Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kokoomus pyyhki Helsingin kaupunginvaltuustolla lattiaa

Lauantai 29.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus jatkaa valitsemallaan tiellä, kun Helsingin kaupunginvaltuustossa sen valtuustoryhmä tuppisuuna nosti kokemusta vailla olevan vihreiden Anni Sinnemäen Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi.

 

Sinnemäen valinta Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi oli erikoinen näytelmä.

 

Näytelmän loppunäytöksen toteuttajaksi joutui Helsingin kaupunginvaltuusto ja voidaankin perustellusti todeta, että Kokoomus pyyhki lattiaa Helsingin kaupunginvaltuustolla.

 

Herättää kummastusta, että kukaan kokoomuslainen ei käyttänyt Helsingin kaupunginvaltuustossa puheenvuoroja, kun käsiteltiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaa apulaiskaupunginjohtajaa!

 

Näytelmä vahvisti todeksi myös sen julkisuudessa kerrotun, että Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto. 

 

Sinnemäen vastaehdokkaana oli seitsemän vuotta samaa apulaiskaupunginjohtajuutta hoitanut SDP:n Hannu Penttilä.

 

Poliittinen kähmintä vei Kokoomuksen tuella ja heidän toimestaan voiton asiantuntemuksesta.

 

Asiantuntemus sivuutettiin myös Vihreiden sisäisissä kahinoissa, sillä puolueen asiantuntija kaupunkisuunnitelussa Osmo Soininvaara ei kelvannut puolueen enemmistölle, vaan he valitsivat ehdokkaakseen kaupunkisuunnittelussa täydellisen untuvikon Anni Sinnemäen.

 

Vihreät osoittivat, että apulaiskaupunginjohtajavalinnassa ei ollut pienimmissäkään määrin kyse asiaosaamisen kunnioittamisesta.

 

Sinnemäen valinnan tukeminen on linjassa niiden lukemattomien töppäysten kanssa, joissa Kokoomus on viime aikoina ollut osallisena.

 

Kokoomuksen asettuminen Sinnemäen taakse on linjassa myös sen nousu-uran kanssa, jolle SDP on nyt pääsemässä.

 

On enemmän kuin todennäköistä, että Kokoomuksen sekoilut Sinnemäki-tapauksessa kasvattavat SDP:n suosiota.

 

Mikäs siinä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sinnemäen valinta, Anni Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, Hannu Penttilä, Osmo Soininvaara, Vihreät on Kokoomuksen puisto-osasto,

Voi tyttö-raasu!

Perjantai 13.8.2010 - -Esko Erkkilä-

Työministeri Anne Sinnemäki on ehdottanut, että työajoihin käytettävän oman auton käytöstä maksettavia korvauksia pitäisi alentaa.

 

Sinnemäen ajatusrakennelman mukaan kilometrikorvausten alentaminen lisäisi julkisten liikennevälineiden käyttämistä.

 

Tällä hetkellä oman auton käytöstä maksettava verovapaa korvaus on 0,45 €/km.

 

Omaan kohtuullista kokemusta työajoista maksettavista korvauksista, sillä vuotuiset veloitusajomääräni ovat pyörineet vuosittain tasolla 25.000…35.000 kilometriä.

 

Tiedän, että autolla ajamisella ei rikastu. Tiedän toki myös sen, että valtion matkustussäännön mukaiset verovapaat kilometrikorvaukset mahdollistavat kunnollisen auton ylläpidon.

Kohtuullisten kilometrikorvausten maksaminen merkitsee talouselämän rattaiden pyörittämistä tehokkaasti. On esimiesten tehtävä valvoa, että työtehtävät hoidetaan täsmällisesti ja ilman ylimääräisiä kustannuksia - veloituskilometrien oikea suhde työtehtävien suorittamiseen on eräs asia, jota esimiehen pitää seurata.

 

Yrityksissä oman auton käyttämisen ohjaus ja kontrollointi osataan, mutta valtionhallinnosta en ole lainkaan varma. Liittyykö Sinnemäen esiintulo hänen valtionhallinnosta kuulemiinsa "syväkurkkujen" kertomisiin?

 

Julkisuudessa on kerrottu, että valtio maksoi viime vuonna palkollisilleen 1,1 miljardia euroa oman auton käytöstä työmatkoilla. Kyseessä on iso summa, mutta on turha kuvitella, että summa olisi hukkaanheitettyä rahaa. Työmatkojen suorittaminen Sinnemäen ihannoimilla julkisilla kulkuvälineillä olisi myös maksanut ja paljon.

 

Puhun vuosikymmenten kokemuksella, kun totean, että valtaosan veloitusmatkojen suorittaminen ei onnistuisi julkisilla kulkuneuvoilla.  

 

Työministerin puuhastelu verovapaiden kilometrikorvausten kimpussa osoittaa ministeriltä työtehtäviensä priorisoinnin karkeaa virhearviointia.

 

Työministerin ensisijainen tehtävä on työllisyystilanteesta huolehtiminen. Hänen ei tarvitse pähkäillä asioita, jotka hänelle eivät kuulu ja joista hän ei näköjään mitään ymmärrä.

 

Verovapaat kilometrikorvaukset ovat käsittääkseni voimassa sellaisenaan valtion ja ilmeisesti myös kuntien työntekijöille. Yhteiskunnan todellisesta pyörittämisestä vastaavat yksityiset yritykset soveltavat omissa matkustussäännöissään valtion matkustusohjeistoa.

 

Työskentelen yrityksessä, jossa verohallinnon määrittelemät verovapaat kilometrikorvaukset ovat voimassa ainoastaan 25.000 kilometrille vuodessa. Sen kilometrimäärän ylittävistä kilometreistä korvaus puolittuu.

 

Esimerkkini kertoo, että yritykset soveltavat kilometrikorvausten alentamista jo nyt. Sinnemäen murehtima asia on ainakin yritysmaailmassa jo hoidettu!

 

Anne Sinnemäen kilometrikorvausten alentamisesitys on uusin limbo Vihreitten viimeaikaisista esityksistä. Se kertoo siitä elävästä elämästä vieraantuneesta ajatusmaailmasta, joka Sinnemäen laumassa laajasti vallitsee. Voi tyttö-raasua!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anni Sinnemäki

Ministeriöitä pitää pystyä yhdistämään

Tiistai 1.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila esittää, että seuraavissa hallitusneuvotteluissa pohdittaisiin maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdistämistä.

 

Kannatan ministeri Anttilan ehdotusta, sillä tehokkuuden lisääminen on liike-elämän tapaan välttämätöntä myös kunta- ja valtiontaloudessa.

 

Anttila haluaa, että ministeriöiden yhdistämisessä otettaisiin oppia työ- ja elinkeinoministeriön mallista.

 

Työ ja elinkeinoministeriön vastuualueeseen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö, Sirkka-Liisa Anttila, Mauri Pekkarinen, Anni Sinnemäki