Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sodassa pitää osata myös puolustaa!

Sunnuntai 11.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen olen kiinnittänyt huomiotani Ukrainan sodasta kerrottuna sitä, että ukrainalaiset ovat edenneet Venäjän aiemmin valtaamille alueille jopa 50 kilometrin syvyyteen.

 

Asia on sinällään hieno ja kertoo sotaonnen kääntymisestä ukrainalaisten hyväksi.

 

Sota-asiantuntijoiden kommenteista huomaan sen, että venäläisille ei opeteta sodankäynnissä lainkaan puolustustaistelun osaamista – venäläiset ovat tottuneet vain hyökkäämään!

 

*************

 

Näistä ajatuksista on helppo johdatella käsitteeseen…

 

…”Suomen puolustusvoimat”,…

 

…sillä Puolustusvoimat ovat Suomen asevoimat, jonka tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustaminen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sodassa pitää osata myös puolustaa!, venäläisiä opetetaan vain hyökkäämään, Suomen Puolustusvoimat, Puolustusvoimat, Puolustusvoimat ovat Suomen asevoimat jonka tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustaminen,

Voimme olla rauhallisia, sillä hävittäjähankinnat toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti

Perjantai 29.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilisillan A-talkissa aiheena olivat Suomen hävittäjähankinnat ja päävieraana oli…

 

 

IMG_8192.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

 

Mukana olivat myös…

 

 

IMG_8190.JPG

 

…puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva (kok.),…

 

 

IMG_8183.JPG

 

…ulkoasiainvaliokunnan pj Mika Niikko (ps.) ja…

 

 

IMG_8191.JPG

 

…eduskuntaryhmän pj Paavo Arhinmäki (vas.).

 

Keskustelussa juontaja jankutti, että miksi hävittäjähankintoja ei voida lykätä, miksi ne maksavat 10 miljardia ja eikö riittäisi vähemmän kuin 64 hävittäjää.

 

Heti alussa Kaikkonen totesi, että teoriassa hävittäjähankintoja voitaisiin lykätä, mutta järkevää se ei olisi.

 

Arhinmäki osoitti hataran tietomääränsä, kun hän totesi, että hankittavien hävittäjien määrää voitaisiin alentaa ”parilla, kolmellakymmenellä” – käsittämätöntä asiantuntemuksen puutetta!

 

Ilkka Kanerva puolestaan osoitti suurta asiantuntemusta, kun hän valotti, että 64 on sopiva määrä, sillä vain sillä määrällä pystytään varmistamaan koko alueemme ilmapuolustus.

 

********************

 

Olen ollut huolestunut, sillä jopa Keskustan piirissä on ilmennyt hoipertelua ja mielipiteitä, että hävittäjähankintoja voitaisiin siirtää – toivon, että eilisiltainen A-talk vakuutti myös nuo Keskustan hoipertelijat palaamaan yhdessä päätettyyn aikatauluun, hävittäjämäärään sekä rahoituskehykseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hävittäjähankinnat, Hornettien korvaajat, Puolustusvoimat, Ilmavoimat, Suomen turvallisuus, Antti Kaikkonen, Ilkka Kanerva, Mika Niikko, Paavo Arhinmäki, A-talk 28.5.2020,

Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 230 000 henkilöä

Keskiviikko 18.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Tiistaina tammikuun 12. päivänä Sastamalan Sylvään koululla kansanedustaja Pertti Hakasen järjestämässä ”Kansakuntamme turvallisuus” –illassa käsiteltiin monipuolisesti kansalliseen turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

 

 

Tilaisuuden alustajina olivat ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, kansanedustaja Pertti Hakanen sekä prikaatinkenraali, Puolustusministeriön yksikönjohtaja Heikki Välivehmas.

 

 

 

sylvaa4.jpg

 

 

Alustusten jälkeen alustajat ottivat vastaan yleisökysymyksiä Turvallisuuspaneelissa.

 

 

Vasemmalta Matti Vanhanen, Pertti Hakanen ja Heikki Välivehmas.

 

 

 

sylvaa5.jpg

 

 

Tilaisuuden juontajana ja myös Turvallisuuspaneelin johdattelijana toimi edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

 

 

 

Turvallisuuspaneelissa tuli esille Puolustusvoimien sodan aikainen henkilöstövahvuus ja taisi olla Matti Vanhanen, joka totesi sen olevan nyt 230 000 henkilöä.

 

 

Vuonna 2004 vastaava vahvuus oli 540 000 henkilöä ja vuonna 2009 se oli 350 000 henkilöä.

 

 

Kun puhutaan sodan ajan vahvuuksista tai muutenkin Puolustusvoimien henkilöstömääristä, on puhuttava henkilöistä, sillä nykyisin henkilöstössä on miesten lisäksi myös naisia.

 

 

Vielä pari lukua Suomen Puolustusvoimien henkilöstömääristä:

 

 

  • tällä hetkellä on palveluksessa 30 500 henkilöä
  • reservin määrä nyt on 900 000 henkilöä

 

 

Vertailun vuoksi on hyvä tietää, että Ruotsissa sodan ajan vahvuus on 48 000 henkilöä!

 

 

 

Varusmiespalveluksen vuonna 1968 suorittaneena, useita kertausharjoituksia läpikäyneenä yliluutnanttina maamme turvallisuuteen liittyvät seikat kiinnostavat minua ja kiitokset kansanedustaja Pertti Hakaselle – sotilasarvoltaan myös yliluutnantti – joka järjesti mielenkiintoisen turvallisuusillan Sastamalassa 12.1.2017!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimat, sodan ajan vahvuus, Kansakuntamme turvallisuus, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen, kansanedustaja Pertti Hakanen, prikaatinkenraali Heikki Välivehmas,

Eduskunnassa 8.11.2011 käyty keskustelu "Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi puolustusvoimien ravitsemispalvelujen yhtiöittämisestä" oli sen saamaa arvostusta tärkeämpi

Perjantai 11.11.2011 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa käytiin pääministerin Kreikka-selonteon jälkeen 8.11.2011 tärkeä keskustelu Puolustusvoimien ruokahuollon yhtiöittämisestä.

Valitettavasti käyty keskustelu ei kiinnostanut monien puolueiden edustajia, sillä salissa oli paikalla ainoastaan muutama edustaja.

Arvostan, että yhtiöittämisen jälkeen yrityksen ”vastaanottavan tahon puolesta” edustajana oleva ministeri Heidi Hautala oli paikalla keskustelun aikana. Hän vakuutti useaan kertaan olevansa kiinnostunut (harvalukuisten) edustajien mielipiteistä.

Puolustusvoimain ruokahuollon yhtiöittäminen on monessakin mielessä suuri kysymys.

Näitä seikkoja ovat mm. seuraavat:

  • kysymys on sukupuolten tasa-arvokysymys, sillä alalla naisten osuus on lähes 90 %. Yhtiöittämissuunnitelmissa on palkkatason alentaminen ja nyt onkin kysyttävä, että olisivatko suunnitelmat palkkatason alentamisesta mukana, jos sukupuolijakautuma olisi toinen?

  • Puolustusvoimain ruokahuollon säilyttäminen myös jatkossa kotimaisessa omistuksessa on mielestäni strategisista syistä välttämätöntä

  • kotimaisten raaka-aineiden osuuden säilyttäminen Puolustusvoimain ruokahuollossa on huoltovarmuutemme näkökulmasta elintärkeää


Olen samaa mieltä niiden kansanedustajien kanssa, jotka olivat paikalla eduskuntakäsittelyssä sekä käyttivät puheenvuoroja ja esitän yhtiöittämissuunnitelmien uudelleenarviointia!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puolustusvoimat. www.mil.fi, Puolustusvoimain ravitsemuspalvelut, ,