Kokoomus kapsahti Katajaan!Lauantai 14.2.2015 - -Esko Erkkilä- Kokoomuslainen kansanedustaja Sampsa Kataja on tuonut julkisuuteen kokoomuslaista asennetta hyvin kuvaavan ajattelutavan kun on todennut, että kansanedustajien palkkataso on liian alhainen!
Kiitän Sampsa Katajaa, sillä hänen julkitulonsa kansanedustajien alhaisesta palkkatasosta sopivat mainiosti tähän tilanteeseen, koska hänen mielipiteensä toivottavasti vauhdittaa sitä gallupsuosiota, jolle Kokoomus on itsensä saattanut.
Jyrki Kataisen ja Henna Virkkusen lähdöt vuotavasta paatista, Lasse Männistön ja Laura Rädyn tuolileikki, Laura Rädyn puheet pienituloisten pienestä määrästä ja hänen toimintansa sivutulojen muuttamisesta verottomiksi, Pia Kauman lastenvaunupuheet ja Alexander Stubb´n yritys luoda Kokoomuksen unelmajoukkuetta mm. Sanni Grahn-Laasosesta on hyvä palauttaa mieliin, kun tarkastelemme Kokoomuksen uusintä töräytystä eli Sampsa Katajan rutinaa kansanedustajien heikosta palkkatasosta.
Yhteistä Kokoomuksen töräyttelijöille on se vieraantuminen tavallisen suomalaisen arjesta, joka on elinehto kansanedustajan ja poliittisen puolueen menestymiselle.
Kokoomuksen ex-puoluesihteeri Taru Tujunen pystyi kulisseista johtamaan puoluetta kohtuullisesti, mutta hänen lähtönsä jälkeen kupla puhkesi.
Nyt ymmärtää Tujusen lähtemisen, sillä osaamme vain arvailla, että millaista on ollut paimentaa tuota porukkaa.
Vielä Katajan puheista sen verran, että eipä olisi voinut valita parempaa hetkeä mielensä purkamiselle! Työmarkkinoilla tehtiin käytännössä nolla-ratkaisu ja me eläkeläiset saimme ruhtinaallisen 0,39 %:n korotuksen eläkkeisiimme!
Kokoomuksen seuraavaa rimanalitusta odottaen
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sampsa Kataja, Kokoomuksen rimanalitus, Kokoomus kapsahti Katajaan, Joka kuuseen kurkottaa se Katajaan kapsahtaa, Jyrki Katainen, Henna Virkkunen, Lasse Männistö, Laura Räty, Pia Kauma, Sanni Grahn-Laasonen, |
Onneksi Eija-Riitta Korhola riensi apuun!Tiistai 18.11.2014 - -Esko Erkkilä- Kokoomuksen lukemattomat töppäykset olivat jo jäädä unholaan, mutta heidän ex-meppinsä Eija-Riitta Korhola riensi hätiin, kun alkoi valittaa, että hänen Europarlamentista saama vaatimaton 8.500 euron suuruinen kuukausikorvaus ei mahdollista hänen osallistumistaan ehdokkaana kevään eduskuntavaaleihin!
Palautan mieliin muutaman niistä ”kunnostautumisista” joilla Kokoomus on viime aikoina pitänyt yllä kyseenalaista mainettaan:
**************
No niin, nämä Kokoomuksen töppäykset olivat jo unohtua, mutta sitten ex-europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola tuli julkisuuteen ja valitteli EU:sta saamaansa 8.500 euron kuukausikorvausta niin pieneksi, että hänellä ei ole varaa lähteä Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleissa.
Korhola saa muhkean korvauksensa tekemättä mitään!
*************
Korholan kanssa samoihin aikoihin ilmestyi pääministeri Stubb taas kerran julkisuuteen, kun tviittasi Talvivaaran kaivostoimintaan tutustuessaan näin:
***************
Kuinka kauan saamme kestää näitä stubbeja, rätyjä, männistöjä, kaumoja, korholoita ja muita heidän hengenheimolaisiaan?
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Laura Räty, Lasse Männistö, Pia Kauma, Jyrki Katainen, Eija-Riitta Korhola, Stubb ja polvihousut, Stubb ja tikkataulu, Räty ja verottomat osingot, Räty ja alle 2100 euroa tienaavat, Rädyn ja <>Männistön tuolileikki, Kauma ja lastenrattaat |
Ruohonjuuritason ajatuksia luottamuksestaLauantai 1.11.2014 - -Esko Erkkilä- En varmasti ole ainoa, joka on viime kuukaudet ja erityisesti viime viikkojen aikana miettinyt luottamuksen merkitystä Suomen nykyiseen tilanteeseen
Oikeammin on sanoa, että olen miettinyt luottamuksen puuttumisen merkitystä siihen tilanteeseen, joka Suomessa nyt vallitsee.
On totta, että globaali tilanne maailmalla luo jonkinlaiset puitteet myös suomalaisten tilanteeseen, mutta päällimmäisen ”kuorrutuksen” Suomen nykyiseen surkeuteen tuo se epäluottamus suomalaiseen politiikkaan ja sen vastuuhenkilöihin, joka huokuu päivä päivältä yhä synkempänä kaiken yllä.
Suomalaisten epäluottamus kohdistuu jokseenkin yksinomaan Kokoomukseen.
Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja uskalsi nimetä henkilöniminä ne henkilöt, jotka ovat aiheuttaneet Kokoomukselle luottamuksen romahtamisen. Pääministeripuolueen kohtaama luottamuksen menetys on menetys koko Suomelle.
Näin Helsingin Sanomien pääkirjoitus 30.10.2014:
Kokoomuksen huonontunut imago ei tietenkään johdu mistään yksittäisestä syystä, vaan se on monen tekijän summa. Tällä kertaa osatekijöille voi antaa jopa nimet: Laura Räty, Lasse Männistö, Pia Kauma – ja Alexander Stubb.
Kokoomus piti viime kesänä puoluekokouksen Lahdessa 13. – 15.6.2014 ja valitsi siellä Brysseliin paenneen Jyrki Kataisen tilalle uuden puheenjohtajan.
En muista, että missä olin, kun kuulin Kokoomuksen puheenjohtajavaalin ensimmäisen kierroksen tulokset ja sen, että Jan Vapaavuori tippui pelistä pois.
Jo silloin tiesin, että nyt Kokoomus on ajamassa itseään ja myös koko Suomea vaikeuksiin.
Paula Risikon valinta puheenjohtajaksi olisi ehkä voinut pelastaa vielä jotain, mutta Alexander Stubb´n valinta puheenjohtajaksi tiesi suuria vaikeuksia Kokoomukselle ja koko Suomelle, sillä hänestä oli tulossa maamme pääministeri Kataisen jälkeen.
Stubb´n valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sen myötä Suomen pääministeriksi romahdutti suomalaisten luottamuksen tulevaisuuteensa!
Kokoomuksen kannatus on lasketellut jyrkkää alamäkeä Lahden puoluekokouksen jälkeen ja on gallup-tulosten mukaan nyt selvästi alle 20 %!
On ennakoitavissa, että Kokoomuksen suosio ei vielä ole pohjalukemissa.
Keskustalla on nyt vahva luottamus suomalaisten keskuudessa.
En lähde käsittelemään Keskustan luottamukseen liittyviä seikkoja, mutta totean, että Antti Rinteen johtaman SDP:n kannatuksen soisi kasvavan nykyisestä 15 %:n tasosta.
SDP:n kohoaminen toiseksi suurimmaksi puolueeksi on mahdollista, jos nykyinen epäluottamuksen osoittaminen Kokoomukselle jatkuu – minulla ei ole mitään sitä vastaan, että SDP:n juureva politiikka kasvattaisi sen suosiota kansalaisten keskuudessa.
***********
Tiedostan, että seilailen karikkoisilla vesillä, kun kommentoin naapuripuolueiden tilannetta.
Puolustelen ruohonjuuritason tunnelmiin perustuvaa kommentointiani sillä, että jonkun pitää viimeistään ensi keväänä alkaa korjaamaan niitä epäluottamukseen perustuvia virheitä, joihin nykyinen päähallituspuolue on syypää.
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsingin Sanomat: Laura Räty Lasse Männistö Pia Kauma ja Alexander Stubb, luottamus, luottamuksen menettäminen, Kokoomus, Kokoomus - luottamuksen menettäjä, |
Kansa paheksuu, mutta Kokoomus pyörittää Räty-Männistö - palkintorulettiaan!Torstai 28.8.2014 - -Esko Erkkilä- Lainaan tämän juttuni aluksi Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäen kolumnia, joka ilmestyi viime tiistaina eli 26.8.2014 kello 13.36:
Rädyn toimintaan liittyy myös pieni piiri pyörii -kuvio, jota monessa sivistysmaassa pidettäisiin sopimattomana, jopa moraalittomana. Kun Räty viime eduskuntavaaleissa putosi Arkadianmäen junasta vasta tarkastuslaskennassa, hänen ohitseen kiilasi hyvä ystävä ja puoluetoveri Lasse Männistö. Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) hallituksen puheenjohtajana toiminut Räty heitti Kevasta ulos toimitusjohtaja Merja Ailuksen, koska Rädyn mukaan Ailus oli menettänyt arvostelukykynsä. Tilalle nostettiin Lasse Männistön isä Jukka, joka sinänsä on varmaan pätevä virkaan. Nyt kansanedustaja Lasse Männistö on vahvoilla Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi, siihen virkaan, josta ystävänsä Räty lähti ministeriksi. Ja jos Männistö virkaan valitaan, hänen tilalleen eduskuntaan nousee... Niin, tietysti Laura Räty.
Ristamäen ounastelut toteutuivat eilen, kun Helsingin kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen tuloksena valita kansanedustaja Lasse Männistön Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi.
Männistön valinta apulaiskaupunginjohtajaksi merkitsee, että ministerinä rankasti lunta tupaan saanut Laura Räty on nyt myös kansanedustaja!
Pieni kertaus:
*************
Kokoomus-prosessi osoitti, että järjestelyillä Kokoomus petasi ryvettyneelle Laura Rädylle kansanedustajapaikan ja sen sivujuonteena Lasse Männistö sai palkintovirkana Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajuuden.
Ensitietojen mukaan Vihreät olivat juonessa mukana aitoon Kokoomuksen viherosastotapaansa, sillä he puolestaan odottavat seuraavaa palkintovirkaa Helsingin johtopaikoilta!
Voi aikoja – voi tapoja!
-Esko Erkkilä- |
1 kommentti . Avainsanat: Laura Räty, Lasse Männistö, kokoomuksen palkintovirkaruletti, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja, Merja Ailus, Kuntien eläkevakuutus Keva, Keva, |
Stubb´n ministerivalinta taisi mennä "persiilleen"!Tiistai 26.8.2014 - -Esko Erkkilä- Olemme viime päivinä saaneet seurata, kun pääministeri Alexander Stubb´n sosiaali- terveysministeriksi valitsema Laura Räty on kompastellut melkein päivittäin.
Verkkouutiset kertoi 22.8.2014 Rädyn todenneen näin:
– Kuinka moni suomalainen löytää itsensä ryhmästä, joka tienaa alle 2 100 euroa tai 2 600 euroa?
Rädyn tokaisu on kaukana todellisuudesta, sillä hän ei tokaisullaan sulkenut pois esimerkiksi eläkeläisiä!
Tuoreen ministerin pienituloisia väheksyvä lausunto loukkaa n. 500.000 suomalaista. Lausunto sopii kyllä kokoomusministerin päästämäksi, sillä se kuvastaa kokoomuslaisten syvimpiä tuntoja niitä suomalaisia kohtaan, jotka joutuvat elämään pienten tulojen varassa.
Ministeri Laura Rädylle ”tuli lisää lunta tupaan”, kun Yle kertoi eilen, että Räty on vuosina 2006 – 2009 hyödyntänyt monimutkaisia yhtiöjärjestelyjä, joilla hän sai muutettua lääkärintyöstään saamiaan tuloja verottomiksi osingoiksi.
Yle kertoo eilisessä uutisessaan Rädyn saamista hyödyistä sanatarkasti näin:
Hänen holdingyhtiönsä sai vuosina 2007–2011 kaikkiaan noin kaksikymmentä tuhatta euroa verovapaita osinkoja DocOne Oy:stä ja sen työtä jatkaneesta Terveyden tuottajat Oy:stä. Tästä summasta yli puolet olisi mennyt veroihin ja muihin pakollisiin maksuihin, mikäli Räty olisi nostanut sivutulonsa palkkana HUS:n virkalääkärin palkan päälle.
Huvitti eilen illan televisio-ohjelmaa katsoessani, kun Räty kertoi saaneensa järjestelyistä etua ”muutamia satoja euroja” – uskokoon ken tahtoo!
************
Rädyn epäselvyyksien kommentoinneissa on annettava erityistunnustus Lääkäriliitolle ja sen toiminnanjohtaja Heikki Pälvelle, joka eilen pontevasti kielsi Lääkäriliiton kannustaneen lääkäreitä siihen toimintaan, jota nykyinen kokoomuslainen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty aikoinaan harrasti.
Suoraselkäistä toimintaa esitti eilen myös tamperelainen lääkärikansanedustaja Hanna Tainio (SDP), joka selkeästi totesi, että ei hyväksy lääkärien verokikkailua.
Oman piristyksensä ajankohtaiseen Räty-keskusteluun toi eilen Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin.
Marin totesi eilisen blogikirjoituksensa otsikossa näin:
”VEROKIKKAILU ON YHTEISKUNNAN SYÖPÄ”*************
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry polkaisi Rädyn möläytyksen jälkeen liikkeelle kampanjan, jossa JHL pyytää ihmisiä toimittamaan heille palkkakuitin tai todistuksen eläkkeestä, jos summa jää alle ministeri Rädyn linjaamista 2.100 eurosta per kuukausi tai 2.600 euroa per kuukausi. Palkkakuitteja tai todistuksia eläkkeistä voivat JHL:lle toimittaa kaikki eli myös ne, jotka eivät ole JHL:n jäseniä.
Kopion palkkakuitista tai eläkemaksusta voi lähettää osoitteella:
Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL ry PL 101 00531 Helsinki
Kuoreen merkintä: ”Viesti ministerille” Toivottelen JHL:n kampanjalle menestystä!
JHL aikoo luovuttaa palkka- ja eläkekuitit sosiaali- ja terveysministerille viikon 36 aikana – on mielenkiintoista nähdä, että kuka on kuittien luovuttamishetkellä Suomen sosiaali- ja terveysministeri!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Laura Räty, sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty, JHL, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Heikki Pälve, Lääkäriliitto, Hanna Tainio, Sanna Marin, |
Nytkö vasta?Tiistai 24.6.2014 - -Esko Erkkilä- Alexander Stubb nimitti hallitukseen uusiksi ministereiksi Leena Toivakan, Laura Rädyn sekä Petteri Orpon.
Tunnen työurani perusteella parhaiten Maa- ja metsätalousministeriön ja sen vuoksi kommentoinkin Petteri Orpon nimittämistä uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi.
On sanottu, että nyt syrjään sysätty Jari Koskinen on parasta, mitä Kokoomus pystyy tarjoamaan suomalaiselle maataloudelle.
Orpon nimittäminen ministeriksi on puhdasta kokoomuslaista hyvä veli-politiikkaa, jolla palkitaan entinen Kokoomuksen ryhmänjohtaja nostamalla hänet ministerikaartiin ja kohottamaan tunnettuisuuttaan ennen kevään eduskuntavaaleja.
Jari Koskinen menetti poliittisen painoarvonsa, kun ilmoitti, että ei lähde ehdokkaaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Petteri Orpo ei omaa minkäänlaista kokemusta alaansa kuuluvista asioista, joten ministeriön virkamiesten rooli tulee kasvamaan - se ei välttämättä tässä tapauksessa ole lainkaan huono asia.
Huolestuttavaa Orpan nimityksen yhteydessä on se, että vihreiden ympäristöministeri Ville Niinistö kertoo suhtautuvansa Orpoon myötäsukaisemmin kuin Koskiseen. Pelottaa.
Maa- ja metsätalousministerin vastuulle kuuluvat myös ruokaturvallisuuteen liittyvät seikat ja tämä luo omalta osaltaan kysymyksiä Orpon osaamiselle.
Toistan jälleen kerran, että Sirkka-Liisa Anttilan ollessa maa- ja metsätalousministerinä oli kaikilla suomalaisilla ”ruokaturvallinen olo” – Koskisen kaudella näin ei ollut.
Pystyykö Petteri Orpo palauttamaan suomalaisten uskon nykyhallituksen aikana heikentyneen uskon ruokaturvallisuuteemme?
************
Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari tunnetaan ja tunnustetaan suomalaisen maatalouden sekä ruokaturvallisuuden merkittäväksi vaikuttajaksi.
Kalmari kertoi fb-sivuillaan, että tapasi Petteri Orpon Eduskunnan käytävällä eilen ja onnitteli tätä ministeripaikan saamisesta.
Orpo oli todennut Kalmarille, että nyt meille tulee yhteisiä asioita.
Kalmari oli ollut heti tilanteen tasalla ja vastannut: Nytkö vasta?************Orpon toteamus on vankka todiste, että Kokoomukselle maatalouden, metsätalouden sekä ruokaturvallisuuden asiat ovat olleet vieraita.
Tuleeko nyt muutos?
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ministerinimitykset, Alexander Stubb, Leena Toivakka, Laura Räty, Petteri Orpo, Anne Kalmari, Jari Koskinen, |