Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Postipalveluiden siirtyminen asiamiespostien hoidettavaksi on parantanut merkittävästi postipalveluiden laatutasoa

Lauantai 19.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Jokaisessa Suomen kunnassa on vähintään yksi Postin myymälä tai myyntipiste.

 

Omia myymälöitä Postilla on noin 150 ja yrittäjien ylläpitämiä myyntipisteitä eli asiamiesposteja on suunnilleen 950.

 

Asiamiespostit toimivat kaupan, kioskin, huoltoaseman tai muun palveluyrityksen yhteydessä.

 

Asiamiespostipainotteiseen toimintaan siirtyminen merkitsi postipalveluiden huomattavaa kohentumista.

 

Varmaan jokainen muistaa ajan, jolloin melkein pelonsekaisin tuntein oli mentävä postiasioita hoitamaan Postiin.

 

Jakkupukuihin sonnustautuneet omanarvontuntoiset nutturapäät lasisärmien takana herättivät joissakin asiakkaissa ehkä hieman arvostustakin, mutta enimmäkseen pelkoa.

 

Nykyajan postit ovat puolestaan eräänlaisia halpa-halleja, sillä krääsää on tarjolla jos jonkinmoista. Pyrin kiertämään nämä halpa-hallipostit mahdollisimman kaukaa.

 

Tampereella meillä palokalliolaisilla on onni, sillä lähellämme sijaitsee kaksikin asiamiespostia – Siwassa Peltolamminkadulla ja Prismassa Lempääläntiellä.

 

 

posti1

 

Siwassa Peltolamminkatu 40:ssä sijaitseva Posti on meille todellinen lähiposti. 

Siwan myyjät ovat asiakaspalveluhenkisiä ja nopsia, joten myös postipalvelut sujuvat heiltä helposti ja joutuisasti.

 

 

posti2

 

 

Postipalvelut toimivat Peltolammilla joka päivä klo 23.00 saakka. Palvelut alkavat arkisin ja lauantaisin klo 7.00 ja sunnuntaisin klo 9.00.

Näin ei ollut siihen aikaan, kun Posti itse oli toiminnassa Peltolammilla.

 

 

On hieno asia, että postipalvelut pelaavat Etelä-Tampereella!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Posti, Itella, Postipankki, asiamiespostit, asiamiesposti Siwassa, Peltolammi,

Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä postinumeroalueella 39360 asuvilla on oikeus postista noudettavien lähetysten maksuttomaan kuljetuspalveluun

Keskiviikko 24.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä asuvat henkilöt, joiden postiosoite on 39360 Komi, ovat tähän saakka voineet noutaa postista noudettavat lähetyksensä Viljakkalasta, jossa on toiminut asiamiesposti Valinta-Riikassa.

 

Valinta-Riika lopettaa toimintansa elokuun viimeisenä päivänä ja se merkitsee, että asiamiesposti lopettaa samalla toimintansa.

 

Itella Posti Oy lähetti minullekin – jonka kesämökkiosoite on 39360 Komi - 22.8.2011 päivätyn kirjeen, jossa kerrottiin, että postista noudettavat lähetykset on 1.9.2011 alkaen noudettava Postin myymälästä Ylöjärveltä.

 

Positiivista Itellan kirjeessä on se, että siinä kerrotaan selkeästi haja-asutusalueiden asukkaiden oikeudesta saada postista noudettaville lähetyksille maksuton kuljetuspalvelu.

 

Maksuttoman kuljetuspalvelun ehtona on se, että asiointimatka postiin on yli viisi kilometriä.

 

Maksuttoman palvelun voi tilata numerosta 0200 71000 (pvm/mpm).

 

Tiedotteessa suluissa olevat kirjainyhdistelmät ”pvm/mpm” tarkoittavat, että puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu/matkapuhelinmaksu.

 

Palvelut Viljakkalassa ja Hämeenkyrössä siis heikkenevät, mutta maksuttoman kuljetuspalvelun hyödyntäminen lieventää ongelmia.

 

Toivon, että kaikki Komin alueella asuvat hyödyntävät maksuttoman kuljetuspalvelun.

 

Oletan, että Suomessa on suuri määrä asukkaita, jotka asuvat yli viiden kilometrin etäisyydellä postitoimipaikasta. Tiedän, että mm. Viljakkalan kirkonkylässä asuvat kuuluvat syyskuun alusta tähän joukkoon. Useimmat haja-asutusalueiden asukkaat eivät tiedä oikeudestaan maksuttomaan postista noudettavien lähetysten kuljetuspalveluun.

 

Olen tyytyväinen, jos henkilöt jotka ovat oikeutettuja tähän maksuttomaan palveluun, liittyvät tämän kirjoitukseni perusteella palvelun käyttäjiksi eri puolilla Suomea!

 

Antakaa sanan kiiriä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: postista noudettavien lähetysten maksuton kuljetuspalvelu, Posti Itella Oy, haja-asutusaluiden postipalvelut, Viljakkala, Hämeenkyrö, Komi,

Onko Viljakkala jäämässä täysin ilman kiinteän postitoimipaikan palveluja ja heikkenevätkö postin palvelut samalla myös Komissa?

Tiistai 2.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan kirkonkylässä sijaitseva Valinta-Riika lopettaa toimintansa 31.8.2011. Liikkeessä on toiminut asiamiesposti ja myös se lopettaa toimintansa ainakin nykyisen yrittäjän nimissä.

 

Postinumeroalueen 39360 eli Komin asukkaat ovat Valinta-Riikan aikana saaneet hakea heille saapuneet postipaketit Valinta-Riikasta eli postitoimipaikka 39310 Viljakkalasta.

 

Valinta-Riikan lopettamispäätöksen jälkeen Itella Posti Oy alkoi suunnittelemaan Komin alueen asukkaiden osalta postipakettien uutta noutopaikkaa.

 

Komin alueen mökkiasukkaana sain asiakaskyselylomakkeen, jossa tiedusteltiin, että noutaisimmeko meille saapuneet postipaketit Hämeenkyröstä Postin myyntipisteestä Siwasta vai Postin myymälästä Ylöjärveltä.

 

Nyt on ilmennyt orastava mahdollisuus, että Valinta-Riikalle saadaan uusi yrittäjä.

 

Mahdollisen uuden yrittäjän yhteystiedot on asiakaskyselystä päättämisen jälkeen toimitettu Itella Posti Oy:lle, mutta neuvotteluja asiamiespostin tulevaisuudesta ei ole käyty.

 

Mainittakoon, että postitoimipaikka 39360:n piirissä olevat asukkaat ovat Viljakkalan (=nykyisen Ylöjärven) ja Hämeenkyrön asukkaita.

 

Hämeenkyrössä Komin lähellä sijaitsevan Lavajärven postitoimipaikan asiakkaat ovat jo aikaisemmin noutaneet postipakettinsa Ylöjärveltä Postin myymälästä.

 

Viljakkalan ja Komin tapahtumat ovat valitettava esimerkki haja-asutusalueiden palveluiden heikkenemisestä.

 

Viljakkalan ja Ylöjärven kuntaliitos oli epäonnistunut ratkaisu ja epäonnistumisen lunnaita joudutaan nyt monella tavalla maksamaan. Valitettavasti lunnaita joutuvat maksamaan myös Hämeenkyrön asukkaat.

 

Olen tyytyväinen, että Hämeenkyrö ja Ikaalinen lopulta ”löysivät” yhteistyön sävelen. Valitettavasti Viljakkalan päättäjät olivat liian hätäisiä ja valitsivat liitossuunnakseen Ylöjärven.

Epäonnistuneen liitospäätöksen todellisia syitä voidaan vain arvailla.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Komi, Lavajärvi, Valinta-Riika, Hämeenkyrö, asiamiesposti, Itella Posti Oy,