Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kiitokset Postille ja sen asiamiespostisysteemille!

Maanantai 26.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Valitettavan usein annan tällä saitillani moitteita eri asioista, mutta jos on syytä, pyrin myös kiittämään!

 

 

Tänään on kiitoksen paikka Postille ja erityisesti sen asiamiespostijärjestelmälle.

 

 

Kerron kiitokseni elävän esimerkin kautta:

 

 

Puheenjohtamistani yhdistyksistä toinen tarvitsee yleisötilaisuuksien hoitamisessa perkolaattoria eli kahvinkeitintä, jolla pystytään kertaheitolla keittämään kahvia lähes satakunta kupillista.

 

 

Yhdistyksellämme on kaksi perkolaattoria, jotta kahvitarjoilut pelaisivat hieman suuremmallekin yleisömäärälle.

 

 

Tilasin uuden perkolaattorin torstaina 22.9.2016 klo 14.37 itä-Suomessa toimivalta tavarantoimittajalta, joka lupasi, että perkolaattori lähtee postissa vielä saman päivän aikana.

 

 

Homma pelasikin mainiosti, sillä seuraavana päivänä eli perjantaina 23.9.2016 klo 15.04 kännykkääni kilahti viesti, että perkolaattori on noudettavissa lähipostistani!

 

 

Kiitokset myös tavarantoimittajalle, sillä tavara oli perillä toiselta puolen Suomea muutaman minuutin yli vuorokaudessa!

 

 

Ei minulla nyt niin tulenpalavaa kiirettä perkolaattorille ollut, joten noudin sen vasta eilen eli sunnuntaina 25.9.2016 klo 18.10 lähipostistani.

 

 

siwa1.jpg

 

 

Lähipostini on Peltolammin Siwa, joka palvelee sunnuntaisin klo 23.00 saakka – …

 

 

 

siwa2.jpg

 

 

…palvelee siis myös postiasioissa!

 

 

Käsittämättömän laadukasta palvelua!

 

 

 

*******************

 

 

 

Muistan ajan, jolloin Tampereen Peltolammilla oli Postin oma konttori.

 

 

Tarvitsemani postiasiat hoituivat silloinkin hyvin, sillä pakettien ja kirjeiden sekä korttien lähettämistä palveli silloinkin ystävällinen henkilökunta.

 

 

Saman konttorin takaseinällä jökötti kuitenkin kaksi Postipankin nutturapäistä virkailijaa, jotka mielestäni paheksuen katsoivat jokaista, joka uskalsi tulla häiritsemään heidän valtiasaluettaan.  Pelottavaa!

 

 

Onneksi Postipankki ja sen Peltolammin toimipisteen nutturapäiset alueensa vartijat ovat painuneet historian roskatynnyreihin ja nyt saamme laadukkaita postipalveluja asiakasmyönteisiltä asiamiespostin henkilöiltä!

Niin, ja Postipankkia ei ole olemassakaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Posti, postin asiamiespostit, Peltolammin Siwa, Postin asiamiesposti Peltolammin Siwassa, Postipankki, pelottavaan palvelua Postipankissa,

Postipalveluiden siirtyminen asiamiespostien hoidettavaksi on parantanut merkittävästi postipalveluiden laatutasoa

Lauantai 19.1.2013 - -Esko Erkkilä-

Jokaisessa Suomen kunnassa on vähintään yksi Postin myymälä tai myyntipiste.

 

Omia myymälöitä Postilla on noin 150 ja yrittäjien ylläpitämiä myyntipisteitä eli asiamiesposteja on suunnilleen 950.

 

Asiamiespostit toimivat kaupan, kioskin, huoltoaseman tai muun palveluyrityksen yhteydessä.

 

Asiamiespostipainotteiseen toimintaan siirtyminen merkitsi postipalveluiden huomattavaa kohentumista.

 

Varmaan jokainen muistaa ajan, jolloin melkein pelonsekaisin tuntein oli mentävä postiasioita hoitamaan Postiin.

 

Jakkupukuihin sonnustautuneet omanarvontuntoiset nutturapäät lasisärmien takana herättivät joissakin asiakkaissa ehkä hieman arvostustakin, mutta enimmäkseen pelkoa.

 

Nykyajan postit ovat puolestaan eräänlaisia halpa-halleja, sillä krääsää on tarjolla jos jonkinmoista. Pyrin kiertämään nämä halpa-hallipostit mahdollisimman kaukaa.

 

Tampereella meillä palokalliolaisilla on onni, sillä lähellämme sijaitsee kaksikin asiamiespostia – Siwassa Peltolamminkadulla ja Prismassa Lempääläntiellä.

 

 

posti1

 

Siwassa Peltolamminkatu 40:ssä sijaitseva Posti on meille todellinen lähiposti. 

Siwan myyjät ovat asiakaspalveluhenkisiä ja nopsia, joten myös postipalvelut sujuvat heiltä helposti ja joutuisasti.

 

 

posti2

 

 

Postipalvelut toimivat Peltolammilla joka päivä klo 23.00 saakka. Palvelut alkavat arkisin ja lauantaisin klo 7.00 ja sunnuntaisin klo 9.00.

Näin ei ollut siihen aikaan, kun Posti itse oli toiminnassa Peltolammilla.

 

 

On hieno asia, että postipalvelut pelaavat Etelä-Tampereella!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Posti, Itella, Postipankki, asiamiespostit, asiamiesposti Siwassa, Peltolammi,

Onko Viljakkala jäämässä täysin ilman kiinteän postitoimipaikan palveluja ja heikkenevätkö postin palvelut samalla myös Komissa?

Tiistai 2.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Viljakkalan kirkonkylässä sijaitseva Valinta-Riika lopettaa toimintansa 31.8.2011. Liikkeessä on toiminut asiamiesposti ja myös se lopettaa toimintansa ainakin nykyisen yrittäjän nimissä.

 

Postinumeroalueen 39360 eli Komin asukkaat ovat Valinta-Riikan aikana saaneet hakea heille saapuneet postipaketit Valinta-Riikasta eli postitoimipaikka 39310 Viljakkalasta.

 

Valinta-Riikan lopettamispäätöksen jälkeen Itella Posti Oy alkoi suunnittelemaan Komin alueen asukkaiden osalta postipakettien uutta noutopaikkaa.

 

Komin alueen mökkiasukkaana sain asiakaskyselylomakkeen, jossa tiedusteltiin, että noutaisimmeko meille saapuneet postipaketit Hämeenkyröstä Postin myyntipisteestä Siwasta vai Postin myymälästä Ylöjärveltä.

 

Nyt on ilmennyt orastava mahdollisuus, että Valinta-Riikalle saadaan uusi yrittäjä.

 

Mahdollisen uuden yrittäjän yhteystiedot on asiakaskyselystä päättämisen jälkeen toimitettu Itella Posti Oy:lle, mutta neuvotteluja asiamiespostin tulevaisuudesta ei ole käyty.

 

Mainittakoon, että postitoimipaikka 39360:n piirissä olevat asukkaat ovat Viljakkalan (=nykyisen Ylöjärven) ja Hämeenkyrön asukkaita.

 

Hämeenkyrössä Komin lähellä sijaitsevan Lavajärven postitoimipaikan asiakkaat ovat jo aikaisemmin noutaneet postipakettinsa Ylöjärveltä Postin myymälästä.

 

Viljakkalan ja Komin tapahtumat ovat valitettava esimerkki haja-asutusalueiden palveluiden heikkenemisestä.

 

Viljakkalan ja Ylöjärven kuntaliitos oli epäonnistunut ratkaisu ja epäonnistumisen lunnaita joudutaan nyt monella tavalla maksamaan. Valitettavasti lunnaita joutuvat maksamaan myös Hämeenkyrön asukkaat.

 

Olen tyytyväinen, että Hämeenkyrö ja Ikaalinen lopulta ”löysivät” yhteistyön sävelen. Valitettavasti Viljakkalan päättäjät olivat liian hätäisiä ja valitsivat liitossuunnakseen Ylöjärven.

Epäonnistuneen liitospäätöksen todellisia syitä voidaan vain arvailla.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, Komi, Lavajärvi, Valinta-Riika, Hämeenkyrö, asiamiesposti, Itella Posti Oy,