Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kiitokset Helsingin pormestari Juhana Vartiaiselle selväsanaisesta koronalinjauksesta!

Torstai 16.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen liittyi eilen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun kanssa siihen päättäjien joukkoon, jolla on realistinen kuva yhä pahenevasta koronatilanteesta.

 

Pormestari Vartiainen vetosi eilen Helsingin kaupungin koronainfossa voimakkaasti rokotusten puolesta.

 

Vartiaisen esitystä referoidaan laajasti eilen julkaistussa Yle Uutisten artikkelissa ja lainaan tässä joitain kohtia Vartiaisen esityksestä:

 

  • Vartiainen vetosi rokottamattomiin, kun kehotti kaikkia, joiden rokotesuoja on vielä puutteellinen, hakeutumaan rokotukseen viipymättä

  • Vartiainen totesi, että rokottamattomilla koronan ilmaantuvuusluku on viimeisen 14 vuorokauden aikana 1 059 sataatuhatta asukasta kohden. Vastaava luku on yhden annoksen saaneilla 370, kaksi annosta saaneilla 306 ja kolme annosta saaneilla 82

  • keskeistä pormestari Vartiaisen esityksessä oli, kun hän vetosi sosiaali- ja terveysalan työntekijöihin, jotka eivät ole vielä ottaneet rokotteita. Hallitus on esittänyt tartuntatautilakiin väliaikaista muutosta, jolla rokottamattomien sotealan työntekijöiden käyttö työntekijöinä kielletään.

– Sotealan työntekijöiden rokottautumisvelvollisuus on siis tulossa, ja    siihen kannattaa nyt oikeasti valmistautua, Vartiainen sanoi.

-       Kehotan menemään rokotukseen pikaisesti ja varmistamaan työnteon jatkumisen mahdollisuuden. On varmistettava, että virus ei pääse leviämään hoitohenkilökunnan kautta.

 

Kiitän pormestari Juhana Vartiaista puheenvuorostaan ja luotan, että sen tuloksena iso joukko uppiniskaisia koronarokotusten vastustajia arvioi toimintaansa uudelleen ja kiiruhtaa rokotuksiin!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin pormestari, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, Kiitokset Helsingin pormestari Juhana Vartiaiselle selväsanaisesta koronalinjauksesta! korona, koronarokotuskriittiset, ensimmäinen koronarokotus, toinen koronarokotus, kolmas koronarokotus,

Loikkkarit, moniloikkarit ja takaisinloikkarit

Perjantai 12.3.2021 - -Esko Erkkilä-

Puolueet ovat 9.3.2021 jättäneet kuntien keskusvaalilautakunnille luettelot kuntavaaliehdokkaistaan ja näin myös Tampereella.

 

Ehdokaslistoja voidaan täydentää 4.5.2021 saakka.

 

Tampereella puolue voi asettaa 100 ehdokasta ja muutama puolue myös onnistui saamaan kokoon tuon määrän ehdokkaita jo 9.3.2021.

 

Kun ehdokasasettelun aikarajaa siirrettiin 4.5.2021 saakka, on nyt mielenkiintoista nähdä, että mitkä ehdokkaat nuo täyden ehdokaslistan jättäneet puolueet liputtavat ulos, kun heille on ehdokkaaksi pyrkimässä puolueen kannalta mieluisampi ehdokas!

 

**********************

 

Ehdokaslistoja tarkastellessa huomio kiinnittyy niihin henkilöihin, jotka menneitten vuosien aikana ovat esiintyneet useimpien puolueiden listoilla – voin todeta, että tämä lista on pitkä!

 

Tuolla listalla on siis useita loikkareita, moniloikkareita ja myös takaisinloikkkareita!

 

 

Jokunen loikkari, moniloikkari on tähän mennessä onnistunut ja ehkä joukossa on takaisinloikkareitakin!

 

 

Tunnetuin loikkari taitaa valtakunnan tasolla olla Kansallisen kokoomuksen Helsingin pormestariehdokkaaksi nimeämä Juhana Vartiainen, jolla on vankka demaritausta! 

 

Luin jostain, että Vartiainen ehti olla omien sanojensa mukaan demari 40 –vuotta – on siinä kokoomuksen pormestariehdokkaalla vahva  demari- ja loikkaritausta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Loikkkarit, moniloikkarit, takaisinloikkarit, poliittiset loikkarit, poliittiset moniloikkarit, poliittiset takaisinlokkarit, kuntavaalit 2021, Juhana Vartiainen, demari-Juhana Vartiainen, kokoomuslainen Juhana Vartiainen,

Marja-Liisa Manka on aarre!

Keskiviikko 19.12.2012 - -Esko Erkkilä-

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Juhana Vartiainen (SDP) haluaa työnantajille mahdollisuuden laskea iäkkäiden työntekijöiden palkkoja.

 

Hän kertoi ajatuksistaan Iisalmen Sanomien haastattelussa, joka julkaistiin 16.12.2012.

 

Haastattelussa Vartiainen toteaa, että varttuneesta työntekijästä voi tulla rasite työnantajan näkövinkkelistä varsinkin, jos hänelle maksetaan liian kovaa palkkaa suhteutettuna työpaikalla lorvimiseen.

 

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajana 23.4.2012 alkaen toiminut Vartiainen herätti taannoin huomiota ja vankkaa pahennusta, kun hän kertoi torkkuvansa työaikana päivänokosia antiikkisohvallaan.

 

Näitä demariviitan omaavia ylijohtajia Suomi nyt tarvitsee, jotta hallituksen todelliset tavoitteet ja tavoitteiden taustahahmot tulevat selviksi kaikille suomalaisille.

 

Vastustan jyrkästi niiden demarien pyrkimyksiä, jotka aikovat erottaa ylijohtaja Vartiaisen SDP:n jäsenyydestä!  On muistettava, että Vartiainen on kuulunut SDP:n talouspoliittiseen ryhmään ja SDP junaili hänet VATT:n ylijohtajaksi – miksi demarit ovat nyt hyvää miestään erottamassa puolueesta?

 

marjaliisamanka

 

Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun professori, YTM ja FT Marja-Liisa Manka otti ylijohtaja Vartiaisen lausumasta ”kopin” ja tyrmäsi Vartiaisen väitteet eläkeikää lähestyvän työntekijän muuttumisesta työnantajalle rasitteeksi.

 

Professori Manka näkee ikääntyvässä työntekijässä paremminkin aarteen työnantajalle.

 

Mankan kommentit Vartiaisen haastattelusta julkaistiin Yleisradiossa ja hänen kommenteistaan on juttu Yleisradion nettisivuilla. Juttua on kommentoitu n. kolmesataa kertaa, joten Mankan senioreita kannustavat mielipiteet kiinnostavat.

 

Professori Marja-Liisa Manka on suosittu esiintyjä erilaisissa tilaisuuksissa ja olen päässyt kerran kuuntelemaan häntä. Tilaisuus, jossa otin yllä olevan valokuvan, järjestettiin Aamulehden toimesta Tampere-talossa 12.3.2012.

 

Marja-Liisa Mankan alustus oli kannustava ja häntä oli innostavaa kuunnella. Mankalla on yliopistotaustansa pohjana hyvä käytännön kokemus liike-elämän eri tehtävistä, joten hänen esityksensä omaavat vahvaa pohjaa.

 

Kannustan juttuni lukijoita menemään paikalle, jos tiedätte professori Marja-Liisa Mankan olevan esiintymässä.

 

Internetissä on runsaasti aineistoa professori Mankan eri tilaisuuksissa esittämistä esityksistä – kannattaa tutustua!

 

Marja-Liisa Manka on aarre suomalaiselle yhteiskunnalle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhana Vartiainen, ylijohtaja Juhana Vartiainen, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtaja Juhana Vartiainen, ylijohtaja Juhana Vartiainen (SDP), Marja-Liisa Manka, professori Marja-Liisa Manka,

Demarileirissäkin on vankkoja talouden asiantuntijoita

Lauantai 5.5.2012 - -Esko Erkkilä-

On täydellinen virhearvio, jos oletetaan, että SDP:n riveissä ei olisi järkevää talouspolitiikkaa kannattavia henkilöitä.

 

Virhearvio on syntynyt siitä, että ”punaruusujoukko” on valinnut keskuudestaan johtajikseen henkilöitä, joilla talouspoliittista näkemystä ja kokemusta ei ole.

 

Nivalassa vuonna 1945 syntynyt valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas on kaikkien tuntema järkevä ja realistinen demari. Hänen monesti synkänoloiset ennusteensa tulevaisuudesta on heti ”deletoitu”, mutta ne ovat hetken kuluttua olleet totisinta totta.

 

Saimme huhtikuun 23. päivänä Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATT:n johtoon ylijohtajaksi Juhana Vartiaisen. Vartiainen on julkidemari ja aikoo sellaisena myös pysyä. 

 

Vartiaisen ylijohtajuus on määräaikainen viiden vuoden ajan, joten toivottavasti saamme kuulla hänestä jatkossakin monesti. Monesti sen vuoksi, että hänellä tuntuu olevan raikkaita mielipiteitä – toivottavaa on, että hänen taustaryhmänsä eli demarit eivät miedonna Vartiaisen mielipiteitä.

 

Mainitsin näillä sivuilla jo aikaisemmin, että Vartiaisen mielestä ay-liike jähmettää päätöksiä Suomessa.

 

Vartiainen on seurannut Ruotsin asioita paikan päällä kymmenisen vuotta. Valtaosan Ruotsissa viettämästään ajasta Vartiainen on ollut Ruotsin valtion tutkimuslaitoksen Konjunkturinstitutin palveluksessa.

 

Vartiainen toteaa Maaseudun Tulevaisuus –lehdelle 7.3.2012 antamassaan haastattelussa, että Ruotsissa poliitikot ottavat aidosti vastuuta.

 

Etujärjestöjen vallassa onkin Vartiaisen mielestä ”todella suuri ero” Ruotsin ja Suomen välillä, toteaa Vartiainen MT:n toimittaja Eija Poutasen muistiinmerkitsemässä haastattelussa.

 

”Ruotsissa poliittiset päättäjät kyllä kuulevat niitä, mutta eivät kysy niiltä eivätkä välitä niistä” siteeraa toimittaja Puotanen VATT:n ylijohtajaksi Suomeen siirtymässä olevaa Juhana Vartiaista.

 

Esimerkiksi eläkeikää ei Vartiaisen mukaan ”ikinä” annettaisi Ruotsissa etujärjestöjen päätettäväksi, jatkaa toimittaja Puotanen Vartiaisen haastattelua kuvaavassa jutussaan.

 

Me suomalaiset tapaamme hyväntahtoisesti pilailla ruotsalaisten kustannuksella ja kerromme heidän vaan ”diskuteeraavan” eli keskustelevan asioista, mutta ei päättävän.

 

Vartiaisen haastattelu kertoo kuitenkin sen, että politiikan todelliset mammanpojat ovatkin Suomessa eivätkä Ruotsissa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Demarit, Raimo Sailas, Juhana Vartiainen, VATT, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT, Konjunkturinstitut,

Ammattiyhdistysliike on taas lyömässä yhden naulan omaan arkkuunsa

Sunnuntai 15.4.2012 - -Esko Erkkilä-

Olen laatinut tämän kirjoituksen 12.4.2012 eli ennen, kuin ammattiyhdistysliike taipui koululaisharjoittelijoiden työharjoittelussa järkevän ratkaisun kannalle.

Julkaisen kirjoituksen 12.4.2012 laatimassani muodossa vaikka tiedänkin, että myönteiseen ratkaisuun ollaan pääsemässä!


**************


On ollut uskomatonta seurata, kun Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on torppaamassa koululaisharjoittelijoiden työharjoittelua kaupanalan yrityksissä.

 

PAM käyttää keppihevosenaan sitä, että koululaisharjoittelijat eivät saisi suorittaa harjoitteluaan ns. järjestäytymättömien työnantajien yrityksissä.

 

On suorastaan ennenkuulumatonta, että ammattiyhdistysliike pyrkii määräilemään yrityksiä sen perusteella, että ovatko ne ammattiyhdistysliikkeen talutusnuorassa.

 

Suomeen Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) ylijohtajaksi Ruotsista 23.4.2012 palaava Juhana Vartiainen totesi demaritaustastaan huolimatta Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa maaliskuun 7. päivänä, että...

...ay-liike jähmettää päätöksiä Suomessa.


PAM:n tapauksessa juuri näin on.

 

Vartiaisen mielipiteeseen on helppo yhtyä.

 

Tutustu ja tienaa -sopimus on ollut voimassa jo useita vuosia. Siinä nuori on työssä kaksi viikkoa ja tienaa reilut 300 euroa. Tämän nuorten mahdollisuuden tutustua työelämään PAM nyt haluaa torpata!

 

Pääministeri Jyrki Kataiselle on ollut viime aikoina mahdotonta antaa tunnustusta mistään hänen toimistaan. Nyt on kuitenkin annettava tunnustus Kataiselle, kun hän patistaa PAM:ia luopumaan syrjintäpolitiikastaan.


Jään kuitenkin odottamaan työministeri Lauri Ihalaisen jyrähtämistä, sillä uskon, että ainoastaan hän pystyy ohjaamaan PAM:n ruotuun - siihen eivät pojanklopit pysty!

 

Ei voi olla oikein, että nuorilta viedään mahdollisuus tutustua työelämään ja saamaan kahden viikon kestävästä työjaksostaan vaatimaton korvaus.

 

PAM:n toiminta tulee voimistamaan ammattiyhdistysliikkeeseen kohdistuvaa karttamista ja kaikki sen toimenpiteet satavat suoraan YTK:n eli ns. Loimaan kassan hyväksi.

 

On selvää, että kaikkien palkkatyössä toimivien pitää varmistaa toimeentulonsa työttömyyden varalta.

 

Varmistin aikoinaan työttömyysturvani YTK:n kautta ja vaikka en työttömyysturvaa koskaan tarvinnutkaan, pidän ”Loimaan kassan” nykyistäkin työttömyysturvan takaamista 99 euron vuosimaksulla edullisena.

 

Kannustan kaikki kaupanalan työntekijöitä hoitamaan työttömyysturvansa YTK:n kautta – se maksaa vain 99,00 euroa vuodessa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry , PAM, Tutustu ja tienaa -sopimus , Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT), VATT, VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen, Juhana Vartiainen, Maaseudun Tulevaisuus, Jyrki Katainen, työministeri Lauri Ihalainen,