Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen Infra Liikelaitoksen saneeraustyö luottamushenkilöiden johdolla kesti kymmenkunta vuotta

Maanantai 30.1.2023 - -Esko Erkkilä-

Facebook muistutti toissapäivänä ja palautti mieleeni sen, kun Tampereen kaupunki ilmoitti minulle 28.1.2015, että…

 

 

infrannimitysuutinen28012015.jpg

 

…minut on valittu jatkamaan luottamushenkilötyötäni Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä.

 

 

Näin kerroin asiasta kahdeksan vuotta sitten fb:ssä:

 

"Muistan työuran ajalta, että leimat ovat tärkeitä Venäjän-kaupassa - erityistä painoarvoa siellä on pyöreillä leimoilla.

Tampereen kaupunki ryyditti pyöreällä leimalla ilmoitustaan, että minut on valittu jatkamaan luottamushenkilötyötäni Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnassa.

Nyt alkaa seitsemäs vuosi mielenkiintoisessa tehtävässä - työ vastaa yritysmaailman normaalia hallitustyöskentelyä.

Kissa nostaa omaa häntäänsä, kun totean, että olemme kuudessa vuodessa saaneet koottua sirpaleiset osaset (lähes 800 henkilöä) tiiviiksi n. 450 hengen suuruiseksi tehokkaaksi liikelaitokseksi, joka pystyy nyt säästämään pysyvästi 10 miljoonaa euroa vuodessa tamperelaisten verovaroja siten, että palvelutaso säilyy vähintään entisellään.

Kiitokset työn onnistumisesta monen mankelin kautta kulkeneelle henkilöstölle sekä toimivalle johdolle!"

 

******************

 

Meidän luottamushenkilöiden tekemä saneeraustyön ovat Tampereen kaupungin virkamiehet unohtaneet, kun ovat kaupunginvaltuustoa hyväksikäyttäen yhtiöittäneet tuon yrityksen.

 

 

Asia on tänään hyvinkin ajankohtainen, sillä Tampereen kaupunginvaltuuston tämän päiväisen kokouksen esityslistalla on Tampereen Vesi Liikelaitoksen yhtiöittäminen.

 

 

Taas on yksi liikelaitos menossa luottamushenkilöiden vakaasta johdosta virkamiesten temmellyskentäksi!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Infra Liikelaitoksen saneeraustyö luottamushenkilöiden johdolla kesti kymmenkunta vuotta, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra Oy, Tampereen Vesi Liikelaitos

Kanna ja kalla...

Sunnuntai 31.7.2022 - -Esko Erkkilä-

…ovat kasveja, joihin sain tutustua vasta viitisentoista vuotta sitten.

 

IMG_5834.JPG

 

 

IMG_5844.JPG

 

Kanna on peritamperelainen kasvi, sillä ainakin jonkin aikaa sitten kannoja oli eri puolilla Tamperetta yli 3.000 kasvia.

 

Toimin aikoinaan Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja ja silloin Tampereella hoidettiin myös 500 seinäjokisen kannan talvehdittaminen.

 

Kannojen talvehdittaminen tapahtuu viileässä tilassa ja juuripaakkuina.

 

Meillä kotona kannojen talvehdittaminen tapahtuu pahvilaatikossa ja autotallissa.

 

********************

 

IMG_5835.JPG

 

Kallan saaminen toisena vuonna kukkimaan on haastavaa hommaa ja joskus se onnistuu meiltäkin.

 

Myös kalla vaatii syksyllä ja talvella mieluusti kolmen kuukauden pituisen lepoajan viileässä (n. 10 astetta) ja kuivassa paikassa – ilman talviajan lepoaikaa kallaa on turha yrittää saada kukkimaan.

 

Kallan kukinto on mielestäni todella hieno ja puutarhaharrastajan unelma onkin se, että vaikkapa verannalla olisi heinä – elokuun vaihteessa kymmenkunta kukkivaa kallaa!

 

Kannustan lisäämään omiin kasvivalikoimiin kannoja sekä kalloja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kanna, Kalla, Tampereen kannat, Seinäjoen kannat, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta,

Nyt riittää aineksia 45 asteen lumipenkoille!

Torstai 28.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuonna 1968 ollut suorittavassa roolissa ja seuraavana vuonna ohjaavassa roolissa, kun Instituutin käytäville on lapioitu lumipenkkoja 45 asteen kulmaan.

 

Oppi on juurtunut otolliseen maaperään, sillä nyt olen taas saanut omakohtaisesti virkistää silloin saatua oppia.

 

 

IMG_1356.JPG

 

 

IMG_1355.JPG

 

 

IMG_1354.JPG

 

 

Asian tiimoilta on annettava suuri tunnustus Pihahuolto Haapaniemi Oy:n lumenauraajille, jotka osaltaan ovat pitäneet omakotitalomme rasitteeksi kuuluvan jalkakäytävän lumesta puhtaana. Toki minulle on jäänyt lumipenkkojen muotoilu ja siihen on kulunutkin koko ”pitkänen päivä”!

 

Tampereella on kai kymmenen aluetta, joista Tampereen Infra Oy huolehtii seitsemän kunnossapidosta ja meille palokalliolaisille ”arpa” on suonut tätä tehtävää suorittamaan Pihahuolto Haapaniemi Oy.

 

Muuten; Tampereen Infra Liikelaitos – aluksi Tampereen Infratuotanto Liikelaitos – perustettiin vuonna 2009 ja sain olla tuon liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä 8 ja puoli vuotta, aluksi neljä vuotta sen varapuheenjohtajana.

 
*******************

 

Nyt lumentulo kuitenkin sais jo riittää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 45 asteen lumipenkat, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja, Instituutti,

Tampereen Infra Liikelaitoksen esimerkki osoittaa, että myös kunnallinen liikelaitos pystyy palvelemaan kaupunkilaisia ja tekemään tulosta!

Perjantai 7.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Olen ylpeä, kun Tampereen Infra Liikelaitos toimitti eilen julkisuuteen seuraavan tiedotteen:

 

 

************

 

 

Tampereen Infra Liikelaitos teki ylijäämäisen tuloksen

 

Tampereen Infra saavutti vuonna 2013 ylijäämäisen tuloksen ensimmäisen kerran markkinahintoihin siirtymisen jälkeen.

 

Liikeylijäämäksi muodostui 1,5 miljoonaa euroa. Tulos oli 1,7 miljoonaa euroa tavoitetta parempi. Edellisestä vuodesta 2,9 miljoonaa euroa parantunut tulos tehtiin 8,4 miljoonaa euroa pienemmällä liikevaihdolla.

 

Liikevaihdon lasku johtuu pääosin asfalttiaseman myynnistä ja Vuoreksen alueen rakentamisen tasaantumisesta. Muilta osin toiminnan laajuus on säilynyt ennallaan.

 

Liikevaihdoksi muodostui 60,9 miljoonaa euroa.

 

Tuottavuus on kehittynyt myönteisesti. Työt on tehty pienemmällä henkilömäärällä ja tätä ei ole korvattu ulkopuolisilla ostoilla. Kannattavuutta on parannettu kulurakenteeseen ja yritysmäisiin toimintatapoihin liittyvillä toimenpiteillä. Hyvää tulosta ovat lisäksi edesauttaneet loppuvuoden pitkään jatkunut rakentamiskausi ja aurauslähtöjen vähäisyys.

 

Tampereen Infra on läpikäymässä valtuuston päättämää vaativaa viiden vuoden kehittämisohjelmaa, josta kolme vuotta on takana. Ohjelmassa kannattavuustavoite nousee vuosittain. Liikelaitos ylitti jo toisena vuonna peräkkäin sille ohjelmassa asetetut taloustavoitteet.

 

Vuosi 2013 oli liikelaitokselle myönteisen kehityksen vuosi myös asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden näkökulmasta. Tämä myönteinen suunta jatkui jo toista vuotta peräkkäin.

 

- Kolme vuotta sitten elimme aika vaikeita aikoja ja näistä vaikeuksista olemme selvinneet. Ylijäämäinen tulos antaa meille hienon ponnistuspohjan tulevaisuuteen. Henkilöstön usko liikelaitoksen pärjäämiseen on selvästi noussut, arvioi toimitusjohtaja Sakari Suominen.

 

Liikelaitoksen henkilöstön määrä vuoden 2013 lopussa oli 446 henkilöä. Henkilöstömäärän sopeuttamiseen liittyvä ja kaupungin sisäisiä työmarkkinoita hyödyntänyt uudelleensijoitusohjelma saatiin etupainotteisesti päätökseen vuonna 2013.

 

- Tampereen Infran henkilöstöllä on tärkeä tehtävä: pidämme Tampereen pyörät pyörimässä ja Tampereen viihtyisänä. Olemme tekemässä Tampereen tulevaisuutta. Tästä tärkeästä tehtävästä olemme suoriutuneet aiempaa tuloksekkaammin, korostaa toimitusjohtaja Sakari Suominen.

 

Tampereen Infra tuottaa palveluja kadunpidon ja kaupunkiympäristön elinkaaren eri vaiheisiin kaupungin sisäisille asiakkaille. Palveluvalikoimaan kuuluvat suunnittelu, paikkatietoon liittyvät palvelut sekä rakentaminen ja kunnossapito. Lisäksi Tampereen Infra vastaa kaupungin ajoneuvokaluston (mukaan luettuna Tampereen Kaupunkiliikenteen linja-autot) korjaamopalveluista sekä tarjoaa auto- ja kuljetuspalveluja.

 

Tampereen Infra

Jokipohjantie 24

33800 Tampere

 

 

*************

 

Olen saanut seurata Tampereen Infran taivalta sen perustamisesta eli 1.1.209 alkaen.

 

Toimin edellisen vaalikauden ajan Infran johtokunnan varapuheenjohtajana ja viime vuoden alusta alkaen johtokunnan jäsenenä, joten Infra-taustaa minulla on nyt viiden vuoden ajalta.

 

Infrassa johtokuntatyöskentely on ollut yritysmäistä ja siellä ei ole politikoitu – se lieneekin merkittävä syy, että Infra on nyt taloudellisesti terve yksikkö.

 

Allekirjoitan mielipiteen, joka kuuluu näin:

”Infran tehostamistoimenpiteet pelastivat Tampereen kaupungin oman tuotannon!”

 

Infran esimerkki osoittaa, että kaikkea ei kaupungeissa ja kunnissa tarvitse eikä pidä yksityistää.

 

Kunnallisen liikelaitoksen ja myös kunnan muidenkin yksiköiden pärjääminen vaatii päätöksentekijöiltä selkeää tahtotilaa – se vaatii pätevän toimivan johdon, se vaatii motivoituneen sekä osaavan henkilöstön ja se vaatii sellaisen luottamushenkilöjohdon, joka omaa monipuolisen kokemuksen yhteiskunnan eri alueilta, jotta se pystyy yhtenäisenä johtokuntana sparraamaan toimivaa johtoa yhä parempiin saavutuksiin!

 

Lyhytnäköiselle politikoinnille ei ole sijaa, kun liikelaitosta saatetaan kuntalaisten kannalta hyvään iskuun!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Infra, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra teki ylijäämäisen tuloksen,