Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!

Maanantai 12.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Kartan Tampereen keskikaupungilla käyntiä, mutta joskus siellä on pakko käydä.

 

Tekemättömät lumityöt kasvattivat taas eilen kynnystä lähteä käymään keskikaupungilla, sillä jopa joukkoliikenteen käyttämät pääväylät oli aurattu huolimattomasti tai ei lainkaan!

 

Olin aikoinaan 8 ja puoli vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen hallituksen jäsenenä ja silloin me luottamushenkilöt huolehdimme, että keskikaupungillakin pääsi talvisaikaan liikkumaan.

 

Nyt Tampereen Infra on yhtiöitetty Tampereen Infra Oy:ksi ja entisen liikelaitoksen palvelukyvystä on vain haalea muisto!

 

Tampereen Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Petri Olkinuora ja hallituksen jäsenet ovat Ilkka Ojala, Pia Nordström, Pauli Välimäki, Johannes Tossavainen, Heikki Päätalo sekä Pauliina Pasanen.

 

****************************

 

Onneksi meillä Peltolammilla ja Ruokomäenkadulla katujen ja kulkuväylien kunnosta vastaa yksityinen yritys eli Pihahuolto Haapaniemi Oy ja se aurasi eilenkin moneen kertaan asuinalueemme pääväylän eli Ruokomäenkadun!

 

Tampereen Infra Oy:n vastuuhenkilöiden – erityisesti hallituksen jäsenten – kannattaisi tehdä opintomatka Palokalliolle Ruokomäenkadulle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Onfra Oy on kirosana asukkaiden kannalta, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Ruokomäenkatu, Peltolammi, Palokallio, Tampere,

Kyllä nyt saisi jo riittää!

Torstai 24.2.2022 - -Esko Erkkilä-

”Vuodet eivät ole veljeksiä” –totuuden olemme tänä talvena saaneet kokea täysimääräisenä – tarkoitan lumentuloa!

 

 

Sellaisen omakotitalon omistajana, jonka tontti rajoittuu katuun ja kadun vierellä kulkevaan jalkakäytävään, tämä talvi on tarjonnut työtä yllinkyllin.

 

 

******************

 

 

Tampereella eri alueiden talvikunnossapito on pääosin Tampereen Infra Oy:n vastuulla, mutta muutamalla alueella talvikunnossapito on ulkoistettu ulkopuolisille yrityksille.

 

 

Annan kiitokset Pihahuolto Haapaniemi Oy:lle, joka huolehtii katujen talvikunnossapidosta meillä Palokalliolla.

 

 

****************

 

 

Olen pitänyt kunnia-asianani, että Ruokomäenkadun jalkakäytävä on omakotitonttimme kohdalla myös talvella normaalin levyinen ja kun olen vuonna 1968 Mustialan Instituutissa oppinut, että lumipenkat on oltava…

 

 

IMG_4889.JPG

 

…45 asteen kulmassa, on hommia riittänyt! Täytyy tunnustaa, että toissapäivänä periaatteen toteuttaminen teki tiukkaa!

 

 

IMG_4890.JPG

 

On luonnollista, että postilaatikon ja ulko-oven välisten lumipenkkojen pitää olla molemmin puolin 45 asteen kulmassa!

 

 

 

Lumitila ei omalla tontilla riitä, mutta lumitilan laajentamiseen kadun toiselle puolelle Pihahuolto Oy on luonut hyvät mahdollisuudet; …

 

 

IMG_4924.JPG

 

…toki se on merkinnyt melkoisen korkeita lumikasoja – Ford Focukseni tässä mittatikkuna!

 

 

Sääennusteet kertovat, että lumimäärä kasvaa vielä tänäänkin ja sen vuoksi odotankin jo viikonvaihteessa kunnollisia suojasäitä ja mikä tärkeintä; vesisateita!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ennätyssuuret lumikasat, ennätyssuuret lumikasat helmikuussa 2022, Ruokomäenkatu, Pihahuolto Haapaniemi Oy, lumisateet, lumikasojen sulaminen,

Nyt riittää aineksia 45 asteen lumipenkoille!

Torstai 28.1.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuonna 1968 ollut suorittavassa roolissa ja seuraavana vuonna ohjaavassa roolissa, kun Instituutin käytäville on lapioitu lumipenkkoja 45 asteen kulmaan.

 

Oppi on juurtunut otolliseen maaperään, sillä nyt olen taas saanut omakohtaisesti virkistää silloin saatua oppia.

 

 

IMG_1356.JPG

 

 

IMG_1355.JPG

 

 

IMG_1354.JPG

 

 

Asian tiimoilta on annettava suuri tunnustus Pihahuolto Haapaniemi Oy:n lumenauraajille, jotka osaltaan ovat pitäneet omakotitalomme rasitteeksi kuuluvan jalkakäytävän lumesta puhtaana. Toki minulle on jäänyt lumipenkkojen muotoilu ja siihen on kulunutkin koko ”pitkänen päivä”!

 

Tampereella on kai kymmenen aluetta, joista Tampereen Infra Oy huolehtii seitsemän kunnossapidosta ja meille palokalliolaisille ”arpa” on suonut tätä tehtävää suorittamaan Pihahuolto Haapaniemi Oy.

 

Muuten; Tampereen Infra Liikelaitos – aluksi Tampereen Infratuotanto Liikelaitos – perustettiin vuonna 2009 ja sain olla tuon liikelaitoksen johtokunnan jäsenenä 8 ja puoli vuotta, aluksi neljä vuotta sen varapuheenjohtajana.

 
*******************

 

Nyt lumentulo kuitenkin sais jo riittää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 45 asteen lumipenkat, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunta, Tampereen Infra Liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja, Instituutti,