Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Myllykirjeistä tekstiviestien kautta twiitteihin!

Maanantai 21.2.2022 - -Esko Erkkilä-

Maamme poliittiset johtajat ovat ”maailmansivun” johtaneet maatamme erilaisin tavoin.

 

Puheet, haastattelut ja kirjoitukset ovat toki muodostaneet tässä johtamisessa merkittävän osan, mutta takavuosina viiltävintä tapaa johtamisessa hallitsivat presidentti Urho Kekkosen myllykirjeet.

 

 

IMG_4922.JPG

 

 

Otava julkaisi vuonna 1976 kaksiosaisen teoksen ”Kirjeitä myllystäni”, jossa julkistettiin Kekkosen eri henkilöille lähettämiä myllykirjeitä – sen toimittivat Maarit Tyrkkö ja Keijo Korhonen. Minulla on nuo molemmat teokset, mutta tässä kuva vain teossarjan ensimmäisestä kirjasta.

 

 

Kekkosen myllykirjeistä kuuluisin oli 8.5.1975 lähetetty kirje kansleri Veli Merikoskelle, jossa hän nimitteli Merikoskea ryhmineen ”Saatanan tunareiksi”!

 

 ******************

 

Myllykirjeiden aika on ohi, sillä nykyään johtavat poliitikot esiintyvät ja mähläilevät twiiteillään.

 

 

Mähläilystä viime päiviltä on suurin esimerkki perustuslakivaliokunnan entisen puheenjohtaja Mika Niikon twiitti Ukrainan kysymyksestä, joka nopeasti johti hänen eroonsa.

 

 

Twiittailua voi käyttää myös positiivisten asioiden esilletuontiin ja siitä on esimerkkinä presidentti Sauli Niinistön eilen lähettämä twiitti eli…

 

…”Leijona kesytti karhun. Onnea, vakaa ja vahva Joukkue!”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Myllykirjeet, twiitit, tekstiviestit, Saatanan tunarit, Urho Kekkonen, Veli Merikoski, Kirjeitä myllystäni, Mika Niikko, Ulkoasiainvaliuokunta, Sauli Niinistö, "Leijona kesytti karhun. Onnea vakaa ja vahva Joukkue"

Voimme olla rauhallisia, sillä hävittäjähankinnat toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti

Perjantai 29.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilisillan A-talkissa aiheena olivat Suomen hävittäjähankinnat ja päävieraana oli…

 

 

IMG_8192.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

 

Mukana olivat myös…

 

 

IMG_8190.JPG

 

…puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva (kok.),…

 

 

IMG_8183.JPG

 

…ulkoasiainvaliokunnan pj Mika Niikko (ps.) ja…

 

 

IMG_8191.JPG

 

…eduskuntaryhmän pj Paavo Arhinmäki (vas.).

 

Keskustelussa juontaja jankutti, että miksi hävittäjähankintoja ei voida lykätä, miksi ne maksavat 10 miljardia ja eikö riittäisi vähemmän kuin 64 hävittäjää.

 

Heti alussa Kaikkonen totesi, että teoriassa hävittäjähankintoja voitaisiin lykätä, mutta järkevää se ei olisi.

 

Arhinmäki osoitti hataran tietomääränsä, kun hän totesi, että hankittavien hävittäjien määrää voitaisiin alentaa ”parilla, kolmellakymmenellä” – käsittämätöntä asiantuntemuksen puutetta!

 

Ilkka Kanerva puolestaan osoitti suurta asiantuntemusta, kun hän valotti, että 64 on sopiva määrä, sillä vain sillä määrällä pystytään varmistamaan koko alueemme ilmapuolustus.

 

********************

 

Olen ollut huolestunut, sillä jopa Keskustan piirissä on ilmennyt hoipertelua ja mielipiteitä, että hävittäjähankintoja voitaisiin siirtää – toivon, että eilisiltainen A-talk vakuutti myös nuo Keskustan hoipertelijat palaamaan yhdessä päätettyyn aikatauluun, hävittäjämäärään sekä rahoituskehykseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hävittäjähankinnat, Hornettien korvaajat, Puolustusvoimat, Ilmavoimat, Suomen turvallisuus, Antti Kaikkonen, Ilkka Kanerva, Mika Niikko, Paavo Arhinmäki, A-talk 28.5.2020,