Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Etäosallistuminen tekee hallaa yhdistysten aktiviteetille!

Torstai 26.10.2023 - -Esko Erkkilä-

Koronan myötä yhdistysten kokoukset muuttuivat ainakin osittain etäkokouksiksi.

 

Etämahdollisuus on sinänsä positiivinen mahdollisuus, mutta selvää on, että se alentaa yhdistysten toiminta-aktiviteettia.

 

Olen vahvasti ”vanhan liiton” miehiä ja osaan arvostaa vain sitä, että yhdistyksen jäsenet kokoontuvat kokouksiin henkilökohtaisesti.

***************

 

Etäkokoukset ovat osanottajien näkövinkkelistä ”helppoja”, sillä etäkokoukset mahdollistavat minimoimaan kokouksiin kuluvan ajan, mutta se onkin ainoa etäkokousten positiivinen vinkkeli.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Etäosallistuminen tekee hallaa yhdistysten aktiviteetille!, etäkokoukset, hybridikokoukset,

Teams luo mahdollisuuksia, mutta kyllä se myös kuihduttaa palaverikäytäntöjä!

Lauantai 18.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Koronan myötä palaveri- ja kokouskäytännöt muuttuivat, kun teams eli etäpalaverit eli hybridikokoukset tulivat muotiin.

 

Teams-palaverit säästävät aikaa, kun ei tarvitse raahautua jonnekin kauas, mutta kyllähän ne myöskin etäännyttävät elävästä kokouskäytännöistä.

 

Olen pikkuhiljaa vetäytymässä erilaisista yhteisistä riennoista, mutta silti yhä edelleen kohdalleni sattuu pari kertaa viikossa erilaisia palavereita ja niistä useisiin on mahdollista osallistua etänä.

 

 ***************

 

Teams-palaverit asettavat puheenjohtajalle aivan uusia vaateita, sillä teams- eli etäpalaverit pyrkivät venymään suhteettoman pitkiksi ja siten ovat tehottomia.

 

Huonommaksi on maailma mennyt, kun etäpalaverit ovat yleistyneet!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teams luo mahdollisuuksia mutta kyllä se myös kuihduttaa palaverikäytäntöjä!, Teams, Teams-palaverit, Etäpalaverit, Hybridipalaverit, Etäkokoukset,

Pian joutuu muuttamaan päiväohjelmasasuunnitelmansa lääkedosetin tiedoista Päivämuistion varaan!

Perjantai 3.7.2020 - -Esko Erkkilä-

Koronakriisi on tuonut jokapäiväiseen elämäämme paljon positiivistakin ja eräs näistä seikoista on se, olemme saaneet luopua pitkälle etukäteen suunnitelluista ja sovituista palavereista, neuvonpidoista ja kokouksista.

 

Monesti on nyt saanut vaan pähkäillä, että mikähän viikonpäivä on tänään ja mikä viikonpäivä huomenna.

 

Olen tykännyt tästä maailmanmenosta!

 

 

IMG_8696.JPG

 

Lääkkeiden annosteludosetti on koronakriisinajan ollut melkein ainoa ”kalenterini” ja siitä olen seurannut päivien kulumista, sillä verenpaineeni ja korkea kolesteronitasoni merkitsevät jokapäiväistä huolenpitoa.

 

 

IMG_8691.JPG

 

 

Viime päivinä sähköpostiini on ilmestynyt huolestuttavan paljon viestejä, jotka merkitsevät osallistumisvelvoitetta erilaisiin kokouksiin, neuvonpitoihin, tilaisuuksiin, matkoihin ja erilaisiin pippaloihin, joten kai joudun aloittamaan entisen meiningin eli ”tärkeiden” menojen ja tapahtumien kirjaamiseen Päivämuistiooni!

 

 

Onneksi ei kuitenkaan vielä heinäkuussa, joten tukeudun vielä kuukauden päivät lääkedosettini päiväohjelmaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lääkedosetti, "llääkedosentti", koronakriisi, koronan myönteiset puolet, teams-kokoukset, etäkokoukset,

Yhteiskuntamme kehittyy kriisien kautta!

Tiistai 17.3.2020 - -Esko Erkkilä-

Meneillään oleva korona-kriisi on monessa mielessä nähtävä myös sellaisena tapahtumana, joka järkevöittää toimintojamme.

 

Otan yhtenä esimerkkinä esille ”tarpeettomat” kokoukset, jotka voidaan vallan hyvin toteuttaa etäkokouksina.

 

Meillä oli sovittuna omakotiyhdistyksen hallituksen kokous, mutta korona-tilanteen vuoksi toteutimme sen etänä.

 

Puheenjohtajamme laati normaaliin tapaan esityslistan ja teki esityslistan jokaiseen kohtaan päätösehdotuksensa, jonka toimitti sähköisesti hallituksen jäsenille.

 

Puheenjohtajamme laatimat päätösehdotukset olivat kai helppoja, sillä kaikki hallituksemme jäsenet vastasivat hyväksyvänsä ne – esityslistalla oli myös kaksi henkilövalintaa ja niihinkin löysimme yksimielisyyden!

 

Kokouksemme oli tietyssä mielin rutiinikokous, mutta fyysisesti toteutettuna siihen olisi saatu kulumaan helposti aikaa tunti ja ehkä puolitoistakin eli ajansäästö oli melkoinen.

 

Suosittelen kokousten järjestämistä etänä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhteiskuntamme kehittyy kriisien kautta! kokoukset etänä, etänä toteutettavat kokoukset, etäkokoukset,