Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Voimme olla rauhallisia, sillä hävittäjähankinnat toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti

Perjantai 29.5.2020 - -Esko Erkkilä-

Eilisillan A-talkissa aiheena olivat Suomen hävittäjähankinnat ja päävieraana oli…

 

 

IMG_8192.JPG

 

…puolustusministeri Antti Kaikkonen.

 

 

Mukana olivat myös…

 

 

IMG_8190.JPG

 

…puolustusvaliokunnan pj Ilkka Kanerva (kok.),…

 

 

IMG_8183.JPG

 

…ulkoasiainvaliokunnan pj Mika Niikko (ps.) ja…

 

 

IMG_8191.JPG

 

…eduskuntaryhmän pj Paavo Arhinmäki (vas.).

 

Keskustelussa juontaja jankutti, että miksi hävittäjähankintoja ei voida lykätä, miksi ne maksavat 10 miljardia ja eikö riittäisi vähemmän kuin 64 hävittäjää.

 

Heti alussa Kaikkonen totesi, että teoriassa hävittäjähankintoja voitaisiin lykätä, mutta järkevää se ei olisi.

 

Arhinmäki osoitti hataran tietomääränsä, kun hän totesi, että hankittavien hävittäjien määrää voitaisiin alentaa ”parilla, kolmellakymmenellä” – käsittämätöntä asiantuntemuksen puutetta!

 

Ilkka Kanerva puolestaan osoitti suurta asiantuntemusta, kun hän valotti, että 64 on sopiva määrä, sillä vain sillä määrällä pystytään varmistamaan koko alueemme ilmapuolustus.

 

********************

 

Olen ollut huolestunut, sillä jopa Keskustan piirissä on ilmennyt hoipertelua ja mielipiteitä, että hävittäjähankintoja voitaisiin siirtää – toivon, että eilisiltainen A-talk vakuutti myös nuo Keskustan hoipertelijat palaamaan yhdessä päätettyyn aikatauluun, hävittäjämäärään sekä rahoituskehykseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hävittäjähankinnat, Hornettien korvaajat, Puolustusvoimat, Ilmavoimat, Suomen turvallisuus, Antti Kaikkonen, Ilkka Kanerva, Mika Niikko, Paavo Arhinmäki, A-talk 28.5.2020,

Ulkopolitiikkaan ei kuulu katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen

Torstai 25.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomus on ”taikapajassaan” päättänyt alenevien galluplukujen pelottamana ryhtyä laajalla rintamalla haastamaan Keskustaa, Tasavallan Presidenttiä ja ulkoministeri Tuomiojaa siitä ulkopolitiikan linjasta, jota Sauli Niinistö, Erkki Tuomioja ja Keskusta Juha Sipilän johdolla ovat noudattaneet.

 

 

On selkeästi todettava, että Keskustan ulkopoliittinen ja turvallisuuspoliittinen linja nojaa sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, kansainväliseen yhteistyöhön, hyviin kahdenvälisiin suhteisiin kaikkien maiden kanssa ja uskottavaan puolustukseen.

 

 

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ei kuulu se Venäjään suuntautuva neulanpistopolitiikka, jonka pääarkkitehtina Suomessa on pääministeri Stubb.

 

 

Stubb´n vanavedessä ja ilmeisesti Kokoomuksen taikapajassa päätetyllä tavalla ovat kokoomuksen konkaripoliitikot päättäneet ryhtyä ajamaan Suomen Natoon liittymistä kabinettipäätöksellä ja sivuuttamalla kansan mielipide.

 

 

Ulkopolitiikka on alue, jolle ei sovi katupoikamainen naapurin ikkunoiden kivittäminen.

 

 

Tarja Halonen teki presidenttiaikanaan paljon hallaa Suomen suhteille Yhdysvaltojen kanssa.

 

 

Stubb on joukkoineen aiheuttamassa paljon suurempaa haittaa Suomen ja Venäjän välisille suhteille, kuin konsanaan Halonen aiheutti suhteiden heikkenemistä Yhdysvaltoihin.

 

Luottamus on ulkopolitiikan hoitamisessa tärkeintä – luottamusta pitää vastuunkantajien nauttia kotimaassa, mutta sitä pitää heidän nauttia myös naapurimaiden silmissä.

 

 

Nykyisellä menolla Kokoomus on menettänyt luottamuksen ulkopolitiikan osaajana Suomessa ja on suuri vaara, että luottamus Suomen ulkopolitiikkaan horjuu myös naapumaissamme.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen ulkopolitiikka, Suomen turvallisuuspolitiikka, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka,