tarra.

 

Omistan kaksikin henkilöauton peräkärryä ja kannatan Kalliolahden esitystä.

 

Peräkärryä vetävien henkilöautojen nopeudet ylittävät jokseenkin kaikissa tapauksissa ylimmän sallitun nopeuden. Näin siitä huolimatta, että onko kyydissä vene, toinen auto tai onko kyseessä hevoskuljetus.

 

80:n kilometrin ylin sallittu nopeus koskee peräkärryä vetävää henkilöautoa kaikilla teillä. Asiaa ei uskoisi, kun ajaa esim. Tampere - Helsinki -moottoritiellä! Moottoritiellä peräkärryä vetävien henkilöautojen nopeudet vaihtelevat 100 - 120:n välillä.

 

Peräkärry-yhdistelmien ylinopeudet osoittavat piittaamattomuutta muita tienkäyttäjiä kohtaan. Ylinopeus ja väärä peräkärryn kuormaustapa ovat vaarallinen yhdistelmä.

 

Uskon, että 80:n kilometrin suurimmasta sallitusta nopeudesta kertova tarra parantaisi liikenneturvallisuutta.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: peräkärry, ylinopeus, liikenneturvallisuus